Panoro - Mye som skjer videre i 2024

Fluefiskeren
PEN 20.05.2024 kl 21:29 122061

Forrige tråd stengt på grunn av lengden.

Aksjen er i bra driv for tiden. Hibiscus og Hibiscus South har vokst i reserver. Dussafu bare fortsetter å levere varene og borekampanjen i Ekvatorial Guinea starter opp i juni. To infillbrønner og en letebrønn der. Også en ny letebrønn på Dussafu sannsynligvis (Bourdon).

Ikke kjedelig å sitte i Panoro.
Redigert 20.05.2024 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
40something
I går kl 20:06 1060

Jo, men jeg regnet bort 12% lavere oljepris (75usd) og allikevel endte med 1,10 nok
Men alt dette er jo teoretisk.
Uansett så går det ikke å oversette noe fra selskapets i tjening til aksjekurs. Vi er nå ned 6 nok uten særlig annet enn børs makro støy.
Børs er menneskelig psykologi og har ikke så veldig mye med selskapet å gjøre
Kalleklovn547
I går kl 20:31 1017

Fantastisk kjøpsmulighet i dag. Ingenting nytt som jeg ser det, litt forskyvning av produksjon. Denne aksjen kommer til å gå som bare det inn mot brønnene som skal borres.

Når det er sagt, er det noen som har en oversikt over hvilke brønner som borres når?
hulabalula
I går kl 20:53 975

Utilfredsstillende kommentarer i conference callet om buybacks, efter min mening. 1) Ingen kommentarer om hvorfor de har købt så lidt. Der har været en 30 dages blackout periode men hvad med de to måneder inden? 2) Ledelsen er ansat af ejerne til at øge Net Asset Value per aktie - det er deres primære job. Hvorfor siger Hamilton så at de ikke vil benytte store minusdage i markedet til at købe større antal aktier? Hvorfor siger man nej til at samle penge op fra gaden?
Fluefiskeren
I går kl 20:55 966

Legger hodet på hoggestabben.

Tror det er siste produksjonsbrønn som bores nå. Den bores på nordflanken av Hibiscus. Det gjenstår bytte av ESP og work-over på de fleste av dem.
99999
I går kl 21:00 954

Litt info. fra artikkelen:

Voldgift neste

«Joint venturet er av den oppfatning at riggen ikke er i driftsmessig stand til å bore brønnene på en sikker måte», skrev Panoro Energy i en børsmelding i februar.

Island Drilling avviste dette og har ifølge årsberetningen, som ble dagbokført i Brønnøysund i helgen, igangsatt forberedelser for en voldgiftsprosess i London Court of International Arbitration.

Samtidig har oljeselskapene ifølge en noteopplysning fremmet «et betydelig motkrav» som begrunnes med henvisning til påståtte tap de mener å ha blitt påført. Riggselskapet kan ikke se at det finnes grunnlag for motkravet, og viser til at det var Trident/Panoro som kansellerte kontrakten uten at det var grunnlag for det.

Og selv om så skulle ha vært tilfellet, eksisterer det ifølge Island Drilling bestemmelser i kontrakten mellom partene som begrenser den mulige økonomiske eksponeringen til en brøkdel av motkravet.

Voldgiftssaken vil bli behandlet i London neste sommer.
d12m
I går kl 21:34 882

Og eierandelen er 14,5% så det blir uansett ikke summer som velter noe lass
Trond.heim
I går kl 21:35 881

Vanskelig å forstå dagens kursreaksjon, spesielt når en ser på effekten på BWE kursen.
Kan nesten få inntrykk av at mange Pen aksjonærer forventer rakettoppskyting, og når det ikke skjer kaster mange kortene.
En overreaksjon i dag kan gi betydelig kursøkning i morgen.
Jeg er for dårlig til å ha tilgjengelig cash når slike muligheter dukker opp.
Ettersom jeg ikke har tenkt å selge på dette kursnivå betyr ikke fallet noe særlig. Samtidig greit med cashpåfyll i form av utbytte i september.
Julegratialen blir nok betydelig bedre.
Foreigner
I dag kl 08:19 584

I think it is pretty straight forward. They confirmed they will keep the shareholder return at 5% from now on. I.e. the dividend payments shall stay at 0.427 NOK. This amounts to shareholder return of NOK 200 million a year which is only half what they announced earlier (with condition of over 85 USD oil price). So naturally it is disappointing. And before anyone starts going on about how there is also shareholder returns in form of buybacks, I can only ask; and how much return has that brought you?🤷‍♂️
Tm3P
I dag kl 08:41 532

If you dont like buybacks fine, but it definitely should be counted as shareholder returns.
Total shareholder returns seems like its going to be below guiding, but remember that the guiding was based on an oil price of $85 boe and the production growth has been pushed back a couple of months. Next year we are going to see a big drop in capex and production is going to be high from the start of the year.
40something
I dag kl 09:03 477

Share buyback will only give us shareholders anything if they are deleted, which is not clear yet.
40something
I dag kl 09:05 472

Fortsatt eiere som ikke er fornøyd og ønsker seg ut på disse lave kursene. Helt utrolig. Er det Panoro de selger eller er det aksjemarkedet generelt som de frykter?
Ellers er det kun andre Panoroaksjonærer som de kan frykte. De er jo veldig ofte grusomme og volatil av seg.
Redigert i dag kl 09:16 Du må logge inn for å svare
99999
I dag kl 09:29 408

Meglerhus justerer ned kursmål:

Oslo (Infront TDN Direkt): DNB Markets og ABG Sundal Collier nedjusterer sine kursmålet på Panoro Energy etter selskapets kvartalsrapport.


DNB Markets får et nytt kursmål på 39 kroner pr aksje, fra 41 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling. Nedjusteringen skyldes lavere forutsetninger for oljepris og produksjon.


ABG Sundal Collier nedjusterer sitt kursmål til 40 kroner pr aksje, fra 42 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling.


Carnegie gjentar sitt kursmål på 40 kroner pr aksje, med en kjøpsanbefaling.

Mammon
I dag kl 09:46 368

mafian vil ha billige aksjer? hehe

takker for aksjer idag :)
sologsommer22
I dag kl 10:13 299

Det må legges til at DnB samtidig legger inn redusert oljepris for neste år i sitt budsjett. Den settes ned fra 85 til 77, noe som selvsagt påvirker kursmål
De opprettholder et utbytte på 0.5 usd i 25 og 0,6 usd i 26.
Foreigner
I dag kl 10:52 221

But the way I see it is that in theory buyback and share deletion should raise the share prices. But I have lost faith on the pricing mechanism in Oslo exchange and as such have little faith on reprising based on buybacks. Dividends on the other hand are hard cold cash on my pocket.
Fluefiskeren
I dag kl 11:05 194

Utrolig skuffende og uforståelig. Selv lavere enn den var da verdens børser fikk panikk i begynnelsen av august. Vi må tilbake til før funnene i mai for å finne en lavere kurs. Fortsatt opererer altså meglerhusene med kursmål vi bare kan drømme om.

Å begynne med utbytteutbetalinger er et tveegget sverd. Hvis den reduseres eller holdes jevn blir det oppfatter negativt. Se på OKEA.
bmw5
I dag kl 11:20 159

Etter min mening er tilbakekjøp av aksjer en fiasko og burde ikke vert gjort. Med hensyn til utbytte så burde det vert på ca 0.60 øre. Mange er nokk skuffet over tilbakekjøpet av aksjer og av utbytte og selger seg ned. Vell, vi får håpe på bedre tider for Pen med høyre oljepris og 13k boed samt burdon og akeng deep innfrir.
sologsommer22
I dag kl 11:41 111

Selskapet trenger flere store langsiktige eiere. Slik det er nå er andelen eiere i top 20 alt for lav. Den bør ligge på minst 50% i denne type selskap
Fluefiskeren
I dag kl 11:44 104

Enig i det. Selskapet har lokket til seg lykkejegere med utbytte og forventninger om høyere utbytte.

Tilbakekjøp av aksjer for så å slette dem er mye bedre for de fleste investorer enn utbytte som jo i hvert fall i teorien ikke gjør aksjonærene hverken fattigere eller rikere. Hvis man da ikke trenger penger i en fart.

Det jeg ikke forstår er hva de gjør med de tilbakekjøpte aksjene. Hvis de ikke slettes er jeg redd de brukes til enda en måte å berike seg selv. Håper jeg tar feil her. Synes det er uklart. Jeg har spurt om dette flere ganger her, men har ikke fått svar.

Det kan virke som at utbytte og forventninger om høyere utbytte har lokket til seg investorer som ikke vil selskapets beste. Avkasting av vår investering burde komme i form av økte inntekter som ikke kommer uten investeringer. Bonden vet at han må så før han kan høste. Det gjør tydeligvis ikke mange aksjonærer.
Tm3P
I dag kl 12:03 69

Hvis du hører/leser på earnings call så sier Hamilton at planer er å slette aksjene ved neste GF.
Spitzer
I dag kl 12:04 67

John adresserte dette under Q2. Intensjonen er å slette aksjer som er kjøpt tilbake, men at det er en sak for AGM.
Videre sier John at de er fornøyd med et core-utbytte på 50 MNOK per Q og at en i februar (Q4-presentasjon) vil kunne gi ekstra utbytte om forholdene ligger til rette for det. Dette rimer også godt når man ser på lifting for Q4 og at store deler av Capex da er tilbakelagt. Capex reduseres betydelig for 2025 (40 MUSD vs 75 MUSD i 2024), mens cashflow øker betydelig når produksjonen > 13000 boed.
Tipper de blir å øke core-dividend fra 2025 (første utbet. i mai/juni-25).
Tm3P
I dag kl 12:05 58

You cant expect to see the results immidiatly. But over time you will. They havent really started buying back in large volums yet even. Less than 1% so far. When we are seeing 5-10% year after year its going to change.
Redigert i dag kl 12:10 Du må logge inn for å svare
artumas
I dag kl 12:06 54

Når både styreleder og konsernsjef som sitter så nært all info handler nå så er det billig. Kjøpsignal deluxe!
sologsommer22
I dag kl 12:18 26

Skulle gjerne sett at Sundt og andre blant top 10, eller nye aksjonærer for den saks skyld, kjøper betydelige mengder, gjerne 20-30 mill aksjer. Kan komme via bookbuilding ut av det blå med dagens konkursprising