PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 204540

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
solid1
I dag kl 13:19 912


Enig at det er et spill, men tror ikke det er skittent.
Ledelsen har de siste år levert knallbra resultater. Det er interessant å få produksjonstall for Q3 nå den 10., samtidig som vi trolig blir oppdatert på både brønn og ØK.

Senere i år vet vi hvor mye olje som vil bli solgt i Q4 og kan beregne noenlunde inntekter for året. Personlig mener jag det må bli rekord.

Det er videre ikke umulig at både ØK saken forsvinner og at vi fremdeles kan se frem mot en potensiell ekstra inntekt av ytterligere 60 mill USD.
Man skal ikke se bort i fra at PNOR kan bli tidenes nyttårsrakett.
(Mulig på linje med det Norsk-Canadiske selskapet Qec som også lider av myndigheters manglende fornuft.)
Fluefiskeren
I dag kl 13:29 879

Er det opplyst noe sted at vi får produksjonstall 10. oktober?
Fluefiskeren
I dag kl 13:37 854

Stygg dag for PNOR, men vi vet jo årsakene.

1) Ikke noe nytt om utbytte selv om flere har hevdet at det vill skje i november

2 Atum -1x sannsynligvis ikke kommersiell.
E Desperados
I dag kl 13:45 828

"Hei! Vil du ha 100kr i banken og alle fremtidige inntekter fra dette produktet eller vil du ha 95kr i hånda?"

Alle som selger PNOR til denne kursen har valgt at 95kr i hånda er det de ønsker seg.
solid1
I dag kl 13:46 824

Nei, men basert på tidligere erfaringer kommer slik informasjon ca 10 dager etter endt Q.
Forhåpentlig også nå.
😊🍻
Mdg1
I dag kl 13:54 797

Det er vel fordi folk tenker at de skal få bot på noen mrd slik at selskapet blir slått konkurs og alle pengene havner i statskassen som ekstra skatt
Flodhest82
I dag kl 14:24 737

Tja, kursen er der den er i dag, selv alt det du sier har skjedd. Emisjonen ble vel gjort på over 10kr og kursen var over 14 i 2021. Så ser nesten ut som kursen faller tilsvarende inntekter
Mdg1
I dag kl 14:53 668

Noen her som kan boring og vet noe om hvor lang tid det tar fra en prøvebrønn er boret til resultat er klart. Om det ikke er en helt tørr brønn skal det vel ses på både trykk og sammensetning av vesker før man kan konkludere.
Fluefiskeren
I dag kl 16:09 539

At de forlot brønnen så raskt uten wireline logging er et dårlig tegn. Til det trengs riggen. Det kan godt hende de har gjort noe annet som å ta prøver fra kjerneboring etc. Brønnen er nok tørr. Eneste grunn ellers til å forlate brønnen så raskt må eventuell være for å rekke kontroll ved verftet i Las Palmas, men har ærlig talt ikke så mye tro på det.

Vi får håpe på litt info etterhvert. I det minste ved Q3 selv om PNOR bare har interesser indirekte. Det kan godt hende at info ikke blir gitt.
markie
I dag kl 16:19 504

Vi er jo ultra tålmodig vi som sitter søkk lastet i denne.)) Synes nå det er på tide få godt betalt for all tålmodighet .Hadde sett fram til en ekstra lang vinterferie..
Cartr
I dag kl 16:24 493

Det er en mulighet til. Man kan ende med stort tap om Petronor får en saftig bot, slik han med juridisk erfaring nevnte. De kan ta alt som er inntjent i siktelsen pga Økokrimsaken - og en saftig bot i tillegg.

Så jeg solgte halvparten siden det er så stor risiko. For sikkerhetsskyld. Dette kan gå begge veier...
Fluefiskeren
I dag kl 16:24 491

Brent rett opp hele tre dollar. Sannsynligvis fordi USA venter et snarlig angrep fra Iran på Israel.

Oljeaksjene reagerte umiddelbart solid opp. Bortsett fra et par stykker og man kan jo gjette hvem den ene var…
Redigert i dag kl 16:25 Du må logge inn for å svare
zaq1
I dag kl 16:30 474

Jeg tror bare vi må vente på meldingen for å få noe endelig svar på brønnen. Wireline run er vel ikke eneste muligheten til å teste reservoar egenskaper, jeg har og kjennskap til at de kan gjøre det med samme BHA (bottom hole assembly) som borer brønnen, ved at de tar trykkpunkter der geologene vil når det trekkes ut, det blir og mer effektivt og bruker vesentlig kortere tid. Men det hadde jo vært mer grunn til å være optimist om båten lå der lengre, uten å melde om tekniske problemer eller nedetid og vi fikk rapportert tilbake at de hadde brukt flare. Da hadde vi hatt noe håndfaste hendelser som ga grunn til optimisme, det har vi vel ikke nå., men tiden vil vise. Dersom brønnen skulle vise seg å være tørr så har jo Pnor kommet godt utav det ved å få inn USD 23 mill og få ta del i eventuell oppside ved salg. De 23 mill trodde jeg var de kostnadene de hadde hatt på brønnen inntil avtalen om salg ble inngått, sånn at dette nå ble null i kost/inntekt. Er det noen som kan si noe om jeg har misforstått dette?
Redigert i dag kl 16:48 Du må logge inn for å svare
Flodhest82
I dag kl 17:00 399

Reagerer ned med oljepris, men ikke opp. Eneste oljeaksje på min liste som ikke er minst opp 2,5%
markie
I dag kl 17:02 395

Denne personen som vi viser til sa han hadde juridisk utdannelse. Ingenting om erfaringer innen forretning eller med Økokrim saker generelt.
Har du selv klart finne noen skremmende eksempler på tingene du antyder her?
Cartr
I dag kl 18:26 271

Det er jo norsk lov at først inndras pengene du har tjent på ulovlig aktivitet og så kommer straffen. Hva Økokrim har er ikke god å si, ei heller hva de vet eller holder på med i Afrika. Kanskje henlegger de, møtes halvveis, eller utvider siktelsen. Hvem vet? Dette er risikospill!
Trymte
I dag kl 18:46 243

Fin liste du har.
Mine oljeaksjer i dag:
NOL -8%
EMGS -2.85%
Argeo -3.26%
PNOR - 0,57%

Mine oljeaksjer, siste 1 år:
NOL -57%
Argeo - 52%
EMGS -10%
Pnor +3,33%

Nesten så man begynner å bli litt oppgitt..(Heldigvis har jeg mest i Pnor, som klarer seg fint)
polion
I dag kl 19:28 172

I PNOR vi jeg tro det er absolutt lurest å ta det hele med stoisk ro inntil Økokrim- og utbytteavklaring foreligger. Dette kan vel ikke ta all verdens tid. De som har mest tro på en selskapsbot på adskillige 100 mill. NOK, eller at selskapet mister kongo-lisensen, de er vel ute av aksjen for lengst. Hvis ikke, så bør de enkelt og greit selge seg ut fort som rakkeren.

Og hvorfor er jeg såpass rolig? Anser det som utopi at Økokrim i dette tilfellet klarer å forta norgeshistoriens største «selskapsran». Dette i kontrast til hva straff tidligere har vært i nokså lignende saker. Og hva Økokrim eventuelt kan klare å få til i Kongo (de våger høyst sannsynlig ikke å vise seg der), det vil bli som å pisse i motvind for nevnte. Og hva er egentlig verdien av status «mistenkt» etter 3 års etterforskning, jau, jau, det er nesten til å dra på smilebåndet av.
Cartr
I dag kl 19:38 148

Du må huske at denne etterforskningen koster utrolig mye penger og økokrim har et budsjett og forholde seg til. I tillegg har de masse andre viktige saker, så når dette drar så utrolig langt ut i tid tviler jeg på at de tror de har en dårlig sak. Derfor solgte jeg halvparten. Og det var faktisk etter at denne personen med juridisk utdannelse kom på banen. Jeg var på vippen, men det lød overbevisende. Det er mye risiko her ellers hadde kursen vært mye høyere og fler større investorer interessert. Selskapet er usannsynlig lavt priset og ikke uten grunn.

Forhåpentligvis henlegges det, men det er kanskje en ønsketenkning siden jeg fremdeles har en del aksjer. Mister de lisenser, får penger inndratt og bot på toppen av det hele, så kan det være slutt eller ta utrolig lang tid før vi er oppe i 10-12-14 kr...
Redigert i dag kl 19:40 Du må logge inn for å svare
E Desperados
I dag kl 19:52 118

De kommer ikke til å miste lisensen. Økokrim har ingen hjemmel til å foreta seg noen verdens ting i Kongo. Lisensen er tildelt et kongolesisk selskap, som er en del av konsernet.

Fra artikkelen i finansavisen hvor Økokrim-Marianne er intervjuet: "– Vi mener personer kan ha ordnet bestikkelser på vegne av foretaket, og dermed kan straffansvar for foretaket også være aktuelt."

Straffeansvar for foretaket KAN være aktuelt. Hvis du ser på statistikken til Økokrim så er det svært sjeldent at det ender med foretaksstraff. Så om det ender med dom i denne saken så er det aller mest sannsynlige at det kun rammer Ludvigsen/Søvold og ikke selskapet. Og om det rammer selskapet så mener jeg at bøter på 3-sifret antall millioner er helt fjernt.
nkamok
I dag kl 20:02 92

Og hvordan ved du då, at han rent faktisk HAR en juridisk kompetence ? Jeg synes jo, at det er tankevækkende, at han var så ivrig efter at kommentere her - og så med et sprit nyt nick !!! Og nu er han så væk igen ! Hvis man driver sin aktiehandel efter det, som bliver skrevet her, så kan man jo lige så godt slå plat eller krone 🤷‍♂️
polion
I dag kl 20:12 67

Hva gjelder den såkalte «juristen» du nevner, så tror jeg du skal ta ham med en meget stor klype salt. Hans erfaringsgrunnlag var altfor tynt, samt at han vinglet temmelig mye i sine antagelser. Han vurderte faktisk også å gå inn i aksjen, og jeg ser slett ikke bort fra at han det allerede har gjort etter sitt lille stunt. De fleste er seg selv nærmest.