Stort innlegg! Seismikkselskap som kan stige mye fremover TP:7KR

Makrobaronen
EMGS 27.05.2024 kl 18:13 7820

TICKER EMGS
288,1 mill MCAP
130 969 690 aksjer.
Risiko Høy
Avkastning Potensielt veldig stor.

Dette er ikke en anbefaling, men mine tanker rundt selskapet. (Disclaimer eier aksjen selv)

EMGS, markedslederen innen Co2 monitorering, mineral, olje og gass leting. EMGS bistår fra undersøkelsesdesign og dataanskaffelse til prosessering og tolkning av dataen. Dataen som fremkommer av teknologien er meget god som gjør tilbudet ettertraktet i et godt marked som endelig har kommet. Den store oppsiden som markedet ikke har reagert på enda er selskapets nyeste kontrakter og teknologiske fordeler som jeg mener burde gi en høy oppsidepotensial som kan rettferdiggjøre en aksjepris på 7 NOK altså ca en milliard kroner til markedsverdi.

Markedsverdi og Finansiell Status
Per siste tilgjengelige data, har EMGS en en lav markedsverdi noe som gjør at oppsiden er høy når selskapet klarer å snu skuten, noe de ser ut til å gjøre etter et magert 2023. Den lave markedsverdien gir et attraktivt inngangspunkt for investorer, spesielt i lys av selskapets potensial for inntektsvekst gjennom nye kontrakter. Teknologien er bra og dataen de henter ut fra havbunnen gjør at oljeselskapene er på ball om dagen se børsmeldingene fra de siste månedene så ticker det inn nytt arbeid med jevne mellomrom and more to come.

Ny Kontrakt i Brasil
En nøkkelkomponent i vår positive vurdering er den nylig annonserte kontrakten med Petrobras i Brasil. Denne kontrakten, verdsatt til USD 11,7 millioner (omtrent 130 millioner NOK), er en fullt finansiert multi-klient undersøkelse som vil bli gjennomført offshore Brasil​ ( Denne avtalen markerer en viktig inntektsstrøm for EMGS og vil bidra vesentlig til selskapets finansielle stabilitet og vekst, siden kontrakten er annonsert har kursen gått ned. Dette er en kontrakt som tilsvarer halve markedsverdien til EMGS, er Petrobas fornøyde kan det komme add-on prosjekter i område. Da Brasil går all inn i oljeleting reff siste meldinger fra Petrobas.

Teknologiske Fordeler og Fremtidige Muligheter
EMGS sitt fokus på EM teknologi gir selskapet en konkurransefordel innen presis hydrokarbonoppdagelse, se Magseis bedre bilder gjør selskapet attraktivt for oppkjøp. Dette kan skje med EMGS. Selskapets evne til å levere detaljerte undersøkelsesdata som kan forbedre utforskings- og produksjonsbeslutninger for olje- og gasselskaper, er en betydelig verdiøkende faktor. Videre åpner EM-teknologi for nye markedsmuligheter innen marin mineralutvinning og CO2 overvåkning, som er i tråd med globale bærekraftsmål her kan budene bli høye hvis EMGS blir selskapet som er lengst fremme med mineralutvinning. Her vet vi at Norge betaler høye kronasjer for å holde sine klimamål.

Vessel Aktivitet og Kostnadseffektivitet
Vesselen Atlantic Guardian er et eksempel på selskapets evne til å tilpasse seg markedsbehov da dette er en leid in båt som ikke har kostet de noe særlig å ha i i den dårlig periode i 2023, med når utnyttelsesgraden øker fra 0% i Q1 2023 til 27% i Q1 2024​ i så begynner snøballen og rulle og inntektene øke. Økt utnyttelse vil sannsynligvis fortsette med den nylige kontrakten i Brasil, som forventes å generere inntekter i løpet av q2 2024. Selskapet har sykt lave kostnader på dårlig marked, men de har mulighet til å skalere opp hvis markedet er der og pilene peker oppover.

Finansielle Projeksjoner
Gitt den forventede inntektsøkningen fra Brasil-kontrakten og andre planlagte prosjekter, er det rimelig å forvente en betydelig forbedring i EMGS' finansielle stilling i løpet av de neste kvartalene. Hvis vi antar at selskapet kan opprettholde eller forbedre sin nåværende kostnadsstruktur, vil økte inntekter direkte påvirke nettoresultatet positivt.

Risikoer og Utfordringer
Selv om utsiktene er positive, er det viktige risikoer å vurdere. Markedet for olje- og gassutforskning er syklisk og utsatt for prisvolatilitet. EMGS er en ringrev på oslobørs og har frem til rett før Corona ikke levert særlig imponerende tall. Det vi så rett før covid var dog rekord kvartaler og godt i pluss. Dette har de i ryggmargen og ledelsen har gjort veldig mye riktig. Så med tillit til ledelsen så tror jeg EMGS har mange gode år for seg på langt høyere aksjekurs.

Konklusjon
Basert på den nylige kontrakten med Petrobras, selskapets teknologiske fordeler, og den nåværende lave markedsverdien, mener jeg at en målpris på 7 NOK per aksje er rettferdiggjort. Denne vurderingen forutsetter at EMGS fortsetter å sikre nye kontrakter og forbedrer sin operasjonelle effektivitet. Investorer bør dog være bevisst på de iboende risikoene i sektoren. Kommer EMGS på banen med mineralutvinning og co2 lagring og blir det grønneseismikk selskapet så er "himmelen begrensingene" for å si det på godt norsk.
Redigert 27.05.2024 kl 19:08 Du må logge inn for å svare
Trymte
I går kl 16:39 868

"All, I am really happy to share that this is now materializing and we are positioning EMGS for additional growth in a fast growing market.
Following an academic 2022 small pilot of drop and pop OBN survey down to 3000 meters water depth-the ATLAB survey. EMGS is now branching out its commercial geophysical acquisition solutions by entering the OBN market. Collaborating with Velocitas we have gained a fully funded OBN survey to be conducted in Norway later this year.
We aim to leverage this project to gain experience and evaluate the potential
of incorporating seismic node services into our portfolio becoming a true multi-physical acquisition company and let our customers benefit from the significant cost-savings in combing CSEM with OBN surveys"


Fra Dag Helland-Hansen (EVP Global sales and Exploration advice at Electromagnetic Geoservices ASA) sin linkedin-side.
Trymte
I går kl 16:47 849

De fire siste årene har EMGS meldt Vessel update and activity for the second quarter på ettermiddagen den 5.6 eller 7 Juli.

6 og 7 juli i år var jo helg, så tipper det kommer en melding i dag, som vil sette ytterligere fyr på aksjen i morgen.
bluesky2023
I dag kl 07:14 604

EMGS blir et komplett seismikkselskap som dekker alle interessante teknologier, hvem hadde trodd det?
Makrobaronen
I dag kl 07:47 567

Dette kan bli den beste investeringen dere har gjort! Det brygger opp til storm.
Makrobaronen
I dag kl 10:48 411

Brytes tre kroner allerede i dag?
bluesky2023
I dag kl 11:15 378

EMGS ypper seg mot TGS på område OBN. Fordelen EMGS har, er at de kan selge OBN+EM.
__eagle__
I dag kl 11:17 376

Tipper etter lunsj. Så får vi se om det kommer en oppdatering i kveld:)
Trymte
I dag kl 18:11 185

"The Company expects to record approximately USD 13.3 million in multi-client
revenues for the second quarter of 2024. This includes USD 2.7 million related
to the fully prefunded multi-client survey in the North Sea, which was acquired
in the first quarter of 2024, the fully prefunded multi-client survey in Brazil
as well as various late sales."

https://newsweb.oslobors.no/message/623327