Panoro - Mye som skjer videre i 2024

Fluefiskeren
PEN 20.05.2024 kl 21:29 91243

Forrige tråd stengt på grunn av lengden.

Aksjen er i bra driv for tiden. Hibiscus og Hibiscus South har vokst i reserver. Dussafu bare fortsetter å levere varene og borekampanjen i Ekvatorial Guinea starter opp i juni. To infillbrønner og en letebrønn der. Også en ny letebrønn på Dussafu sannsynligvis (Bourdon).

Ikke kjedelig å sitte i Panoro.
Redigert 20.05.2024 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
batterivann
I går kl 20:01 917

Det er noen som vil ut eller bare vil oss vondt😉
Fluefiskeren
I går kl 21:44 816

Ligger an til en bra start på morgendagen også. Brent opp nesten 1 dollar siden børslukk.
Bjoeik2
I dag kl 09:27 634

Interessant rapport fra Pareto for de som er nysgjerrige på hva de legger til grunn for deres tall:

https://share.paretosec.com/upload/files/Pareto_Securities_Research_E&P.pdf

40something
I dag kl 09:59 569

Skal vi kalle børs urytmisk?
Reaksjoner man forventer kommer ikke ,eller kommer seinere ,eller motsatt forventet. Vi har per i dag en overvekt av selgere. Kjøp er som regel koblet til maskiner, Hvis ikke de følges opp av retailers eller andre fond så screener algon nedover. Poenget er jo å ikke gå med tap intradag.
Ja, man skal være tålmodig heter det.

jepp, det ser ut som det er exit på gang i dag og. Egentlig er det jo når olja er opp som det foregår exit, men det gjør også at det ødelegger for kursøkning. Men det gjør lavt volum også
Redigert i dag kl 10:28 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I dag kl 10:40 494

Vi får vente med å oppsummere dagen, men jeg var overrasket over at aksjen ikke falt en god del på meldingen fra status på Dussafu. På nesten to måneder var det skjedd svært lite og det kommer en ny lang utsettelse før vi er ferdige. I mellomtiden brennes det penger. Det kan jo være at flere ble like skuffet som meg.

I EG kom det en posisjonsoppdaterint på Noble Venturer for to dager siden. Den ligger der den skal ligge heldigvis i motsetning til Island Innovator som gikk i skytteltrafikk mellom feltet og havnen.

Det er en del som har slått feil i år, men som jeg har sagt så ofte er resultatene fra selve brønnene meget bra på Dussafu. Det er tross alt det viktigste. Så får vi se hva som kommer fra EG og når det blir meldt.
Fluefiskeren
I dag kl 10:53 471

Når det gjelder Tunisia er det lite oppdateringer å få. Synd at Etap plutselig sluttet å melde produksjonene på feltene sine. Vi vet det er en evig runddans med work-overs, men det er guidet ny produksjonsbrønn både på Guebiba og Rhemoura i slutten av året. Salloum bare forsvant fra planen. Kan ikke huske vi fikk noen forklaring på hvorfor dette løp ut i sanden, og det er svakt basert på at de fokuserte mye på den brønnen.

Etter oppkjøp av nye eierandeler har feltene her fått litt større betydning enn tidligere. Ved de siste kvartalene lå produksjonen litt over halvparten av hva den gjorde i EG.
40something
I dag kl 10:54 468

Forventninger og skuffelser trekker ned kursen. Når skaden er reparert og driften kommer seg så er det ingen flashing news. Hva skal gjenreise kursen da.
Ofte da forventningen innfris så har man tatt det på forskudd uten kursøkning.
Jeg gir opp å relatere aksjekurs med selskapsreferens da aksjemarkedet går på sine egne mekanismer.
Når ingen handler ble gjort etter 09:57 så kjøpte jeg 2000 aksjer 10:19 for å belønnes med nedsalg 5 minutter seinere. Så skjer det ikke noe på en halvtime igjen. Det er nesten så at det ikke ønskes noen større kursbevegelse i Panoro
Fluefiskeren
I dag kl 11:01 448

Vi må ikke glemme at PEN gikk voldsomt i mai på gode nyheter fra Hibiscus og Hibiscus South.
Redigert i dag kl 11:07 Du må logge inn for å svare
bmw5
I dag kl 11:30 392

Det er fellesferie i Norge og av den grunn er det lite som hender på børs. Q2 blir ikke det helt store heller. Ikke noe stor trigger fra dussafu eller Tunisia heller, men etter min mening kommer den store triggeren ved Akeng deep dersom den er som estimert, er den ikke som forventet vil aksjen gå ned. Akeng deep ligger i nærheten av Asam brønnen hvor de fant bra med olje (Asam brønnen beskrevet tidligere på strengen) og av den grunn har jeg tro på drivverdig funn i Akeng deep.
40something
I dag kl 13:18 284

Ja, men å sitte i godstolen å ikke følge med kan straffe seg. Resten av verdenen har ikke kun fellesferie.
40something
I dag kl 16:18 168

Brent opp funker ikke kun ned


Er det tilfeldig at olja kjøres ned ved børslukk!?

Nei, det er store aktører som samkjøre og kan høste både oljeauksjonen og oljeselskaper samtidig.
Råtten bransje
Igår var sluttkurs 33,05 med oljepris på 80,33.
Idag er den 32, 55 med olje pris på 80,65.
Det handler om volum i aksjen.. Det kan ikke brent overtreffe. I dag har vi hele tiden hatt et press nedover til tross for at brent er opp. Det er litt fjernt hva gjelder panoro. Men som jeg sa tidligere så hvis ikke noen vil kjøpe så spiller ikke brent opp noen rolle. Kjipt, men slik er det.
Redigert i dag kl 16:33 Du må logge inn for å svare
Tm3P
I dag kl 16:49 121

Tviler på at det globale oljemarkedet bryr seg spesielt mye om sluttauksjonen på Oslo børs altså.
40something
I dag kl 16:54 114

Det er påfallende hvor ofte de store bevegelsene skjer rundt børslukk. Jeg er ikke naiv.
Tm3P
I dag kl 17:04 93

Det er fordi USA åpner da.
40something
I dag kl 17:17 75

Åpner de ikke 15:30 norsk sommertid?
Jeg snakker om siste halvtime eller kvarter.
Og hvis man ser på statistikk så går brent opp etter børslukk. Er det ingen som hensyntar det på Oslo Børs?
Nei derfor at panoro styres av algoritmer som går i alle retninger uten annen plan enn å tjene penger på de som spiller lotto.

Og hvorfor ser vi ofte at oljeprisen går ned når USA åpner?
Er det er naturlov at USA lar olje bli billigere når hver åpning?
Skal NVIDIA åpne ner hver åpning?
Det er noe fundamentalt feil med oljesektoren som hele tiden uansett inntjening skal stri med å holde børskurs oppe. Nesten som norskekrona. Det er et spill slik shortbet
Redigert i dag kl 17:29 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I dag kl 17:22 70

Denne uka har den falt ned mot stengetid hver dag.

Hva er det olja og dermed PEN ikke er avhengig av? Vi er avhengig av økonomien i Kina, krig i Midtøsten, lagertall, orkaner, inflasjon og presidentskifte.

Apropos det siste ønsker nok oljebransjen seg Trump som ny president i USA. Huttetu!
Fluefiskeren
I dag kl 17:37 54

« Traders Bet on $130 Oil as Middle East Tensions Spike

By Tsvetana Paraskova - Aug 01, 2024, 6:58 AM CDT

Oil prices have surged this week due to escalating tensions between Israel and Iran, with Brent Crude breaking past $81.

Traders have been actively buying call options, betting on oil prices reaching $110-$130 per barrel in November.

Rising tensions between Israel and Iran have finally seen a return of the geopolitical risk premium that had been noticeably absent in recent weeks.

Brent Crude prices soared past the $80 a barrel mark this week as tensions in the Middle East flared up again, with Iran vowing to retaliate for the Israeli actions, especially the hit on the Hamas leader on Iranian territory.

As prices spiked and tensions escalated, more than 300,000 call options in Brent were traded on Wednesday alone, according to data compiled by Bloomberg. That was the highest volume of call option contracts traded in a single day since April this year.

The call options give traders the right—but not the obligation—to buy assets at a certain price, the so-called strike price, by a certain date.

In early April, traders flocked to the crude oil options market, trading record numbers of call options that Brent would hit $100 per barrel in the coming months, in the previous major escalation of tensions in the Middle East when drones from Iran attacked Israel.

This week, the call options trades were dominated by large call spreads, including spreads betting on $87 to $90 oil price for October, and $110 and $130 spreads for November, showed the data compiled by Bloomberg on Wednesday’s options market.

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Traders-Bet-on-130-Oil-as-Middle-East-Tensions-Spike.html

40something
I dag kl 18:13 13

Vi er avhengig av volum. Uansett grunn så er det det som skaper kursøkning