Panoro - Mye som skjer videre i 2024

Fluefiskeren
PEN 20.05.2024 kl 21:29 150163

Forrige tråd stengt på grunn av lengden.

Aksjen er i bra driv for tiden. Hibiscus og Hibiscus South har vokst i reserver. Dussafu bare fortsetter å levere varene og borekampanjen i Ekvatorial Guinea starter opp i juni. To infillbrønner og en letebrønn der. Også en ny letebrønn på Dussafu sannsynligvis (Bourdon).

Ikke kjedelig å sitte i Panoro.
Redigert 20.05.2024 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
40something
I dag kl 09:52 612

Det er tydeligvis flere som bruker andre briller med fokus på aksjemarkedet i steden for selskapet.
Det er imponerende hvor enkelt det er å senke aksjen hver dag i 2 uker nå.
Jeg vet ikke hvis du kjøpte dine aksjer på 29 FF, eller om du tenker at den skal bli enda rimeligere. Det er vel litt av utfordringen at vi ikke ser kjøpere siden det hele tiden kan finnes bedre innganger enn dagens.
Fluefiskeren
I dag kl 09:59 600

Har ikke kjøpt noen aksjer nå. Jeg har lovt meg selv å ikke øke, men faller den ned på 26 eller lavt 27 så blir det vanskelig å la være.
Fluefiskeren
I dag kl 10:15 569

Brent stuper og PEN følger med ned. Er sammen med VAR verste oljeaksje i dag så langt. Topp 20 har nå kun 45 % av aksjene. Det virker som flere vil ut av aksjen.

Dem om det.
Redigert i dag kl 10:21 Du må logge inn for å svare
bmw5
I dag kl 12:49 434

Fluefiskeren! Neste fredag kommer utbytte utbetalingen og av den grunn kan man bruke utbyttepengene til kjøp.
Pen er et et bra drevet selskap som snart produserer 13k tønner olje pr dag. Får vi også boretillatelse i Tunisia snart blir det mer en de 13k fat.
Fluefiskeren
I dag kl 12:57 424

Skattefuten skal ha hele 37,8 % i skatt på utbyttet mitt. Det er helt vilt på risikokapital.
40something
I dag kl 13:06 395

Man bør kunne kommentere hvorfor investorer trekker seg ut av aksjen til tross for det som majoriteten her snakker om er så bra med selskapet i neste kvartal og videre.
De fleste ser nå at det ikke er på grunn av selskapet som kursen dropper så mye, men aven selgende overvekt av den handlende aksjonærmassen og makro,brent ESG og Kina og vette fasiken alt annet som aksjen prises etter.
Når aksjen ikke lengre stiger med brent men nesten utelukkende faller med brent så er nesten den eneste konstanten borte fra hvordan den har blitt priset i lang tid.
hatitchi
I dag kl 13:07 393

Du må organisert porteføljen din på en helt syk måte hvis skattefuten kommer og krever deg 37,84 % for tilbakebetaling av kapital.

Tror jeg har nevnt dette til deg tidligere også. Er også ganske rart hvorfor du ikke har flyttet beholdningen din av PEN til en aksjesparekonto, men det får så være.

Med så lav avkastning som PEN gir så hadde heller ikke skattesatsen vært 37,8 % om det var skattbart utbytte, men nærmere 22 % pga. skjermingsfradrag.
Redigert i dag kl 13:08 Du må logge inn for å svare
sologsommer22
I dag kl 13:08 388

Hehe, dette må finansieres vet du:
DN i dag:
Nær én av fem i yrkesaktiv alder var uten jobb i fjor
18,4 prosent av befolkningen i yrkesaktiv alder var utenfor arbeid, utdanning og arbeidsmarkedstiltak i fjor.

Det vil si at 622.000 personer mellom 20 til 66 år var utenfor arbeid, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.
40something
I dag kl 13:09 382

Så lenge mange selskap bruker prinsippet "tilbakebetaling av innskutt kapital" og derved tilsvarende minskning av aksjekurs, så utløser det ikke utbytteskatt. Men om du selger aksjer med gevinst så er helt vilt på risikokapital
Fluefiskeren
I dag kl 13:26 352

Hvis jeg setter utbytte inn på en aksjesparekonto så blir det stående der uten å forrente seg og spist opp av inflasjonen.
hatitchi
I dag kl 13:49 315

Det er for sent å flytte aksjer på en aksje- og fondskonto inn på en aksjesparekonto, da måtte du ha våknet opp i 2019. Uansett er det bare visvas med 38 % utbytteskatt på utbyttene fra Panoro mtp. tilbakebetaling av kapital og skjermingsfradrag. Ha en god dag videre.
40something
I dag kl 14:25 264

Hvis du tror at panoro ikke vil bevege seg så mye så kan du selge aksjene som du kjøpt for innskutt beløp på aksjekontoen og sette de på en rentekonto i tiden du ikke sitter med aksjene. Det er kun den eventuelle gevinsten som du må la stå inne for å ikke utløse realiseringsskatt.
Fluefiskeren
I dag kl 14:33 242

Tror jeg fortsetter å gjøre slik jeg alltid har gjort. Eventuelt får jeg ansette Hatitchi som skattekonsulent.
Foreigner
I dag kl 15:22 152

This share buyback thing is working really well, I feel richer already. That hard cold cash as dividends is nothing compared to this... :)
SinnaNecer'n
I dag kl 15:35 119

I alle dager....hvor langt ned skal olja og pen egentlig. I morgen er ex dag og kursen stilles ned 42 øre.....da er vi fort på lave 27 tallet. Får starte med å akkumulere litt igjen da kanskje...
Fluefiskeren
I dag kl 15:42 104

Årsaken til at jeg nå ikke kjøper i bøtter og spann skyldes en ting: Det er komplett umulig å forutsi oljeprisen, men det er lett å forutsi dens virkning på PEN.

Vi er nå på årets laveste oljepris. Hvor hadde vi vært uten urolighetene i Midtøsten og fravær av olje fra Libya?
Redigert i dag kl 15:56 Du må logge inn for å svare
Trond.heim
I dag kl 15:51 82

Nå skjer det noe positivt:

Flertallet av verdens oljeanalytikere konkurrerer om å spå oljeprisen stadig lavere. Nå snakker de om oljepris på 60 tallet.

Dette har jeg fulgt med på i flere ti-år og sitter igjen med følgende inntrykk:

Denne type samstemthet pleier å bomme nær 100%. Jeg tror dette gjentar seg.

For det første tror jeg neppe Saudi og andre store produsenter vil risikere en pris på 60 dollar særlig lenge. Landenes budsjett tolererer ikke en så lav oljepris.

I tillegg er midt-østen ikke verdens fredeligste sted, plutselig økes faren for at Hormuz stredet stenges.

«China skuffer og deres oljebehov reduseres osv. « Selv om dette er en tåpelig påstand :men jeg har mer tro på at China kan få fart på økonomien enn at Norge kan få en sterkere valuta.