PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 118506

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
Flodhest82
I dag kl 11:36 734

No er kursen opp ca 1kr i år, men inntektene er vel 4-5kr. Hadde ikke trodd at vi skulle så mye ned
MC Axel
I dag kl 11:41 708

Neither you nor I know how big the fine will be and it is not about how big the company is, but how serious the matter is. It is up to everyone to make their own judgments about PNOR and I have chosen not to be a shareholder as long as this matter hangs over their heads. Too big a risk and I don't play the lottery

Good luck
markie
I dag kl 11:52 647

IWe can look to similar cases. I don't expect a small cap company making Norwegian records. It must bee proporsjonal. Still we know nothing Three Years investigation and no charges.
Lucky are the ones that can pickup cheap stocks
såpe i øynene
I dag kl 11:59 606

Dette er bare latterlig. Nå har direktøren sagt tidligere at planen var å gi større del ut til aksjonærene. Har selv sett dette bli sagt på en sending hvor han deltok med lederne av 3 andre oljeselskaper som opererer i Afrika. I stedet så vi at styret fikk større summer selv, og aksjonærene får null. Fullstendig useriøst. Merkelig at ikke selskapet måtte ha kontanter i bakhånd når bonusene til styret ble bestemt. Virker useriøst.
Fluefiskeren
I dag kl 12:13 547

Jeg er glad jeg solgte halvparten av min beholdning da opplysningen om at selskapet er mistenkt både i korrupsjonssaken og en ny sak om misledende informasjon ved reverse take-over av APCL som det så fint heter.

Ser nå at jeg skulle solgt enda mer. Blir korrupsjonssiktelsen mot de personene henlagt står vi fortsatt igjen med en mistanke om misledende informasjon, men det er nok atskilling mindre alvorlig. Hvis det kommer til siktelse blir det vel snakk om bedrageri og ikke korrupsjon.

For meg personlig gjør det svært lite at utbytte blir utsatt, men siden folk kjøper seg inn i oljeselskap kun med tanke på utbytte får jo konsekvenser uansett for alle. Forstår ikke hvorfor folk som først og fremst jakter utbytter kjøper seg inn i oljeselskaper hvor det hele avhenger av en oljepris ikke et menneske i hele verden kan forutsi hva vil være i fremtiden. Det finnes så mange andre sektorer og selskaper som da burde være mer interessante.



Flodhest82
I dag kl 12:24 486

For det første genererer oljeselskapene enorme mengder cash, og om de ikke tar for store investeringer kommer den cashe aksjonærene til gode. For det andre er olje fremtiden veldig usikker, så ingen vil være med på å bruke mye penger på å bygge ut et felt som kanskje ikke blir lønnsomt når det kommer i gang om 10 år. Hør siste podcast fra Dnb, og andre podcaster som tar for seg oljeselskaper. Se i USA, nesten ingen utbygging så det blir mye mer penger til aksjonærene. Se Eqn som sa i fjo at de skulle bruke penger på fornybar, Norges største selskap falt nesten 10% på kapitalmarkedsdagen, fordi de skulle betale mindre utbytter og bruke mer penger på fornybar energi. AkerBP blir priset lavere en konkurrentene, fordi de betaler mindre i utbytte. Det samme gjelder i shipping, folk vil ha utbytter når de tjener penger. Hvorfor skal vi kjøpe oss inn i Pnor for 10kr aksjen, sitter der i 10-15 år og kanskje få 13 igjen ?
Bsingh
I dag kl 12:26 477

Enig. Endelig skal aksjonærene få, nei vent litt, vi setter dette på vent selv vi så aksjen detter 10%. Nå har de blafra rundt med utbytte en god stund, og de vet veldig godt at folk venter. Ser ingen motstand hos dem når det kommer til å betale bonuser til sine egne. De bruker bare utbytte til å holde interessen ved like. Når vi går lenger inn i H2/H1 2025, så dukker noe annet opp som gjør at utbytte ikke kan betales ut. Så holder aksjekursen seg nede på samme nivå, mens styret kan rake inn enda mer for sin gode innsats. De har faktisk et ansvar ovenfor aksjonærene sine også. Pace fortjener ikke noe klapp på skulderen siden han har svart "bra" på alle spørsmål rundt ØK sak, dette er en forbanna selvfølge sånn selskapet har holdt på.
Redigert i dag kl 12:26 Du må logge inn for å svare
Flodhest82
I dag kl 12:32 447

Tenker at de må komme til enighet med ØK i sep om de får betale ut eller ikke, så kan enda komme i H2
E Desperados
I dag kl 12:35 427

Husk at dette ble sagt på Sparebank 1 sin konferanse i februar. Så kom det en utbyttepolicy 8. mai hvor dette fortsatt ble bekreftet .Deretter dukket Økokrim-saken opp på nytt 13. mai. Så kan man såklart mistenke at noen viste noe mer da selskapet meldte fredag 10. mai (9. mai var rød dag her i landet) at Eyas ikke tar gjenvalg som styreleder og så smalt saken opp på nytt på mandag igjen. Men det blir bare spekulasjoner. Bonusen til styret var forøvrig på 0,5 MUSD. I det store og hele et beskjedent beløp. I tillegg var jo dette linket til lisenssalget til GB og ikke for Perenco sin gode innsats i Kongo.

Markedet liker det åpenbart ikke, men jeg skjønner godt at noen legal advisors har sagt at det er lurt å vente med utbytte. Hvertfall om de nå har et planlagt møte med Økokrim i september. Alle som så Marianne Djupesland i Anders Besseberg-saken skjønner at det hadde vært svært lite strategisk å hisse opp henne unødvendig ved å være arrogant og bare kjøre på med utbytte fremfor å ha et møte hvor man på et tidspunkt ymter frempå et diskret spørsmål om det er greit at man følger opp vedtaksfestet utbyttepolitikk selv om saken pågår. Pengene blir ikke borte, de blir bare litt forsinket.
markie
I dag kl 12:39 404

Hva med salget til de korrupsjon mistenkte. Hadde de Kjennskap til hvordan dividende prosessen ville utvikle seg..
Håper på avklaring etter møtet deres med øk.
Flodhest82
I dag kl 12:45 377

Eg er mer skeptisk til de ja, for hvorfor begynner Energie plutselig å selge igjen noen dager før denne mld ?
Fluefiskeren
I dag kl 12:50 348

Nå overdriver du. Det er flere selskaper som satser knallhardt i Namibia. På dypt og ultradypt vann. Galp er et av dem som gjorde et stort funn og kursen gikk opp nesten 30 %. Dette er et betydelig større selskap enn PNOR også. Total energy, Shell, Chevron, og Woodside har tydeligvis troen på at det fortsatt vil være stor etterspørsel etter olje. Det samme gjelder forøvrig også i Guyana.

Og at aksjonærene vil ha oljeutbygging istedenfor fornybart tyder vel på at også de har troen på olje.
markie
I dag kl 13:01 300

Hva må cash beholdningen være får at kursen omsider skal opp.🫣
Fluefiskeren
I dag kl 13:15 229

Tviler på at vi får melding om spud av Atum dessverre. Tror ikke hverken Apus eller Petromal gjør det. Og Petronor har jo strengt tatt ikke noe å gjøre med boringen.

Ministeren i GB har altså sagt 8. september, men tror det skjer før det. Ser ikke bort i fra at det allerede er gjort.
markie
I dag kl 13:20 206

Mdg1 skrev 2 mrd?
Med 2 milliarder er selskapet forlenget oppkjøpt korrupsjon siktet eller ei
Tm3P
I dag kl 13:21 200

Om de hadde hatt kjennskap til at det ikke ble noe utbytte så tror jeg de hadde vært veldig mye mer aggressive på salgsknappen.

Ser heller ikke hva dagens ledelse og største eier skulle ha av interesse i å dele den informasjonen med dem. Spesielt nå som de er under etterforskning.
Redigert i dag kl 13:22 Du må logge inn for å svare
Mdg1
I dag kl 13:27 174

Det skjer ikke så mye på Aje på et par år enda. Med treff i Guinnea vil 2 mrd passeres allerede i 2026 om de ikke betaler utbytte. Skulle Gambia også bli solgt kan det inntreffe før det også
Flodhest82
I dag kl 13:46 109

Shell gikk vel ut i dag og sa at de skulle si opp 20% av sine ansatte som jobber mot leting og nye funn, så det er helt klart en ny trend. Saudi skrinla planen om å øke produksjonskapasiteten. Opec holder tilbake 6% av sin kapasitet, normalen er ca 3%. Den totale markedsandelen til opec er snart bare 50% som er historisk lavt. Så det er mer en nok olje på markedet. Er en grunn for at oljeprisen har falt til under 80$ enda det er fare for utvikling av konflikten i Midtøsten. Ukraina har satt fyr på flere oljetanker i Russland, men det påvirker heller ikke prisen. Så eg tror nedsiden er større en oppsiden de neste årene
E Desperados
I dag kl 13:50 91

Sånn sett er det jo gunstig at selskapet ikke skal drive med ny business, men nøye seg med å produsere olje til 10$/fatet i Kongo og selge gass til fastpris i Nigeria.
Mdg1
I dag kl 13:51 80

Da er det greit at Pnor produserer ekstremt billig og at Aje skal produsere gass som sikkert kommer på lange kontrakter. Er ikke like lukrativt som ojle, men gir i alle fall en stabil kontantflyt