PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 213185

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
Fluefiskeren
I dag kl 13:23 924

Ja, det var den jeg siterte fra lenger opp og som jeg ikke synes var i samsvar med hva DN skrev.
Tm3P
I dag kl 13:40 892

Her har du i hvertfall et direktesitat som gjør ting klart.
Olje100
I dag kl 13:55 848

Vil tro vi får info fra selskapet snart, men har vi noe anslag på når neste lifting blir?
Med stigende olje pris, som kan gå veldig høyt vil vel Pnor bli selskapet som får best betalt pr produsert fat i år?
Ser ut som det trengs nyheter/oppdatering før kursen skal gå opp. Blir det good News så kan den raskt gå langt👍
Tm3P
I dag kl 14:11 821

Neste lifting blir enten i Q4 eller starten av neste år. Og den bør bli ganske stor.
Bsingh
I dag kl 14:34 776

Stemmer det FF. Bare at man velger å gå veien om First House sier vell egentlig sitt. First House benyttes når man ønsker eks-politikere til å ta seg av kommunikasjonen (Det vil si når man ønsker å ikke gi gode svar).

Ja, ordlyden tilsier at vi bør få vite det når som helst, men erfaringen tilsier at det vil ta tid (De er sendrektige bare fordi at de kan, og ønsker kanskje også å la tiden gå så de får flere unnskyldninger som de kan bruke til videre villeding). Jeg har lempa ut halve beholdningen her nå, stoler dessverre ikke på dette selskapet nok til å gå inn med noe særlig mer.
Tm3P
I dag kl 14:58 734

Nå har jeg gjort mitt, nå får noen av dere andre her hjelpe med å fjerne proppen på 8,8 ;)
Tm3P
I dag kl 14:59 727

Jøss det gikk kjapt :)
Abu
I dag kl 15:08 709


Eg tok og eit glefs på 21K, sidan olja kan gå i 350!
Fluefiskeren
I dag kl 15:13 694

Da er det i hvert fall tre her som har halvert. Jeg har pr. nå ikke ambisjoner om å selge meg mer ned.

Det har vært stille på det operative lenge nå. Håper på at oppetiden på PNGF sud er bedre i q3 enn hva den var i q2 og at de har fått utført flere work-overs. Da kan produksjonen være over 5000 bopd igjen. Etter hvert kommer også PNGF bis og Aje. Spesielt OML 113 med Aje er spennende. Her gjelder det å lande godkjenning fra myndighetene på kjøpet av New Age sin andel. Med erfaring fra kjøpet av PEN sin andel kan det fortsatt ta sin tid. Synes løsningen de ser for seg på utviklingen av Aje høres fornuftig ut slik jeg har forstått det. De må ha ny FPSO til dette. Bortsett fra det mangler rørgate til land for gass. Det er fort gjort å legge. Da er mye gjort. Feltet er kjent da det er gjort flere funn her så det burde være mulig å komme relativt fort i gang med produksjon når dette er på plass. Også spennende med uttalelsen om stor mulighet for oppgradering av reserver og ressurser etter reprosessering av seismikken.

Og vi må ikke glemme at det tas sikte på 8 infill-brønner på PNGF sud neste år. Starter forhåpentligvis tidlig i 2025. Da vil rekorden på snaue 6000 bopd stå for fall.

Redigert i dag kl 16:06 Du må logge inn for å svare
nkamok
I dag kl 16:30 574

Og jeg har nok købt ekstra, hvad der svarer til jeres salg 😉
hofa
I dag kl 16:36 562

Det samme her, jeg har nu investeret over 60 % af min samlede portefølje i Pnor, og sover godt om natten .
Redigert i dag kl 16:36 Du må logge inn for å svare
Bsingh
I dag kl 16:44 548

Ja FF, det er nok flere som er i samme situasjon som "oss". Vi syntes selskapet går bra, men det er faktorer i bildet som også gjør en litt utrygg muligens. Vi kan nå si nkamok, hofa, Abu og TM3P at det er ikke uten grunn at jeg (Og tydeligvis FF og kanskje et par til) fortsatt står med en fot innafor. Jeg anser selskapet som en super driftsmaskin, men jeg er litt redd for at selskapet holder igjen her og at det vil komme atter en negativ overraskelse. Jeg har derfor gjort det som passer meg og min portefølje best, og vekta ned. Dog forstår jeg også godt at folk kjøper. Risikopratet sparer jeg meg for, alle her inne har allerede god oversikt over PNOR. Kommer utbytte meldingen snart, så kommer jeg nok til å angre på at jeg vekta meg ned, men det får nå være :-)
Redigert i dag kl 16:45 Du må logge inn for å svare
Flodhest82
I dag kl 16:45 546

Stor overskrift på Finansavisen: Knallsterk uke for energi aksjer, oljen opp over 10 % siste uke EQN er opp 12% Vår opp 15% Aker BP er opp 13% og Pen er opp 14%, Men petronor er ned 5 øre. Eg skal innrømme at eg gjorde en stor feil for noen uker siden, da de kom med Q2 tallene og aksjen datt 10 %, så solgte eg alt eg hadde i EQN og Vår, for å kjøpe mer petronor. Det ble en dyr feil, så kjenner eg sitter med for mye petronor når de er så svak som de er for tiden
Redigert i dag kl 16:52 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I dag kl 16:52 531

På min oversikt fra Yahoo er PNOR opp 5 øre siste uke, men det er jo stusselig det også.

Som vi har vært inne på mange ganger så følger ofte aksjen med opp når Brent stiger.
Flodhest82
I dag kl 16:53 529

Det stemmer ikke, for pnor stengte forrige fredag på 8.90
markie
I dag kl 17:08 497

Kunne bare stenge igjen børsen om kortsiktige som deg alltid skulle treffe på børsen. ))
Alle bommer noen ganger. Hva er så farlig med det?? Synd denne evinnelige sutringen også tatt seg hit. Det er sundt og tape. Med litt tålmodighet vinner du sikkert til slutt.
Tm3P
I dag kl 17:23 464

Skjønner og godt at folk selger, endrer selv mening daglig om hvor mye jeg burde ha i aksjen.
Fluefiskeren
I dag kl 18:04 388

Ok. Jeg blinkset visst litt.

Det rare er at den ifølge Nordnet skal ha steget 1,14 % siste uke.

https://www.nordnet.no/market/stocks/18070363-petronor-ep-asa
Flodhest82
I dag kl 18:29 347

Litt tålmodighet ? mange har sittet i denne aksjen i flere år uten å få noe igjen. Så her er det ikke snakk om tålmodighet
polion
I dag kl 18:34 339

Erfaringsmessig så er journalister ofte temmelig lemfeldige med sannhetsgehalten i sine artikler. Og hvor sikre er vi på at E24 i dette tilfellet ikke har blandet sammen det som angår enkeltpersoner i selskapet og det som angår selve selskapet?

Iflg. ØK så gjenstår det bare «noen ting» som de fortsatt vil undersøke i PNOR-saken. I hovedsak avhør av utenlandske borgere (der mye av bevismaterialet ligger). Regner med at dette da først og fremst gjelder kongolesiske borgere og kongolesisk materiale. Så kan enhver «pasient» lure på:

• Hvor lettvint er det å få et «fornuftig» utfall av en rettsanmodning i Kongo?
• Hvor kan eventuelle beviser i mellomtiden har tatt veien?
• Hvor samarbeidsvillige vil aktuelle øvrighetspersoner i Kongo velge å være? Skulle noen mot formodning åpne kjeften, ender det hele fort opp med påstand mot påstand. HUSK NÅ PÅ, BEVIS UTOVER ENHVER TVIL, osv..
• Vil ØK komme til å vise seg i Kongo? Nei, den sjansen hadde i alle fall ikke jeg tatt som ØK-ansatt.

Etterforskningen er nå i alle fall kommet såpass langt at ØK har klart å sjekke Eyas Alhomouz ut av saken. Så regner jeg med at det fremover vil gå slag i slag med utsjekkinger. Nei, her er det bare å gi seg ende over.

PS. Det som dog forundrer de fleste her på forumet, og som er den store selvmotsigelsen, det er at siktede enkeltpersoner omsetter aksjer an mas, mens derimot selskapet virker å være reneste porselensfabrikken hva angår forsiktighet.
kjylling
I dag kl 19:24 290

Hva mener dere er fair pris på selskapet hvis det blir frifunnet/sjekket ut av ØK-saken?
Redigert i dag kl 19:25 Du må logge inn for å svare
E Desperados
I dag kl 19:47 253

Net cash + P/E 3 tipper jeg prisingen blir. Burde vært høyere mtp PNGF Bis og AJE i pipen, men det er jo Afrika.
hofa
I dag kl 21:36 105

De kommer ingen vegne i Kongo, det er ikke nok at ØK ved der er foregået "noget" det ved vi andre også. Min bror sejlede mange år som kaptain for stort internationalt rederi og de betalte med flere kasser whisky og mange kartoner cigaretter for at anløbe havn før andre. Det er ikke korruption i Afrika, det er hverdag, sådan er det bare, så ØK pak nu jeres sagsmapper sammen, der er ingen kød på det her ben.