PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 217587

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
solb
I går kl 12:08 1009

Kan det være utvikling i ØK-saken det dreier seg om nå? Mange vil i så fall vite om nyheter.
Nybegynner2
I går kl 12:14 987

Nei det har jeg ingen tro på. Da spekulerer du for mye etter mitt syn. Tror nok mer det handler om at kursen har gått unormalt mye ned sett i lys av selskapets cashbeholding, og det faktum at det muligens blir et løft på denne siden av året. Når oljeprisen øker blir det jo mer cash, også skal det jo sies at hva oljeprisen er jo mest relevant på tidspunkt for løfting som er litt frem i tid. Det kan jo også være noen som håper og tror at det kommer noe positivt førstkommende torsdag når Q3 produksjon rapporteres.
Bsingh
I går kl 12:20 965

Syntes du fortjener å se litt oppgang Flodhest82, vet du har vært litt frustrert rundt dette (I likhet med meg selv) 😄
Flodhest82
I går kl 13:10 838

Hehe, takk for det. Man blir litt frustrert når oljeprisen og de fleste andre oljeselskaper er opp 10% og Pnor faktisk ørlite ned forrige uke. Men den som venter på noe godt osv 😅 Men ikke lett å skjønne Pnor aksjonærene, hele forrige uke var det mye mer på salgs siden en kjøps siden, så plutselig i dag er det motsatt. Så satser på at vi får noen fine dager mot Q3 prod tallene
Bsingh
I går kl 13:40 767

Forstår deg veldig godt. Selvom jeg selv også blir frustrert, så har vi valgt å sitte her og jeg tror heller ikke at man bør prøve å tolke kurssvingninger i "stille" perioder som dette. Vet at oljeprisen er opp, men vet også at PNOR har et litt spesielt forhold til oljeprisen. Denne oppgangen er hyggelig, men om det ikke kommer noe gode nyheter snart så skal vi ikke se bortifra at den faller litt igjen. Mitt håp er at de snart melder at utbytte er klart, i tillegg til gode produksjonstall. Veldig bra at oljeprisen er tilbake til "normalen", og håper vi får en fin pris ved lifting.

Noen nevnte også at PNOR er ukens aksje hos Investornytt, det er kanskje en forklaring på dagens oppgang. Tidigere Investornytt artikler har gitt gode løft.
hofa
I går kl 16:32 535

Træerne vokser ikke ind i himlen og med blot1000 aktier kan trykkes over 1% i luk, som sædvanlig.
Fluefiskeren
I går kl 19:25 345

Et monster av en orkan nå i Mexicogulfen. Den har forsterket seg fra kategori 1 til kategori 5 på usedvanlig kort tid på grunn av det varme havvannet. Det blir ille i Florida, men den går såpass langt sør at konsekvensene for oljeindustrien antakelig blir begrenset.

https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2024/10/07/hurricane-milton-live-updates-florida/75552024007/
Redigert i går kl 19:28 Du må logge inn for å svare
solid1
I dag kl 00:53 51


Du forstår meg nok rett, og mange strides om lovtekst.
Det mest interessante er at staten og statsansatte tjener uansett. Nå var vel Gjensidiges kreditnota i utgangspunktet mitt poeng, Men —-
Det er nok ikke mange i Norge som ikke mener at ferie er verdifullt. Man diskuterer jo å ta høstferien bort, og mange protesterer.
Hvorfor? Den har jo ingen verdi?