PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 209862

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
Flodhest82
I dag kl 08:41 1053

Ser ut som flere av den harde kjernen her inne og begynner å få kalde føtter, så blir vel rødt i dag.
Flodhest82
I dag kl 09:02 973

De ble solgt 10 poster på 1 aksje på 8.74 i åpningsaukajonen. Så de bør se på handlingsmønsteret i denne aksjen
zaq1
I dag kl 09:11 932

Hvem de mener du? Hvorfor bør noen bruke tid å ressurser på å se på det?
nkamok
I dag kl 09:23 880

Hvad bygger du det på ? Jeg kan ikke få øje på nogle - polion er jo dybt ironisk over for Cart’s vildt overdrevne indlæg , så jeg tror sgu vi alle sidder roligt i båden endnu, hvem tænker du ellers på ?
Tænker du slet ikke selv over det komiske ved hans indlæg - de er vildt negative og overdrevne, og så tillader han sig at skrive, at han stadigvæk har aktier i selskabet 🙄🙄🙄Ligner meget Lawbro’s fremgangsmåde, da han havde en uge som skribent her 🤷‍♂️🫣
markie
I dag kl 09:31 847

Er du ironisk eller? Ingen tegn noensinne på din påstand. Snarere motsatt!
barts
I dag kl 10:24 755

Sidder i hvert fald helt rolig (med mine 110k), og med et let smil, og læse alle indlæg her (selvom der er MANGE gentagelser)...Ingen panik eller øget puls her...
Mdg1
I dag kl 10:35 716

Og de er mistenkt for å villede markedet. Det er ikke grov korrupsjon. Det er derimot det Søvold og Ludvigsen er siktet for.
Tm3P
I dag kl 10:54 668

Jeg er for all del skeptisk, men har ikke kalde føtter. Har derimot økt denne uken etter at den har utviklet seg svakere enn andre oljeaksjer.
polion
I dag kl 11:20 624

Nkamok, hvis noen var i tvil om hvor polion står, så selger han selvsagt ikke en eneste PNOR-aksje. Men jeg synes det er bra humoristisk når et helt nyopprettet nick (Lawbro) i sitt første innlegg plutselig interesserer seg såpass kraftig for PNOR, og så er han i tillegg «jurist» - hau, hau, hau! Videre så har vi nå sistemann ut (Cartr) som fremstår nesten som om han representerer ØK himself. Vedkommende har aldri før vist PNOR-interesse over hodet. Som jeg har sagt tidligere, enhver er alltid seg selv nærmest, følgelig er det agenda i bøtter og spann.

Mistanke, mistanke og mistanke, husk nå på at i enhver sak så skal det bevises utover enhver tvil. ØK har etter 3 år ikke kommet hakket videre med Søvold og Ludvigsen, og selskapet er fortsatt bare «mistenkt». Status «mistenkt» er i denne sammenheng for nesten ingenting å regne. «Mistenker» for øvrig at noen her på forumet har sluppet en fis. Ja, og hva så?

Etter alt som er skrevet her på forumet om ØK og worst case scenario for selskapet, så viser det seg at aksjen definitivt ikke er for pyser, puddinger og truseskvettere. Aksjen er for de som vet litt om hvor vanskelig «jobb» ØK i dette tilfellet har, samt vet hvor mange ganger ØK tidligere har vært nødt til å henlegge saker, samt også vet litt om historiske straffeutmålinger i lignende saker. Nei, det er bare å gi seg ende over.
Flodhest82
I dag kl 17:29 178

Oljeprisen steg til 77$ fatet, likevel stengte Pnor nesten på Lod. Man kan være så positiv man vil, men denne aksjen er det ingen som vil ta i for tiden. Man ser det på salgssiden og, alltid mye aksjer til salg, skal bare være glad de ikke har hastverk med å komme seg ut. Hva skjer om det roer seg i Midtøsten og oljeprisen faller tilbake til 60 tallet ? Pnor burde kjøpt tilbake med begge hender, om de ikke vil røre kontantene sine, så får de låne de pengene.
JUICEitUP
I dag kl 17:41 151

Er klar over at nesten alle her inne er stormforelsket og vurderer risikoen rundt Økokrim til null. Det samme rundt at PNOR kun har et asset - i Afrika. Det tillegges heller ingen vekt at selskapet har blant børsens værste ledelse hvor det er tyst som i graven om absolutt alt.

Mange aksjonærer som ikke er her inne vurderer tydeligvis caset anderledes. Derfor selger de i flokk og da faller kursen, selv om det för dere er helt uforståelig at noen selger.
Tm3P
I dag kl 18:05 108

Ingen vekt? Nei bare vært nevnt flere ganger denne uken alene.