PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 125269

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
Flodhest82
I dag kl 10:45 909

Ser ikke ut som folk er ferdig å selge nei, ligger noen store poster i boken, så er nok ikke bare små aksjonærer som selger. No er selskapet priset til 1,29 milliarder, og hva hadde de av cash ? 114 mill dollar ?
Redigert i dag kl 10:47 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I dag kl 10:55 886

Er vel bare midt i flokken når det gjelder oljeselskaper som går ned i dag.
Flodhest82
I dag kl 11:22 826

Men de andre falt ikke 10 % på fredag, så litt urettferdig å samenligne det
Fluefiskeren
I dag kl 11:30 808

Nei, synes ikke det. Det var helt naturlig at den falt 10 % på fredag da det ikke kom noe positivt om utbytte som fortsatt er i limbo. Det er jo nettopp utbytte (og Økokrim) det meste har dreiet seg om.

Jeg er bare glad for at den ikke fortsatte ned mer enn omtrent snittet for oljeaksjene.
Fluefiskeren
I dag kl 11:34 799

30.08.2024
Oslo (Infront TDN Direkt): Petronor E&P fikk et resultat før skatt på 28 millioner dollar i andre kvartal 2024, mot 28 millioner dollar samme periode året før.

Det fremgår selskapets kvartalsrapport fredag.

Omsetningen i perioden var 66 millioner dollar (54).

Selskapets utbyttepolitikk ble godkjent på generalforsamlingen i mai 2024, og styret er forpliktet til det strategiske målet om å tilbakeføre kapital til aksjonærene. Endringen i selskapets status til å være mistenkt i Økokrims pågående etterforskning av personer tilknyttet selskapet kan imidlertid påvirke tidspunktet for gjennomføringen av den første kapitaltilbakeføringen til etter andre halvår 2024. Likviditeten for en aksjonærutbetaling vil komme fra virksomheten i Kongo, og for øyeblikket er det en risiko for at uttak av midler fra Kongo kan påvirke selskapets forpliktelse til fullt ut å samarbeide med myndighetene negativt, opplyser Petronor E&P.

TDN Direkt finans@tdn.no

Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Sydney
I dag kl 11:48 767

og for øyeblikket er det en risiko for at uttak av midler fra Kongo kan påvirke selskapets forpliktelse til fullt ut å samarbeide med myndighetene negativt, opplyser Petronor E&P.

Det her illustrerer Afrika på sitt værste og klassiske..
Fluefiskeren
I dag kl 12:03 710

Kongo Brazzaville er et gjennomkorrupt land. Mye er knyttet til presidentfamilien som lever i luksus mens den fattige befolkningen får lite eller null igjen av verdiene. Presidenten selv kjøpte f. eks. krokodilleskinnssko for 120 000 dollar

«Family business, family money
Not unexpectedly, President Sassou-Nguesso's wife and children have found themselves in the spotlight in various other investigations into corruption around the world, just as President dos Santos of Angola kids' did. Ten years ago, President Sassou-Nguesso himself was reported to have spent over a million US dollars in Paris on designer shirts and suits that he only wore once and then discarded. In September 2019, the tiny Republic of San Marino confiscated US$19 million from bank accounts controlled by the Congolese president following a money laundering investigation. Britain's Daily Telegraph reported that Mr Sassou-Nguesso, ever the snappy dresser, had used funds from the accounts to spend US$120,000 on crocodile skin shoes. His children have followed his example of extravagance»
Cartr
I dag kl 12:09 681

Du som har litt peiling. Hva skjer om selskapet blir tiltalt og de f.eks får en bot på 500 mill? Vil de klare det? Eller hva slags summer kan tenkes Økokrim vil bruke, i verste fall, og hvor mye kan Petronor tåle?

Forhåpentligvis henlegges dette, men lite tyder på det nå. Africa er fryktelig treigt system så ikke rart ting tar tid. Jeg har selv aksjer her, men begynner å bli noe nervøs for et stort fall i kurs om det kommer en tiltale.
Redigert i dag kl 12:10 Du må logge inn for å svare
Flodhest82
I dag kl 12:18 650

Greit det, men å prise aksjen lavere en kontantbeholdningen blir rart. Det renner tross alt inn penger hver dag, pluss gode renteinntekter. Verdien til Aje og Gambi er jo allerede satt til 0
E Desperados
I dag kl 12:29 622

Hvis selskapet skulle få en bot på 500 millioner kroner, hvilket forøvrig overgår Norgeshistoriens største bot (295 mill til Yara) med ganske så god margin, og saken lukkes så vil net cash synke ned til 70 MUSD og aksjekursen øke til omtrent 15 kr.
solid1
I dag kl 12:34 598


👍 og Yara innrømmet korrupsjon.
Fluefiskeren
I dag kl 12:40 578

Joda, de fleste er vel enige om at kursen ikke gjenspeiler verdiene.

Samtidig synes jeg det i lengre tid nå har vært kjedelig å sitte i Petronor. Svært lite har skjedd og produksjonen har nærmest stupt. Det har jo vært utbytte som nesten alle har snakket om og da det også har blitt så usikkert er det jo ikke bra. Hvis Økokrim ikke kommer selskapet i møte når det gjelder dette kan vi jo fort glemme utbytte så lenge etterforskningen pågår, og det er det jo ingen gitt å forutsi hvor lang tid tar.

Så får vi håpe på godkjennelse av kjøpet av New Age sin andel på Aje snart blir godkjent. Oppkjøpet av Panoro sin andel tok jo vanvittig lang tid. Håper FID her ikke tar for lang tid. Vi krysser også fingrene for pågående boring i Guinea-Bissau.

Når det gjelder Ajeutbyggingen så er mye beskrevet i årsrapporten. Har ikke fått det med meg før for noen dager siden. Det er absolutt leseverdig. En god del jeg ikke visste fra før der. Dersom det ikke gjelder bare meg:

Side 14-17

https://petronorep.com/media/bf3f0guz/pnor-annual-report-2023_print.pdf




Fluefiskeren
I dag kl 12:42 575

Det er bare at det i såfall vil ta årevis. Siktelse-tiltale-domsavsigelse og eventuell anke.
E Desperados
I dag kl 13:10 515

Stemmer. Vi snakker hvertfall to år til en domsavsigelse. Da vil selskapet om utbytte settes på vent ha ca 15 kr/aksje i net cash. Tar sikkert mer tid enn som så også.
Cartr
I dag kl 13:10 512

Jeg har ikke peiling. Bare tok et beløp ut i løse lufta. Aner ikke hva Økokrim mener de kan ha tjent på dette og jeg vet Petronor trenger finansiering for et annet prosjekt så selv 250 mill kan by på problemer, og spesielt hvis de tenker på utbytte. Jeg vet heller ikke om denne saken og YARA er sammenlignbar i summer. Det vil jo også ha betydning om noen i tilegg fengsles slik det var i Yara. Jeg frykter bare at kursen i verste fall kan synke mye og bli liggende nede lenge. Bare se på kursen i dag. Den ligger langt under hva den var før Økokrim kom på banen, og selger jeg i dag blir det med tap. Ikke godt å vite hva som er lurest her...
Redigert i dag kl 13:12 Du må logge inn for å svare
E Desperados
I dag kl 13:19 483

https://www.okokrim.no/forelegg-til-yara-paa-295-millioner-kroner.5990608-411472.html

Her er det snakk om bestikkelser i tre land over lengre tid med bruk av falske bilag m.m. Så får de formildende straff fordi de selv varslet. Jeg er økonom og ikke jurist, men ser på det som helt fjernt at selskapet skal få en straff i nærheten av hva Yara fikk den gangen. Vi kan nok fjerne et siffer fra boten om det skulle bli noe. Men markedet priser jo boten mer i størrelsesorden til en milliard, så hvem vet.
Cartr
I dag kl 13:21 479

Produksjonen går ned og tar jeg helt feil om at de har gått i minus de siste kvartalene?
Cartr
I dag kl 13:23 467

Da blir det værre hvis Økokrim finner beviser... Økokrim mistenker børsnoterte Petronor for grov korrupsjon og markedsmanipulasjon stod det å lese i Mai. De tar det neppe ut av løse lufta og de holder kortene tett. Ikke mye info vi får og dette dryger veldig, men jeg håper Petronor er sterk nok til å tåle en smell, men da må nok både produksjon og inntekter opp.
Redigert i dag kl 13:32 Du må logge inn for å svare
E Desperados
I dag kl 13:32 443

Ville kanskje ha tatt en tur til Specsavers om du har klart å lese ut av regnskapene at de går i minus. Earnings per share over de siste 18 månedene er total 0,652$. Så med dagens valutakurs så har selskapet over de siste 18 månedene altså tjent 6,9 kr per aksje etter skatt. Alt annet enn underskudd der altså.
Mdg1
I dag kl 13:48 399

Artig at en som sitter i IDEX som lever av emisjoner mener at et selskap som tjener 50% av verdien netto på et år går i minus. Finnes ingen selskaper på børsen som går mer i pluss i forhold til verdi bortsett fra shipping i ekstreme høysyklusperioder før de blir repriset
Cartr
I dag kl 13:51 394

Du har sikkert rett, men mener jeg leste at driftsinntektene var i minus i første eller andre kvartal, men mulig jeg bommer.
E Desperados
I dag kl 13:58 376

Enten så troller du, eller så tror du nå at du er inne på IOX-tråden :p
Mdg1
I dag kl 14:01 370

IOX har jo ikke gått i pluss siden 2018 eller deromkring, og nå går de dårligere enn noen gang
Cartr
I dag kl 14:05 352

IDEX er et lodd, og de har haugevis med avtaler og leveringer på gang. Nylig VISA sertifisering og utrulling av Mastercard flere steder. Et helt annet IDEX i 2023 og 2024 enn tidligere, men de trenger penger og klarer de det på en grei måte så har aksjen et enormt potensiale.

Hvis økokrimsaken kan påvirke et selskap som Petronor så mye som det gjør så er det mye usikkerhet her. Jeg har ikke fulgt med så mye på selve selskapet bare at dere sier de sitter på mye cash og skal betale utbytte, men jeg har hatt Petronoraksjer fra før Økokrim kom på banen og det er røde tall. Hvis selskapet går så utrolig bra og de tjener enormt er det rart at ikke flere større fisker ser potensialet og kursen dobles. Økokrimsaken er jo bare en filleting siden de har så mye cash???
Mdg1
I dag kl 14:09 342

Når saken konkluderes så vil nok flere meglerhus hive seg over aksjen. De har nok etiske retningslinjer som hindrer dem fra å gå inn i selskaper under etterforskning. Dermed er det heller ikke noe analyser å finne
Nybegynner2
I dag kl 14:32 280

Fytti katten hvor denne selges ned. Hadde ikke trodd at jeg skulle se 8 tallet igjen, men så feil kan jeg ta. Det er noen som gjerne vil ut. Ligger 38.027 til salgs på 9 blank, og kursen presses hele tiden nedover. Har skjedd gjennom hele dagen.
Flodhest82
I dag kl 14:34 270

Men lurer på hvem som selger 1 og 1 aksje. Var nett 1 til salgs på 9.95-96-97-98. Så det samme fredagen, så er ikke snakk om noen som har en igjen etter salg
Selskapet har no mer penger en det er verdt
Redigert i dag kl 14:37 Du må logge inn for å svare
Cartr
I dag kl 14:51 207

1 og 1 aksje og av og til 20 eller 100 er denne roboten, eller robotprogrammet som burde være ulovlig. Den manipulerer kursen med formål om å tjene penger om jeg ikke tar helt feil. Det er ulovlig å manipulere aksjer, men jeg opplevde noe merkelig på Nordnet, opptil flere ganger. Man legger ut kjøp på en kurs og kursen du legger deg over legger seg umiddelbart rett over deg igjen, og øker du så gjør den det samme. Det samme skjer ved salgsordre. Jeg testet så mange ganger og det skjedde hele tiden så åpenbart at akskjene manipuleres. Jeg har snapshot av det ett eller annet sted.
Cartr
I dag kl 14:59 184

Jeg har ikke kjennskap til IOX, men mener at jeg leste driftsresultatet i minus ett kvartal, men sa også mulig at jeg tar feil. Samtidig sier fluefiskeren her at produksjonen synker. Det gjør også kursen. Kan du forklare hvorfor kursen synker fra 9.40 til 8.96 siden kvartalsrapporten 30 August og ned over 12 prosent siste måned. Burde den ikke øke? Den var faktisk oppe i 11.88 tidligere i år. Selskapet går jo så det suser...

Edit: Den var faktisk helt nede i 8,86 den 30 Aug
Redigert i dag kl 15:04 Du må logge inn for å svare
smaa
I dag kl 15:05 169

På Oslo børs er det lov og økokrim har ikke kapasitet til å ettergå det for de er opptatt med viktigere ting som også rammer småaksjonærene.
Ikke ser det ut til å hjelpe hvor mye vi her inne mener, syns og tror heller, leit at vi har rotet oss inn i dette.
Tenk om ledelsen kunne skjære gjennom og si: Nå betaler vi utbytte til våre trofaste aksjonærer - basta👍 og det er ikke bare🫐.
E Desperados
I dag kl 15:21 131

Kursen synker fordi noen ble veldig skremt av at selskapet har satt utbytteutbetaling på vent inntil de har hatt møte med Økokrim nå i Q3. Derfor synker kursen.
Cartr
I dag kl 15:47 70

Neppe bare derfor. Økokrim har vært på banen lenge, og man nevner bare en mulig utsettelse av et utbytte som er stort, og et selskap som går som det suser... Som nevnt var den oppe i 11.88, og så har du denne fra i Mai

Økokrim irritert på PetroNor-sminking .
https://www.finansavisen.no/energi/2024/05/28/8135761/okokrim-irritert-pa-petronor-sminking

Også denne gir noe grunn til bekymring. Kanskje det er her jeg har minusen fra. De viser ikke tall fra 2024, men Fluefiskeren nevnte jo at produksjonen synker.

Resultat før skatt 2023 −2 525 USD
Likviditet - Ikke tillfreds
Lønnsomhet - Ikke tilfreds
https://proff.no/selskap/petronor-ep-asa/oslo/-/IFCFEPZ0000

Jeg synes jeg har grunn til å være skeptisk og stille spørsmål. Jeg har også aksjer her.
Redigert i dag kl 15:52 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I dag kl 16:09 27

Fra Q2:

«From this asset, net working interest production allocated to PetroNor was 4,709 bopd in the second quarter of 2024, compared with 5,035 bopd in the first quarter 2024.»

Faktisk tangerte vi 6000 bopd på topp.

Den lave produksjonen skyldes først og fremst denne strømmangelen på plattformene og work-over arbeid. Strømtilførselen er fikset så produksjonen vil øke igjen. Men 6000 bopd når vi ikke før infillprogrammet starter opp igjen i 2025. Til det er decline for høy. Irriterende med disse lange oppholdene i programmet.
Cartr
I dag kl 16:16 3

Når saken konkluderes så er det tre mulige utfall. Kratfig stigning, kursen ligger nogenlunde stabilt, eller kraftig fall. Det kommer an på resultat. Men det er ikke akkurat meglerhus jeg tenker på. De fleste større aksjonærer opererer alene eller også i samarbeid med "venner". Vi vet jo at serien EXIT ikke er hentet ut i fra det blå. Mye av det som vises er slik ting faktisk foregår.

Man har ofte snakket om at det gjelder å være langsiktig, men SSpetalen mfl. tror ikke lenger på langsiktighet. Børsen har endret seg og det gjelder å gå inn og ut på riktig tidspunkt, ofte korte investeringer og det gjelder å skape bølger og bevegelse, og de virkelige proffene kjenner gamet og ser værendringene før andre. I tillegg har vi mange av disse:

SEB: KJØP ELOPAK - KAPITALMARKEDSDAGEN KAN VÆRE EN TRIGGER https://www.finansavisen.no/industri/2024/08/29/8173139/seb-kjop-elopak-kapitalmarkedsdagen-kan-vaere-en-trigger?internal_source=aksjeanalyse

DANSKE BANK: KJØP CADELER - GODE FREMTIDSUTSIKTER
https://www.finansavisen.no/energi/2024/08/29/8173188/danske-bank-kjop-cadeler-gode-fremtidsutsikter?internal_source=aksjeanalyse

CLARKSONS KJOP KLAVENESS COMBINATION CARRIERS SER SOLID-OPPSIDE. MENER AKSJEN KAN STIGE 35 PROSENT
https://www.finansavisen.no/shipping/2024/08/29/8173315/clarksons-kjop-klaveness-combination-carriers-ser-solid-oppside?internal_source=aksjeanalyse

MORGAN STANLEY: SELG EQUINOR - STORBANK HAMRER NED EQUINOR
https://www.finansavisen.no/energi/2024/08/29/8173548/morgan-stanley-selg-equinor-storbank-hamrer-ned-equinor?internal_source=aksjeanalyse

DNB MARKETS: KJØP COOL COMPANY - HEVER KURSMÅLET
https://www.finansavisen.no/shipping/2024/08/30/8173904/dnb-markets-kjop-cool-company-hever-kursmalet?internal_source=aksjeanalyse

ARCTIC SECURITIES - KJOP BW OFFSHORE
https://www.finansavisen.no/shipping/2024/08/28/8172626/arctic-securities-kjop-bw-offshore-nedjusterer-kursmal-etter-aksjesalg?internal_source=aksjeanalyse

Tror dere de gjør det for å være snille?