KIT - Kitron vokser og kjøper EMS selskap i USA med 100 ansatte


Kitron blir bare bedre og bedre, men nissebørsen fornekter seg ikke, og i kjent stil gjelder det om å by under hverandre. Ser ikke bort fra at amerinkanerne snart får øynene opp begynner å kjøper KIT aksjer på billigsalg.

KITRON ASA: KITRON KJØPER EMS-DIVISJONEN TIL API TECHNOLOGIES CORP.

08:05
(2018-11-30) Kitron har inngått avtale med API Technologies Corp. om å kjøpe
dennes EMS-divisjon i USA. Oppkjøpet markerer en betydelig styrking av
Kitrons posisjon i det amerikanske markedet.

- Transaksjonen vil klart styrke vår posisjon i det amerikanske markedet,
særlig innenfor forsvarsindustrien. Viktige kunder har ønsket at vi skulle
utvide vår tilstedeværelse i USA, og vi mener dette er en strålende mulighet
til å gjøre dette, sier konsernsjef Peter Nilsson i Kitron.

Virksomheten i EMS-divisjonen utfyller Kitrons eksisterende drift svært godt,
og ventes å skape merverdi for dagens virksomhet, spesielt i USA. Divisjonens
hovedvekt er på forsvar, luftfart, medisinsk/industri og
kommunikasjon/forbruker, og dette passer godt med Kitrons strategi.
Virksomheten ligger i Windber, Pennsylvania, nær Kitrons nåværende
amerikanske produksjonsanlegg i Johnstown, Pennsylvania, og har rundt 100
ansatte som driver totalt seks produksjonslinjer, samt et anlegg på rundt
10.000 kvadratmeter. Samlede driftsinntekter i 2017 utgjorde omtrent 30
millioner dollar.

- Vi har studert denne virksomheten grundig over tid og ser stort potensial i
å integrere APIs EMS-divisjon i Kitron-konsernet, som har EMS som sin
kjernevirksomhet. Virksomheten har en svært interessant kundebase, en lovende
ordrebok og en meget dyktig stab. Vi forventer at divisjonen vil generere et
positivt driftsresultat på egen hånd fremover, og ser betydelig potensial for
ytterligere lønnsomhetsforbedringer ved å forene krefter med Kitron og øke
kapasitetsutnyttelsen, sier Nilsson.

Kjøpesummen er 15,9 millioner dollar kontant, tilsvarende egenkapitalen, som
finansieres gjennom eksisterende bankarrangementer. Gjennomføring ventes å
finne sted i første kvartal 2019, med forbehold om nødvendige
myndighetsgodkjennelser. Kitron forventer at transaksjonen vil ha nøytral
resultateffekt i 2019 og positiv resultateffekt i 2020 og fremover.


Noen som var på kapitalmarkedsdagen i går og fikk med seg spørsmålene etterpå? Spørsmål om oppkjøpet i USA og vekstplaner der hadde vært interessant å høre svar om. Ser at Aasulv Tveitereid har ca. 1/4 av alle sine investerte midler i Kitron.

15 % av min portefølje skal være Kitron long.På kort sikt inntil 12-13 kr er jeg inne med ca 25%. Etter å ha bevitnet kapitalmarkedsdagen i dag, fikk jeg rett og slett en svært god følelse. Ikke mye dill dall. Bare solid og ståltro. Når kursen er såpass rabatert - er dette et veldig bra case. Aksjen vil gå sakte men sikkert legge på seg et prosent her og der. En trygg aksje i et traust vekstselskap.

KIT:OPPKJØP HØYT PRIORITERT, TRENGER MER KAPASITET -NYLANDER

15:50
Oslo (TDN Direkt): Basert på nåværende full utnyttelse av produksjonskapasitet kunne Kitron klart en omsetning på rundt 4 milliarder kroner. For å nå 2025-ambisjonene om en omsetning på 5 milliarder kroner, trenger selskapet å utvide kapasiteten tilsvarende minst 1 milliard kroner. Marginen kommer i andre rekke.Det sier assisterende administrerende direktør Cathrin Nylander på selskapets kapitalmarkedsdag torsdag.Hun sier Kitron ser på muligheter i både Asia og Øst-Europa for å øke kapasiteten. I stedet for å bygge ny fabrikk fra bunn, ser selskapet på muligheter for å gjøre oppkjøp.-Det foregår en konsolidering i bransjen og vi får teasers fra potensielle nærmest daglig, sier hun.Kitron leter etter selskaper som er posisjonert innen samme segment, med en omsetning på 10-100 millioner euro i omsetning.-Vi ønsker i utgangspunktet å være i lave enden av dette, så vi kan finansiere enkelt gjennom kontanter og gjeld. Vi skal jobbe med å definere vår prosess innen oppkjøp, så vi kan være effektive når vi trenger det. Vi har mye å gjøre i 2019, så et oppkjøp kommer trolig først i 2020, men vekst via oppkjøp vil være høyt på vår prioriteringsliste, sier hun.I 2025-estimatet om en omsetning på 5 milliarder kroner, har de regnet med tap av eksisterende kunder og valutasvingninger.-På regnearket fikk vi et mye høyere tall, men vi trakk fra nesten 1 milliard fra nåværende kronekurs, i tillegg til at vi tok bort en del kunder vi kanskje kunne miste. Vi endte allikevel opp med 5 milliarder, sier hun.Inkludert oppkjøpet av EMS-delen av API ventes selskapet å slå 2020-omsetningsmålet med 10 prosent. Nå settes nye ambisjoner for 2025.

-Vi må innse at vi opererer innen lavmarginsektor. Vi ønsker å være i øvre enden, og har som mål at minst 10 prosent av vårt salg skal være tekniske tjenester utover produksjon, som har en bedre margin. Produksjonen vår i Johnstown i USA var ikke lønnsom med en topplinje på 26 millioner kroner, men med oppkjøpet av EMS-delen av API ser vi klare synergier som vil ta USA opp til en margin på 7 prosent i 2020, de to fabrikkene ligger snaue 15 minutter fra hverandre, sier hun.
aquamann
21.03.2019 kl 11:55 1272

Enig med deg, nå skal vi følge med på presentasjonen, er jo forholdsvis overkjøpt aksje rsi ca 70 for et par dager siden, og med dagens omsetning er det jo nok at et par stykker har solgt seg ut. snu på flisa, skal du kjøpe deg inn nå vil jo kursen stige fort.. og utbyttet kommer 40 øre pr aksje :-)

Nå har jo strengt tatt ikke presentasjonen begynt enda, så mye kan fortsatt skje. Jeg sitter nå på mine aksjer, men det er surt med papirtap på over 100 000 fra i går. Men - jeg har trua, og da gjelder det å være tålmodig.
davan
21.03.2019 kl 11:24 1345

Ned over 4%, det er jo markant. Med alle planer som legges på bordet i dag så burde jo
kursen gått opp, dersom det var normalt!! Ser ikke ut som markedet tror helt på kitrons fremtidsvyer.
Jeg er egentlig på salg, men trodde jeg skulle få kr.10, der har vi vert før!!
Redigert 21.03.2019 kl 12:02 Du må logge inn for å svare
aquamann
21.03.2019 kl 11:09 1380

Ned og ned fru blom, med litt over en mill i omsetning vil jeg si at folk holder på aksjene sine....

Anbefaler deg heller å høre på Konspirasjonspodden enn å bruke tid og krefter på å konspirere selv...
SHARE-IT
21.03.2019 kl 10:55 1423

TL, NOD-kursen har aldri vært til å forstå så ikke ergre deg over å sammenlikne med den. Gled deg heller over KITen som nå virkelig ser ut til å komme i siget med driften.
3 mrd i 2020 allerede, eks APIT ........... .

Nå har ledelsen holdt sine ord og mål år etter år, så jeg skjønner lite hvorfor kursen sendes ned, dette beviser vel nok en gang dette skitne spillet som foregår på OSE, hadde dette vært NOD som hadde vært så heldig å kunne oppnådd sine mål år etter år, og i tillegg medelt makedet dette på toppen, hadde kursen gått rett i taket.. Komisk hele børsen som blir styrt av banditter og kjeltringer.
Redigert 21.03.2019 kl 10:50 Du må logge inn for å svare
SHARE-IT
21.03.2019 kl 10:24 1473

Utrolig spenstige mål meldt i dag. Les meldingen. Her er det bare å¨sitte og kursen må da gå videre opp etter dette. 5mrd i 2025, i tillegg til evt oppkjøp etc.. Margin opprettholdes på 7%. Snakk om å være fremoverlent. Kjekt med slik ledelse.

Det gjelder om å skape frykt og usikkerhet foran KMD på et allerede alt for lavt priset selskap, kurs utviklingen vi har sett de siste par dagene, bygger på en oppgang og kanskje et rallye på langt over 10 tallet neste dagene. Vi vet da allerede hva selskapet driver med, hvilke kunder og kontrakter de har, planene i USA, Polen etc. og de betaler bra utbytter, og store selskaper er tilpasset eller tilrettelegges og blir avhengig av Kitrons leveranser i minst 30 - 40 år frem i tid.
Redigert 20.03.2019 kl 14:49 Du må logge inn for å svare
jularbo
18.03.2019 kl 17:54 2345

Mye skriving på meg i dag. Synes det er på sin plass å få med det positive.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/03/Tar-inn-Nel-som-en-av-tre-nye-anbefaler-11-aksjer

Sparebank 1 Markets-porteføljen

Aker BP
Bank Norwegian
Crayon Group
Kitron
Kongsberg Automotive
Lerøy Seafood
Magseis Fairfield
Nel
Ocean Yield
Orkla
Seadrill
jularbo
18.03.2019 kl 15:03 2413

Salgssperre på 9,40 i dag. Da spørs det hvor stor den er. Kjøperne er villige til å plukke. Bryter vi igjennom, så er det duket for ytterligere oppgang
Edit: Da brøt vi gjennom. 9,42 nå
Redigert 18.03.2019 kl 15:31 Du må logge inn for å svare
jularbo
14.03.2019 kl 12:28 2723

Kitron ligger pent i stigende trendkanal. Har brutt gjennom 20 og 50 dagers glidende gjennomsnitt for ca 1 mnd siden. I dag så er den igjennom 200 d glidende gjennomsnitt. Dette er sterke kjøpssignaler. RSI er på 69. Fundamentalt så er Kitron bunnsolid. Kitron har også gode anbefalinger, hvor Kepler har signalisert kursmål på 11 kr. Selv om jeg mener at Kitron allerede burde ha vært over 11 kr, så får jeg spå forsiktig at den passerer 10 kr innen 1 mnd. Vi får håpe at det blir litt mer kjøpsinterresse frem mot utbetaling av utbytte på 40 øre. Q1 er også spennende, da dette er et Q som historisk bruker å skuffe i henhold til forventninger, så jeg håper de overrasker positivt. Tidllig i juni-18, var kursen på 10,78.
Sa2ri
13.03.2019 kl 09:42 2834

Fra en morgenrapport i dag (SB1M):

"(+) KITRON: The upcoming CMD due 21 March might be an important catalyst.Kitron is then expected to provide more information on its long term objectives and is also expected to address challenges related to components shortage. The latter should potentially be substantially de-risked as 1)2H 18 was negative impacted by so-calledghost orders and inventory build ups – (one off effects) 2)Kitron has larger than avg component inventory. Hopefully Kitron releases long term objectives (ie 2025), this will be very interesting as it will include Kitron’s new factory in Poland and potentiallyalso give more color on its normalized EBIT margin outlook (prev 7%). Note my back-of-the-envelope assuming 85% factory utilization inc Poland and 7% EBIT margin gives an EBIT of ~280m, about 80% higher than 2018 reportedEBIT."

Innlegget er slettet av Revenue1
Vargtas
12.03.2019 kl 15:58 3121

Det var da en heftig handel på Kitron i dag , hva skjer ??

Ingenting som tilsier noe annet enn at selskapet legger til rette for store kontrakter som vil stå i kø, for produksjon av svært avansert teknologi, selskapet kommer til å bli et norsk teknologi eventyr, ingen tvil at det blir tatt godt i mot i Polen.

https://plus.nowosci.com.pl/norwegowie-inwestuja-w-grudziadzu-tempo-jest-ekspresowe/ar/13946118#wiadomosci

Her kommer Kitron igjen billig til en fabrikk i Polen, som allerede vil være i produksjon i fjerde kvartal, kontraktene står i kø i flere 10 talls år frem i tid, og KIT kommer til å bli en pengemaskin for aksjonærene. At aksjekursen ikke er nærmere 15 er helt utrolig.

Klippet fra innlegget fra portlamorski ved hjelp av translate
Investeringen i Pomeranian Special Economic Zone vil tillate investoren å dra nytte av skattefritakelsen til slutten av 2026. Sonen vil også gi selskapet omfattende støtte gjennom hele investeringsprosessen.

Ikke lenge til vi ser 9-tallet + nå, vanskelig å kjempe
mot det fundamentale, selv for roboter.
Redigert 07.03.2019 kl 23:23 Du må logge inn for å svare
jularbo
31.01.2019 kl 09:38 4133

31/01-2019 09:32:59: (KIT) Kitron får kommunikasjonsordre
(2019-01-31) Kitron har fått en ordre på et nytt produkt innen industriell kommunikasjon. Årlige inntekter er 25 millioner kroner i minst fem år.

Produksjonen vil finne sted ved Kitrons anlegg i Litauen og Kina.

Kunden er en raskt voksende leverandør av løsninger for industriell kommunikasjon og Industrial Internet of Things (IIoT).

- Dette er en eksisterende kunde som tiltror oss et helt nytt produkt i tillegg til vårt nåværende partnerskap. På grunn av produktets industrielle karakter trenger det avansert kretskortbeskyttelse. Dette er et eksempel på Kitrons evne til å tilby de beste produksjonstjenestene for spesielt krevende kunder, sier Israel Losada Salvador, drifts- og salgsdirektør i Kitron.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Cathrin Nylander, finansdirektør og konstituert konsernsjef, tlf.: +47 900 43 284

Israel Losada Salvador, drifts- og salgsdirektør, tlf. +47 991 59 138

*****
Helt utrolig at denne får handles på utrolig lave kurser. Robotene leker denne nedover. Kursmål 11 kr fra Kepler er vel en pekepinn.
olsen
24.01.2019 kl 09:49 4338

Ref. xtrainvestors BørsXtra:

KITRON: Kepler Cheuvreux tar opp dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 11.


jularo

De mest negative bandittene fikk også problemer å svare på spørsmålet ditt. ikke uventet. Men igjen avsløres disse overbetalte "profilerte" useriøse bandittens som som sitter i meglerhusene og spyr ut anbefalinger i hytt og pine ved hjelp av media til egen vinning, det burde vært satt mer fokus på denne form for svindel i media. Det første som burde vært gjort er å forby robothandel, med de lønningene og bonusordningene, må de jaggu klare å gjøre noe selv for pengene. Er sikker på at mange av de mest "profilerte" gjøkene her inne på forumet, har sin daglige jobb i et meglerhus.
jularbo
21.01.2019 kl 18:04 4667


Vet snart ikke hva jeg skal sammenligne med jeg. Men her er en anbefaling fra DNB Markets hvor vi kan sammenligne Kitron med Pareto Bank, basert på EPS og utbytte;
Ref:
For Pareto Bank venter analytikerne EPS i kvartalet på 1,25 kroner, og et utbytteforslag for 2018 på 0,60 kroner per aksje.
- Et tema i forbindelse med rapporten blir i hvilken grad en økende aktivitet innen mot bedriftsmarkedet kompenserer for lavere aktivitet inn mot boligmarkedet, heter det videre.
Ser 40 prosent oppside
DNB Markets har kjøpsanbefalinger på både Gjensidige og Pareto Bank, med kursmål på hhv. 150 og 50 kroner.
Gjensidige stiger 0,4 prosent til 138,10 kroner på Oslo Børs mandag morgen, mens Pareto Bank er sist omsatt (fredag) for 36 kroner.
Meglerhuset ser dermed oppside i aksjene på hhv. 8-9 og nærmere 40 prosent fra dagens nivåer.
Her ser vi at Kitron vil oppnå en EPS på ca halvparten ,ca 0,62 kr med Q4 på 18 øre, som er nøkternt vurdert.

Altså i en direkte sammenligning, så burde kursmål på Kitron være 25 kr. Eller ha en dagens kurs på 37/2=kr18,50. Altså opp 10 kr. Noen som kan forklare dette misforholdet?

Edit:
Kitron har pr 30.09 47 øre/aksje. Dvs at de trenger bare 15-16 øre i Q4 for å oppnå halvparten av EPS sammenlignet med Pareto Bank . Tror de greier 20 øre. Har noen kommentarer, og synspunkter på Q4?
Redigert 21.01.2019 kl 19:26 Du må logge inn for å svare

Er man sånn noenlunde oppegående og eier aksjer i et selskap som ligger an til å betale ut et utbytte til ca. 6% av dagens aksjekurs, selger man ikke slike akser, sikkert dette som plutselig tilfeldig har tiltrukket din "negative" interesse for selskapet.
15.01.2019 kl 23:48 4989

Kitron er ikke særlig billig på dagens kurs, og ikke særlig attraktiv på p/e eller p/b heller. Men jeg som ikke er oppegående skjønner jo ikke det :)

Det fleste oppegående tar hintet til denne bløffmakeren som håper at noen henger seg på salg, og får lurt ut noen salgsposter som robotene kan hanke inn, uten at man trenger skrive dette direkte. Det finnes vel ikke så mye bedre investeringer enn KIT på dagens kurs, selv med "handelskrig" så den skjønte jeg ikke helt.
Redigert 15.01.2019 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
15.01.2019 kl 22:28 5033

I følge den linken, selger de seg ut pga bedre investeringer med tanke på handelskrigen. Står ingen anbefalinger i den linken, verken kjøp eller salg.

Kan ikke annet enn å le av disse analysene og anbefalingene, kanskje analysesjefen i Sparebank 1 heller skulle anbefalt salg tidligere, men gjentatte ganger kommer disse dustemeldingene om salg når kursen har gått ned over tid, og ligger på bunn nivå, og er i ferd med å få seg et løft. Det er jo nå de skal virkelig ta denne inn i porteføljen, og ikke kaste den ut Fy fan for en slask, nå anbefaler han andre å selge så han kan få kjøpt igjen kundene hans tidligere har solgt rundt 10 tallet, men kan jo virke som det er en kontrakt nærstående i og med denne dusteanbefalingen.
Det er jo virkelig i disse dager man kan forvente seg flere nye kontrakter, spesielt med tanke på F-35, LRIP 12, 13 og 14, produksjon for LRIP 11 gikk ut i 2018, og det er kjent at LM har inngått kontrakter for flere hundre nye F-35 som skal leveres det neste årene. Kitron sier fra seg "småkontrakter", for nettopp ivareta det største kundene som gir flere kontrakter gjennom eksisterende kunder, som er kostnadsbesparende for både kunde og selskap, noe vi allerede har sett på veksten, selv uten at det er inngått flere kontrakter, men ser ikke ut som analysesjefen har fått med seg at omsetningen har øket og er i tråd med guiding, alle kontrakter som inngår utenom de langsiktige kontraktene som allerede er inngått er ekstra bonus. Og KIT har virkelig lagt opp til lønnsom produksjon å årene fremover som både kunder og aksjonærer drar nytte av.

Er det virkelig så ille med denne analysesjefen, at han anbefaler salg av KIT etter denne nedgangen som allerede har vært. bør han se seg om etter ny jobb, vi ligger jo virkelig an til et bra utbytte til våren, det er ikke meldt om noe PW som tilsier denne enorme nedgangen vi har sett i KIT, så langt langt jeg kan se. Markedet skal ikke straffe selskapet etter at det kjøpte API TECHNOLOGIES CORP som skaper merverdi og langt større tilgang til større kontrakter på det amerikanske markedet uten enorm utvanning av eksisterende aksjonærer.
I Kitron ser analysesjefen få nyheter fra selskapet frem til kapitalmarkedsdagen i mars.
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/01/Sparebank-1-Markets-tar-Aker-gevinst

Nå skjønner jeg ikke hva som skjer med kursen, direktør Peter Nilsson var en bra mann - men han drev vel ikke selskapet alene heller?! Vel, jeg har kjøpt litt mer, men med stadig "utfall" som en full mann på sykkel så begynner jeg å lure på hva som ligger bak. Kontrakten med Northrop Grumman (F-35) løper frem til 2036, så der er jeg lite bekymret. Det ble jo bevilget midler fra både DoD til nye fly, samt bestillingen fra Japan i november/desember. LOT 12, 13 og 14 er forsinket, men nå som Kitron fikk to uventede kontrakter før jul (medisinsk utstyr og offshore) så har de nok å gjøre frem til F-35 ordrene kommer. Det er nå mitt syn - noen motforestillinger?