Panoro - Mye som skjer videre i 2024

Fluefiskeren
PEN 20.05.2024 kl 21:29 91430

Forrige tråd stengt på grunn av lengden.

Aksjen er i bra driv for tiden. Hibiscus og Hibiscus South har vokst i reserver. Dussafu bare fortsetter å levere varene og borekampanjen i Ekvatorial Guinea starter opp i juni. To infillbrønner og en letebrønn der. Også en ny letebrønn på Dussafu sannsynligvis (Bourdon).

Ikke kjedelig å sitte i Panoro.
Redigert 20.05.2024 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
40something
I dag kl 19:52 75

Jo, men det gjelder jo alle aksjer.
Det som er gjeldende for pen er jo at det er, uansett hva jeg har sagt tidligere at det er en trading taktikk mellom brent spot Det er vanlig at brent spot går ned før børslukk. I tillegg så opererer playmaker med (hva jeg tror) samarbeid med brent. Det er påfallende at panoro kurs følger brent. I tillegg så spiller playmaker aksjekursen på lag brent.. Av og til så ser jeg at aksjekursen til panoro går ned før brent. Jeg tror at hedgefond og selskapsaksjer spiller hverandre på lag, uansett om det er ulovlig. Det er så vanskelig å sjekke disse forholdene.
Jeg mener at brent opp og ned nå er kjent av de fo denne som handler. Det hadde vært utrolig vanskelig å vite at brent i dag skulle ned,og derfor ikke kjøpe noen aksjer opp i løpet av dagen.
40something
I dag kl 19:49 78

Jo, men det gjelder jo alle aksjer.
Det som er gjeldende for pen er jo at det er, uansett hva jeg har sagt tidligere at det er en trading taktikk mellom brent spot Det er vanlig at brent spot går ned før børslukk. I tillegg så opererer playmaker med (hva jeg tror) samarbeid med brent. Det er påfallende at panoro kurs følger brent. I tillegg så spiller playmaker aksjekursen på lag brent.. Av og til så ser jeg at aksjekursen til panoro går ned før brent. Jeg tror at hedgefond og selskapsaksjer spiller hverandre på lag, uansett om det er ulovlig. Det er så vanskelig å sjekke disse forholdene.
Trond.heim
I dag kl 19:10 120

Jeg har vært innom dette tema tidligere.
Dersom en skal selge aksjer fordi en trenger penger til en annen litt stor investering, tror jeg det er viktig å sette en “ fornøyd med “ salgskurs.
Det er farlig å utsette aksjesalget til en dato der en trenger pengene fort.
Dersom en går og håper på en høyere kurs kan et plutselig kursfall fort redusere salgsverdien med flere hundre tusen.
Dersom en eskalering i midtøsten skjer forventes kursoppgang, denne kan bli midlertidig. Da bør en vurdere salg, dersom det er viktigere enn å få med seg et enda bedre 2025
40something
I dag kl 18:13 171

Vi er avhengig av volum. Uansett grunn så er det det som skaper kursøkning
Fluefiskeren
I dag kl 17:37 212

« Traders Bet on $130 Oil as Middle East Tensions Spike

By Tsvetana Paraskova - Aug 01, 2024, 6:58 AM CDT

Oil prices have surged this week due to escalating tensions between Israel and Iran, with Brent Crude breaking past $81.

Traders have been actively buying call options, betting on oil prices reaching $110-$130 per barrel in November.

Rising tensions between Israel and Iran have finally seen a return of the geopolitical risk premium that had been noticeably absent in recent weeks.

Brent Crude prices soared past the $80 a barrel mark this week as tensions in the Middle East flared up again, with Iran vowing to retaliate for the Israeli actions, especially the hit on the Hamas leader on Iranian territory.

As prices spiked and tensions escalated, more than 300,000 call options in Brent were traded on Wednesday alone, according to data compiled by Bloomberg. That was the highest volume of call option contracts traded in a single day since April this year.

The call options give traders the right—but not the obligation—to buy assets at a certain price, the so-called strike price, by a certain date.

In early April, traders flocked to the crude oil options market, trading record numbers of call options that Brent would hit $100 per barrel in the coming months, in the previous major escalation of tensions in the Middle East when drones from Iran attacked Israel.

This week, the call options trades were dominated by large call spreads, including spreads betting on $87 to $90 oil price for October, and $110 and $130 spreads for November, showed the data compiled by Bloomberg on Wednesday’s options market.

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Traders-Bet-on-130-Oil-as-Middle-East-Tensions-Spike.html

Fluefiskeren
I dag kl 17:22 228

Denne uka har den falt ned mot stengetid hver dag.

Hva er det olja og dermed PEN ikke er avhengig av? Vi er avhengig av økonomien i Kina, krig i Midtøsten, lagertall, orkaner, inflasjon og presidentskifte.

Apropos det siste ønsker nok oljebransjen seg Trump som ny president i USA. Huttetu!
40something
I dag kl 17:17 233

Åpner de ikke 15:30 norsk sommertid?
Jeg snakker om siste halvtime eller kvarter.
Og hvis man ser på statistikk så går brent opp etter børslukk. Er det ingen som hensyntar det på Oslo Børs?
Nei derfor at panoro styres av algoritmer som går i alle retninger uten annen plan enn å tjene penger på de som spiller lotto.

Og hvorfor ser vi ofte at oljeprisen går ned når USA åpner?
Er det er naturlov at USA lar olje bli billigere når hver åpning?
Skal NVIDIA åpne ner hver åpning?
Det er noe fundamentalt feil med oljesektoren som hele tiden uansett inntjening skal stri med å holde børskurs oppe. Nesten som norskekrona. Det er et spill slik shortbet
Redigert i dag kl 17:29 Du må logge inn for å svare
40something
I dag kl 16:54 272

Det er påfallende hvor ofte de store bevegelsene skjer rundt børslukk. Jeg er ikke naiv.
Tm3P
I dag kl 16:49 279

Tviler på at det globale oljemarkedet bryr seg spesielt mye om sluttauksjonen på Oslo børs altså.
40something
I dag kl 16:18 326

Brent opp funker ikke kun ned


Er det tilfeldig at olja kjøres ned ved børslukk!?

Nei, det er store aktører som samkjøre og kan høste både oljeauksjonen og oljeselskaper samtidig.
Råtten bransje
Igår var sluttkurs 33,05 med oljepris på 80,33.
Idag er den 32, 55 med olje pris på 80,65.
Det handler om volum i aksjen.. Det kan ikke brent overtreffe. I dag har vi hele tiden hatt et press nedover til tross for at brent er opp. Det er litt fjernt hva gjelder panoro. Men som jeg sa tidligere så hvis ikke noen vil kjøpe så spiller ikke brent opp noen rolle. Kjipt, men slik er det.
Redigert i dag kl 16:33 Du må logge inn for å svare
40something
I dag kl 13:18 442

Ja, men å sitte i godstolen å ikke følge med kan straffe seg. Resten av verdenen har ikke kun fellesferie.
bmw5
I dag kl 11:30 550

Det er fellesferie i Norge og av den grunn er det lite som hender på børs. Q2 blir ikke det helt store heller. Ikke noe stor trigger fra dussafu eller Tunisia heller, men etter min mening kommer den store triggeren ved Akeng deep dersom den er som estimert, er den ikke som forventet vil aksjen gå ned. Akeng deep ligger i nærheten av Asam brønnen hvor de fant bra med olje (Asam brønnen beskrevet tidligere på strengen) og av den grunn har jeg tro på drivverdig funn i Akeng deep.
Fluefiskeren
I dag kl 11:01 606

Vi må ikke glemme at PEN gikk voldsomt i mai på gode nyheter fra Hibiscus og Hibiscus South.
Redigert i dag kl 11:07 Du må logge inn for å svare
40something
I dag kl 10:54 626

Forventninger og skuffelser trekker ned kursen. Når skaden er reparert og driften kommer seg så er det ingen flashing news. Hva skal gjenreise kursen da.
Ofte da forventningen innfris så har man tatt det på forskudd uten kursøkning.
Jeg gir opp å relatere aksjekurs med selskapsreferens da aksjemarkedet går på sine egne mekanismer.
Når ingen handler ble gjort etter 09:57 så kjøpte jeg 2000 aksjer 10:19 for å belønnes med nedsalg 5 minutter seinere. Så skjer det ikke noe på en halvtime igjen. Det er nesten så at det ikke ønskes noen større kursbevegelse i Panoro
Fluefiskeren
I dag kl 10:53 629

Når det gjelder Tunisia er det lite oppdateringer å få. Synd at Etap plutselig sluttet å melde produksjonene på feltene sine. Vi vet det er en evig runddans med work-overs, men det er guidet ny produksjonsbrønn både på Guebiba og Rhemoura i slutten av året. Salloum bare forsvant fra planen. Kan ikke huske vi fikk noen forklaring på hvorfor dette løp ut i sanden, og det er svakt basert på at de fokuserte mye på den brønnen.

Etter oppkjøp av nye eierandeler har feltene her fått litt større betydning enn tidligere. Ved de siste kvartalene lå produksjonen litt over halvparten av hva den gjorde i EG.
Fluefiskeren
I dag kl 10:40 652

Vi får vente med å oppsummere dagen, men jeg var overrasket over at aksjen ikke falt en god del på meldingen fra status på Dussafu. På nesten to måneder var det skjedd svært lite og det kommer en ny lang utsettelse før vi er ferdige. I mellomtiden brennes det penger. Det kan jo være at flere ble like skuffet som meg.

I EG kom det en posisjonsoppdaterint på Noble Venturer for to dager siden. Den ligger der den skal ligge heldigvis i motsetning til Island Innovator som gikk i skytteltrafikk mellom feltet og havnen.

Det er en del som har slått feil i år, men som jeg har sagt så ofte er resultatene fra selve brønnene meget bra på Dussafu. Det er tross alt det viktigste. Så får vi se hva som kommer fra EG og når det blir meldt.
40something
I dag kl 09:59 727

Skal vi kalle børs urytmisk?
Reaksjoner man forventer kommer ikke ,eller kommer seinere ,eller motsatt forventet. Vi har per i dag en overvekt av selgere. Kjøp er som regel koblet til maskiner, Hvis ikke de følges opp av retailers eller andre fond så screener algon nedover. Poenget er jo å ikke gå med tap intradag.
Ja, man skal være tålmodig heter det.

jepp, det ser ut som det er exit på gang i dag og. Egentlig er det jo når olja er opp som det foregår exit, men det gjør også at det ødelegger for kursøkning. Men det gjør lavt volum også
Redigert i dag kl 10:28 Du må logge inn for å svare
Bjoeik2
I dag kl 09:27 792

Interessant rapport fra Pareto for de som er nysgjerrige på hva de legger til grunn for deres tall:

https://share.paretosec.com/upload/files/Pareto_Securities_Research_E&P.pdf

Fluefiskeren
I går kl 21:44 974

Ligger an til en bra start på morgendagen også. Brent opp nesten 1 dollar siden børslukk.
batterivann
I går kl 20:01 1075

Det er noen som vil ut eller bare vil oss vondt😉
Trond.heim
I går kl 16:34 586

Hva er årsaken til at kursen som oftest faller 10-20 øre i sluttauksjonen?
Fluefiskeren
I går kl 11:12 794

Brent opp på 80-tallet og det er betryggende å se PEN følger med oppover. Pen oppgang på 2,33 % og på 33-rallet igjen.
SinnaNecer'n
30.07.2024 kl 21:55 1057

Eqnr kommer dårlig ut ang anbefalinger.....en del av årsaken til dette ligger nok i fornybarsatsingen. Dette vil tynge selskapet år for år.....flere analytikere mener de kaster bort investorene sine penger....
Fluefiskeren
30.07.2024 kl 21:53 1057

OK. Gassprisen gikk i hvert fall opp 15,9 % i dag og til årets høyeste pris.
Fluefiskeren
30.07.2024 kl 21:37 1083

Eqnr kommer veldig dårlig ut mår det gjelder meglerhusanbefalinger. To ligger på kjøp, en ligger på overvekt, 15 ligger på hold, tre ligger på undervekt og 9 på selg. Og median kursmål på 300 kr.

Som kjent ligger 10 av 10 på kjøp på PEN. Median kursmål er 43,1

Men jeg er vel blant de som er mest skeptisk til disse analytikerne. Dog ville jeg vært skeptisk til EQNR basert på dette. AkerBP kommer imidlertid bedre ut.

Uansett: Lykke til !
Fluefiskeren
30.07.2024 kl 20:37 1162

Dette går seg til, men tar veldig med tid. Når alle ESPene kommer på plass kan de godt produsere langt over 40 000 bopd hvis de vil. Skjønner ikke at de tviholder på dette at 40 000 bopd er målet. Teoretisk tror jeg de vil kunne produsere 50 000 bopd, men så var det med kapasiteten på Adolo da.

Hibiscus/Ruche kampanjen blir ferdig på slutten av året. Så er det Bourdon og i februar er hele borekampanjen ferdig.

Dette har tatt mye lengre tid enn jeg hadde trodd og det deler jeg vel med de fleste. Også selskapene har bommet på tidslinja så det holder.

Men det er viktig å huske at dette er hverken BWE, PEN eller Borr Drilling sin skyld. Det skyldes som vi vet Baker Hughes og jeg skjønner ikke noe hvis det ikke blir en erstatningssak. Hvis Ikke har de virkelig gjort det store med å selge 11 ESPer. Boringen har gått bra bortsett fra problemer på brønnen på Ruche. Det er funnet mer olje enn forventet og det blir åtte brønner mot guidet seks brønner. Her må nok produksjonen strupes, men det betyr at vi kan produsere 40 000 bopd i lang tid. Eller muligens 45 000 bopd.
40 000 bopd er omtrent 20 % av Gabons samlede produksjon pr. idag. Det er betydelig.
Når dette endelig er ferdig kan vi gni oss i hendene. Så får vi ta letebrønnene som bonus. Ser i hvert fall ingen grunn til å selge nå.
Redigert 30.07.2024 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
Tm3P
30.07.2024 kl 19:56 1221

Syns de langsiktige utsiktene til gassprisen er fine jeg. Den var ikke særlig høy I Q2 der de tross alt fikk et veldig godt resultat.
d12m
30.07.2024 kl 19:39 1256

Vet ikke om jeg vil kalle Equinor trygg mtp gassandelen i produksjonen kombinert med usikkerheten knyttet til gassprisen fremover. Kan bli bra, men kan også ende sørover.
Tm3P
30.07.2024 kl 19:10 1290

Valgte selv å selge meg ut nå etter den siste meldingen. Som du sier så har det sett veldig lovende ut noen måneder fram i tid veldig lenge nå, men så blir det bare forskjøvet fram i tid. Hjelper heller ikke at meldingene er diffuse og det er umulig å tolke hvordan ting faktisk ligger an pr idag.

Panoro vil godt mulig bli en god investering framover, men har for min del heller valgt å plassere pengene fra Panoro i trygge AkerBP/Equinor som også er veldig billig for tiden syns jeg.
Trond.heim
30.07.2024 kl 18:49 1318

Bmw5: Jeg er enig med din vurdering, men vi må vel se i øynene at vi i flere år tilbake i tid har påpekt at NESTE år blir fantastisk.

Dersom vi ser mer nøkternt på det har aksjen i noen relativt korte perioder steget mye. Nå sist fra februar til ut i mai.
Vi har vel et par andre slike stigninger til omkring 35 tidligere.

De som virkelig har tjent penger på Pen er de som har truffet på kjøp og salg i slike perioder.

Nå er utbyttet blitt et lite plaster på såret ved manglende kursstigning, da er det ikke like ille om kursen er i ro.

Jeg fryktet en betydelig eskalering Israel- Hispolla- Iran med stenging av Hormuzstredet .
Da kan oljeprisen eksplodere og dra med seg oljeaksjene.
Håper det blir kortvarig, men kan bli en salgsmulighet på en ny topp
oto1
30.07.2024 kl 17:44 1385

BWE fikk opprinnelig 4 stk av ny type esp.
2 av de ble reinstallere, og 2 sendt tilbake for feilsøking.

Så fant de Hibiscus Sør, og vedtok at alle brønner skulle over på konvensjonell type.

Jeg ser ingen mulighet for at de har installert ny type på Hibiscus Sør når de allerede har vedtatt at alle brønner skal over på konvensjonell.

Det kan forsåvidt stemme med at de bestilte 4 konvensjonelle for å bytte ut ny type, mens de i senere meldinger har snakket om 3 som ankommer "shortly".
Den fjerde er trolig noe Halliburton har hatt på lager, og som ble installert på Hibiscus Sør.

Men som sagt så kunne meldingene fra BWE lett vært mer forståelige.

Jeg tror følgende: BWE har allerede installert 4 konvensjonelle esp'er, og den femte er snart i drift.
Og de har da 3 igjen før alle 8 borede brønner kan produsere.

Det kan også forklare litt lavere 2q produksjon dersom BWE har byttet ut de nye esp'ene med konvensjonelle da brønnene i bytte perioden har vært offline.
40something
30.07.2024 kl 12:51 1566

Selskapet bekymrer meg ikke egentlig. Det er aksjemarkedet som er kimen. Panoro har vokst i de siste år men det er kun når det er nedsalg eller momentum opp det blir noenlunde omsetning. Ellers så sorterer aksjen I den lavere divisjonen/ligaen. Det tror jeg stresser ev investorer som ønsker ryggen fri for å investere.

Grunn til at vi skvulper rundt nå er at det er få/ingen nye investorer som tør å gå inn.
Derfor screener algoen opp ig ned i jakt på rimelige aksjer. Men det er utrolig kjedelig og langdrøy prosess. For oss som må betale mye per handel så er det heller ingen hobby å drive med.
Redigert 30.07.2024 kl 16:12 Du må logge inn for å svare
bmw5
30.07.2024 kl 11:36 1643

Tenk fremover mot år 2025 hvor Dussafu går for full rulle samt drivverdig funn i bourdon. I EG, de to infill brønnene ferdig boret, Akeng deep som forventet sammen med Asam brønnen samt letebrønner på feltet 01 med en oljepris på 80 +. Vell en ønske drøm som kan gå i oppfyllelse. Med dette scenario ville antagelig aksjekursen stige formidabelt og utbytte deretter.
d12m
30.07.2024 kl 08:51 1804

"og Hibiscus Sør produserte 7,8k med esp. Den må jo være konvensjonell."

Vet vi at den ikke er på natural flow?

-edit-
Mente å spørre: vet vi at den ikke er på trøbbel-esp?

"The Company continues the work on resolving the electrical integrity issues affecting the ESPs. Currently, the DHIBM-6H well is producing on natural flow. The DHIBM-3H, DHIBM-4H and DHBSM-1H wells are producing on ESP. The programme of diagnosis, repair and replacement of the ESPs is well underway."

Jeg leser det som at den produserer på den nye, trøblete ESPen
Redigert 30.07.2024 kl 09:27 Du må logge inn for å svare
Face
29.07.2024 kl 22:43 2037

Q&A q1: I had a couple of questions, if that's okay. The first one is just to, I guess, understand or clarify the situation with conventional ESPs. Like, how many do you have currently in the next few weeks that you are ready that they could be installed? And do you expect to have 8 within the next few months, such that you could replace or install or replace ESPs on all of the existing wells? Or what's your expectation in terms of the number of conventional ones you can get?

I can take that one. The -- right now, the first batch of conventional ESPs have arrived or arriving, all the bits and pieces and such, a total of 3. So that will get us started the second batch, additional 4 are due to come within the next couple of months. So that, if the timing holds and there is -- in this supply chain market right now, things are a bit tight but if things work according to plan, we should have total of 7 here, all within in a few months. And then we have an additional third batch coming in behind that as well. So it's a bit tight but we're making good progress to replace all the wells with conventional ESPs. And just as a reminder, a couple of wells have the ability to flow naturally. So we have a little bit of flexibility on how we execute all these ESP replacements.


Fluefiskeren
29.07.2024 kl 21:44 2126

Det var jo lett å tro det, men kan ikke finne at de skrev at det var konvensjonelle ESPer.

Fra børsmeldingen ifm med Q1

« The Company continues the work on resolving the electrical integrity issues affecting the ESPs. Currently, the DHIBM-6H well is producing on natural flow. The DHIBM-3H, DHIBM-4H and DHBSM-1H wells are producing on ESP. The programme of diagnosis, repair and replacement of the ESPs is well underway.»

De skriver altså ikke hvilken type de refererer til. Ut i fra dagens melding må jo dette vært de nye. Ikke de konvensjonelle. Men som du sier må man vel ha benyttet en konvensjonell pumpe på første brønn på Hibiscus South. De hadde nok på det tidspunktet bestemt seg for å kun benytte konvensjonelle ESPer.