Norwegian Group, Widerøe i boks, Oppkjøpsbud på vei???

NASLover
NAS 02.05.2024 kl 13:21 135122

Norwegian Group er utrolig attraktiv nå og selv om det sies at man ikke skal fange en fallende kniv, tror jeg dette er et gunstig tidspunkt å gå inn i aksjen.

- Selskapet sitter på en stor cash beholdning over 10.5 Mrd (Egenkapital) som stadig vokser
- Alle meglerhusene roper kjøp med en snitt pris på 21 kr/aksje
- SAS sliter og kanskje forsvinner eller tar lang tid å komme på beina før det blir lønnsomt
- Norwegian har inngått milliardkontrakt med Forsvaret
- Widerøe kjøpet er utført og synergier begynne å komme inn, full synergier allerede fra Q2 i år
- Olje er hedge mesteparten for Norwegian group ut 2026
- Strawberry avtale er i boks
- Oppkjøpsbud kan komme når som helst enten fra IAG eller RYANAIR ???
- Flytrafikken nærmere seg på nivå før covid-19
- Guidingen for 2024 uten widerøe synergier ligger mellom 2.5-3.2 milliarder
-Mulig utbytte på vei???
Jeg personlig synes at Norwegian group kommer til å bli beste Flyselskap i Nord. Take Off soon
Redigert 26.06.2024 kl 22:49 Du må logge inn for å svare
Geirarne
26.06.2024 kl 16:18 2714

er det noen som sitter å pumper opp på slutten, og i start-auksjonen i morgen?
Også får den opp 2% også selger seg rolig ned?

Skjer hver dag jo!
NASLover
26.06.2024 kl 16:30 2681

Tror Norwegian, et selskap som tjener penger enn aldri, har nå en rekord på røde tal i radl på børsen siden April. Utrolig
upsidedown
26.06.2024 kl 16:42 2634

Du forutsetter at andre ikke trader, eller ikke kan trade og det blir for dumt.

Siden du er så proff:

La oss si at de hundrevis av nick som leser denne tråden sitter på 25000 aksjer hver.
Hvis alle kastet seg over din geniale ide, hvor tror du flertallet av disse aksjene havnet. Hos deg?

Det er fullt mulig å opprette egen tradingtråd på NAS der du løpende legger ut dine innganger og utganger med volum i sanntid så kan alle se hvor flink du er.

Det du driver med her er «brønnpissing» på folk som sitter skjevt fordi de ikke solgte på topp eller gikk inn for tidlig.

Og det er ikke noe vakkert syn!

Jeg er fortsatt på kjøperen, som du muligens har forstått, men jeg prøver å bidra med informasjon jeg mener er relevant hvis jeg har noe å bidra med.
Redigert 26.06.2024 kl 16:46 Du må logge inn for å svare
Strategi
26.06.2024 kl 16:51 2602

Hva var egentlig perspektivet???

Jeg har betalt inn et forskudd på min nye bil som en garanti, har dette ingen betydning?
For det første kan man anse det som en investering fordi jeg fikk saftig rabatt og mindre fremtidig gjeld.
Hadde jeg gjort det i mitt firma ville det blitt ført som verdi på balansen.
Redigert 26.06.2024 kl 18:52 Du må logge inn for å svare
MisterLupus
26.06.2024 kl 17:15 2540

Nei jeg forholder meg kun til markedet som det faktisk fungerer, og jeg vet det fungerer fordi vi er mange som faktisk tjener godt på å manøvrere det som jeg hittil har forklart. Det eneste jeg ønsket å oppnå her, var å forklare enkelte hva som foregår fra det perspektivet de er mer opptatte av å nedvurdere enn å forstå. Fordi det hersker en del misforståelser rundt omkring, der mange har et veldig forenklet, fordømmende og ditto upresist syn på andre aktørers bevegelser, og fordi det er nettopp forståelse (her er du vel enig) som hindrer folk fra å gjøre ukloke valg.

Det var for å informere om noe som dine innsigelser til tross definitivt er relevant, ikke for å briefe, så den barten passer ikke sorry altså du får feste den et annet sted. Og ikke gidder jeg bli personlig, jeg tilbyr kun litt innsikt til folk som fra mitt perspektiv virker veldig surmaga og upresise i sine konklusjoner, og andre som kanskje føler seg usikre akkurat nå, så de skjønner litt mer av hva som foregår så de kan beroe seg med at alt dette er ganske så normalt.

Moral blir en annen diskusjon, og kanskje er vi langt enigere der enn du nok tror. Et marked der firmaets faktiske verdi var det eneste som avgjorde kursen, med løpende oppdateringer? Ja takk gjerne, det ville gledet, og en dag kan nok det bli en realitet det også teknologien er nok snart der at speuklasjonens tidsalder går mot en slutt, hvis aktørene ønsker seg dit altså.

Men som nevnt, det er en annen virkelighet, da flytter vi til Hvisland igjen, enn så lenge så er vi her.
MisterLupus
26.06.2024 kl 17:26 2518

Jeg kjenner ikke Gjert og aner ikke hvordan han holder på men ved forskudd, skal beløpet så vidt jeg vet, bokføres hos mottakkeren, altså selger (det er egne regler rundt dette og de kan sikkert googles), og som kostnader hos kjøper / utbetaler. De pengene er ihvertfall hos Boeing nå, ikke NAS, du kan (så vidt jeg vet dette er utenfor komfortsonen må innrømmes) ikke bruke dem for å øke markedsverdien til NAS før de enten returneres eller de har mottatt produktet.

Kompensasjonen ved for sen levering derimot, den har vel påvirket NAS positivt, så vidt jeg husker?

Men uansett, om jeg har skjønt det rett, så er jo det bare bra. Da får de jo en boost bare fra det, når/hvis Boeing endelig får orden på ting og faktisk leverer.
upsidedown
26.06.2024 kl 17:48 2459

Du bruker mange ord uten å svare på det essensielle…

Statistisk taper 75 prosent penger på trading. Det er en prosentandel som har vært stabil i masse år.

Start en tradingtråd på NAS og vis med færre ord gjennom handling i sanntid dine innganger og utganger med volum. Det er den pedagogiske løsningen hvis du ønsker å hjelpe noen her inne. De vil garantert følge med på alle dine kjøp.

Sjekke volum/pris fra minutt til minutt og da oppnår du jo det du ønsker. For du sitter jo pal foran PCen uansett.

Kanskje noen her inne lærer et trick eller to om trading, men «brønnpissing» er og forblir «brønnpissing» uansett hvor mange bokstaver du pakker rundt.
Pilteri
26.06.2024 kl 18:11 2409

Mr Lupus forskudd balanseføres som eiendel hos selskapet som betaler og som forskudd fra kunder hos mottaker inntil levering skjer. Kan ikke kostnadsføre forskudd...
MisterLupus
26.06.2024 kl 18:18 2389

Jeg har ikke anbefalt trading, kun forklart litt av premissene rundt trading, de som er relevante for NAS, akkurat nå. Vet du ikke hva du driver med, styr unna.

Nei takk så intim gidder jeg ikke å bli, ikke er det relevant heller det holder i massevis å følge grafen, ordredybde, og å lese hvordan man bør gå frem for å kartlegge en trend og å manøvrere denne, sistenevnte er situasjonsbetinget og aldri uten risk, samt hvilke tilfeldigheter man risikerer og hvordan man bør reagere på dem så vet man vel selv om dette er noe man mestrer eller ikke.

"Pump-og-dump og dump-og-pump og av og til bommer man, da blir det skrump". Enkelt forklart. Del derfor opp i mange poster for å minimere risk, eventuelt tap, posisjoner deg godt for å imøtekomme alle variabler, det er jo akkurat sånn folk holder på nå langt tilbake dessuten, helt siden April, og de som dominerer markedet de gjør det jo fordi de tjener på det ikke fordi de, som mange her foreslår, er idioter, fårete eller hysteriske.

Om man gidder å ta del eller ikke, der anbefaler jeg ingenting jeg beskriver kun hvordan og hvorfor samt presisere hvorfor det er bedre å forstå andres bevegelser, enn å fordømme dem. Jeg har levert premisset for mitt innspill og det innspillet får stå som det står. Det holder i massevis for min del, også får folk avgjøre selv om de vil ta det til seg eller ikke.

Skulle gjerne kæsjet inn tidligere, som alle andre, men nå blir potten større når vi omsider kommer dit og jeg har forklart hvorfor og hvordan, vært så informativ jeg kan og imøtegått det jeg mener er upresise, kunnskapsløse og ikke minst nedlatende kommentarer, av den typen som fordummer, så da er jeg fornøyd.

Takk til deg.
MisterLupus
26.06.2024 kl 18:23 2371

Jeg antok det var penger betalt, som normalt med tjenester selv om de var forskutterte. Men er det da en god forklaring på hvorfor det ikke tas med i verdigrunnlaget for NAS? Eller tar folk her inne feil, er de allerede inkluderte?
Realist
26.06.2024 kl 18:42 2317

I selskapet balanse er forskuddsbetalinger oppført under «Tangible assets « med notehenvisning 7.
Under notehenvisning 7 er det spesifisert «Predelivery payments « med et beløp på NOK 3,391.5 millioner.
Strategi
26.06.2024 kl 18:52 2290

Kun en skrive feil, skulle stå "jeg".
Er redigert i innlegg.

MisterLupus skrev
"Hvis". Heldigvis lever jeg ikke i Hvisland, for helt rett da måtte jeg nok funnet en annen metode ..
Hva var egentlig perspektivet???

Jeg har betalt inn et forskudd på min nye bil som en garanti, har dette ingen betydning?
For det første kan man anse det som en investering fordi jeg fikk saftig rabatt og mindre fremtidig gjeld.
Hadde jeg gjort det i mitt firma ville det blitt ført som verdi på balansen.
Redigert i dag kl 18:52
Redigert 26.06.2024 kl 19:02 Du må logge inn for å svare
upsidedown
26.06.2024 kl 18:52 2288

Har ikke orket å kommenter på dette før i dag, men les nøye gjennom dine egne skriblerier i dag så forstår du muligens hvorfor jeg bruker uttrykket «brønnpisser»

Gratulerer med at du og de mange du kjenner er blant de heldige 2,5 av 10 som daytrader med suksess.
Realist
26.06.2024 kl 18:55 2279

Såfremt selskapet som har mottatt forskuddsbetalingen ikke går konkurs, eller står i fare for å gå konkurs, er betalingen nærmest å betrakte som kontanter deponert "hos andre".
MisterLupus
26.06.2024 kl 19:00 2262

Skjønte det, men jeg er litt kødd og måtte bare kødde litt.

Men stavefeil eller ei, Gjert har rett og jeg tok feil, så da er det forskuddet i henhold til andre her, som garantert vet mer enn meg og slik jeg leser det ihvertfall, allerede inkluderte i verdigrunnlaget? Litt nedtur, hadde håpt de kunne kommet som en bonus utpå året / neste år, men det er vel uansett positivt enn så lenge Nas ihvertfall kompenseres for manglende levering så får vi bare håpe Boeing klarer å stokke bena rett, omsider, og ikke velter helt (det gikk ikke helt greit med romeventyret deres heller og de er under tung gransking med mulig storsøksmål fra etterlatte på toppen av alt og helt ærlig de har en god sak for kriminell neglekt).
upsidedown
26.06.2024 kl 19:23 2215

Åpnet ikke du en ny tråd?

Steng denne, så flytter alle over

Oppkjøp og lite short er ut fra det vi har sett lite relevant per nå.
MisterLupus
26.06.2024 kl 19:33 2188

Du kunne spart deg i dag også, jeg orker ikke drittkasting og det er tydeligvis alt du har å komme med. Jeg trenger heller ikke å lese egne skriblerier, det var tross alt jeg som skriblet dem.

Om jeg var så skurkete eller konspiratorisk (forøvrig flere merkelapper folk har liret av seg om folk som vet å manøvrere markedet) så hadde jeg ikke forsøkt å informere folk om ihvertfall litt av det som foregår, fra mitt perspektiv som nettopp småaksjonær (og jeg er liten altså), nettopp for å hindre panikk. Da hadde jeg heller støttet opp om det simple, paranoide og forbitra narrativet jeg taler mot, som kun fordummer og forvirrer folk, fordi det er sant som du sier folk som mestrer trading har mye å tjene på dem som ikke gjør det, uten at førstenevnte er skyld i sistenevnte av den grunn.

At folk kaster penger rundt seg i blinde, uten å ha peiling, er det strømmens feil når noen drukner i elva også, fordi de advarslene til tross plumpet uti?

Men nei, jeg velger å heller være litt informativ, fordi jeg vil at denne aksjen skal gå oppover og da aller helst forrige uke, når jeg puttet alt av reserver i den høyt på 13-tallet og som de fleste den dagen trodde det var et godt innhopp. At jeg bøyer meg i takt med virkeligheten når den dasker meg hardt på baken og at jeg kan å gjøre det beste ut av det som for mitt vedkommende, er en latterlig elendig situasjon, det betyr verken at jeg elsker denne virkeligheten eller at jeg har forårsaket den ei heller at jeg fortjener mer verken ris eller ros av andre, som jeg antar jo også ønsker å tjene penger på sitt foretak.

Dette er forretninger, for meg som for alle andre, så hvorfor ta det så personlig? Vet du, det er uinteressant, deg om det. Om det gjør meg til en brønnpisser for ditt vedkommende, at jeg velger en annen vei til profitt enn den du foretrekker, det er meg revnende likgyldig. Sikkert femtusen ord om ikke det dobbelte, og kanskje litt med unntak av denne posten og et par strofer i forrige, ikke ett eneste et av dem, var for å imponere deg.

Beklager om det skuffer, men takk for gratulasjon og gratulerer til deg også, den dagen i løpet av neste år når vi begge kan kæsje ut et sted mellom 16-23 og håve inn. Også håper jeg Norwegian klarer seg godt nok så de forblir interessante også forbi den milepælen, men den tid den sorg.
Strategi
26.06.2024 kl 19:49 2144

Jeg personlig ønsker ikke et videre fall i Norwegian Group kursen.
Med dette ønsker jeg flere med meg på æ beskytte kursen med skjulte ordre.
For å bruke skjult ordre må verdien på satt ordre være over 10.000 EURO, altså over 114.500 kr.
Jeg bruker selv dette mye for å stagge kursen om jeg ønsker den skal snu opp.
Kursen er nå i et farvann hvor den absolutt bør beskyttes og som vi ser øker short andelen for å skape ytterligere fall i kursen .
Dette mener jeg ingen "investorer" er tjent med.
Det kjøres hardt på med algoritme trading og dette er i prinsippet vanskelig å takle for oss vanlig "dødlige" av kjøtt og blod.
Trading kan man gjøre høyere på kurser høyere opp.
Det er en "skare" av tradere som er satt i system for å få kursen ned. Nå må vi stå sammen og få kursen opp til akseptabelt nivå opp over eksempelvis 14 kr og gjerne videre.
De som er short i aksjen bruker midler for å få kursen ned, de har ingen følelser for oss småsparere og enkeltindivider.
For meg er aksjehandel en investering hvor jeg ønsker en avkastning, og jeg kan gjerne trade noe "men ikke for å "gruse" kursen i et selskap.
Åpent volum er et sterkt virkemiddel for å motvirke fall og du kan selv bestemme hvor mye som skal være synlig, det kan være 300 aksjer eller1000- 2000 aksjer dette bestemmer du selv.
Står flere sammen her er jeg 100 % sikker på at vi sammen sikrer mot videre fall og isteden oppnår oppgang.
Blir spennende å høre om flere er med på denne tankegangen om å stå sterkere sammen å forhindre unødvendig stor nedgang i kursen sett i forhold til kursmål og nåverdi på selskapet.
Ved å stå sammen som en gruppe står vi sterkere, vi sover sikkert bedre om natten også.
Kom med "tommel opp" ned eller en kommentar.
Ha en fin kveld.
👍
Stepping
26.06.2024 kl 20:02 2093

Gud bedre , er det nå du skal ut. Dette er vel det mest desperate jeg har lest på forum siden vinterkrigen.
Strategi
26.06.2024 kl 20:13 2052

Jeg skal ikke ut stepping, jeg øsker og holde meg selv og andre inne i aksjen du angriper stadig vekk under forskjellige nick "frodon"
Jeg er på ingen måte desperat.
Stepping
26.06.2024 kl 20:38 1992

Du får legge fra deg dette med å tilegne div nick!! Frodon var vel ingen stor skribent han hadde vel også ofte feil spådommer. Om noen skribenter som var en plage skal ha litt kred i ettertid så er det kanskje SS. Husker han skrev om sort svane ca 1 år før pandemien , det var faktisk godt gjort.
Stepping
26.06.2024 kl 20:46 1962

Trafikktall kan fort skuffe , Q blir sikkert i underkant og så må selskapet innrømme at guidingen må ned. Da blir det shorte fest. For at 12 kr skal holde så må rapporten være langt over det som er sannsynlig å tro. Hvis de ikke blir solgt før lunch da!
Strategi
26.06.2024 kl 21:00 1917

Jeg har svært vanskelig for å forstå at det skal bli svake tall sett i forhold til guiding.
Jeg har gode kontakter høyt opp i Widerøe, som igjen har gode kontakter inn i Norwegian Group og får stadig påfyll derfra på generell basis.
Tilbakemeldingene er svært gode totalt sett.
Widerøe, med Widerøe Ground Haandling kommer til å bli en «moneymaker» i Norwegian Group.
SAS er i trøbbel og det meldes om travel hverdag i Norwegian Group.
Kurs rett over 12 kr har ingen relevans til kursmål satt av analytikerne og verdien på selskapet.
NASLover
26.06.2024 kl 21:03 1907

Jo da men ser alle skriver her, ingen som skriver der foreløpig
kokkohill
26.06.2024 kl 21:16 1883

Alt av luringer som vanker på ose er nå samlet i NAS😜
Sven-Erik
26.06.2024 kl 21:20 1871

Jag har aldrig hört så mycket svammel som jag hör nu på detta forum, skämtar ni eller vad håller ni på med???
Gordon Ekko
26.06.2024 kl 21:27 1850

Jeg tror på gode tall ift. I fjor og ok tall ift. Forventninger, men tror de skuffer på pris de får fra kundene. Denne var tidligere forventet økt kraftig, men er senere kommunisert å ikke øke som forventet. Det samme fra Ryanair og flere andre. Dette så vi også i trafikktallene for mai. Spennende tider og mener kursen er alt for lav, men markedet bestemmer som alltid.
MisterLupus
26.06.2024 kl 21:30 1841

Trafikktallene for April og Mai er offentliggjorte, og begge viser flere prosents øking fra fjorårets. Viser Juni liknende oppgang, da har man grunn til optimisme. Så klart trafikktall er ikke alt, antall flyvninger er jo også opp, men det er en okei indikasjon uansett.
upsidedown
26.06.2024 kl 22:07 1738

Du eier tråden så du kan stenge den, så flytter alle over på den nye tråden.

Synes bare den tegner et urealistisk bilde. Hvis kjøp hadde vært like rundt hjørne, hadde Sundt fått tilbud på sin post for lenge siden. Det må vi kunne enes om?

Short har vi fortsatt ikke full oversikt over og det som står i introen er uansett feil.
NASLover
26.06.2024 kl 22:20 1702

Fint og enig. Da gjør vi det sånn.
Hvordan kan man gjør det, får ilkke noe valg å stenge tråden?
Redigert 26.06.2024 kl 22:22 Du må logge inn for å svare
upsidedown
26.06.2024 kl 22:25 1680

Til høyre tre små prikker der finner du ulike valg
Redigert 26.06.2024 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
upsidedown
26.06.2024 kl 22:28 1669

Største kjøper på mandag

1. DNB BANK ASA
+1 254 673
↑ 0,1302%
6 665 406
0,69%
NASLover
26.06.2024 kl 22:31 1655

Får ikke noe annet enn å redigere eller dele men uansett har jeg prøvd å oppdatere litt
Ransen
26.06.2024 kl 22:42 1608

Det er å blir gode tall for alle flyselskaper. Ryanair måtte ta ned kapasiteten grunnet mangel på fly. Derfor lavere guiding. Norwegian skulle ha 90 fly i drift i sommer, men endte opp med 87 hvorav to helt nye med gunstige utslipp og lavt forbruk. Virker å ha bra kabinfaktor på alle flighter.
Snart tas også flere Airbuser ut av drift for motorutbedringer. Totalt 600 maskiner skal utbedres i år og istarten av 2025.
Alt i alt skal en halv milliard flere reise med fly å år enn toppåret 2019. Det betyr at vi må ha 25 Norwegianselskaper ekstra i en tid med reparasjoner og leveringsproblemer. Tror ikke jeg ville satset alt på dårlige tall fremover. Det har vært marginalt over guidingen på kronekursen, men hedget drivstoff har vært langt under markedspris..


Redigert 26.06.2024 kl 22:45 Du må logge inn for å svare
upsidedown
26.06.2024 kl 22:46 1599

Under bildet står det valg om åpen eller inviterte. Der haker ut for inviterte. Tråden lever videre, men blir ikke oppdatert.
NASLover
26.06.2024 kl 22:50 1588

Ferdig gjort

Du er velkommen her å skrive

https://www.finansavisen.no/forum/thread/166414/view/6046246
Redigert 26.06.2024 kl 22:50 Du må logge inn for å svare