PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 131049

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
markie
I går kl 16:09 753

Hun propaganderer for sin innsats. Hun må gjerne oppleve fremskritt eller finne nye opplysninger. Men det skal mye til for å drive sak. Nå er de fremdeles ikke siktet etter 3 år. Litt patetisk at de holder på slik. Uansett verdiene bygges under tiden. Desverre utsettes utbytte.Men verdiene vokser i mellomtiden. Trist og se at vi er tilbake på samme lave nivåer. Store verdier er bygget her under tiden.
E Desperados
I går kl 16:09 752

Nå er vi under net cash, så hvorvidt man bør selge eller kjøpe avhenger om man tror selskapet får en bot som er større eller mindre enn en milliard.
markie
I går kl 16:17 718

Tenkte akkurat på dette at de prises under cash.Aldri hørt om at Økokrim oppløst noe børsnotert selskap. Ei heller bøter på 1 milliard. Selges bare ned så er det flere som kaster seg. Noen kan skrape opp billige aksjer. Synes det er synd at ledelsen ikke gjør mere for p sikre våre verdier. Kursen senker de med en skulder trekning. Når denne Jens lovet betydelig utbytte burde dette vært holdt overfor aksjonærene. Spesielt ettersom Økokrim ikke lagt noen føringer
Pinlig at den synker ned mot 7 kr eller 70 øre gammel kurs.
Kjenner meg lurt av denne styreformann. Mange ville forlengst kvittet seg med aksjer tidligere uten Pace påstander
Redigert i går kl 16:23 Du må logge inn for å svare
Flodhest82
I går kl 16:22 707

Eg har doblet posisjonen fra fredag til i dag, så eg har planer om å holde. Det kommer nye millioner rennende inn i Q4. Eg har ikke troen på at Økokrim skal knuse alle rekorder i bot mot et lite selskap, men ser ut som markedet tror det
Flodhest82
I går kl 16:23 708

Ganske sykt ja, selskapet var priset til det doble i 2021, og hadde 1/3 av pengene
Cartr
I går kl 16:26 690

Størrelsen på en eventuell bot avhenger jo i hva de forventer Petronor har tjent på dette og så kommer straffebot i tillegg.
Redigert i går kl 16:28 Du må logge inn for å svare
markie
I går kl 16:39 646

Du har din egen jus tolkning. De er ikke siktet etter 3 år etterforskning. Skulle det mot solemerker finnes noe straffbart blir det bare en bot. Kollektiv avstraffelse for alle investorer i aksjen er ikke praksis.
Dengang det var rettssak mot OTS for alle deres åpenbare svindel disposisjoner ble det ikke rare straffen.
Flodhest82
I går kl 16:46 625

I kveld kommer tallene fra handelen fredag, da får vi se hvem som kastet kortene og hvem som fortsatt har troen.
markie
I går kl 16:48 616

Er ikke lenger den helt store omsetningen. Det er vel de som spekulerer i at den skal gruses fullstendig. Så kan de plukke lorten når det hengt tilrekkelig til tørking.
Da mye av lukta har dunstet bort.
Redigert i går kl 16:49 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I går kl 16:58 584

Historien gjentar seg. Ved store fall i oljeprisen klarer PNOR seg relativt bra. Nest beste på energiindeksen i dag. Der mine andre tre oljeaksjer faller 3,3 - 4,4 % faller PNOR bare 1,23 %. Blir aldri klok på hvorfor det er slik. Kan ikke se noe som skulle tilsi denne forskjellen mellom PNOR og PEN f.eks.
E Desperados
I går kl 17:23 515

Når vi nå prises til under net cash så er jo oljepris irrelevant. For all fremtidig inntekt er jo beregnet til 0kr.
Cartr
I går kl 17:26 508

Det var et svar til E Desperados kommentar;
«Nå er vi under net cash, så hvorvidt man bør selge eller kjøpe avhenger om man tror selskapet får en bot som er større eller mindre enn en milliard»

Og for det første sier jeg "en eventuell bot"... og det er selvsagt ikke egen jus. Blir de dømt så avhenger botens størrelse av to ting. Hvor mye har de beriket seg på dette. Den summen vil bli konfiskert, og så kommer straffen i tillegg, noe som sannsynligvis er en bot som straff og også mulig fengsel til de det gjelder.

Hvis du stjeler eller lurer til deg penger ved lovbrudd så tar selvsagt politiet summen, og så kommer straffen for det... Det er norsk lov og ikke min jus.

By the way så holder neppe Økokrim på med dette enda om ikke de har noe å gå på. Slik jeg oppfatter det tar ting tid fordi Afrika ikke er av de kjappeste og de motarbeides sikkert også derfra. Det er det ingen som vet. Husker bare at og førstestadsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim var irritert på PetroNor-sminking så sent som i slutten av Mai. https://www.finansavisen.no/energi/2024/05/28/8135761/okokrim-irritert-pa-petronor-sminking

Det er ingen som vet hvor dette ender og det er det som er problemet. En slik etterforskning koster enormt med penger og hvis Økokrim ikke mener de kommer noen vei så hadde de henlagt saken for lengst, men de holder på enda.
Redigert i går kl 17:28 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I går kl 18:19 426

Vi fikk vel aldri en spesifikk dato for spud av Atum-1, og ikke vet vi hvor dypt de skal bore heller. Vi får holde et øye på satelittbilder fra eventuell fakling, men for tidlig enda.
solid1
I går kl 18:25 417


Det er da imidlertid godt at du har registrert at denne representanten for Økokrim var irritert på PNOR.
Det er ikke hennes oppgave å bli irritert. Hun skal presentere sin sak, og det skal også selskapet selv om de bare er mistenkt.
De to tiltalte skal også presentere sine fakta.

Jeg er selv, som aksjonær i PNOR irritert på både Økokrim og knut(sen) og Ludvigsen.
Det kan jo i teorien være at de to, og byråkraten virkelig gjorde noe ureglementert i 2016 eller før.

Men når Økokrim lar de tiltale selge sine verdier i selskapet så er det jo tilnærmet bare vi uskyldige tredjeparter som taper.

Ja Økokrim erJEG irritert på i denne sak, det er på tide hun får ut fingeren.
Lykke til.🍻

E Desperados
I går kl 18:26 416

Forrige eier av lisensen ga opp pga ulønnsom drift. Så man kan jo fint argumentere med at verdien av feltet var 0kr inntil Perenco startet med sitt svært vellykkede arbeid. Vil gjøre en eventuell straffeutmåling nesten umulig å konkretisere.
Fluefiskeren
I går kl 18:27 414

Atter en gang. Det finnes ikke noen tiltalte i denne saken, men derimot to siktede.
solid1
I går kl 19:29 334


Sorry, min feil. 🥂

Mener de to som ble arrestert og sluppet ut igjen.
E Desperados
I går kl 22:36 126

Ingen salg fra Hagan/Energie på fredag. Morgan Stanley & co største selger med en halv million aksjer.