PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 136716

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
E Desperados
I går kl 15:20 1364

På et tidspunkt brytes tilliten. Åpenbart så har det skjedd for en del allerede. De har sagt at de skal oppdatere markedet etter møte med Økokrim i Q3, hvilket jo er denne måneden. Så jeg venter til det. Kan komme både gode og dårlige nyheter ut av det såklart, men er jo begrenset hvor mye lavere enn net cash selskapet kan prises så ser uansett begrenset nedside fra der vi er idag.
nkamok
I går kl 15:25 1344

Ja lige præcis - udbyttepengene har jo slet ikke noget med ØK sagen at gøre, så hvorfor skal det blandes sammen , det forstår jeg ikke ! Skulle de mon også aftale med ØK, at det var ok at give dem selv ekstra bonus ??🙄
Flodhest82
I går kl 15:42 1312

Ikke så vanskelig å se det, når markedet ikke vil prise selskap til cash engang. Aje har ingen verdi, kanskje fremtidig utbetaling g på 60 mill har ingen verdi, og Gambia har ingen verdi. Så vet ikke helt hva aksjonærene tenker. Men enig med deg at det ikke er noe vits å selge no, for nedsiden er tatt ut, nesten bare oppside igjen
Flodhest82
I går kl 16:28 1224

Jaja, 4 dager med nedgang etter et av de beste kvartalene noensinne 😅 Vi er snart ned de 2kr i utbytte, så da er de ute av verden 🤷‍♂️😅 Kan vi begynne å se fremover da ?
markie
I går kl 18:46 1069

Resultatet er det knappest noen som virker interessert i. All fokus er på utbytte som ble utsatt. Nå virker det som mange investorer tror det ikke blir noe utbytte. Hvertfall ikke på lenge.
Fluefiskeren
I går kl 18:48 1064

Der kom bekreftelsen på at Atum-1x er spuddet:

«Frontier exploration play in spotlight as drillship spuds deepwater probe
Middle East-based player begins drilling rare exploration well offshore Guinea-Bissau, chasing successful Sangomar play.

Published 4 September 2024, 06:08
A drillship has spudded an exploration well offshore Guinea-Bissau for Dubai-based player Apus Energy, targeting a prospect that could house 314 million barrels of recoverable oil.

The Atum-1X probe is the first to be drilled offshore Guinea-Bissau for about 20 years, and is understood to be aiming for the same play that has proved so successful at Sangomar for Woodside in neighbouring Senegal.

This West African nation remains a frontier play, despite Premier Oil making a tantalising oil find at the Sinapa prospect about 20 years ago.

https://www.upstreamonline.com/exploration/frontier-exploration-play-in-spotlight-as-drillship-spuds-deepwater-probe/2-1-1703323






polion
I går kl 21:47 848

Da spør jeg FF som som de fleste av oss kan bruke som PNOR-wikipedia: Borreresultat om 5-6 uker, eller?
Fluefiskeren
I går kl 22:00 826

Har ikke sett hvor dypt TD er så det er vanskelig å si. Nøyaktig dag for spud vet vi jo heller ikke. Skal jeg kaste frem noe tipper jeg innen en måned hvis tørr brønn. Ved et eller flere funn underveis som skal logges tar det lenger tid. Vi får håpe det tar litt tid.

Skulle gjerne lest resten av artikkelen så hvis noen hsr tilgang hadde det vært flott hvis vedkommende ville legge det ut.
Redigert i går kl 22:36 Du må logge inn for å svare
E Desperados
I går kl 23:50 683

Hadde gjort seg med er skikkelig treff sånn at onkel Abu Dhabi i tillegg kjøper A4 for 40 MUSD garantert pluss 2x60 MUSD i potensielle utbetalinger. Hadde blitt fart på utbytte også da.
Nybegynner2
I dag kl 09:07 439

Ser at den største kjøper på mandag var Energy Investors AS med 100.000. Er jo en relativt profilert person som eier dette selskapet. Han har en grei track record, så får vi se om han bare skulle gjøre noen raske penger.
Flodhest82
I dag kl 11:11 247

Så litt positivt ut første timen i dag, men ser ut som vi skal ned for 5 dagen på rad. Lurer på hvor bunnen er, hva om olja faller til 60 $ fatet. Skal vi da ned til 6-7 kr aksjen ?
Redigert i dag kl 11:41 Du må logge inn for å svare
E Desperados
I dag kl 11:58 161

Vi prises jo nå til under net cash. Så man er enten ekstremt redd for Økokrim eller ekstremt dårlig i matte om man selger på disse nivåene. Bare de får løst utbyttefloken med Økokrim så kommer det altså ca 2 kr i høst og 1,5 kr for årets regnskap i mai/juni neste år.
Flodhest82
I dag kl 12:17 123

Vi er no bare opp 59 øre for året, vi har jo fått inn betydelige penger på konto, så markedet er tydeligvis redd for at Økokrim trenger pengene til Pnor
Fluefiskeren
I dag kl 12:17 123

Hvor mange kjenner til det på en børs som stadig oversvømmes av nye selskaper. Petronor er jo en av de som svært sjelden nevnes av finanspressen. Og hvis det skrives noe gjelder det korrupsjon. Mange er nok redd denne saken fort kan vare mange år til og mener det vil hindre en markant kursoppgang. Ikke ofte jeg roper på utbytte, men i denne aksjen er det kanskje det som må til. Men også på utbytte konkurrerer de med en skog av andre selskaper. Normalt ville jeg ønske meg vekst. Både organisk og uorganisk. Dog trør jeg økokrimsaken legger litt lokk på det også. En ting var perioden med kun de to siktede og ingen mistanke mot selskapet. Nå er altså situasjonen gått til det verre.

I første omgang vil det beste for selskapet være at status som mistenkt trekkes tilbake. I neste omgang at siktelsen mot de to personer alle vet hvem er henlegges på «intet straffbart forhold funnet bevist». Nest best på at saken henlegges på «bevises stilling».
SEE
I dag kl 13:00 42

Hvis man skal spekulere, så vil jeg tippe på at korrupsjonsanklagene blir lagt bort, vanskelig å bevise og få vitner, så blir det en bot for markeds manipulasjon.jeg har ikke noe å basere noe på , bare kaster ut tanker jeg har. Blåser egentlig i hva det blir, bare saken blir ferdig.
Redigert i dag kl 13:00 Du må logge inn for å svare