Desert Control: Tiden er inne nå, tror jeg.

Cruelly
DSRT 02.04.2024 kl 16:17 5039

Desert Control var helt klart for den langsiktige for de virkelige store gevinsttallene som først var forespeilet av de som først gikk inn i aksjen; en aksjekurs av flere hundre kroner eller enda mer så vi regnestykker for. Det kan så klart bli en realitet en dag, men ikke i år tror jeg. Hittil har mye tid gått med til etablere selskapet i regionale kundeområder, det vil si i strategiske geografiske områder og å gjøre produktet LNC kjent. Mer enn nok tid vil mange aksjonærer som først gikk inn i selskapet uten å skjønne at rom ikke var bygd på en dag. Det er alltid viktig i et selskap, uansett sektor, å bygge opp selskapet og kundegrunnlaget forsvarlig ved å få stødig grunnfundament og faste støttepilarer på plass før alt annet. Det har Desert Control så absolutt nå gjort og kan endelig konsentrere seg om større prosjekter og salg, men prosjekter i store kvanta vil altså drøye med å fåes tror jeg enda en stund, men det er klart at man kan være heldig og ha flaks her.

Jeg har fulgt Desert Control i stillhet siden oppstarten, og kjøpte en del aksjer da selskapet ble notert/listet på Euronext Growth for noen år siden. De siste ukene har jeg for første gang siden dengang jevnt og trutt flerdoblet denne aksjeposten min for nå begynner jeg å få troen på at det har gått nok tid mener jeg til at selskapet har kommet dit at det i det minste både kan få dobbelt, tredoblet eller firedoblet verdi på børs på et eneste kort øyeblikk, hvilket heller ikke er fortjeneste å fjase av. Det er mye i gevinst ved kortsiktig investering om man da ikke vil sitte videre for en potensiell langt høyere avkastning og gevinst.

Min begrunnelse er at selskapet har gjort bra håndverk med grunnarbeidet som må på plass og det har tilrettelagt for smidig oppskalering og foretatt en rekke grunnleggende og nytenkende strategiske grep som vil gjøre oppskalering lekende lett om muligheten byr seg. Aksjekursen er nå svært presset ned, hvilket jeg så som en kjøpsanledning til en rimelig penge. Derfor benyttet jeg anledningen til å posisjonere meg for den kommende oppturen. Teknisk sett er alt på plass for Desert Control nå og melder en kunde seg, kunden behøver ikke engang være så veldig stor at det gjør noe, så vil aksjekursen kunne gjøre et voldsomt hopp opp bare i løpet av minutter. Det kan skje i morgen, det kan skje neste uke eller neste måned, men jeg tror uansett på mer enn en dobling av kursen innen sommerferien som følge av kontrakt med flere golfbaner om påføring av LNC på dem, og smitteeffekten blant golfbaner som ligger tett og slåss om den samme rike kundegruppen på kvalitet og fasiliteter utover bare banen, for konkurransen dem imellom er beinhard og ingen av dem har råd til å la de andre bli mer overtrufne. Så første salget senest innen sommeren er altså hva jeg tror på, og så videre en domino-effekt av flere kunder innen samme sektor.

Andre må gjerne mene noe annet, og jeg påstår ikke at jeg sitter med noen fasit her, men etter å ha fulgt selskapet siden oppstart av, er det min overbevisning og så sterkt er den altså at jeg har styrket min aksjeposisjon i meget stor grad i forhold til min opprinnelige aksjepost i selskapet som for øvrig også den gang var å betrakte som stor til en vanlig dødelig aksjonær å være.

Lykke til oss alle; husk tålmodighet lønner seg, og til dere som alt har aksjer i Desert Control vil jeg anbefale å smøre dere med tålmodighet enda litt til nå som vi er helt på tampen av noe virkelig stort, så selg altså i hvert fall ikke aksjene dere. Lønningsdag er nok nå nærmere enn de fleste tør våge å håpe på.
trodlet
I går kl 12:16 337

Nå er klokka 12, og børsen har vært åpen for handel i tre og en halv time. Det er så langt i dag omsatt aksjer i Dsrt for null (0) kroner!!!!
Der er jo rimelig sprøtt å sitte med aksjer i dette selskapet. Skulle det komme en dårlig melding (eller kanskje jeg skulle si dårligere enn vanlig), så er det rimelig stor sjanse for at kursen går i kjelleren om flere ønsker å selge.
Diskusjonen i tråden her er merkelig. Selvsagt vil Dsrt lande noen kontrakter om de ønsker det. Hvis jeg starter produksjon av bananer på Dovrefjell, så får jeg solgt allle bananene jeg klarer å produsere. Prisen må bare være lav nok. Kommer jeg til å tjene penger? Nope.
Det hjelper ikke Dsrt noe særlig om/når de får kontrakter. Nå er det på tide (overtid) at Dsrt viser at de kan tjene penger. Det eneste de har vist så langt, er at CEO kan tjene penger. Med den lønnen CEO tar ut, så tror jeg det vil være vanskelig å få investorer med på nye emisjoner. Noe som selvsagt må komme i 2025.
CatchTrader
I går kl 13:04 303

Veldig enig i det du skriver - Vi er på samme planet:)
Uten resultater eller bevis på at butikken vil tjene penger, så er jeg redd dette tar slutt - da kan det ende med at Kina kjøper opp oppskriften på leirevannet, så er eventyret slutt. Tenk på det, etter 17 år eller hva det nå blir i fra tidlig oppstart og forskning på dette.

Nei, la oss håpe at dette kommer i gang og blir verdens største selskap, og ja, det kan gjerne komme ett par bud på selskapet, men da forstår alle at dette skal selskapet føre frem og høste frukter av selv - da kan vi begynne å snakke om pris :) Vi krysser fingrene
bravi
I går kl 15:38 238

Dette er et tragisk evighetscase. Regner ikke med at de har noe konkret å melde på kommende Q2 heller, da hadde vi hørt om det allerede. Det blir nok bare mere av det samme bla.. bla og kursen går litt ned. Kursen er nå bare omkring 50% av hva den var når Desert gikk på børs første gang. Man kan lure på om denne LNC suppa er så bra som det hevdes, det er iallefall svært få som vil betale noe.
Opp+
I går kl 19:59 164

Kan du utdype litt hva du mener med "uten resultater" hvilke resultater tenker du på her?
"Bevis på at butikken tjener penger"
Hvilke bevis trenger du her? Er det antall kunder eller en hvis inntekt de må nå før du har bevis?

At Kina kjøper oppskriften regner jeg med var en spøk?

Kan du også utdype:"La oss håpe dette kommer i gang"
Hvor må de være for å ha kommet i gang i dine øyne?

Jeg tuller ikke når jeg spør om dette, jeg lurer virkelig og prøver å få en forståelse av hva du egentligmener, så jeg kan prøve å svare deg seriøst tilbake:)
Redigert i går kl 19:59 Du må logge inn for å svare
bravi
I går kl 20:55 135

Det er nå over tre (3) år siden Sivertsen ansatte folk
an-mass, økte produksjonskapasiteten og proklamerte transformation fra R&D til Scale-Up. Da er det ikke noe for tidlig å etterlyse resultater.
CatchTrader
I går kl 21:19 108

Du, for å være helt ærlig - jeg forstår ikke hva du trenger svar på? Har du fulgt dette selskapet og vet du hva de holder på med?
Jeg mener ikke å være frekk nå altså, men for meg virker det som at du oppdaget selskapet i går?

For hvilke resultater tenker vi på når vi snakker om aksjer, sånn mtp kursutvikling - Resultater på leirevannet kjenner vi, nå snakker vi om resultater drift av selskap og "faktura på veggen" som kjent Ole Kristian sa det, noen år tilbake. Vi ønsker at butikken skal tjene penger, og ikke renne ut i sanden, sammen med LNC ;) Vi ønsker å se at selskapet skal lykkes med sin business-model

Vi får ta en kaffe på terrassen, føler litt på at vi er så forskjellige at skriving blir som Putin og Nato ;) Dårlig fleip uff
Opp+
I dag kl 00:26 29

Jeg spør ikke for å være vanskelig, men jeg har litt problemer med å forstå dine kriterier og forventninger. For noen betyr det å "komme i gang" at de har fått sin første kommersielle kontrakt med Limoneira, mens for andre er det ikke tilstrekkelig. Derfor ønsker jeg å vite hva du mener med "komme i gang."

For enkelte er resultatene av forskning, pilotprosjekter og gjenkjøpende kunder et tegn på gode resultater. Siden du skriver "uten resultater," er jeg interessert i å forstå hva du legger i dette og hva du anser som resultater.

Du nevner at det trengs bevis på at de tjener penger. De tjener penger på piloter i fase 2 og på fase 3, noe som er dokumenterbart. Man kan også beregne omtrent nettofortjeneste og marginprosent ut fra informasjon gitt av selskapet. Derfor lurer jeg på hva eller hvor mye de må tjene før det er bevis nok for deg.

Jeg spør om dette for å se om vi har en felles forståelse og unngår misforståelser, og dermed forbedrer diskusjonen.

Uansett skal jo ikke et start up selskap prises på inntjening og regnskapsresulater nå, man skal ikke prise desert som verdiselskaper. I en start up/scale up må man jo beregne diskontert kontantstrøm, fremtidig inntjening, markedstørrelse, markedspotensiale, marginer, vekstpotensiale, unikhet, konkurrenter, utvikling, fremgang, hvor langt er de unna de store fakturaene på veggen, sannsynlighet for at de kommer, også videre også videre. Det er du vel enig i, at desert ikke er et verdi selskap og dermed ikke skal prises som er verdiselskap? Se på andre vekst/oppstartselskaper hva de prises etter, er totalt ubrukelig å prise et vekstselskap som et verdiselskap.

Ja vi blir nesten nødt til å ta den kaffen på terrassen.

Bravi. Åpenbart, det vet vi jo alle. Ja de bommet så det sang etter, og markedet sendte kursen rett i dass med god grunn. Dette vet jo alle, det interessante er jo å diskutere hvor de har kommet nå og hvilke muligheter det gir framover. Hvis vi kan ha en konstruktiv diskusjon, kan vi hjelpe hverandre. Som jeg ser det er det nå resultatene begynner å komme, de var jo ikke i nærheten av dette for 3 år siden. Ting tok mye lenger tid enn de trodde. Vi vet jo nå etter guiding fra selskapet når de forskjellige resultatene vil komme, så de må ikke vise resultater nå, de må vise resultater i forhold til guiding.
Redigert i dag kl 00:29 Du må logge inn for å svare