PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 120398

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
Flodhest82
I dag kl 15:29 872

Bra omsetning i dag, bare 1 dag i år som var høyere. Men da er det nok mange som vil ta gevinst når vi nærmer oss 10 tallet igjen, sånn går no dagene 🤷‍♂️
Tm3P
I dag kl 15:29 870

Jeg tenker kursen ville steget dagen utbytte ble annonsert. Og så falt tilsvarende utbyttet på ex.dato.
Redigert i dag kl 15:30 Du må logge inn for å svare
Flodhest82
I dag kl 15:34 853

Er vel en del gode år igjen i Kongo ? Så får man Aje som er rimelig stort felt om 2-5 år. Kjøper du Pnor i dag til 9kr, og får 2kr aksjen i utbytte hvert år, så har du tjent tilbake investeringen dun på under 5 år. Eg vil tro at aksjen fortsatt står i minimum 9kr om 5 år. Ikke farlig å ta utbytte i et oljeselskap som får inn store inntekter hver dag. Det er verre om de hadde solgt alle felt å betalt utbytte, for da hadde det vært 0 verdi til slutt. De som var smart og kjøpte Eqn i 2020, de fikk aksjer der til under 100kr. De siste 2 årene har de betalt ut ca 10kr pr kvartal, så man har besten tjent inn investeringen på 2 år, pluss at aksjen i dag står i 180
Flodhest82
I dag kl 15:36 844

Ex dag så starter kursen likt som dagen før - utbytte. Så er det markedet som bestemmer når de mener selskapet er verdt like mye som før utbytte. Men de fleste selskaper som tjener faste penger så går det ikke lang tid før utbytte er hentet inn igjen.
Bsingh
I dag kl 15:38 839

Da faller den jo tilsvarende, selvom den kanskje har steget i forkant. Forstår dog hva du mener nå :)
Den faller også ganske mye når utbytte ikke blir annonsert, det har vi sett i dag. Tyder på at det er en del som er skuffa i dag.
Redigert i dag kl 15:41 Du må logge inn for å svare
Tm3P
I dag kl 15:41 826

Det er ikke noe kanskje ;)
Fluefiskeren
I dag kl 15:42 818

Kursen kan selvsagt stige etter betaling av utbytte hvis selskapet er inne i en periode hvor de gjør det bra. Poenget mitt er at uten utbytte ville det ha steget mer. Logisk sett i hvert fall. Riktignok er det mye rar psykologi i markedet.
Fluefiskeren
I dag kl 15:45 812

Jeg svarte Tm3P som ville at selskapet også burde trekke seg ut av Aje.
Bsingh
I dag kl 15:47 797

Med kursfallet vi har sett i dag, så er jeg faktisk enig med deg på at det ikke er noe kanskje. Tipper vi ville sett en god økning om det hadde blitt annonsert i dag. Men man må gardere seg litt også med ordbruken, tidligere erfaring med PNOR tilsier at det er lurt ;)
Mdg1
I dag kl 15:48 793

Om de melder utbytte tipper jeg kursen stiger mot 12 kr, så faller den ned igjen til 10 kr ex utbytte. Den var oppe i 12 da de først meldte utbytte. Akkurat nå er aksjen priset altfor lavt pga en psykologisk effekt og at en del tror de vil få en saftig straff. Statistikken viser derimot at økokrim i de fleste tilfeller henlegger saker og om det blir dom er straffen lav
Redigert i dag kl 15:50 Du må logge inn for å svare
E Desperados
I dag kl 15:50 780

Basert på tidligere presentasjoner så kan man forvente ca 5 000 bopd frem til år 2030 og så begynner decline for alvor å slå inn. I 2040 så er estimatet til ca 2 000 bopd til selskapet. Så kommer jo PNGF Bis og Aje på produksjon etterhvert, så hvis selskapet holder fast ved at man skrinlegger ny business så betaler de nok tett på dagens kurs i utbytte i år 2030 gitt dagens oljepris og dollar.
Flodhest82
I dag kl 15:50 779

Ahh, beklager. Så lenge pengene blir brukt på en god måte som skaffer mer verdi for aksjonærene så stiger nok kursen selv uten utbytte. Men se på bla Acc og saga der begge selskapene blir priset til mye under cash beholdningen. Grunnen er enkel, at aksjonærene ikke tror selskapene klarer å bruke pengene på en god måte. De vil ha ut pengene i utbytte, det samme blir med Philly. Utbytte Pnor skal gi no er jo salg av lisens, så går ikke utover selskapets inntjening eller mulighet for videre satsning
Fluefiskeren
I dag kl 15:56 758

Da vil jeg nok heller solgt meg ut av selskapet. Det er etter min mening uaktuelt å være aksjonær i et selskap hvor jeg ikke har tillit til ledelsen. Enig i det siste du skriver.
Redigert i dag kl 15:57 Du må logge inn for å svare
klaesp
I dag kl 16:14 687

Hva er årsaken til det store fallet i aksjen?
Mdg1
I dag kl 16:20 669

De er usikker på om utbyttet blir betalt ut i 2024 eller om det må vente. Ellers har de fått på plass egenprodusert strøm til feltene, så nå er det fokus på workovers, drilling og økning av prod i 2025
nkamok
I dag kl 16:20 665

@Hofa hvad tænker du om det med et “møde” om hvad ? Hvad skal de tale om ? Og hvad med deres rettigheder ? De kan jo ikke tale om noget, da de risikerer at blive sigtet ! Jeg har sgu aldrig hørt om et forlig i en straffesag hos politiet i DK! Et forlig ???? Med hvem ?? Hvem skal man så betale til ? Har du prøvet det i din tid som efterforsker ? Jeg forstår det sgu ikke helt 🤷‍♂️
Redigert i dag kl 16:31 Du må logge inn for å svare
klaesp
I dag kl 16:42 610

Som jeg har antydet venter markedet på neste trekk fra Økokrim.

Petronor er under etterforskning av Økokrim, noe som kan påvirke tidspunktet for den planlagte utbytteutbetalingen til aksjonærene.

Det står i børsmeldingen at utbyttet kan la vente på seg utover andre halvår i 2024.
Fluefiskeren
I dag kl 16:46 595

Det er nok for at de ønsker å klargjøre hvorvidt de kan betale utbytte til aksjonærer før det foreligger en konklusjon i sakene. Det kunne sikkert vært gjort elektronisk, men det er rart med det. Det er noe annet å sitte over et bord med hverandre.

Og Marianne Djupesland ja. Det er sikkert ikke uten grunn hun har blitt kalt «the blonde bitch».

Her en video med henne hvis man skulle være interessert.

«Denne uken har vi med oss førstestatsadvokat i Økokrim, Marianne Djupesland. Marianne har hatt ansvaret for en rekke av de største korrupsjonssakene i Norge, sist den mye omtalte "Besseberg-saken". Hva tenker hun rundt jobben og rollen? Hvordan vurderer hun samarbeidet med næringslivet og rådgiverne? Hva med kallenavnet "the blonde bitch" som en hovedtiltalt amerikaner ga henne for mange år siden? Alt dette får du varet på i dagens BadCop-episode!»

https://www.wiersholm.no/publikasjoner/bad-cop-episode-7-korrupsjonsjeger-i-vinden



Mdg1
I dag kl 17:10 548

Her vil svaret sikkert avhenge av hvordan de spør. Kan vi betale utbytter? Vil få svaret ja. Men om man spør Marianne om man bør betale ut utbytter bloir sikkert svaret nei. Samtidig om de har planer om å bruke flere år til på etterforsking så kan man ikke stoppe opp utbetaling til aksjonærene. Det finnes ingen makstid på saker så lenge de ikke gjelder politikere, så da kan dette dra ut i ti år til. om det er foreldelsesfrist på 20 år så må de i alle fall konkludere med noe innen 2037 :)
Redigert i dag kl 17:12 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I dag kl 17:18 526

Har forresten dagens Q-presentasjon vært omtalt i finansmedia? Når f. eks. Panoro fremlegger resultat kan man lese om det også i en rekke utenlanske medier. Merkelig stille rundt Petronor synes jeg . Både internasjonalt og nasjonalt.
klaesp
I dag kl 17:30 489

Virker som Økokrim har god kontroll over det juridiske i korrupsjon saken. Med det som bakteppe vil nok aksjen falle betydelig fra dagens nivå, ned mot 5kr virker sannsynlig.
Mdg1
I dag kl 17:38 464

Tror jeg neppe. Man bruker ikke 3 år på å bygge en sak om man har god kontroll. Da er det vel heller halmstrå. Men, her vet du like lite som meg. De håper vel med å få tilgang på mere papirer fra selskapet at det står noe om kjennskap til eierskap for presidentens datter. Hvis de ikke finner noe konkret er de jo avhengig av at en av de tiltalte erkjenner at de viste noe. Rett før selskapet ble dratt inn sa advokaten til søvold at økokrim ikke hadde noe konkret og at saken måtte henlegges. Hadde de hatt fellende bevis ville saken vært ført for lenge siden
Flodhest82
I dag kl 17:38 463

Men skjønner ikke hvorfor de som er siktet i saken får selge aksjer, men de uskyldige aksjonærene ikke får utbytte. Men på en annen side, så hadde eg ikke solgt en aksje visst eg visste at eg var uskyldig. Men likevel selger de godt med aksjer
E Desperados
I dag kl 17:41 449

Morsom er du hvertfall 😊 En kurs på 5kr må bety at selskapet enten får inndratt lisensen i Kongo (og presidentdatteren mister inntektskilden sin) eller en bot på minst en halv milliard kroner. Dessuten har Økokrim holdt på 3 år nå uten å ha klart å tatt ut tiltale mot noen, så det er da vitterlig ingenting som tyder på at de har god kontroll i denne saken.
E Desperados
I dag kl 17:44 440

Aksjonærene får ikke utbytte fordi PetroNor sine legal advisors har anbefalt dem å vente. Ingen som nekter selskapet å betale ut. De skal ha møte med Økokrim i Q3. Hvilket betyr september. Ikke gitt at det kommer noe konstruktivt ut av det møtet, men vi kan vel forvente å få vite litt mer når kalenderen flippes til oktober.
Mdg1
I dag kl 18:02 401

Er vel stort sett Ludvigsen som selger. Han trenger vel penger til noe. Kan ikke leve på luft
klaesp
I dag kl 18:29 351

Hadde de hatt en dårlig sak, hadde de kastet kortene fort.
Virker som de har god kontroll.
nkamok
I dag kl 18:35 342

Godt vi har dig til at holde styr på det juridiske 🙄
Redigert i dag kl 18:35 Du må logge inn for å svare
E Desperados
I dag kl 19:05 287

Definer god og dårlig sak. Jeg tipper at i den saken her så er det veldig mye mer sannsynlig at snusk har foregått enn at Økokrim klarer å bevise at snusk har foregått. Det er vel derfor det har tatt 3 år uten at de hverken har henlagt eller tiltalt noen.
smaa
I dag kl 19:28 238

GJESP, GJESP, GJESP, ta dere en blund.
Helg11
I dag kl 19:36 219

Det har (naturlig nok) vært mye fokus på utbytte og Økokrim i dag. Kanskje for tidlig å begynne å pirke i andre deler av presentasjonen, men for min del syns jeg det var et interessant at redevelopment planen på Aje er på 25000 boed. Mulig det er uttalt før, men nytt for meg. Etter New Age oppkjøpet er ferdigsstilt har PetroNor 52.6% av prosjektet, dvs. ca 13000 boed. Og om dette "can be progressed at modest cost in the near term" som de skriver, vil jo PetroNor bevege seg inn i en ny liga med ca. 18000 boed totalt.

Jeg syns egentlig kursen holdt seg veldig bra i dag, og det kan jo ha noe å gjøre med at oppsiden er ganske stor når man en eller annen dag blir ferdig med ØK-saken og skal verdsette selskapet på andre premisser enn i dag. Men jeg skjønner jo alle som er skuffet kortsiktig. God helg!
E Desperados
I dag kl 19:49 194

Bare husk at det er snakk om fastpris-kontrakter. Mest sannsynlig til myndighetene. Så det blir lønnsomt, men ikke samme margin som ved å produsere til 10$ og selge til 80$.
solid1
I dag kl 19:49 193

Legg også merke til at Økokrim forsøkte å blande inn styreleder av PNOR og ba om etterforskningshjelp fra USA.

De fikk melding tilbake at man fant ingen uregelmessigheter.

Min mening er at Økokrim lar seg bruke av en tidligere byråkrat. Denne prøvde først å nå frem via rettsapparatet, men er to ganger avvist/tapt.

Har man gode «venner» i Økokrim, er det tydeligvis lett å få hjelp, - uansett agenda når man er tidligere byråkrat.
Ikke bare skal Økokrim bevise at man kjente til president-dattera. De skal også bevise at hun påvirket utfallet av tildelingen for snart 10 år siden.

Mulig Økokrims representanter bare ønsker seg noen «ferieuker» på statens bekostning for å «forhøre» presidenten.
Hvem vet?
Redigert i dag kl 20:01 Du må logge inn for å svare
Helg11
I dag kl 20:06 158

Ja, enig i at det blir en annen margin enn på Kongo-oljen, men på en annen side er det jo ganske lett å regne på hvor mye en KPI-justert fastpris kontrakt på leveranse av gass over 20 år er verdt. "Mest sannsynlig til myndighetene", er jeg uenig i. Jeg minns å ha lest at de forhandler med flere parter og da vil jeg ikke automatisk tenke at myndighetene stikker av med høyest bud. Men kan ta feil.
EspedalH
I dag kl 20:30 108

Nå har jo nylig PNOR fått tilgang til saken sin. Så får vi håpe de har noen gode advokater som ser på dette og har "løsning" til møte. Her får de bare svelge en kamel å bli ferdig med saken. ØK kommer nok aldri til å få bevis nok for domfellese uansett.
"Due to the change in status, in July, the Company received access to formal information on the investigations,
and a legal review of this material has begun."