PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 130342

Den gamle trÄden ble stengt pga stÞrrelsen, sÄ vi Äpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak pÄ ca 6 000 bopd i Q4 fÞr problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble pÄ 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 nÄr ny plattform pÄ Tchendo med egen strÞmforsyning er pÄ plass. Selskapet sitter pÄ fÞlgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel nÄr siste oppkjÞp er myndighetsgodkjennelse er pÄ plass - FID forventes i lÞpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i lĂžpet av mai - selskapet Ăžnsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk sÄ betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til Ä gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene SÞvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
markie
I dag kl 16:09 502

Hun propaganderer for sin innsats. Hun mÄ gjerne oppleve fremskritt eller finne nye opplysninger. Men det skal mye til for Ä drive sak. NÄ er de fremdeles ikke siktet etter 3 Är. Litt patetisk at de holder pÄ slik. Uansett verdiene bygges under tiden. Desverre utsettes utbytte.Men verdiene vokser i mellomtiden. Trist og se at vi er tilbake pÄ samme lave nivÄer. Store verdier er bygget her under tiden.
E Desperados
I dag kl 16:09 501

NÄ er vi under net cash, sÄ hvorvidt man bÞr selge eller kjÞpe avhenger om man tror selskapet fÄr en bot som er stÞrre eller mindre enn en milliard.
markie
I dag kl 16:17 467

Tenkte akkurat pÄ dette at de prises under cash.Aldri hÞrt om at Økokrim opplÞst noe bÞrsnotert selskap. Ei heller bÞter pÄ 1 milliard. Selges bare ned sÄ er det flere som kaster seg. Noen kan skrape opp billige aksjer. Synes det er synd at ledelsen ikke gjÞr mere for p sikre vÄre verdier. Kursen senker de med en skulder trekning. NÄr denne Jens lovet betydelig utbytte burde dette vÊrt holdt overfor aksjonÊrene. Spesielt ettersom Økokrim ikke lagt noen fÞringer
Pinlig at den synker ned mot 7 kr eller 70 Ăžre gammel kurs.
Kjenner meg lurt av denne styreformann. Mange ville forlengst kvittet seg med aksjer tidligere uten Pace pÄstander
Redigert i dag kl 16:23 Du mÄ logge inn for Ä svare
Flodhest82
I dag kl 16:22 456

Eg har doblet posisjonen fra fredag til i dag, sÄ eg har planer om Ä holde. Det kommer nye millioner rennende inn i Q4. Eg har ikke troen pÄ at Økokrim skal knuse alle rekorder i bot mot et lite selskap, men ser ut som markedet tror det
Cartr
I dag kl 16:26 439

StÞrrelsen pÄ en eventuell bot avhenger jo i hva de forventer Petronor har tjent pÄ dette og sÄ kommer straffebot i tillegg.
Redigert i dag kl 16:28 Du mÄ logge inn for Ä svare
markie
I dag kl 16:39 395

Du har din egen jus tolkning. De er ikke siktet etter 3 Ă„r etterforskning. Skulle det mot solemerker finnes noe straffbart blir det bare en bot. Kollektiv avstraffelse for alle investorer i aksjen er ikke praksis.
Dengang det var rettssak mot OTS for alle deres Ă„penbare svindel disposisjoner ble det ikke rare straffen.
Flodhest82
I dag kl 16:46 374

I kveld kommer tallene fra handelen fredag, da fÄr vi se hvem som kastet kortene og hvem som fortsatt har troen.
markie
I dag kl 16:48 365

Er ikke lenger den helt store omsetningen. Det er vel de som spekulerer i at den skal gruses fullstendig. SÄ kan de plukke lorten nÄr det hengt tilrekkelig til tÞrking.
Da mye av lukta har dunstet bort.
Redigert i dag kl 16:49 Du mÄ logge inn for Ä svare
Fluefiskeren
I dag kl 16:58 333

Historien gjentar seg. Ved store fall i oljeprisen klarer PNOR seg relativt bra. Nest beste pÄ energiindeksen i dag. Der mine andre tre oljeaksjer faller 3,3 - 4,4 % faller PNOR bare 1,23 %. Blir aldri klok pÄ hvorfor det er slik. Kan ikke se noe som skulle tilsi denne forskjellen mellom PNOR og PEN f.eks.
E Desperados
I dag kl 17:23 264

NÄr vi nÄ prises til under net cash sÄ er jo oljepris irrelevant. For all fremtidig inntekt er jo beregnet til 0kr.
Cartr
I dag kl 17:26 257

Det var et svar til E Desperados kommentar;
«NÄ er vi under net cash, sÄ hvorvidt man bÞr selge eller kjÞpe avhenger om man tror selskapet fÄr en bot som er stÞrre eller mindre enn en milliard»

Og for det fÞrste sier jeg "en eventuell bot"... og det er selvsagt ikke egen jus. Blir de dÞmt sÄ avhenger botens stÞrrelse av to ting. Hvor mye har de beriket seg pÄ dette. Den summen vil bli konfiskert, og sÄ kommer straffen i tillegg, noe som sannsynligvis er en bot som straff og ogsÄ mulig fengsel til de det gjelder.

Hvis du stjeler eller lurer til deg penger ved lovbrudd sÄ tar selvsagt politiet summen, og sÄ kommer straffen for det... Det er norsk lov og ikke min jus.

By the way sÄ holder neppe Økokrim pÄ med dette enda om ikke de har noe Ä gÄ pÄ. Slik jeg oppfatter det tar ting tid fordi Afrika ikke er av de kjappeste og de motarbeides sikkert ogsÄ derfra. Det er det ingen som vet. Husker bare at og fÞrstestadsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim var irritert pÄ PetroNor-sminking sÄ sent som i slutten av Mai. https://www.finansavisen.no/energi/2024/05/28/8135761/okokrim-irritert-pa-petronor-sminking

Det er ingen som vet hvor dette ender og det er det som er problemet. En slik etterforskning koster enormt med penger og hvis Økokrim ikke mener de kommer noen vei sÄ hadde de henlagt saken for lengst, men de holder pÄ enda.
Redigert i dag kl 17:28 Du mÄ logge inn for Ä svare
Fluefiskeren
I dag kl 18:19 175

Vi fikk vel aldri en spesifikk dato for spud av Atum-1, og ikke vet vi hvor dypt de skal bore heller. Vi fÄr holde et Þye pÄ satelittbilder fra eventuell fakling, men for tidlig enda.
solid1
I dag kl 18:25 166


Det er da imidlertid godt at du har registrert at denne representanten for Økokrim var irritert pÄ PNOR.
Det er ikke hennes oppgave Ä bli irritert. Hun skal presentere sin sak, og det skal ogsÄ selskapet selv om de bare er mistenkt.
De to tiltalte skal ogsÄ presentere sine fakta.

Jeg er selv, som aksjonÊr i PNOR irritert pÄ bÄde Økokrim og knut(sen) og Ludvigsen.
Det kan jo i teorien vÊre at de to, og byrÄkraten virkelig gjorde noe ureglementert i 2016 eller fÞr.

Men nÄr Økokrim lar de tiltale selge sine verdier i selskapet sÄ er det jo tilnÊrmet bare vi uskyldige tredjeparter som taper.

Ja Økokrim erJEG irritert pÄ i denne sak, det er pÄ tide hun fÄr ut fingeren.
Lykke til.đŸ»

E Desperados
I dag kl 18:26 165

Forrige eier av lisensen ga opp pga ulÞnnsom drift. SÄ man kan jo fint argumentere med at verdien av feltet var 0kr inntil Perenco startet med sitt svÊrt vellykkede arbeid. Vil gjÞre en eventuell straffeutmÄling nesten umulig Ä konkretisere.
Fluefiskeren
I dag kl 18:27 163

Atter en gang. Det finnes ikke noen tiltalte i denne saken, men derimot to siktede.
solid1
I dag kl 19:29 83


Sorry, min feil. đŸ„‚

Mener de to som ble arrestert og sluppet ut igjen.