Panoro - Mye som skjer videre i 2024

Fluefiskeren
PEN 20.05.2024 kl 21:29 130073

Forrige tråd stengt på grunn av lengden.

Aksjen er i bra driv for tiden. Hibiscus og Hibiscus South har vokst i reserver. Dussafu bare fortsetter å levere varene og borekampanjen i Ekvatorial Guinea starter opp i juni. To infillbrønner og en letebrønn der. Også en ny letebrønn på Dussafu sannsynligvis (Bourdon).

Ikke kjedelig å sitte i Panoro.
Redigert 20.05.2024 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
Tm3P
I dag kl 12:52 858

Var da fryktelig svak den var i dag. Fortsatt rød selv med en oljepris som er opp 3% fra stengetid sist.
40something
I dag kl 12:52 856

Markedet i Panoro mener det tydeligvis. Man følger pengene mer enn selskapet nå for tiden. Indeksene styrer også mer enn selskaperesultatet.
Redigert i dag kl 12:53 Du må logge inn for å svare
oto1
I dag kl 13:55 780

Hva markedet mener og tror har du ingen aning om.

Og det eneste som over tid betyr noe for aksjekurser er resultat.
40something
I dag kl 15:21 670

I den beste av alle verdener så hadde jeg ønsket meg a -aksjer direkte koblet til selskapsresultater men nå er vi kun tilbudt b-aksjer der et marked større enn panoro bestemmer aksjekursen. Riktig ingen vet og derfor den store måpen over mangel på korreleringen i de underliggende og selkapsverdien
Redigert i dag kl 15:22 Du må logge inn for å svare
oto1
I dag kl 15:48 632

Hva er det som ikke korrelerer mellom aksjekurs og inntjening da?

Panoro har P/E 6, ca 5% direkte avkastning, og ca tilsvarende i tilbakekjøp.
Hvis du tror det er på topplisten i oljesektoren tar du feil.

Hva som skjer i fremtiden vet ingen, men dersom inntjening, resultat og utbytter øker, javel, da er min spådom at også aksjekursen vil øke.
Og altså at kursutvikling følger resultat.
Fluefiskeren
I dag kl 16:36 578

Ser ut som Nordic Hunter fortsatt ligger i nærheten av Adolo. I såfall greit da oljeprisen har steget bra de siste dagene.

40something
I dag kl 16:46 550

Så vidt jeg husker så er det månedens snittpris som bestemmer men alt monner.
Tm3P
I dag kl 18:04 462

Isåfall burde prisen bli rundt $80. Så blir en bra løfting uansett hvordan prisen blir fastsatt nå.
Tm3P
I dag kl 18:22 433

For en aksje som bruker free cash flow til utbytte/tilbakekjøp så er det det som betyr noe for meg, ikke hvor aksjekursen er fra dag til dag.
Fluefiskeren
I dag kl 18:46 382

Jeg vet Oto 1 hevder det og han pleier å vite hva han snakker om. Det er bare det at tidligere var det snitt av dagene rundt lifting tror jeg. Derfor hedget man gjerne da. Høres litt rart ut at hvis det er lifting helt i begynnelsen av en måned må man vente en hel måned for å vite prisen.

Det er mulig at felles liftinger har forandret på det jeg husker. Synes i hvert fall det var bra at vii begynte å løfte samlet. Dette gir oss hyppigere liftings og mindre utsatt for oljeprisen. Skulle tro kostnadene også går ned.
hulabalula
I dag kl 19:34 320

Præcis. I visse aktier må man sidde og mandsopdække kursen, men de som betaler en stor del af market cap tilbage i udbytte/aktietilbagekøb kan man være temmelig ligeglad med kursen fra dag til dag, for vi får det tilbage uanset hvad markedet synes. Elsker aktier hvor man kan være relativt uafhængig af markedets humør! Det eneste vi skal mandsopdække er et potentielt oljecrash, men selv det bør være kortvarigt, specielt nu hvor vi har lang produktionsprofil med lavere decline.
Paypal
I dag kl 21:10 223

Vil stopp i Libya og fra Kirgisistan ha noen betydning annet enn i det korte bildet ?
gunnarius
I dag kl 22:11 139

Nettopp hulabalula.

Slik O&G industrien har utviklet seg i disse "fornybar tidene", synes det snart kun være utbytte, som kan holde aksjekursen i sjakk.

Spørsmålet for PEN vil bli om nivå på OPEX og CAPEX - gitt en varierende og lavere oljepris vil kunne sikre fair utbytte. Produksjonsvolumet til PEN er i en større setting rimelig lavt. og blir særlig sårbart ved oljepris i range $60-70-tallet. Nå har heller ikke PEN gass per i dag, så med lavt volum i produksjon (range 10-13.000 fat om dagen), pluss gjeld som skal betales, kan det bli lite til overs til utbytte.

Selskapet er veldrevet med god ledelse og meget habilt styre. Dette trekker opp, sammen men trofast menighet.

Jeg stiller likefullt spørsmål om PENs produksjon - i spesielt Afrika - er den sikreste veien fremover og om den er høy nok til å håndtere en usikker og trolig lavere oljepris for 2025. For selskapet synes slite i Tunisia.

Hva som vil skje i 2025 med oljeprisen får vi snart vite. For pøser OPEC+ på med mer olje fom. oktober, som per i dag holdes tilbake, blir det et prisras på olje. Dette vil imidlertid være pur galskap og jeg tror bestemt at OPEC+ besinner seg og gir lovnad om å kjøre videre som i dag tom. Q1 2025. Da vil trolig markedet og traderne oppleve en viss visibilitet. Dette gjelder særlig om OPEC+ melder i markedet at det ikke blir økning i produksjonen før tidligst Q2 2025. For Q1 2025 antas lavere etterspørsel, så prising for å opprettholde fair oljepris må inkludere dette Q fra OPECs side..

Generelt - olje og gass - et helvetes elendig marked å være i, med unntak av med solid utbytte. Nyter selv ikke godt av dette p.t., men er posisjonert med mer kjøp på lave kurser i et O&G-selskap, så får vi se fremover.

Det er definitivt slutt på den tid hvor oljefunn vakte enorm begeistring. Olja må piple, før euforien kan få bre om seg.

Redigert i dag kl 22:20 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I dag kl 22:33 86

«Det er definitivt slutt på den tid hvor oljefunn vakte enorm begeistring. Olja må piple, før euforien kan få bre om seg»

Det er jo i samsvar med Panoros forretningside. ILX brønner nær infrastruktur kan bygges raskt ut og til lave kostnader. Vi så det på Hibiscus South hvor det bare tok 4-5 måneder fra funn til produksjon. Tilsvarende dersom funn på Bourdon og Akeng. Kjøp av produksjon kan være aktuelt, men wildcats langt fra infrastruktur bør de holde seg borte fra slik oljens fremtid kan fortone seg. Gazania- 1 var vel litt i den gaten. Tror selskapets strategi er bra. Oljealderen er definitivt ikke over, og mange store selskaper satser faktisk på brønner langt fra infrastruktur og på store havdyp. Da bør sjansen for kjempestore funn være temmelig høy. Vi ser det spesielt i Namibia nå.
Redigert i dag kl 22:36 Du må logge inn for å svare