Panoro - Mye som skjer videre i 2024

Fluefiskeren
PEN 20.05.2024 kl 21:29 75213

Forrige tråd stengt på grunn av lengden.

Aksjen er i bra driv for tiden. Hibiscus og Hibiscus South har vokst i reserver. Dussafu bare fortsetter å levere varene og borekampanjen i Ekvatorial Guinea starter opp i juni. To infillbrønner og en letebrønn der. Også en ny letebrønn på Dussafu sannsynligvis (Bourdon).

Ikke kjedelig å sitte i Panoro.
Redigert 20.05.2024 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I dag kl 16:13 115

Hvis vi får et tilbud nå på 45 kr vil jeg takke nei jeg også. Potensialet er signifikant høyere enn det mener jeg. Må ha mer spenning enn om Biden trekker seg som presidentkanditat.
Redigert i dag kl 16:16 Du må logge inn for å svare
Trond.heim
I dag kl 15:42 163

Ved utbytter på 4-500 mill allerede i år, kan vi kanskje håpe på 3-4 kroner årlig fra neste år
40something
I dag kl 15:32 178

Håper ikke pen blir kjøpt opp. Utbytter på 2-3 kr/år vil bety mye for meg. Orker ikke å lese meg inn på noen ny langsiktig investering. Og salgspris vil ikke kunne kompensere for 10 år med utbytter på 20-30 nok.
JUICEitUP
I dag kl 14:44 224

Jeg har undret meg gjentatte ganger over manglende oppkjøpssituasjoner rundt PEN. Det siste året har jeg tenkt at visibiliteten rundt selskapet, både med tanke på ESPer, infill drilling og CAPEX spesielt, men også OPEX på grunn av lavere produksjon enn forventet, har vært for dårlig til at noen har vurdert et bud. Nå er denne situasjonen i ferd med å vesentlig endre seg.

Vi har fortsatt ikke full oversikt over ESP situasjonen, men det ser uansett ut til at produksjonen nå er temmelig bra, noe som drar ned OPEX til mer akseptable nivåer. Infill drilling i EG er i gang, Tunisia er vel stabil og det er signalisert at CAPEX skal vesentlig ned i 2025 sammenlignet med i år. Oljeprisen holder seg høy og de fleste tror den vil holde seg på akseptable nivåer fremover. Det betyr at PEN fra og med neste år vil innlede en innhøstningsfase. Ved å møte en vegg av FCF og lave investeringer vil inntjeningen bli formidabel.

At det ikke finnes hedgefond, syndikater av fond, større oljeselskap som regner på dette tror jeg ikke noe på. En potensiell aktør som tar kontakt med styret/ledelsen og legger frem en god plan for videreutvikling av selskapet og byr 45 kroner tror jeg vil klare å skaffe seg 90% av aksjene. Inkl. gjeld må da en slik investering ha betalt seg i løpet av 3-4 år. Det burde være attraktivt for flere.

Klart vi har en Afrika rabatt i selskapet, men samtidig ser det ut til at den risikoen blir mindre og mindre. Total produksjonen i flere land går ned, noe som fører til stadig bedre skatteregime for selskaper som opererer der. Tror de neste 6 månedene kan bli spennende i så måte.
Redigert i dag kl 14:47 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I dag kl 14:00 284

Uansett årsak er i hvert fall aksjen elendig i dag. Eneste oljeaksje som er i rødt.
40something
I dag kl 13:51 301

En betraktelse:
Med veldig lavt volum så kjøper algo "egne" aksjer i begynnelsen av dagen, för a snu ordrebilde etterhvert og flytte ned ordre i kurs. I redsel for at retailers skal gå glipp av dagsoppgang så selger de større volum. På den måten bygger en langsiktig større aksjonær via mange små ordrer för verv av mye aksjer uten å drive opp prisen på Panoro. Grunn til at jeg sier "egne" aksjer er at jeg teste å legge ut salg av noen hundre aksjer på høyere kurs, men kjøpene stopper før den kursen nås 5 øre under. Det har skjedd så mange ganger at jeg sterkt tror at algo kjøper og selger egne aksjer kun for a riste ut billige aksjer fra retailers.
Fluefiskeren
I dag kl 13:09 353

Det er vel enda høyere. Etter at PEN kom inn har de gjort 6 funn og bare en tørr brønn. De blir en treffprosent på vanvittige 85,7 %.
SinnaNecer'n
I dag kl 12:57 370

Usikkert når Bourdon kommer men før Akeng....
Vil tro at pen i kjent stil går noe på forventninger. Cos i EEA området ligger vel rundt 70% så gode muligheter her
Fluefiskeren
I dag kl 12:15 414

Det kommer jo an på hvor store treffene er. Hvis det er de estimerte 180 mmboe (EG) og 29 mmboe (Dussafu) kan jeg ikke forstå annen enn at kursen vil fly langt over 40 kroner. Et funn på Akeng åpner jo opp for funn også på EG-01, men jeg minner igjen om at Akeng-Deep har en ganske lav COS med 25 %.

Trond.heim
I dag kl 12:03 436

Jeg tror det er vedtatt at det er vanskelig å spå, særlig om fremtiden. ): Bør føye til om aksjekursen og særlig oljeprisen.
Det har imidlertid blitt etablert et slags mønster vedr. Pen kursen. Ved normal omsetning ( ikke feriemodus) og oljepris 84-85 vil kursen ligge omkring 35. ( +- 1 kr)

Oppdatering om at alt går på skinner kan kanskje gi et løft mot 36-37. Småstigninger kan skje ved positive meldinger fra EG infillbrønnene.
Jeg tror ikke disse forhold er tilstrekkelig til å får kursen nær 40.

Da forblir det store spørsmålet en evt. kurseffekt av et eller 2 positive funn i Gabon og EG.

Jeg har ikke sett noen kvalifiserte gjetninger omkring evt. kurseffekt dersom vi får 1 eller 2 treff.

bmw5
I dag kl 11:26 484

Fluefiskeren! Med hensyn til Asam så er dette funnet ikke langt fra Akeng deep og av den grunn kan det være olje som estimer i Akeng deep. Vell, før eller siden vil vi få en oppdatering om Asam, men det er Kosmos som må komme med det for det er de som er operatør på S blokka.

Bilde av hvor Asam er på S blokka
https://www.offshore-mag.com/production/article/14168471/kosmos-energy-considers-ceiba-subsea-tieback-offshore-equatorial-guinea
Fluefiskeren
I dag kl 10:50 535

Som jeg skrev sendte jeg en e-mail til selskapet med spørsmål akkurat om Asam. Har ikke fått noen tilbakemelding. Det har jeg heller ikke tidligere. Ikke imponert over deres policy her. Det burde ikke være noe kontroversielt å spørre om dette.

Noen andre kan kanskje prøve.

Jeg brukte denne:

Info@panoroenergy.com
bmw5
I dag kl 10:39 560

Det vi bør holde fokus på er Panoro sitt engasjement i EG hvor de nå holder på med å bore de to infill brønnene. Deretter skal det bores en letebrønn i Akeng deep for å verifisere om Akeng deep er som estimert eller ikke. Det vil bli spennende fremover. Er Akeng deep som estimert vil antagelig Aksjen stige formidabelt. Vell, svaret vil vi få en gang i Oktober\November. Hva med den bortgjemte brønnen Asam på S blokka hvor de fant 39 meter net olje av god kvalitet ? Vi bør nå få en orientering om den brønnen snart.
40something
I dag kl 09:55 633

Nevnt tidligere. I det siste er kronekursen betraktelig ned mot de sentrale valutaene(nesten alle). Panoro inntekter og utgifter i USD. Slik nå da de øker inntjening så burde aksjekursen i NOK økt uansett handelfrekvensen på Oslo børs, men det skjer ikke. Hadde Panoro som enkelte andre selskap vært notert på NYSE for eksempel så ville akkurat valuta vært en vesentlig del av sammenligningsverdien på de 2 børsene. Med andre ord så henger mcap på etterslep siden OSE også faller når nok faller uansett om Panoro egentlig ikke har så mye med hverken nok eller Norge å gjøre. Utbytte blir mer i nok da den vekslingskursen ikke er formål for auksjonsprissetting-Panoro er ikke mer hvert enn markedet er villig til å betale. Så enda et argument med utbytte for selskaper på OSE siden NOK hangler.
Jeg ønsker ikke slutt på ferien, men ser allikevel frem til at børsferien ender snart.
Fluefiskeren
I dag kl 09:29 688

Takk. Det høres mye mer fornuftig ut enn et lite intervall rundt lifting. Blir mindre tumbola av det. Da har vi en bra pris så langt i juli.
oto1
I dag kl 09:10 752

Prisen man får er gjennomsnitt av prisen i måneden oljen blir levert.
40something
I dag kl 09:03 769

Merkelig at panoro skal starte ned hver dag bare for at noen få aksjer skal selges ned og ingen er interessert å legge bud opp.
Fluefiskeren
I går kl 21:09 1040

Ikke umulig det, men jeg har ikke helt oppfattet hvordan prisen bestemmes. Er det snittet av noen dager før og etter? I såfall hvor mange dager? Eller er det akkurat ved løftingen? I så fall hvor mange dager? De pleier å hedge i dagene rundt lifting mener jeg de har sagt. Ser at MT beregner ankomst Adolo fredag kveld.

EDIT: Som du sier er det bra utvikling i oljeprisen nå. Opp 1,7 prosent siden lunsjtider i dag. Liker når den er på øvre halvdel på 80- tallet. 85-90 dollar pr. fat tror jeg er et ideelt område.
Redigert i går kl 21:20 Du må logge inn for å svare
Trond.heim
I går kl 20:57 1070

Fin stigning på oljeprisen. Kanskje selskapet får 84-85 usd for siste lifting/levering.?
Fluefiskeren
I går kl 13:45 1275

Hvis noen skulle være interessert i Ekvatorial-Guinea som oljeland kan denne artikkelen være opplysende. Produksjonen har gått kraftig ned. Litt på samme måte som i de to andre land vi har produksjon fra.

« In 2019, Malabo launched a licensing round to allocate 27 oil and gas blocks. In the end, three blocks were awarded to small players, such as Africa Oil Corp, a Canadian oil and gas company focused on Africa, and Panoro Energy, a London-based independent company. Following the licensing round, the then Minister of Mines and Hydrocarbons Gabriel Mbaga Obiang Lima was quoted as saying, “We will plan to do another licensing round and it will be done differently.” In 2023, the government adopted an “open-door policy” whereby any company can express interest and enter into direct negotiations with the government. One block was awarded in 2023 to Panoro Energy as a result of such negotiations.»

https://www.gisreportsonline.com/r/equatorial-guineas-oil-and-gas-industry/
Trond.heim
16.07.2024 kl 15:02 1664

Oljeprisen svinger alltid. Derfor bra at de foretar lifting nesten hver mnd. Da vil opp og nedturene utjevnes lettere
40something
16.07.2024 kl 13:51 1735

Olja ned.er dårlig tajming for lifting
Fluefiskeren
16.07.2024 kl 12:26 1818

Vi kan håpe på en snarlig godmelding fra Dussafu. Seks uker har gått siden siste melding derfra. Kan skape litt usikkerhet hos noen. Kunne vært greit å vite status på utskiftning av ESPene til gammel modell. Så kan man si at så lenge vi ikke hører noe går alt bra og etter plan. Men så vidt jeg husker kom ikke BWE med noen separat melding da første pumpe sviktet.

BWE puster nå PEN i nakken når det gjelder nominell kurs. Det etter å ha blitt kraftig distansert av PEN for ikke så lenge siden. Skyldes at de fikk svært god omtale fra et meglerhus som startet dekning av aksjen.

En godmelding fra Dussafu og vi er tilbake der vi var tror jeg. Håper vi slipper å vente på den vanlige oppdateringen selskapene gjør en stund før kvartalspresentasjon.
40something
16.07.2024 kl 11:42 1868

I panoro sitt tilfelle så er det merkelig at aksjemarkedet ikke er mer i forkant av aktiviteten. Utrolig liten interesse. Ferie, ja ,men aksjemarkedet sover aldri.
40something
16.07.2024 kl 11:40 906

produktiviteten har minket i både Usa og EU og, så at det ensidig skulle legge press på NOK blir feil. Men det ligger sikkert mange aspekter rundt valutabevegelser.
Hun snakker om stor offentlig sektor. I dette finner man sukker i bensintanken. Offentlig sektor belastes av mange som går på trygd og stønader, men også samfunnet er mer krevende enn før. Vi sliter med å hjelpe de gruppene som sliter mest og de å bare pøse inn mer penger forsterker kun problemet.
Kort kan man si at alt arbeid skal utføres av færre hender. Et annet aspekt er også at alt mer penger eies av alt færre mennesker og de har ikke jobbet hardere for å tilegne seg de pengene. Børsinntekter tjenes av at arbeid lønnes lavest mulig så at kostnaden for selskapene er så lav at flere investerer i disse selskapene. Man ser aksjekurser går opp når man kutter kostnader, lar folk få gå. Mange av de må offentlig sektor ta ansvar for. Skillet mellom de som lykkes og andre blir større. Men der mener jeg at Norge ikke skiller seg ut.
Kronekursen er mindre likvid. Sammenlignet med Panoro som er mindre likvid for tiden så vil det i de fleste tilfeller minke mcap da investorer finner bedre momentum i andre selksper.
Fluefiskeren
16.07.2024 kl 11:23 928

Dårlig oljedag i dag og PEN nest dårligste oljeaksje i dag så langt. Som normalt kan vi vel si.

Ser de har begynt å fakle i dag på Noble Venturer. Betyr vel ikke annet at de har truffet en liten gasslomme på veien ned. Det er for tidlig til å være på TD. Ser forøvrig brønnen er ganske nærme Sendje Ceiba (under en mil). Det er altså en infillbrønn og dermed et forventet funn, men helt sikker kan man jo ikke være selv om de burde ha bra kontroll da de har skutt 4D-seismikk.

bmw5
16.07.2024 kl 11:16 943

Det er lite å skrive om pen fortiden og da kan denne om norsk økonomi fra Nettavisen være en fornuftig ting å høre på,

https://www.nettavisen.no/nyheter/hilde-bjornland-forklarer-hvorfor-den-norske-kronen-er-sa-svak/v/5-95-1916408
Trond.heim
15.07.2024 kl 23:32 1236

Enkelte sommere har vært spenstige. Var i Spania før covid, gikk morgentur en god time før frokost. Kom hjem ig porteføljen hadde steget 2-300 000.
Nå er det lite som skjer.

Som Warret Buffet sier og som Espedal minner oss om:
Vi må tåle å bli rike på langsom måte og forhindre å bli fattige på rask måte.
Fluefiskeren
15.07.2024 kl 19:45 1388

Kommer nok. Anser det fortsatt er stor sannsynlighet for at full klaff på Hibiscus/Ruche ikke er fullt ut priset inn. Burde vært minst 35 kr etter min mening. Her anser jeg det for ganske liten risk og relativ høyt belønning. Etter at dette er i boks blir både risk og belønning atskillig større ved de to letebrønnene som skal bores i år.

Alt i alt har året hittil for meg som sitter i PNOR, PEN og BWE med hhv. 31, 24 og 23 % kursoppgang vært utrolig bra. Og jeg vet jeg ikke er alene om det.
JUICEitUP
15.07.2024 kl 17:17 1516

Nå er det sommerferie (skjønt om det er sommer kan diskuteres). Tror at den gemne hop nå koser seg med noe godt i glasset og lar børs være børs. Det gjør i alle fall jeg og da blir det lite kjøp. Etter å ha sittet i aksjen i mange år har jeg også inntrykk av at PEN gjør det generelt dårlig når det er sommerferie. Var derfor forberedt på den traurige utviklingen. Derimot kommer den sterkere tilbake siste halvdel av august. Satser på at det skjer nå også. Må da komme opp på 35 igjen som bør være nogenlune fair prising gitt dagens situasjon.
40something
15.07.2024 kl 13:22 1670

Men kursdrivende?
Panoro er nesten ikke omsettelige i det siste.
Tm3P
15.07.2024 kl 11:41 1776

Blir vel en helt grei oljepris ut av det.
40something
15.07.2024 kl 10:53 1849

XI : Seavoyager på vei til BW Adolo. Lifting på gang
Fluefiskeren
14.07.2024 kl 11:38 2255

Jeg mener man bør gjøre sin egen vurdering. At kursen steg fra 26 kr til 35 kr var jo bare logisk ved utbyggingen av Hibiscus /Ruche. Den gikk litt mer enn jeg trodde grunnet et nytt funn (Hibiscus South) pluss en utvidelse av Hibiscus.

Hvor aksjen er ved årsslutt avhenger helt av resultatet fra Akeng Deep og Bourdon. Og selvsagt også oljeprisen. Ingen av analytikerne kan vite resultatene på disse tre parametre, og da synes jeg det blir litt meningsløst med et kursmål. Slik er oljevirksomheten. Det er nok mye lettere å regne seg fram til et kursmål i en del andre segmenter.
Trond.heim
14.07.2024 kl 11:14 2296

Kursmål er etter hva jeg forstår en mer eller mindre velbegrunnet analyse av en aksjes kurspotensiale innen et gitt tidsom- Kursmålet gis under visse forutsetninger, f.eks ved oljeaksjer: en bestemt oljepris. Ofte er imidlertid forutsetningene dårlig beskrevet og tidsrommet ikke angitt.

Dersom Pen hadde kursmål 35.- hos mange analytikere, tror jeg flere ville vært avventende til kjøp ut fra tanken om at kurspotensialet ville vært tatt ut.
Når flere analytikere opererer med kursmål 48, er dette et signal om at det fortsatt kan gjøres gode kjøp i Pen aksjen.
Dersom jeg vurderer å selge endel Pen aksjer , hadde det vært enklere å selge på 35 dersom kursmålet var 35. Jeg ville tenkt annen plassering av pengene virket mer lukurativt enn å sitte videre i Pen.
Fluefiskeren
13.07.2024 kl 19:09 2592

Hamilton stiller som speaker også i årets African Energy Week i Cape Town 4-8. nov. Noe annet hadde overrasket meg. Alle våre partnere i EG stiller også.
Fluefiskeren
13.07.2024 kl 15:29 2719

Viser bare at man må være skeptisk til kursmål fra aksjeanalytikere og forumdebattanter. Hvorfor i det hele tatt operere med kursmål? Greit hvis man har satt en grense for når man selger. Forøvrig tenker jeg bare at aksjen skal opp. Ellers hadde jeg ikke sittet. Hvor mye opp lar jeg være opp til aksjeguden.
Redigert 13.07.2024 kl 15:29 Du må logge inn for å svare