KIT - Kitron vokser og kjøper EMS selskap i USA med 100 ansatte


Kitron blir bare bedre og bedre, men nissebørsen fornekter seg ikke, og i kjent stil gjelder det om å by under hverandre. Ser ikke bort fra at amerinkanerne snart får øynene opp begynner å kjøper KIT aksjer på billigsalg.

KITRON ASA: KITRON KJØPER EMS-DIVISJONEN TIL API TECHNOLOGIES CORP.

08:05
(2018-11-30) Kitron har inngått avtale med API Technologies Corp. om å kjøpe
dennes EMS-divisjon i USA. Oppkjøpet markerer en betydelig styrking av
Kitrons posisjon i det amerikanske markedet.

- Transaksjonen vil klart styrke vår posisjon i det amerikanske markedet,
særlig innenfor forsvarsindustrien. Viktige kunder har ønsket at vi skulle
utvide vår tilstedeværelse i USA, og vi mener dette er en strålende mulighet
til å gjøre dette, sier konsernsjef Peter Nilsson i Kitron.

Virksomheten i EMS-divisjonen utfyller Kitrons eksisterende drift svært godt,
og ventes å skape merverdi for dagens virksomhet, spesielt i USA. Divisjonens
hovedvekt er på forsvar, luftfart, medisinsk/industri og
kommunikasjon/forbruker, og dette passer godt med Kitrons strategi.
Virksomheten ligger i Windber, Pennsylvania, nær Kitrons nåværende
amerikanske produksjonsanlegg i Johnstown, Pennsylvania, og har rundt 100
ansatte som driver totalt seks produksjonslinjer, samt et anlegg på rundt
10.000 kvadratmeter. Samlede driftsinntekter i 2017 utgjorde omtrent 30
millioner dollar.

- Vi har studert denne virksomheten grundig over tid og ser stort potensial i
å integrere APIs EMS-divisjon i Kitron-konsernet, som har EMS som sin
kjernevirksomhet. Virksomheten har en svært interessant kundebase, en lovende
ordrebok og en meget dyktig stab. Vi forventer at divisjonen vil generere et
positivt driftsresultat på egen hånd fremover, og ser betydelig potensial for
ytterligere lønnsomhetsforbedringer ved å forene krefter med Kitron og øke
kapasitetsutnyttelsen, sier Nilsson.

Kjøpesummen er 15,9 millioner dollar kontant, tilsvarende egenkapitalen, som
finansieres gjennom eksisterende bankarrangementer. Gjennomføring ventes å
finne sted i første kvartal 2019, med forbehold om nødvendige
myndighetsgodkjennelser. Kitron forventer at transaksjonen vil ha nøytral
resultateffekt i 2019 og positiv resultateffekt i 2020 og fremover.

Kitron vokser til nye høyder her også :-)

https://rekvizitai.vz.lt/en/company/kitron/number-of-employees/

Og neste år kommer Polen, dagens aksjekurs er latterlig.

Jeg kan ikke si annet enn at det ser fornuftig ut med oppkjøp i nærheten av den eksisterende fabrikken, og at kontraktsdetaljene så bra ut (se https://kitron.com/investors#stock-market-announcements for videre lesing). Jeg er noe uenig i at kursen er latterlig - for meg ser det ut som noen driver relativt grundig kurspleie og sørger for at kursutviklingen holder seg på den smale sti, etter at kursen var noe grensesprengende her tidligere i år med dobbeltopp over 10. Det som går kjapt opp har en stygg tendens til å gå kjapt ned igjen... Dobling på 4 måneder og annet som har vært skrevet om Kitron anser jeg for å være vel optimistisk - jeg er fornøyd om vi har lagt 8-tallet bak oss for godt når gåsesteken skal fortæres på julaften.

Greit at kursen har doblet seg, kommer an på hvordan man ser på utgangspunktet fra doblingen, som allerede i utgangspunktet var alt for lavt, og sammenligningen med andre selskaper i samme bransje, ligger disse langt høyere, så er KIT latterlig lavt priset i forholdt til fremtidig inntjening, og hvorfor KIT straffes for å levere rekord resultater kvartal etter kvartal, og hanker inn saftige kontrakter andre kan drømme om, er jo i grunn komisk.. Oppkjøp av KIT på dagens kurs kan ikke annet enn å kalle for et kupp. På OSE belønner man og priser selskaper på luft og en mulig forventet inntjening som umulig kan oppnås, men ser ikke bort fra at KIT kan oppnår rundt 6 - 10 milliarder i omsetning innen 2025, og minst et par kroner i utbytte kan bi en realitet. KIT burde vært priset til min kr. 15,- per aksje per dags dato.
SHARE-IT
30.11.2018 kl 10:51 6738

Veldig positivt og foroverlent med oppkjøpet i US. Oms kommer til å blåse gjennom 3 mrd.. Viser Q4 gode resultater og utbytteforslag i størrelsesorden kr 0.4 per aksje tror jeg på også god kursutvikling. Lavere utbytte kan evt begrunnes med ekspansjon. Da er det likevel bra på sikt, om guidet res.grad opprettholdes.

Blir bare bedre og bedre dette, jeg tror også dette er veldig positivt for videre vekst, spesielt i USA, og ser ikke bort fra at amerikanerne vil begynne å posisjonere seg i KIT, da blir det snart slutt på billigsalget.
http://www.apitech.com/news/api-technologies-enters-into-agreement-kitron-sell-its-electronics-manufacturing-services-business
Redigert 01.12.2018 kl 17:51 Du må logge inn for å svare
jularbo
03.12.2018 kl 09:43 6255

Sparebank1 har Kitron i sin portefølge
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/12/Meglerhus-stokker-om-anbefaler-aatte-aksjer
Tror på et meget godt Q4 på linje med Q2+

Ingenting som tilsier at kursen skal ned, snarere tvert imot etter oppkjøpet i USA skulle kursen vært over 10,- , men tydeligvis en større kontrakt på gang, siden noen er så svært opptatt av å presse kursen nedover, forventer det snart tikker inn en større jagerkontrakt for produksjon og leveranser til LOT, 12,13 og 14 i kjølevannet av denne kontrakten.
https://www.aviationtoday.com/2018/11/20/6-billion-awarded-lockheed-lot-12-f-35-production/
Redigert 13.12.2018 kl 10:44 Du må logge inn for å svare

Noen kan også ha blitt skremt av at Meieristene (MP PK, via Storebrand Asset Management) solgte 2,3 mill aksjer - det senket jo kursen en del (salget gjennomført på 8,53). Hele posten ble plukket opp av Handelsbanken, som da klatrer et par hakk på topp 10 listen, så ingen dramatikk der. Selv så plukker jeg litt på duppene, og lurer litt på hvilke perspektiver folk har med sine investeringer. Ser man på kjøp/salg av Kitron på Shareville så ser man at det er en del som kjøper og selger med tap på kun kort tid - sånt skjønner jeg meg ikke på.
jularbo
13.12.2018 kl 14:49 5901

Er fortsatt over 2 kr lavere enn for 6 mnd siden. Robotene har kjørt den ned den siste tiden. I fjor så leverte Kitron et skuffende Q3 som resulterte i kursgrusing. Så kom Q4 og et meget bra utbytte, som på nyåret sendte kursen opp en hel del. Kitron er tross alt opp over 24% i år, +utbytte. Så det er ikke grunn til stor skuffelse. Nå tror jeg på reprise fra i fjor, men et bedre resultat i Q4-18 enn Q4-17, med begrunnelse i at Lithauen har økt produksjon og sannsynligvis bedre marginer. Savner en del kontrakter i 2018, men muligens har de mange på under 20 mill, som ikke blir børsnotert? Jeg sitter rolig og tar utbytter neste år. Tipper et resultat på 20 øre+ i Q4
jularbo
04.01.2019 kl 15:40 5558

Lite å høre fra menigheten om Kitron. Dessverre fikk vi en trist melding som har på virket kursen mye.
"(2019-01-03) Kitron ASAs konsernsjef Peter Nilsson skal behandles for en type kreft og forventes å være sykmeldt til slutten av juni 2019, da han igjen vil tre inn i sin stilling.

Fra og med i dag er finansdirektør Cathrin Nylander konstituert som konsernsjef. Nylander har vært finansdirektør i Kitron siden august 2013.

- Styret ønsker Peter god bedring og ser frem til han kommer tilbake til sommeren. I mellomtiden er vi sikre på at Cathrin og resten av ledergruppen vil gjøre en god jobb med å gjennomføre de ambisiøse planene for 2019, sier Tuomo Lähdesmäki, styreleder i Kitron ASA."

Ønsker Peter Nilsson god bedring. Han har vært en meget god mann for Kitron. Peter Nilsson er sikkert oppegående og tilgjengelig for dialog med selskapet, om det trengs. Får håpe at selskapet har stø kurs mot sine mål. Så får vi se hva Q4 bringer.
Ols123
04.01.2019 kl 16:17 5528

Tror du Kitron o Note kan bli ett?

jularbo

Ingen tvil at dette var en veldig trist melding, men han vil nok sannsynlivis bidra på sidelinjen, og jeg er sikker selskapet med Cathrin & Co i spissen vil levere varene, hadde forventet at det snart blir flagget en ny jagerkontrakt for LOT 12,13 og 14. Den KIT hadde med LM for LOT 11 gikk ut i 2018, så her bør det snart foreligge ny kontrakt for de neste årene.

Tidligere trodde jeg på NOTE og KIT slo seg sammen, men tviler på dette nå, etter at det kjøpte opp et selskap i USA, som jeg tror var et enda smartere trekk.

Nå skjønner jeg ikke hva som skjer med kursen, direktør Peter Nilsson var en bra mann - men han drev vel ikke selskapet alene heller?! Vel, jeg har kjøpt litt mer, men med stadig "utfall" som en full mann på sykkel så begynner jeg å lure på hva som ligger bak. Kontrakten med Northrop Grumman (F-35) løper frem til 2036, så der er jeg lite bekymret. Det ble jo bevilget midler fra både DoD til nye fly, samt bestillingen fra Japan i november/desember. LOT 12, 13 og 14 er forsinket, men nå som Kitron fikk to uventede kontrakter før jul (medisinsk utstyr og offshore) så har de nok å gjøre frem til F-35 ordrene kommer. Det er nå mitt syn - noen motforestillinger?

Kan ikke annet enn å le av disse analysene og anbefalingene, kanskje analysesjefen i Sparebank 1 heller skulle anbefalt salg tidligere, men gjentatte ganger kommer disse dustemeldingene om salg når kursen har gått ned over tid, og ligger på bunn nivå, og er i ferd med å få seg et løft. Det er jo nå de skal virkelig ta denne inn i porteføljen, og ikke kaste den ut Fy fan for en slask, nå anbefaler han andre å selge så han kan få kjøpt igjen kundene hans tidligere har solgt rundt 10 tallet, men kan jo virke som det er en kontrakt nærstående i og med denne dusteanbefalingen.
Det er jo virkelig i disse dager man kan forvente seg flere nye kontrakter, spesielt med tanke på F-35, LRIP 12, 13 og 14, produksjon for LRIP 11 gikk ut i 2018, og det er kjent at LM har inngått kontrakter for flere hundre nye F-35 som skal leveres det neste årene. Kitron sier fra seg "småkontrakter", for nettopp ivareta det største kundene som gir flere kontrakter gjennom eksisterende kunder, som er kostnadsbesparende for både kunde og selskap, noe vi allerede har sett på veksten, selv uten at det er inngått flere kontrakter, men ser ikke ut som analysesjefen har fått med seg at omsetningen har øket og er i tråd med guiding, alle kontrakter som inngår utenom de langsiktige kontraktene som allerede er inngått er ekstra bonus. Og KIT har virkelig lagt opp til lønnsom produksjon å årene fremover som både kunder og aksjonærer drar nytte av.

Er det virkelig så ille med denne analysesjefen, at han anbefaler salg av KIT etter denne nedgangen som allerede har vært. bør han se seg om etter ny jobb, vi ligger jo virkelig an til et bra utbytte til våren, det er ikke meldt om noe PW som tilsier denne enorme nedgangen vi har sett i KIT, så langt langt jeg kan se. Markedet skal ikke straffe selskapet etter at det kjøpte API TECHNOLOGIES CORP som skaper merverdi og langt større tilgang til større kontrakter på det amerikanske markedet uten enorm utvanning av eksisterende aksjonærer.
I Kitron ser analysesjefen få nyheter fra selskapet frem til kapitalmarkedsdagen i mars.
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/01/Sparebank-1-Markets-tar-Aker-gevinst
15.01.2019 kl 22:28 5042

I følge den linken, selger de seg ut pga bedre investeringer med tanke på handelskrigen. Står ingen anbefalinger i den linken, verken kjøp eller salg.

Det fleste oppegående tar hintet til denne bløffmakeren som håper at noen henger seg på salg, og får lurt ut noen salgsposter som robotene kan hanke inn, uten at man trenger skrive dette direkte. Det finnes vel ikke så mye bedre investeringer enn KIT på dagens kurs, selv med "handelskrig" så den skjønte jeg ikke helt.
Redigert 15.01.2019 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
15.01.2019 kl 23:48 4998

Kitron er ikke særlig billig på dagens kurs, og ikke særlig attraktiv på p/e eller p/b heller. Men jeg som ikke er oppegående skjønner jo ikke det :)

Er man sånn noenlunde oppegående og eier aksjer i et selskap som ligger an til å betale ut et utbytte til ca. 6% av dagens aksjekurs, selger man ikke slike akser, sikkert dette som plutselig tilfeldig har tiltrukket din "negative" interesse for selskapet.
jularbo
21.01.2019 kl 18:04 4676


Vet snart ikke hva jeg skal sammenligne med jeg. Men her er en anbefaling fra DNB Markets hvor vi kan sammenligne Kitron med Pareto Bank, basert på EPS og utbytte;
Ref:
For Pareto Bank venter analytikerne EPS i kvartalet på 1,25 kroner, og et utbytteforslag for 2018 på 0,60 kroner per aksje.
- Et tema i forbindelse med rapporten blir i hvilken grad en økende aktivitet innen mot bedriftsmarkedet kompenserer for lavere aktivitet inn mot boligmarkedet, heter det videre.
Ser 40 prosent oppside
DNB Markets har kjøpsanbefalinger på både Gjensidige og Pareto Bank, med kursmål på hhv. 150 og 50 kroner.
Gjensidige stiger 0,4 prosent til 138,10 kroner på Oslo Børs mandag morgen, mens Pareto Bank er sist omsatt (fredag) for 36 kroner.
Meglerhuset ser dermed oppside i aksjene på hhv. 8-9 og nærmere 40 prosent fra dagens nivåer.
Her ser vi at Kitron vil oppnå en EPS på ca halvparten ,ca 0,62 kr med Q4 på 18 øre, som er nøkternt vurdert.

Altså i en direkte sammenligning, så burde kursmål på Kitron være 25 kr. Eller ha en dagens kurs på 37/2=kr18,50. Altså opp 10 kr. Noen som kan forklare dette misforholdet?

Edit:
Kitron har pr 30.09 47 øre/aksje. Dvs at de trenger bare 15-16 øre i Q4 for å oppnå halvparten av EPS sammenlignet med Pareto Bank . Tror de greier 20 øre. Har noen kommentarer, og synspunkter på Q4?
Redigert 21.01.2019 kl 19:26 Du må logge inn for å svare

jularo

De mest negative bandittene fikk også problemer å svare på spørsmålet ditt. ikke uventet. Men igjen avsløres disse overbetalte "profilerte" useriøse bandittens som som sitter i meglerhusene og spyr ut anbefalinger i hytt og pine ved hjelp av media til egen vinning, det burde vært satt mer fokus på denne form for svindel i media. Det første som burde vært gjort er å forby robothandel, med de lønningene og bonusordningene, må de jaggu klare å gjøre noe selv for pengene. Er sikker på at mange av de mest "profilerte" gjøkene her inne på forumet, har sin daglige jobb i et meglerhus.
olsen
24.01.2019 kl 09:49 4347

Ref. xtrainvestors BørsXtra:

KITRON: Kepler Cheuvreux tar opp dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 11.

jularbo
31.01.2019 kl 09:38 4142

31/01-2019 09:32:59: (KIT) Kitron får kommunikasjonsordre
(2019-01-31) Kitron har fått en ordre på et nytt produkt innen industriell kommunikasjon. Årlige inntekter er 25 millioner kroner i minst fem år.

Produksjonen vil finne sted ved Kitrons anlegg i Litauen og Kina.

Kunden er en raskt voksende leverandør av løsninger for industriell kommunikasjon og Industrial Internet of Things (IIoT).

- Dette er en eksisterende kunde som tiltror oss et helt nytt produkt i tillegg til vårt nåværende partnerskap. På grunn av produktets industrielle karakter trenger det avansert kretskortbeskyttelse. Dette er et eksempel på Kitrons evne til å tilby de beste produksjonstjenestene for spesielt krevende kunder, sier Israel Losada Salvador, drifts- og salgsdirektør i Kitron.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Cathrin Nylander, finansdirektør og konstituert konsernsjef, tlf.: +47 900 43 284

Israel Losada Salvador, drifts- og salgsdirektør, tlf. +47 991 59 138

*****
Helt utrolig at denne får handles på utrolig lave kurser. Robotene leker denne nedover. Kursmål 11 kr fra Kepler er vel en pekepinn.

Ikke lenge til vi ser 9-tallet + nå, vanskelig å kjempe
mot det fundamentale, selv for roboter.
Redigert 07.03.2019 kl 23:23 Du må logge inn for å svare

Her kommer Kitron igjen billig til en fabrikk i Polen, som allerede vil være i produksjon i fjerde kvartal, kontraktene står i kø i flere 10 talls år frem i tid, og KIT kommer til å bli en pengemaskin for aksjonærene. At aksjekursen ikke er nærmere 15 er helt utrolig.

Klippet fra innlegget fra portlamorski ved hjelp av translate
Investeringen i Pomeranian Special Economic Zone vil tillate investoren å dra nytte av skattefritakelsen til slutten av 2026. Sonen vil også gi selskapet omfattende støtte gjennom hele investeringsprosessen.

Ingenting som tilsier noe annet enn at selskapet legger til rette for store kontrakter som vil stå i kø, for produksjon av svært avansert teknologi, selskapet kommer til å bli et norsk teknologi eventyr, ingen tvil at det blir tatt godt i mot i Polen.

https://plus.nowosci.com.pl/norwegowie-inwestuja-w-grudziadzu-tempo-jest-ekspresowe/ar/13946118#wiadomosci
Vargtas
12.03.2019 kl 15:58 3130

Det var da en heftig handel på Kitron i dag , hva skjer ??

Noen som posisjonerer seg før 20.03
Revenue1
12.03.2019 kl 22:14 2972

Kitron har ingenting med vedlikehold//support av F-16.
Sa2ri
13.03.2019 kl 09:42 2843

Fra en morgenrapport i dag (SB1M):

"(+) KITRON: The upcoming CMD due 21 March might be an important catalyst.Kitron is then expected to provide more information on its long term objectives and is also expected to address challenges related to components shortage. The latter should potentially be substantially de-risked as 1)2H 18 was negative impacted by so-calledghost orders and inventory build ups – (one off effects) 2)Kitron has larger than avg component inventory. Hopefully Kitron releases long term objectives (ie 2025), this will be very interesting as it will include Kitron’s new factory in Poland and potentiallyalso give more color on its normalized EBIT margin outlook (prev 7%). Note my back-of-the-envelope assuming 85% factory utilization inc Poland and 7% EBIT margin gives an EBIT of ~280m, about 80% higher than 2018 reportedEBIT."
jularbo
14.03.2019 kl 12:28 2732

Kitron ligger pent i stigende trendkanal. Har brutt gjennom 20 og 50 dagers glidende gjennomsnitt for ca 1 mnd siden. I dag så er den igjennom 200 d glidende gjennomsnitt. Dette er sterke kjøpssignaler. RSI er på 69. Fundamentalt så er Kitron bunnsolid. Kitron har også gode anbefalinger, hvor Kepler har signalisert kursmål på 11 kr. Selv om jeg mener at Kitron allerede burde ha vært over 11 kr, så får jeg spå forsiktig at den passerer 10 kr innen 1 mnd. Vi får håpe at det blir litt mer kjøpsinterresse frem mot utbetaling av utbytte på 40 øre. Q1 er også spennende, da dette er et Q som historisk bruker å skuffe i henhold til forventninger, så jeg håper de overrasker positivt. Tidllig i juni-18, var kursen på 10,78.

Alt ligger til rette for at KIT klatrer mot nye høyder og minst kr. 15,-
https://www.tradingview.com/x/3CJSkByU
jularbo
18.03.2019 kl 15:03 2422

Salgssperre på 9,40 i dag. Da spørs det hvor stor den er. Kjøperne er villige til å plukke. Bryter vi igjennom, så er det duket for ytterligere oppgang
Edit: Da brøt vi gjennom. 9,42 nå
Redigert 18.03.2019 kl 15:31 Du må logge inn for å svare
jularbo
18.03.2019 kl 17:54 2354

Mye skriving på meg i dag. Synes det er på sin plass å få med det positive.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/03/Tar-inn-Nel-som-en-av-tre-nye-anbefaler-11-aksjer

Sparebank 1 Markets-porteføljen

Aker BP
Bank Norwegian
Crayon Group
Kitron
Kongsberg Automotive
Lerøy Seafood
Magseis Fairfield
Nel
Ocean Yield
Orkla
Seadrill