PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 229552

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
Fluefiskeren
12.10.2024 kl 00:47 2441

Jeg pleier å lese Esgian hver fredag kveld for å se på hva som rører seg på riggfronten når det gjelder kontrakter, boring, funn osv.

Men ikke noe å bli klok av der heller. Det skal tydeligvis være hemmelig dette her. De er nevnt, men ikke noe nytt for oss. Jeg ymtet frampå nylig om det kunne tenkes at de måtte forlate brønnen straks den var ferdig boret grunnet med at de måtte rekke 5-årskontroll på et verft i LasPalmas der den ligger nå, men innrømmer at det høres litt spekulativt ut. Vi må nok vente på Q3 tror jeg. Håper Petronor da kan formidle litt da de jo garantert vet resultatet og de burde vel absolutt informere investorene om dette synes jeg. Hadde de deltatt i JV hadde det ikke vært tvil. Da måtte de ha meldt det.

Noble 12,000-ft drillship Ocean BlackRhino has arrived in Las Palmas in the Canary Islands, where the rig will spend around 80 days in the yard; undergoing its five-year special periodic survey and being upgraded with a managed pressure drilling system. The rig finished drilling the Atum-1 well for Apus Energy offshore Guinea-Bissau in late September 2024 after around a month of work. Ocean BlackRhino’s next contract is with Beacon in the US GOM, scheduled to begin in the first quarter of 2025. This was fixed prior to Noble completing its acquisition of Diamond Offshore.»
Fluefiskeren
I går kl 11:19 1720

Fearnley ute med nye kursmål for oljeselskaper. PNOR går under radaren som så ofte før.

https://i.direkt.se/241014/640255001.png
Mdg1
I går kl 11:32 1684

De er for små til å komme på denne listen
Fluefiskeren
I går kl 11:38 1673

Større enn MAHA.
barts
I går kl 12:25 1572

Tak FF.
Tager med mig, at der er stor overvægt af BUY anbefalinger i branchen, med upside på gode 2-cifrede %-er :)
Dertil ligger jeg, at PNOR bestemt ikke er prissat højt i forvejen...

Og, så gerne PNOR med på denne liste, for at skabe mere interesse, generelt
Fluefiskeren
I går kl 18:04 1216

Noen som tror at vi noengang får vite resultatet av Atum-1x?
EspedalH
I går kl 20:06 1059

Blir nok nevt og glemt i en Pnor rapport innen noen år...
solb
I går kl 20:09 1050

Hvorfor har slike tanker slått deg?😎
Fluefiskeren
I går kl 20:55 974

Fordi jeg har vært så lenge aksjonær i APCL før Petronortiden. Vi hadde en lisens som het ROP som myndighetene i Senegal overførte til Total Energy. Her boret de i 2018 en brønn. Dette var en problembrønn, men man fikk aldri vite noe resultat. FkL mente å vite at den ikke var tørr, men ikke noe info kom ut som jeg har sett.

Jeg er ikke helt sikker på at Petronor vil melde dersom Apus/Petromal forteller dem å ikke gjøre det.

Men legg merke til at jeg ikke skriver at vi aldri får vite resultatet. Det var mest for å høre hva andre mener.

Det er sikkert flere enn meg som husker denne brønnen.
Redigert i går kl 21:10 Du må logge inn for å svare
solb
I går kl 22:22 832

Fornuftig og sannsynlig slutningen du trekker. Selv føler jeg det er større mulighet for melding. Veldig mange er involvert og lekkasjer er vanskelig å unngå. Dessuten er PNOR sikkert svært interessert i resten av beløpet hvis oljelisensen gir drivverdig funn. Melding kommer når tiden er moden, er mitt tips.
solid1
I dag kl 00:37 715


Den gang var det vel myndighetene som bare tok lisensen.

Nå har vi solgt, og potensielt 60 mill USD. utestående.
Fluefiskeren
I dag kl 09:14 477

Poenget var at Total Energy og Petronas ikke meldte noen ting om resultatet av denne brønnen. At brønnen holdes hemmelig under boring er ikke så uvanlig, men at de vedblir å være det senere er veldig sjeldent.

Apus er jo ikke børsnotert så de kan gjøre som de vil. Petronor er jo det og hadde nok meldt hvis de hadde del i brønnen, men det blir interessant å se om de gjør det nå. Det ville i hvert fall være rart om de ikke sier noen verden ting. De vil nok få spørsmål om dette under Q3-presentasjonen 20. november.
Flodhest82
I dag kl 09:43 410

De må nok si noe, for det er snakk om såpass mye penger. Om de ikke sier noe, så kommer det garantert spm om det på Q3 presentasjonen. Men samtidig så vet vi at pnor ikke sier et ord mer en det de må si. Venter fortsatt på at det skal komme noe angående møtet med ØK
Fluefiskeren
I dag kl 09:46 396

Det var vel også faktisk flertallsformen. Meetings

Møter eller avhør?
Nybegynner2
I dag kl 09:53 374

Artikkel i DN om de billigste aksjene på Oslo Børs ifht P/E. I oversikten kommer PetroNor som det 3. rimeligste med en P/E på 1,6. Kun Circio Holding og Seacrest som var billigere. Forøvrig ga First forvalter Martin Mølsæter ingen kommentarer på PetroNor.
hofa
I dag kl 10:05 321

Nu har jeg været i dialog med IR flere gange og de svarer i øst, når jeg spørger i vest og henviser til udsendte PM. Selvfølgelig kan de ikke give kursdrivende oplysninger til enkeltpersoner, men det er som om de holder noget skjult for at holde kursen nede.
Flodhest82
I dag kl 10:22 243

No når vi vet at de ikke skal bruke penger på oppkjøp, så lurer eg på hvorfor de ikke kunne gi utbytte i vår ? Vi spekulerte i at de overselger olje for at de trengte pengene til et prosjekt, men det skjedde i så tilfelle ikke. Er litt som at alt som er positivt for oss aksjonærer skal drøyes og ventes med. Eg er litt redd for at oljemarkedet kommer til å bli svakt en god stund fremover, men mindre det skjer noe mer i Midtøsten, så da ser eg ikke helt at flere kommer til å gå inn i Petronor med mindre de gjøre noe som virkelig trigger aksjonærene. Vi kan bare se på de siste ukers omsetning, ligger som regel godt under 1 mill kroner. Fikk litt oppsving de dagene Teigland kjøpte litt. Håper virkelig de starter et tilbakekjøps program
Mdg1
I dag kl 10:36 208

Selv med oljepris på 60$ fatet klarer Pnor å betale ganske greie utbytter. Ikke det at jeg tror opec vil la prisen falle så langt ned. Ellers tenker jeg Biden gjør det han kan for å holde oljeprisen lav frem til valget. Lav bensinpris vil helt sikkert berge noen stemmer til demokratene
Flodhest82
I dag kl 10:55 162

Er fort det som er problemet, Opec er lei av å miste markedsandeler, så de har jo sakt at de skal øke produksjonen sin. Det går dårlig samtidig som Kinesisk økonomi går dårlig. Enig at Pnor kan betale gode utbytter på 60$, men så lenge de skal vente på Øk før de gjør noe, så kan det gå lang tid enda
Redigert i dag kl 10:56 Du må logge inn for å svare
Tm3P
I dag kl 11:04 138

Det har alltid vært planen at Opec skulle øke produksjonen, kuttet var et midlertidig tiltak.
hofa
I dag kl 11:14 117

Der er overhovedet ikke belæg for at de skal vente på noget som helst, det er pure opspin, som at de skulle holde møde.