PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 149423

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
E Desperados
I dag kl 08:50 790

Det ble sagt under presentasjonen at hvorvidt det ble utbytte i H2 eller ikke var avhengig av hvilke signaler man fikk av Økokrim. Så jeg regner med at det er det de skal snakke om.
solb
I dag kl 08:52 784

Hyggelig prat over en kaffekopp? Henleggelse på trappene?
nkamok
I dag kl 09:00 741

Ja det er fint nok med en snak, men enten har man en sag eller også har man ikke 🤷‍♂️Det skal jo ikke være afgørende for en sag, om man kan hyggesnakke med hinanden 🤬🤯Det er sgu et MEGET underligt forløb det her 😳
hofa
I dag kl 09:13 696

Jeg har aldrig i mine > 40 år i politiet oplevet noget lignende. I min tid i ØK, holdt man kortene tæt til kroppen og udtalte sig ikke om noget som helst. Her ser vi en statsadvokat og ledelse af ØK der direkte henvender sig til pressen, man må så spørge sig selv om - hvorfor. De er på bar bund og vil nu i 12. time forsøge at "afholde møde" med mistænkte, for at indhente oplysninger. ????? Det er selvfølgelig frygteligt frusterende for ØK at tage disse skridt.
Mdg1
I dag kl 09:17 685

Hvis oljeprisen skulle fortsette å falle er det fint at PNOR ikke sitter med høy gjeld og høye finanskostnader når inntektene faller. Det er nok andre oljeselskaper som svetter mer når prisene faller
Mdg1
I dag kl 09:20 666

Vi lever i x og instatiden. Da kommer man ingen vei uten å gå ut i media. Faren er jo alltid om man ikke er aktiv i media så legger politikerne ned økokrim og legger oppgavene inn under politiet.
hofa
I dag kl 09:32 627

ØK er en afdeling af politiet, det har politikerne ingen indflydelse på. Det er alene politiets ledelse der afsætter ressourcer til ØK. Det er ikke anderledes i Norge. Man går bare ikke i pressen med konkrete sager. Hvis ØK havde underbygget deres sag, havde de ikke indkaldt til møde, men rejst en tiltale.
Flodhest82
I dag kl 09:43 599

Har flere spm til deg her, om selskapet har villedet aksjonærene, hvorfor skal da økokrim straffe aksjonærene ? For verdiene i selskapet er tross alt aksjonærene sine verdier. Hvorfor får de to som er roten til alt vondt selge aksjene sine og bruke opp de pengene ? Hvem skal eventuelt ha den milliarden ? Og burde ikke da en en eventuell bot bli betalt ut til aksjonærene ? Taperne her er jo kun aksjonærene. Styret får lønn og bonuser, de siktede får selge aksjer og frigjort penger den veien. Aksjonærene får bare rødere tall portofølgen
Mdg1
I dag kl 09:46 593

Det er jo derfor de fortsatt etterforsker. Fordi de prøver å få tilstrekkelig med bevis. Men, de har jo ikke gitt opp, da hadde saken vært henlagt. Blir spennende å se om noen får info om Atum før andre. Vellykket brønn her vil i alle fall øke kursen med 2--3 kr da det vil utgjøre 3,5-4 kr i utbytte pr aksje frem i tid
nkamok
I dag kl 09:52 554

Ha ha ja Hofa prøv at forstille dig et møde med en mistænkt …. Øhhh hvad er det lige vi skal tale om, som ikke kan inkriminere den mistænkte ???

nkamok
I dag kl 09:56 541

Det er fuldstændig UHØRT, at ØK blander sig offentligt i, hvad et selskab sender ud af pressemeddelelser. Et selskab kan for den sags skyld skrive, at de ef helt uskyldig og at ØK er ude på dybt vand - det bør og skal ØK ikke kommentere offentligt - aldrig !
jonasm
I dag kl 09:56 533

Det lukter apekatt av ØK.
hofa
I dag kl 11:34 343

Jeg sendte dem en længere skrivelse i forbindelse med anmeldelsen og ridsede op for dem, hvordan de (ØK) havde påvirket kursen ved at melde offentlig ud om en konkret sag de efterforsker og at det var utilstedeligt. Jeg har senere trukket min anmeldelse, men går de i pressen en' gang mere, så bliver anmeldelsen sendt igen. Lad nu sagen gå sin gang, de har stadig 2 år, før de skal træffe en endelig afgørelse.
Fluefiskeren
I dag kl 11:37 335

Men dette har jo vært oppe på trådene mange ganger og man må ha sovet dypt i timen hvis man ikke har fått det med seg. Det blir ikke mer alvorlig for hver gang man nevner det. Jeg liker ikke utviklingen som kom i saken og har ikke lagt skul på det.
Mdg1
I dag kl 12:23 239

Jeg er nå ganske sikker på at selskapet kommer til å betale utbytte på 21,5% nå på slutten av året
Fluefiskeren
I dag kl 14:34 44

Skulle ønske jeg var like sikker som deg. Dette sier de selv:

« Despite the change in status, the strategic objective of returning capital to shareholders remains. However, a first distribution to shareholders may be delayed beyond the second half of 2024.»

Så jeg regner ikke med noe utbytte i inneværende år. Det får jeg eventuelt ta som en positiv overraskelse.
polion
I dag kl 14:43 21

Synes det etter hvert begynner å bli god humor når det er såpass stort fokus på at selskapet kan nulles. Og når skjedde en selkskapsnulling sist etter at Økokrim var ferdig med sin etterforskning? Jo, det skjer visstnok ganske ofte, eller? Så kunne vi videre tatt en oppsummering over alle de saker der det hele har endt opp med at det var Økokrim som til slutt ble sittende igjen med Svarteper.

Nkamok nevner videre problematikken omkring at Økokrim delvis har prosedert saken offentlig. Dette savner også sidestykke, at Øko-Marianne ser behov for å gå offentlig ut for å bruse med fjærene, sier ikke så lite om markeringsbehov og lederstil. Står fullstendig til stryk. Og som en annen nevner så lukter det apekatt av hele Økokrim. Ja, det er da ikke så unaturlig, hele gjengen stammer faktisk fra apene. Det store spørsmålet blir da, hvor mange/få generasjoner skal man gå tilbake i tid for virkelig å finne apene? Nei, tenkte meg det, absolutt ingen som vet.
Fluefiskeren
I dag kl 14:45 16

Det er vel kun en skripent som mener at det er fare for at selskapets nulles. Ikke la oss gi han mer oppmerksomhet.