RIZK og Spinning


Det er mye spinning og fantasi på forumet her. Det kommer egentlig ingen seriøse innlegg ettersom tallknuserne har gitt opp, i alle fall for en stund, da det er vanskelig for dem å lage senarioer som henger sammen.
Og Norne har jo f. eks. regnet litt frem og tilbake på dette med avtalen til HR. Alle ser jo tallene som kommer inn fra USA mht. oms for (inkl. topp og bunn) gaming, samt de vet jo noenlunde hva GIG kan forvente i % på en slik avtale fra HR’s users og oms….

Well, Mr Orakel / Warom, som er lite elektrisk om dagen, dette kan dere jo fortelle om, sant vel.

Men det som nok bekymre Norne, SEB og andre hus mest er jo det faktum, som ingen i GIG kan snakke seg ut av, alle oppkjøp så langt skuffer. Dårlig med synergier, dårlig med inntjening og implementering etc. etc.

Så det eneste som kan gi GIG litt troverdighet tilbake er informasjon om strategi hvor de kan sannsynliggjøre; forbedring, reelle synergier og implementering av oppkjøp i nåværende drift. Redegjøre for veksten av ansatte, spesifikke oppgaver og delmål for disse innen alle de såkalte brands. Redegjøre for reelle og realistiske (vekst) bruker tall og inntjening på, kort, mellom og lang sikt. Redegjøre for hva de (BOD autoritet) aksjer skal brukes på… annet enn bonuser og lign. Redegjøre for spesifikke mål med et nytt styre, et styre kan jo være nært eller fjernt i drift, hva skal skje?

Alle twitre og kvitrer om GIG, fra GIG selv høres det lite, men jeg håper allikevel det snart kommer synlige bevis, evt. via de nye folk (de erfarne folk fra Sverige) involvert, som kan gi aksjonærer troverdigheten tilbake.

Nå skall alle bli wow’et på CMD, well well

REF tidlig november i år; SEB jekker ned, TDN Direkt datert 6. november. Og de er så langt ikke kommet med noe annet og det er der heller ingen grunn til, enda!!

Følgende er opp til GIG at motbevise og eller overvise
- Det er fremdeles mange bevegelige deler i GIG-økosystemet, og til vi har mer klarhet rundt de langsiktige utsiktene for de ulike enhetene, samt når de ulike initiativene dukker opp i resultatregnskapet, mener vi at forholdet mellom risiko og avkastning ikke er attraktivt på kort til mellomlang sikt, heter det i analysen fra SEB.

Med den agenda’en «issued» for morgendagen er det heller tvilsomt om det skjer, blir helst noe «on the surface» info og ingen reell analytisk info, som gjør andre kan jobbe med verdisetting av selskapet på kort og mellomlang sikt.
Manglende realiteter gjeldende oppkjøp, utvikling og dårlige forklaringer på drifts tallene…… blir et enda større problem i Sverige, antar de som kvitre / twitre og bruker dette forum som en sosial event dagen lang, skjønner det!

Det er vintertid…. GIG Aksjonærer bør håpe at det snart kan bli vintertid (game on) for GIG

Foreløpig intet wow - rally... RR, vi venter i spenning..

Actually, prefer English
GIG should really make the outmost of this upcoming CMD, maybe the only (or anyhow last) opportunity for them, before Sweden starts to look into and considering to value GIG…… Based upon the current information, stock news, presentations, their performance and general news update etc. on i.e. different social medias, well then and for sure. Introduction to Sweden could really be a complete nightmare for GIG. So if they (GIG) can’t provide improved, appropriate, more sufficient and trustworthy information to the market.
Well, then this winter could be a real dark season for GIG and they will never ever jump billions again as they have done on the Oslo stock exchange….. meaning from 2,5 to 6,4 and down again to 2,5 in less than 12 months, well well, someone is laughing somewhere, but it will never happen again.

U all better pray for GIG to deliver the next months.

Y better find a church for praying .. :) .. Remember - bullshit walks and money talks.

Seen many CMDs and been on road shows for same…… during the years

If any company from any other business segment or industry had delivered such a superficial presentation on a CMD, well well….
Absolutely no specifics or guiding what so ever. And that’s 3 weeks before end year, then they consistently state "I do not want to speak about any commercials or our business deals" And in mind; GIG is only a few weeks away before their introduction to Sweden Nasdaq

This is far away from expectations, they have been working on this for more than 4 -5 months, wow

ref; InnerTier, Mandag kl 16:04: Y better find a church for praying .. :) .. Remember - bullshit walks and money talks.

So if bullshit is equal walking, well then keep on walking ….
Redigert 04.12.2018 kl 18:42 Du må logge inn for å svare

If any investors in GIG, believe or consider this CMD should provide any new assessments, recommendations or change in value from analysts, be prepared for new disap... Everything is possible. But GIG management really need's improving to another level.

It's still winter
Dealsen
04.12.2018 kl 19:16 2803

Som om innlegget skulle bli mer seriøst, når det skrives på engelsk :)
joneug
05.12.2018 kl 03:28 2583

Reed var på gråten hele presentasjonen. Angrer sikkert på at han ikke solgte mer i fjor sommer.

Shareholders should expect and trust that GIG management have arranged private sessions (road show) and meetings for the rest of the week. Consisting of investors, (analysts) and interested business people from Sweden, for sure not limited to. That could be a way forward if they have more sufficient information to share.

A continued road show should be expected.

anderix
05.12.2018 kl 10:06 2374

Ja han var skikkelig lei seg hele dagen?
Nei han var ikke det. Var så heldig å få prate med han flere ganger i går, og entusiasmen boblet og smilet var på plass. Tror han er veldig fornøyd med utviklingen i selskapet og alt de har gående. Selvfølgelig er han også skuffet over aksjekursen, som stor eier, på samme måte som andre aksjonærer.

Dette blir et riktig mageplask.
Og alle disse nett trolle som skriver på alle fora, well, dere har vitterlig ikke enkle dager med å finne positive ting om GIG. Men er hva da er fakta og eller spm som burde besvares av GIG management, siden de ikke presentere noe som helst om det i-fm CMD

Spm. Til Orakel / Warom
Ingen fakta tall og spinne rundt fra CMD?
Ingen meldinger fra store interesserte investors fra Sverige, som var tilstede?
Ingen guiding eller?
Ingen info om performance for noen av produktene, korrekt?
Ingen tall eller specifics om trafikk på sidene deres, korrekt?
HR kjøper seg inn(?) Hvordan skulle der da komme andre kunder inn?

F. eks. RIZK
Ingen tall om brukere i det hele tatt, det er ganske enkelt for investors og skjønne hva som da skjer, alle skjønner jo det, der er rett og slett ikke reell vekst. Tvertom skal de igjen (pågår på fullt) annonsere/reklamerer voldsomt i alle våre naboland når det kommer til RIZK.

De mister kunder på alle plattformene deres, det er faktisk ingen hemmelighet det, bransje kjent.
Alle hittil utførte oppkjøp, det blir ikke redegjort for noen av dem, hverken for integrasjon, stand alone eller kommersielt, tekst fra tidligere GIG melding; har kjøpt et affiliate-nettverk basert i Estland, inkludert løpende kundeavtaler og fremtidige inntekter, deretter hører man ikke mer, tragisk sett i-fm en CMD.
Ny avtale presentert, ref. over, ingen guiding, kun at den vil gi marginalt bidra til oms/bunnlinje, dette blir vanskelig å selge i Sverige når de går frem slikt.

Nye aksjer, for styret bemyndigelse
Enda mer interessant er det og se at man forsøker å «spinne» en fantasi opp omkring nye (treasure shares) og det er faktisk ganske alvorlig da det virker som om man bevisst vil lurer de unge mennesker som er med fantaster her i GIG.
Men kanskje GIG selv eller Orakel/Warom kan gi et fornuftig svar på sånn nonsens som der ble skrevet i-fm dette, hvordan skal de (treasure shares) bety noe for nåværende aksjonærer, annet en regelrett utvanning igjen.

Uansett hva, hvem eller hva prisen blir for disse aksjer, så går det jo bare inn i driften og GIG’s ledelse kan forvalte og bruke den tilførte egenkapital som de vil, dekke opp for et enda større akkumulert underskudd er aktuelt, eller options, bonuser, bygge nye kontorer «what ever» de finner for godt.

Enda verre og skulle det skje som Orakel skriver, at HR kjøper seg inn, ok hva skal de bruke GIG til, jo de skal facititate og levere infrastructure til HR. Skulle de da være med til og øke verdien i GIG, well da kjenner ikke mye til slike ting eller US business.
Det er mest av alt ok og bare moro når nett trolle skriver og bruker disse fora til å promote selskapene og eller er motivert av trading, men det må være litt reelt og ikke direkte misledende info som de stakkars ungdommer sluker rått.

Kompetanse, sammensetting og enkelt personer i GIG’s topp slik den er i dag, har kjempe utfordringer med å levere varen forventet i Sverige.
Derfor er der en rimelig stor sannsynlighet for et reelt mageplask vil finne sted når GIG ankommer Stockholm q1 2019
Håper vitterlig GIG vokser seg store og blir et kommersielt eldorado, men da må det snart komme et reelt løft i performance.
Warom
06.12.2018 kl 14:10 2084

Asle;
Jeg skal ikke forsøke å overgå deg i tull og tøys, inkompetanse og tåkeprat, så jeg lar like godt være.... :)
KMGN
06.12.2018 kl 15:03 1998

Hei, gir deg riktig i en ting du skriver vintertid, og det er nicknamnet ditt.
Dealsen
06.12.2018 kl 18:58 1809

...Og du hellige jul...... :)
TommyLee
06.12.2018 kl 22:04 1671

Ha ha ha..jeg tror jeg dauer...
Selv med den patetiske engelske vrien så ble han busted.
Du mr Vintertid...eller er det mr Wintertime nå siden du foretrekker engelsk??...du tapte vel et veddemål her i høst med Warom.
Har du gjort opp for deg?
Regner med at siden du er politimann så har du såpass moral at dette er gjort opp for lengst ;-)

Beklager, men jeg er ikke kjent med Asle eller andre for den sags skyld, jeg har aldri skrevet på noe sosiale medier tidligere og dette her skyldes kun et ufrivillig sykeopphold, har ikke FB, Twitter eller annet. Og kun jobbet innen O&G bransjen, dvs. en ensporet gamling, men har deltatt som invitert gjest, som vert i-fm CMD’er, samt reelle emisjoner, DD’er, og etterfølgende integrasjon mellom selskaper etc etc. gjennom årene.
Nå som jeg har tid pga. sykdom, fått trålet litt gjennom diverse fora ser jeg at noen er veldig flinke, men dessverre er der også mange som bruker og spilder folks tid med intetsigende innlegg.
Vedr. GIG,
Hvis gimmicken er at HR skal fantaseres opp som en kjempe løsning for existing shareholders i-fm disse treasure shares og generelt, well well. Da kunne man ha spart tiden med å hausse opp alt omkring Sverige.

Virker til en del fortsatt har stål tro på GIG og ganske så hårdnakket skjeller ut alle (virker så) som mener noe annet, dvs at selskapets verdi er ikke 2 (som pr. dd.) men 6-8 milliarder i rell verdi, realitetene og forventingene spriker en del her.

Jeg kan gjerne være inkompetent, patetisk, busted og dusted or what ever, men håper vitterlig ikke noen dauer av dette her.
Knievel
07.12.2018 kl 14:37 1447

Early onset alzheimer?

Her er svaret fra BW som du leste på XI tidligere i dag:

"Cashflow viser at selskapet har greid å ta all utvikling over driften og skjærer også delvis gjennom sløret som de særnorske avskrivingsreglene legger. Det at man i liten grad målt mot konkurrenter også har arkivert utgifter, målt mot andre selskap med tilsvarende inhouse scope, er verdt å legge merke til. Vi så på CMD at opex nå vil falle bra fremover målt mot revenue , med 1,5 meur ekstra besparelser i året på et samarbeid med Microsoft på cloud. I tillegg ser man at (se slide CMD) at cost pr arbeidstager både anskaffelsesmessig og i drift faller kraftig. Dette pga GIG sin standing som selskap på Malta (folk vil gjerne jobbe der). Billigere markedsføring gjennom affiliate er også innført der man allerede ser store besparelser. (man kan selvsagt argumentere mot at det er negativt for topline på kort sikt). Nå er den største byggeprosesssen over internt og GIG skal ut å bevise at de kan kapitalisere med å bygge revenue og skrive avtaler i alle vertikaler. Om de lykkes med dette er det aksjonærene skal spørre seg om opp mot å eie aksjen. Når det kommer til utvidelse av aksjebeholdningen primært med tanke på oppkjøp, så kan vi være trygge på at bruken av de vil ha som formål å øke EPS. Få selskap går vel "pilotskolan" som GIG, der årslønna utgjør 0,4% eller noe av CEO sin verdi på aksjen hans. Husk GIG kan trekke rundt 650msek til på bondet og har vært svært selektive med oppkjøp siste 1,5 år. Personlig ser jeg dette som en potensiell katalysator for å få fart på caset. All den tid HR interesse i GIG er et hett emne blandt GIG interesserte investorer, og at de plausible synergiene for deres del ligger helt i dagen ved en slik handling, ville det være merklig at ikke forums skulle brukes til å drøfte dette. Forums er til for å lufte dette og all den tid mange utledninger fører fram, ligger vel mye av verdien av forums i å dele dette med hverandre. GIG skal helt klart nå ut å bevise at de kan ta markedsandeler, og troen på dette avgjør om man bør være aksjonær eller ikke. God helg!"


Edit: Håper en klipp-og-lim er ok, Orakel?
Redigert 07.12.2018 kl 14:40 Du må logge inn for å svare

Ikke alzheimer enda, antok Orakel både kan og vil oppdatere HO slik han ønsker. Uansett hans svar i dag på XI er litt mindre selger og mer balansert på et par av tingene. Egentlig var svaret i dag, bare et svar til de innholdsrike innlegg som kom i løpet av gårsdagen.

Men for al del Klipp og Lim i vei.

Merry RIZKMAS skriver GIG på reklamene sine for tiden. Etter dagens møte hvor alt ble godkjent iht. innkalling, får man håpe de innen lenge kommer med noe info (kanskje en plan) på hva og hvordan de i det nye styre tenker og kan se en vei videre.
Kan aksjen konsolidere seg på disse nivåer, eller mer dårlig tider i vente. Man får håpe det snart kommer seg opp over.

Noen som følger med på Svenske nyheter innen bransjen?