Panoro - Mye som skjer videre i 2024

Fluefiskeren
PEN 20.05.2024 kl 21:29 141441

Forrige tråd stengt på grunn av lengden.

Aksjen er i bra driv for tiden. Hibiscus og Hibiscus South har vokst i reserver. Dussafu bare fortsetter å levere varene og borekampanjen i Ekvatorial Guinea starter opp i juni. To infillbrønner og en letebrønn der. Også en ny letebrønn på Dussafu sannsynligvis (Bourdon).

Ikke kjedelig å sitte i Panoro.
Redigert 20.05.2024 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
40something
I går kl 13:17 660

Nei det gir ikke mening m t p lifting 86 Usd, brent holder seg bra. Men dynamikken i aksjen bryr seg ikke i selskapet, (til tross for at mange mener det er merkelig og feil å si det). I angst for å tape penger så selges det ut og I hvertfall så sitte man ikke så lenge over tid i aksjen.
Det er fredag og hva som helst kan skje i løpet av helgen.
Det kunne vært interessant å se statistikk over alle sektorer om hvor pengene plasseres.
Jeg tenker at det eneste som følger noen logikk er der pengene flokes samles det bare mer penger. Derfor sier jeg at selskapene i seg selv ikke er drt som trekker uansett om de er solide.
bmw5
I går kl 13:36 635

Tunisia!

• Panoro is joint operator alongside ETAP • Activity has been impacted by delays to regulatory processes but Panoro continues to see opportunities to ultimately restore production to historic levels • Continued good HSE performance • Focus is on maturing new production opportunities • Ongoing operations include routine workovers to replace ESPs, well stimulations and detailed planning for development drilling campaign on the TPS fields • Field extension processes underway

Dersom Pen nå får godkjent boreprosjekt planene for TPS feltene kan det bli ganske mye mer olje fra Tunisia en det er i dag ca 1600 boed. Med 2-3 nye brønner kan oljeproduksjonen fra Tunisia bli på +- 10k boed.
Skulle også Akeng deep samt Bourdon være drivverdige, hva da med Pen sin oljeproduksjon samt aksjekursen som i dag er på +- 29.55 kr .

Alt med olje tar sin tid å utvikle fra PUD til salg av oljen, men med hensyn til oljeinvesteringer må man tenke fremover med et lengre perspektiv enn noen uker.
Fluefiskeren
I går kl 14:55 553

Og det begynner å haste. Det er i SOEP (Sfax) de klart største prospektive ressursene ligger og selskapet har ingenting gjort.

Og det begynner virkelig å haste. Fra presentasjonen:

Extended by 2 years until December 2024.

Whatnow
I går kl 15:50 495

Typisk oljeprisen går nedover når de åpner i USA. Virker som traderne der borte har bra grep på oljeprisen nå, og at de har som mål at den skal holdes under 80.
40something
I går kl 15:54 485

Ja, til tross for at det er stopp i Libya.
Hvem bryr seg. Oppsiden er stor, men angsten for nedtur er større. Er det markedet eller kun noen retailers
Uansett så prises ikke oljeselskapene I forhold når de tjener penger(Lifting), men kun dagsprisen. Hvor feil er ikke det.
Har sagt det før og sier det igjen. Ingen av oljeselskapene prises etter inntjening eller regnskapsår.
Det er kun sentiment og bevegelser I aksjekursene som påvirker.
Aksjemarkedet er noe helt annet enn selskapsverdier.

Og hva er logikken i at olja skal ned 3 Usd.
None. Kun manipulering, men det funker.
Nå er brent 10 Usd lavere enn hva panoro fikk for siste lifting.
Det får vi ikke betalt for derfor at veldig få i aksjemarkedet ser på selskaps verdier. Kun aksjekurs og makro bevegelser.

Libya: https://www.dn.no/olje/oljeproduksjon/libya/opec/bratt-produksjonsfall-i-libya-definitivt-verdt-a-folge-med-pa/2-1-1701237

Med andre ord så sitter vi i en aksje som er tatt i gissel av helt andre parametere enn selskapsverdier.


Jeg tenker og på alle som skriver om produksjonsøkningen fra flere brønner skal bringe aksjekursen opp, samtidig som økt produksjon bringer oljeprisen nedover.
Økt produksjon er jo det som opec+ mener skaper dårligere inntjening, så hvorfor mener vi skribenter at økt produksjon skal bringe aksjekursen opp i Panoro?

Det ser ut til at 76 Usd brent er en teknisk nivå som har holdt i år.

I sluttauksjonen er det som vanlig en haug av masse små salgsposter. Ser ut til at det er mest algo handler.
Føler mer og mer at aksjen er et pokerspill. Selskapet er noe helt annet.
Redigert i går kl 16:52 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I går kl 17:51 383

«What you’ve had in the last two-to-three years are the green shoots of E&P,” says Eardley-Taylor, particularly in South Africa’s fast-developing onshore gas and helium plays.»

https://www.upstreamonline.com/exploration/-very-very-exciting-southern-africa-sparks-frontier-spirit/2-1-1697717
Tm3P
I går kl 18:02 359

Tilbakekjøp ned til 20k totalt for uken igjen, jævlig spesielt.
d12m
I dag kl 09:14 134

Nå er det ingen som tror at stoppen i Libya blir varig og da skal naturligvis ikke oljen prises som at det blir varig. OPEC har masse reservekapasitet og Libya er dermed ikke en stor utfordring. Når i tillegg OPEC holder frem med at de skal reversere kutt i et marked med usikker etterspørsel vil naturligvis oljeprisen falle. Det er ingenting ulogisk her, 40something
Trond.heim
I dag kl 10:14 78

Får inntrykk av at Pen aksjen kun har korte perioder med sterk kursutvikling. Etter covid var det en slik periode, 2-:3 ganger har kursen toppet omkring 35. Vi hadde en slik periode fra februar i år.
Med litt flaks med oljepris og oljefunn i Bourdon kan det skje igjen sent i høst. Gabon med produksjon 40 000 fat og et funn i Bourdon feltet kan vi oppleve en kursøkning på mellom 5-10 kroner i løpet av kort tid.
Da kan vi risikere at mange selger , dette kan reduseres dersom utsiktene til betydelig økning i utbytte tydelig signaliseres. Da blir det greit å følge med videre
sologsommer22
I dag kl 10:24 63

Panoro Energy har i løpet av denne uken kjøpt opp 190.000 aksjer, noe som bringer deres totale beholdning av egne aksjer opp til 948.000. Denne informasjonen har en forsinkelse på to dager.
Redigert i dag kl 10:26 Du må logge inn for å svare
d12m
I dag kl 10:27 57

Harald Espedal i nyeste episode av Utbytte
«Hvis man bare er happy med å eie over tid og ta imot utbytter og glede seg over fremtidig resultatutvikling så har jeg aldri opplevd at det ikke slår ut i kursutviklingen. Så det er tålmodighet som gjelder? Ja»