Panoro - Mye som skjer videre i 2024

Fluefiskeren
PEN 20.05.2024 kl 21:29 159000

Forrige tråd stengt på grunn av lengden.

Aksjen er i bra driv for tiden. Hibiscus og Hibiscus South har vokst i reserver. Dussafu bare fortsetter å levere varene og borekampanjen i Ekvatorial Guinea starter opp i juni. To infillbrønner og en letebrønn der. Også en ny letebrønn på Dussafu sannsynligvis (Bourdon).

Ikke kjedelig å sitte i Panoro.
Redigert 20.05.2024 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
28.05.2024 kl 14:39 3018

Slik jeg har oppfattet det er det negative en lang rekke angrep på selskapets ledelse og dette med tilbakekjøp.

Håper du ikke ble fanget av det og solgte.

Selvfølgelig er det bra også å fremme negative elementer. Alt relevant informasjon er bra. Det synes jeg faktisk er viktig, men man må begrunne. Når to nick nærmest teppebomber forumet med slike påstander som elendig ledelse forstår jeg ikke det er viktig informasjon. Det faller jo på sin urimelighet, og det kan være greit med en begrunnelse. Det er merkelig at en elendig ledelse bare i løpet av noen uker har blitt en bra ledelse. Man må slutte med å stemple ledelse kun utifra kursen i øyeblikket, men hvis du har fått noe positivt ut av det så er det jo greit. Uten at jeg fatter det. Hadde jeg ment at et selskap jeg sitter hadde elendig ledelse hadde jeg selvsagt solgt meg ut.

Og heldigvis har det vist seg at kursen først og fremst har gått på positive operasjonelle nyheter. Det er det jeg har prøvd å forfekte i lang tid. Motsatt synes jeg det er greit at den faller på tilsvarende dårlige meldinger. Aksjen har slitt med stadige utsettelser (kompressor og oppstart av borekampanjen) og jeg har flere ganger nevnt at den har underprestert litt.

Nå er vi heldigvis inne i en positiv utvikling, og jeg tror den varer. Usikkerheten er selvsagt letebrønnene. Bourdon føler jeg meg rimelig optimistisk på, men Akeng Deep tar jeg som en stor positiv bonus hvis den skulle vise seg drivverdig. En COS på 25 % er jo ganske lavt, og jeg håper at forventningene ikke blir urealistiske høye. Da blir bare fallet tilsvarende dypt. Med 12 % eierandel vil dog kostnadene uansett være ganske begrenset for oss.

Redigert 28.05.2024 kl 14:47 Du må logge inn for å svare
hulabalula
28.05.2024 kl 14:09 3074

For mig handler aktiefora om at dele viden, snarere end om at opretholde en vis stemning. Jeg synes personligt at det er en gave når folk skriver om det negative de ser i en case. Alt det positive kender jeg til, det er det negative som ofte er min blindspot og hvor jeg kan have overset noget. Folk som gør opmærksom på det negative kan opdatere mit helhedssyn på en case og gøre mit view mere komplet. Hader at blive fanget på det forkerte ben og bagefter spørge mig selv hvorfor jeg dog ikke så det komme. Derfor er jeg personligt glad for negative synspunkter på et aktieforum. Er man ikke enig i et synspunkt kan man jo bare ignorere det i stedet for at tage det som et personligt angreb, som mange på diverse aktiefora gør.
Fluefiskeren
28.05.2024 kl 09:44 3231

Fortsetter oppover i dag så langt. Synes vi skal nyte dette. Vi er opp 34 % i år. Til sammenligning er Equinor ned 6,6 %. Aker Bp er ned 11,3 % og Vår Energi opp 13,3%. Nærmest oss er PNOR med oppgang på 26 %.

Vet at en del av oss sitter i både PEN og PNOR og det skal vi være glade for.

Edit: Ser jeg glemte QEC. Den går inn mellom PEN og PNOR.
Redigert 28.05.2024 kl 09:45 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
28.05.2024 kl 08:30 3340

Godt å være kritisk? Så kritisk som Kalleklovn var er slett ikke bra. Det rant ut av han eder og galle mot vår ledelse. Han ville til og med ta selskapet av børs. Det er vi vel enige om nå at hadde vært dumt? Vi er jo det oljeselskapet som har hatt klart høyest kursstigning i det siste. Så jeg vil si at kritikken var fullstendig uberettiget. For meg er det også utrolig å ikke forstå at det er ting man ikke er herre over selv. Panoro er ikke operatør på noen av våre produserende felt pr. nå.

Synes både han og Pale Rider har prøvd å lage særdeles dårlig stemning her basert på feil premisser.

Uansett så leverer JV varene bra nå. Det er det som virkelig teller. Det må penger inn. Ikke bare ut i form av utbytte og tilbakekjøp. Da blir man bare en oljemygg som går over til å bli en oljeknott. Vi har høy CAPEX nå i 2024. Vi må ikke glemme det. Derfor tror jeg vi må vente til 2025 for virkelig å høste av det vi har sådd nå og noen måneder fremover.
Kalleklovn547
27.05.2024 kl 22:29 3496

Absolutt! Har vært helt trist å lese hvor mye enkelte har tilgitt ledelsen for her inne...
Kalleklovn547
27.05.2024 kl 22:28 3479

Les jeg skriver "Selskapet har endelig begynt å kjøpe tilbake aksjer og vil kjøpe mye fremover. "
Har ikke sagt ledelsen kjøper. Jeg håper de også begynner å kjøpe naturligvis. CFO har f.eks knapt kjøpt aksjer for egne penger, alt han eier kommer fra den altfor generøse RSU-avtalen.
hulabalula
27.05.2024 kl 22:21 3495

"Ledelsen har heller ikke kjøpt egne aksjer enda for det skal børsmeldes samme dag som kjøpet blir foretatt."

Nej det skal det ikke. Det meldes en gang om ugen, hvis det er aktietilbagekøb du mener. Men du mente måske at ledelsen ikke har købt for egne penge? I så fald, ja, det er ved at være noget tid siden.
Redigert 27.05.2024 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
hulabalula
27.05.2024 kl 22:20 3445

Godt at være kritisk, Kalleklovn. Uden det får man intet igennem. Jeg skrev herinde for en måned siden og spurgte om andre ville være med til at medunderskrive et brev som jeg ville sende til bestyrelsen og ledelsen med ønsket om buybacks. Ikke en eneste herinde svarede. Heldigvis fandt jeg andre på Twitter og Xtrainvestors så vi blev 6 i alt medunderskrivere af brevet. Det har næppe gjort en forskel, for jeg tror bestyrelsen havde truffet beslutningen inden, men det øger oddsene at presse på. Det som ikke øger oddsene er at juble over alt ledelsen gør og håne dem som efterspørger forandring.
JUICEitUP
27.05.2024 kl 22:19 3443

Og hva er det som har endret seg her. Jo - det er kursen. Ledelsen har ikke endret verken seg selv eller strategi. Så når du har kritisert ledelsen var det egentlig kursen du var misfornøyd med?

Ledelsen har heller ikke kjøpt egne aksjer enda for det skal børsmeldes samme dag som kjøpet blir foretatt. Så hvorfor var du så kritisk tidligere og så euforisk nå?
Kalleklovn547
27.05.2024 kl 21:15 3538

Tull og tøys. Jeg har vært kritisk til ledelsen og meget skuffet over kursutviklingen. Nå begynner ting å stemme og endelig har ledelsen fått fingeren ut med tilbakekjøp... Tror vi er helt i startfasen av en langvarig opptur her.
Trond.heim
27.05.2024 kl 19:43 3679

Trond.heim skrev Medvind
Fra fearnley rapporten: we deem PEN a well driven company with unique management that deserves better pricing.

Dette er vel også stikk i strid med mannen med snudd kappe
hulabalula
27.05.2024 kl 17:33 3868

Enig. Og glem ikke at northern flank fundet blev gjort uden for deres prospektzone (slide 10 i præsentationen). Det rejser spørgsmålet om hvor stort Dussafu egentlig kan blive...
Kalleklovn547
27.05.2024 kl 17:23 3884

Panoro er en soleklar doblingskandidat. Alle piler peker i riktig retning nå:
1. Aksjen er en momenumaksjen og det er mange investorer som har fokus på en slik strategi, dvs å kjøpe vinnere og håpe at den positive trenden vil fortsette
2. Aksjen er en valueaksje, fortsatt ekstremt billig, jeg ser den under P/NAV 0.5 og P/E nærmere 3x for neste år, men dette avhenger av hvilket oljeprissyn den enkelte har
3. Selskapet har endelig begynt å kjøpe tilbake aksjer og vil kjøpe mye fremover. I tillegg ser vi større aksjonærer komme inn, da aksjen endelig begynner å få en størrelse som er relevant for større institusjonelle investorer
4. Indeksfond må snart begynne å kjøpe aksjer her ettersom aksjen går inn i ulike indekser.
5. M&A! Jeg har lenge sagt at dette skal ledelsen holde seg langt unna. Men nå som de endelig har tatt grep for å lukke P/NAV gapet så ønsker jeg dette velkommen. Det er masse mindre felt der ute som Panoro kan kjøpe billig, som vil gi en skikkelig uplift på inntjeningen, all den tid selskapet fortsatt er en liten oljeprodusent. Ettersom de for lukket den store discounten mot NAV, så kan de gjerne gjøre M&A deals hvor de betaler i aksjer.
6. NAV og EPS vil øke. Selv om selskapet nå kjøper tilbake aksjer for å lukke det store P/NAV gapet så tror jeg NAV vil øke videre her ifm exploration og forbedring av drift på eksisterende felt.

Summa summarum så ser det faktisk bedre ut enn noensinne!
Redigert 27.05.2024 kl 17:26 Du må logge inn for å svare
JUICEitUP
27.05.2024 kl 15:04 4093

Er nok analysen til Fearnley som bidrar til rykket i dag. 40% skal man ikke kimse av. Så kan man selvfølgelig si at kursmålene har null verdi, men det tror ikke jeg noe på. Det er nok mange hobby spekulanter som ikke tar seg tid til å regne på selskaper selv og hører på hva deres megler forbindelse sier. I tillegg har selvfølgelig et nytt oljefunn som raskt vil komme i produksjon bidratt til kursutviklingen i det siste. Det er jo produksjon og oljepris som betyr mest for selskapet.

I tillegg er det vel omtrent 10 hus som følger aksjen hvor alle har kjøp. På tross av kursøkningen er vi ikke i nærhet av target price for noen av de. Ser nå for meg en mer moderat stigningstakt opp til lav 40. Skal vi høyere da må nok produksjonen overraske på oppside, oljeprisen må opp eller det må bli treff på en av de to store letebrønnene.
Fluefiskeren
27.05.2024 kl 13:33 4177

Så deilig at det operasjonelle fortsatt betyr så mye. Ble litt deppa over all psykologien som ble hevdet her av flere.

Jeg skal innrømme at den har gått mer enn hva selv jeg så for meg. Og arbeidet på Dussafu er langt fra ferdig. Og det mest oppløftende er at det ikke er oljeprisen som har bakt oss dit vi er nå.

Høyeste sluttkurs siden okt. 2012 er 35,25kr. Vi er over det nå. Høyeste intradag er 35,9 kr. Det var på fredag. Da endte den dagen på 34,30 så det er farlig å ta noe for gitt.
Trond.heim
27.05.2024 kl 11:37 4304

Fearnley-analytiker Sander Nilsen oppjusterer kursmålet på Panoro fra 42 til 48 kroner, og gjentar kjøpsanbefalingen. Alle de 10 analytikerne som dekker aksjen har kjøpsanbefalinger for aksjen.
Fluefiskeren
27.05.2024 kl 09:49 2573

Bra start på uken. Brent opp ca. 0,5 % siden børslukk fredag og PEN opp 1 %.

Vi har vel hatt en del uker nå med stigning.
Trond.heim
26.05.2024 kl 20:16 2926

En kort oppsummering er at selskaper mener en produksjon på 13 000 fat i desember er realistisk.

I tillegg er der to mulige lottogevinster: i Gabon og EG: Akend deep.

I tillegg utbytter større enn 42,7 øre hvert kvartal og et tilbakekjøpsprogram.

Det ser bra ut framover.
99999
26.05.2024 kl 17:02 3103

Er de siste funnene tatt med i Pareto rapporten?
oto1
26.05.2024 kl 17:00 3098

De 4 mill fatene på Hibiscus Nord er nok gross (og mest sannsynlig et for lavt anslag).

Men ja, verdien for BWE bør være den doble av PEN.
TitanBull
26.05.2024 kl 14:24 3197

Ja utrekning på Uncertain commerciality syns eg var merkelig.
Her skriver dei at PEN og BWE har 4mmboe. Men som du seier har jo BWE 73,5% og PEN 17,5% så dei kan umulig ha 4 mmboe hver.

Eg syns slik er litt useriøst av Pareto. Mulig eg bør sende dei ein mail å forklare.

Men resten av utrekninga mener du stemmer? Så eg kan stole på resten?
Fluefiskeren
26.05.2024 kl 13:47 3232

Kan forsøke. Regner med at det forskjellen i verdi du stusser på.

Bwe har 73,5 % eierandel mot PEN sine 17,5 %. Samtidig har BWE dobbelt så mange aksjer som PEN. Forholdet i verdsettelsen pr. aksje burde derfor teoretisk være 73,5/(17,5x2)=2,1. Det stemmer jo ganske bra med Paretotallene.

Derimot når det gjelder uncertain commerciality så må de jo helt klart ha byttet om tallene.

Dessuten gjør de den feilen å kalle Ruche NE for et produserende felt. Hvilket det ikke er. Kommersielt ja, men ikke produserende.
TitanBull
26.05.2024 kl 11:32 3337

Noen som vil ta seg tid til å sammenligne side 2 i siste Q1 rapport fra Pareto om PEN og BWE?

Eks.
PRODUCING ASSETS
(BWE) - Dussafu - Tortue. Hibiscus / Ruche & Ruche NE Gabon. 70mmboe - Unrisked Valu på 40 kr per aksje
(PEN) - Dussafu - Tortue, Hibiscus / Ruche & Ruche NE Gabon. 16 mmboe - Unrisked Valu på 21 kr per aksje

Uncertain commerciality
(BWE) - Dussafu - Hibiscus North Gabon. 4 mmboe - Unrisked Valu på 0,8 kr per aksje
(PEN) - Dussafu - Hibiscus North Gabon. 4 mmboe - Unrisked Valu på 1,8 kr per aksje

gunnarius
25.05.2024 kl 11:07 3738

Som Fluefiskeren viser til og Statfjord feltet med mål om recovery på 60%. Ref. hva OKEA sier ifm. transaksjonen, som så langt har vært en katastrofe:

• Statfjord is the 3rd largest field on the NCS with more than
6 bn bbl initial oil in place volumes; each 1% increase in
recovery factor will add 60 mmboe gross reserves

https://mb.cision.com/Public/18168/3736806/8883c20cfe87675f.pdf

Ja, recovery factor er viktig - og så tror jeg faktisk at på sikt vil de ca. 100 brønnene som er planlagt bli boret på Statfjord feltet for bl.a. OKEA, vil bli lukrative greier på sikt.
Fluefiskeren
25.05.2024 kl 08:10 3909

Nei, snarere tvert om. Det blir jo en recovery på hele 43 %. Det er høyt, men så sies det jo at formasjonen er veldig bra. Spesielt på området 6H (fjerde brønn) og den på Hibiscus Northern flank. 6H var den som ga 6500 bopd. Men the proof is in the pudding som britene sier. På Statfjordfeltet har de nådd en recovery på over 50 % og håper og nå 60 %. Dette er mye høyere enn hva man trodde opprinnelig. Rent teknisk har det skjedd mye som kan øke recovery. Det går på ting som 4D seismikk, kunstig løft og brønnstimulering.

Det er formasjonenes porøsitet og permeabilitet som i stor grad bestemmer dette. Recovery på 30 - 35 % er veldig vanlig så 43 % er altså bra.
Trond.heim
25.05.2024 kl 07:49 3929

Hamilton beskriver et av funnene slik”

Initial estimates around 14 million barrels in place. That translates, let's call it, 6 million barrels recoverable.

Betyr ikke dette at han legger listen veldig lavt i forhold til utnyttelsesprosent?
oto1
24.05.2024 kl 18:49 4293

BWE forventer opex rundt 15 når 40k nåes.

Altså omtrent der vi har forventet tidligere.
Fluefiskeren
24.05.2024 kl 17:43 4375

Hørte på presentasjonen til BW Energy. De hadde fått en rekke spørsmål rundt dette med kapasiteten til Adolo. De regnet at den kunne økes med 10-15 %. Altså til omtrent 44 - 46 bopd. En annen løsning kunne være å ha en lengre platåproduksjon som vel vil si at de struper ned brønnene. Det rare er at de fortsatt snakker om at de antakelig vil nå målet på 40 000 bopd.

Brønnen på Hibiscus South skal visstnok ha testet en flow på hele 7800 bopd. Det er jo voldsomt. Arnet fikk også spørsmål om hvorvidt det var aktuelt å få søsterriggen til Mabomo ut på lisensen. Og svaret var ja. Den ville kunne omgjøres raskt og billig til en wellhead plattform ved å følge akkurat samme mønster som Mabomo (tidligere Hibiscus Alpha). Mabomo har vel nå brukt opp 8 av totalt 12 slots tror jeg, og vi skal ha fase to pluss forhåpentligvis Bourdon.

Redigert 24.05.2024 kl 17:45 Du må logge inn for å svare
40something
24.05.2024 kl 16:27 4463

Jo, men mens ved vanlig utbytte så lager markedet korrigeringen, mens ved tilbakebetaling så starter kurskorrigering før børsen åpner.
baltuz
24.05.2024 kl 16:18 4465

kursen reagerer vel på samme måte om det er tilbakebetaling eller at et betales som utbytte?
Trond.heim
24.05.2024 kl 16:05 4481

Mer enn 700 000 aksjer omsatt, har hørt at et betydelig antall blir omsatt ved børsslutt. Spennende om omsetningen passerer 1 million aksjer , og om kursen holder seg på 34,50
Redigert 24.05.2024 kl 16:05 Du må logge inn for å svare
40something
24.05.2024 kl 16:00 4484

Det er vel aldri feil å ta gevinst etter siste tids oppgang. Jeg trodde at flere ønsket å bli med på utbytte, men kanskje nivået på 42øre ish var en skuffelse for enkelte. Hvis utbytte betales med tilbakebetaling av innskutt kapital så vil kursen uansett minke tilsvarende.
JUICEitUP
24.05.2024 kl 15:56 4457

Bare det ikke ender som med BWE en periode med mørkerød :-)
d12m
24.05.2024 kl 15:35 4494

Noe må vi jo ha å krangle om nå som det ser så rosenrødt ut ;)
Fluefiskeren
24.05.2024 kl 14:42 4546

Jeg har da ikke skrevet at den representerte et nivå? Du verden hva man kan henge seg opp i.
d12m
24.05.2024 kl 14:39 4555

For meg er det feilaktig å bruke siden den ikke representerte opex-nivå på normal drift. Det var en pære i kassen hvor man ønsker å sammenligne epler med epler.