PetroNor: Veien mot utbytte

E Desperados
PNOR 31.05.2024 kl 20:03 238965

Den gamle tråden ble stengt pga størrelsen, så vi åpner en ny:

PetroNor E&P ASA:

Selskapet produserte 5 168 bopd i snitt i 2023. Peak på ca 6 000 bopd i Q4 før problemer med kraftforsyningen i desember 2023 gjorde at snittet i Q4 ble på 5 319 bopd. Dette forventes fikset tidlig i 2024 når ny plattform på Tchendo med egen strømforsyning er på plass. Selskapet sitter på følgende lisenser:

Kongo-Brazzaville: PNGF Sud (16,83 % eierandel - i produksjon)
Kongo-Brazzaville: PNGF Bis (22,7 % eierandel - produksjonslisens tildelt desember 2023)
Nigeria: AJE (ca 50 % eierandel når siste oppkjøp er myndighetsgodkjennelse er på plass - FID forventes i løpet av Q2 2025)
Gambia: A4 (90 % eierandel - letelisens som krever commitment to drill i løpet av mai - selskapet ønsker farm-out slik at man borrer med 30-50 %)
Guinea-Bissau: 100 % eierandel farmet ut til Apus Energy som skal drille i 2024. Kommersielt funn vil bety 30 MUSD til PNOR ved myndighetsgodkjennelse av utbygging samt 30 MUSD etter at et visst antall fat er produsert.

Selskapet publiserte 8. mai 2024 sin dividend policy. I hovedtrekk så betyr det:

-Distribution of cash during the second half of 2024 - approximate amount of USD 25 million (ca 1,9 kr/aksje avhengig av USD/NOK)
-Annual dividends
-The Company aims to maintain a consistent dividend payout ratio, from the free cash flow available, targeting a distribution in the region of 30% of the net income attributable to Company shareholders.
-The Company is committed to maintaining stable and predictable dividends, with the intention to increase them progressively in line with earnings growth over the long term.
-In the event of significant excess cash, special dividends may be considered in addition to regular dividends.

Økokrim: 13. mai 2024 utvidet Økokrim siktelsene til å gjelde markedsmanipulasjon og grov korrupsjon. Partnerene Søvold/Ludvigsen er siktet mens tidligere styreleder og selskapet har status som mistenkt.
Mdg1
I går kl 13:43 1774

Det får tiden vise. Om det har skjedd noe som påvirker selskapets tilknytning til økokrimsaken av betydning så skulle vel det vært børsmeldt. Har ingen tro på at det har skjedd store endringer i saken. I så tilfelle burde det vel ført til fremdrift i saken mot Ludvigsen og Søvold. Så lenge det ikke kommer noe nytt i forhold til den siktelsen tenker jeg man kan ta det med ro. Den dag økokrim krever fengslin av de to hovedmistenkte står det nok i alle finansaviser i Norge
Flodhest82
I går kl 14:02 1726

Hvem skor seg ? Så lenge kursen bare beveger seg nedover og de ikke eksisterer omsetning, så er det ingen som skor seg. Hadde vært enig om det var omsetning på flere 10 tall millioner og man så at topp 50 økte hver gang det ble sluppet en dårlig mld. Men fakta er at topp 50 har mindre i dag en for noen mnd siden. Men eg skjønner ikke de som legger ut en post på 50 000, for med denne omsetningen så blir den liggende der som et tak. Alle ligger no mindre poster rett under 🤦‍♂️
Viti
I går kl 14:17 1696

Kan det tenkes at saken henlegges og Søvold kjem tilbake til en post i styret som en "myk" start? Eller er han uansett historie i selskapet som en del av ledelsen?
E Desperados
I går kl 14:24 1669

Jens Pace var interim CEO frem til selskapet fikk status som mistenkt. Deretter ble han CEO. Så Søvold tilbake i firmaet er nok helt uaktuelt nå.
solb
I går kl 14:24 1668

Ja, hadde det vært så enkelt og rett frem, da hadde alt du sier vært rett. Men sånn er det nok ikke. Det dreier seg hele tiden om store penger her, og da er oppfinnsomheten uten grenser. Flere vil nettopp at vi skal tenke i én dimensjon som du etterspør. Du skjønner ikke, sier du. En fiktiv post på 50000 er jo klart lagt der for å skremme bort. Pirk borti den så ser du hva som skjer.
Fluefiskeren
I går kl 14:55 1592

To måter siktelse kan henlegges på:;

1) «bevisets stilling».
Det betyr at politiet tror du har gjort det du er siktet for men at de ikke kan bevise det

2) «intet straffbart forhold funnet bevist».
Det er å anse som en frikjennelse av det du er siktet for. Da er det overveiende sannsynlig at du ikke har gjort det du er sikter for.

I praksis er 1) også å se på som en frifinnelse og skiller seg ikke fra 2).

Imidlertid er det mange som vil tro du er skylding. Ingen ild uten røyk.

Jeg tror at det i tilfelle 1) at det er helt uaktuelt å ta han inn igjen. I tillegg er det jo som E.Desperatos sier.
polion
I går kl 15:44 1504

Ja, nokså enig med deg. Her har det bla. vært snakk om i verste fall å kanskje nulle hele selskapet. Fullstendig historieløst:

* Hvor vanskelig er det vel ikke for ØK å «bevise utover enhver tvil»? Finnes nok mange variabler og usikkerheter i denne saken, og tvil skal som kjent komme mistenkte/tiltalte til gode.
* Hvilken historie har ØK, og hvor ofte har de vel ikke måtte bakke i forhold til mistanke/siktelse?
* Skal PNORs straff bli den straffen som opp gjennom historien blir den største selskapsstraff som menneskeheten har sett? Tror ikke det, nei.

Nei det er bare å gi seg ende over, her er det definitivt en hel haug med overnervøse sjeler som aldri burde eid en eneste aksje, og det uavhengig av type selskap.
solb
I går kl 15:48 1493

Å, fydda, nå tok du hardt i? He,he. 🎈
E Desperados
I går kl 15:57 1472

En bot her kommer aldri over tresifret antall millioner. Er nå hvertfall min gjetning. Største risikoen er jo at selskapet skal vente med utbytte til Økokrim har henlagt saken i 2028. Eller ennå verre, at man skal vente til Søvold/Ludvigsen får sin endelige dom etter flere ankerunder i 2032.
SEE
I går kl 16:15 1429

Siden det er så mange spekulasjoner så har jeg en til. Nå har vel Ludvigsen solgt seg så godt som tom, så nå inngår han en avtale med ØK og legger alle kortene på bordet og får en fin strafferabatt? Dette er ikke faktabasert, men noe jeg har tenkt. Dere som kan lover og regler bedre,kan dette være noe som er mulig å gjøre?
Helg11
I går kl 16:19 1417

En liten sannsynlighetsberegning på negativt utfall for PetroNor i Økokrim saken:
Basert på tallene fra Økokrims årsrapporter for 2021, 2022 og 2023, ser det totale bildet slik ut:
Totalt saksinntak: 101 saker
Totalt antall tiltaler: 57 tiltaler
Andel saker som fører til tiltale: 56.44%
Og så: Hvis ØK først tar ut tiltale vil jeg tror de er veldig sikre i sin sak, så da har jeg lagt inn 2/3 sjanse for dom mot Søvold og Ludvigsen.
Til slutt: Hvis gutta blir dømt, vil jeg tro at det er 50/50 om PetroNor får en dom (som jeg igjen tenker er en mindre bot, ut fra det vi vet nå).

Siktelse som fører til tiltale 56.44%
X Dom Søvold / Ludvigsen 66.66%
X PetroNor dom 50%
Total sannsynlighet for en "mindre" bot = 18.8%
JUICEitUP
I går kl 16:26 1386

Det er klart at det er mulig å gjøre det. Det er dette som er det såkalte "Tyvens Dilemma". Når to typer har begått et innbrudd og blir tatt av politiet så er dilemmaet om begge skal holde kjeft eller begge snakke. Holder begge kjeft blir de etter alle solemerker frifunnet begge to (men er er ikke garantert), og snakker en så blir begge dømt, men den som snakker vesentlig mindre enn den som ikke snakker.

Samtidig sitter jeg å humrer og ler over alle frustrerte innlegg med karakteristikker som "overnervøse sjeler som aldri burde eid aksjer, truseskvettere og kabaler av kapitalister som er ute etter å sko seg på småsparerne. Ler så jeg nesten skvetter i trusa.

Siden jeg solgte en studentpost på 20K på 9,50 tallet antar jeg at jeg i følge dere kvalifiserer til å være en truseskvetter. Men da er jeg i alle fall en truseskvetter som har tjent 20 høvinger mer enn om jeg hadde solgt i dag. Da ser jeg det nesten som en hedersbetegnelse å bli kalt truseskvetter.
Fluefiskeren
I går kl 16:40 1347

Truseskvetter er en god gammel betegnelse her på forumet. Dette fine ordet ble mer brukt før.

Etter hvert som tiden gikk ble jeg årelativt sikker på at saken mot de to kom til å bli henlagt på bevisets tilstand. Så kom opplysningen om at presidentdatteren var involvert. Da ble jeg enda sikrere på henleggelse.

Så da selskapet fikk status som mistenkt samtidig som»the blond bitch» sa de hadde fremgang kom det som en overraskelse på meg og jeg solgte altså halvparten av aksjene. Litt tendenser til truseskvetter der altså jeg også.
polion
I går kl 16:44 1334

SEE, godt spekulert. Det var da i alle fall en teori, takker for den.
Og hvis polion skal spekulere videre på denne: Spørsmålet blir da om Ludden vil påta seg risikoen med å terge på seg en haug med hevngjerrige PNOR-aksjonærer? Ser heller ikke bort fra at noen av våre aksjonærer langt fra er fullt tilregnelige, kanskje noen også er torpedo-utdannet. Ser følgelig slett ikke bort fra at Ludden vil tjene grovt på å si NEI til strafferabatten. Selvsagt stor sannsynlighet for at Ludden leser dette innlegget og tar nevnte til etterretning. Jeg er dog ingen trussel over hodet, men jeg frykter at ikke alle PNOR-aksjonærer er like "milde" som meg. Nei, vanskelig å si.
Flodhest82
I går kl 16:53 1314

De fleste trodde vel at nedsiden var tatt ut, at bunnen var verdien av kontantene selskapet sitter på. Men kan nesten se ut som det ikke er noe bunn.
polion
I går kl 18:36 1143

Vil ikke si det. En liten humoristisk vinkling fra min side i forhold til SEE's spekulasjoner. Ellers tar jeg for øvrig ingen kritikk på at det er nødt for å finnes opptil flere PNOR-aksjonærer som langt fra er fullt ut tilregnelige.
SEE
I går kl 19:35 1051

Hvis du leser innlegget mitt så er det jo formulert som et spørsmål også, det er vel ikke helt uhørt at noen som er siktet/mistenkt inngår avtaler med påtalemyndighetene? Det var ikke ment som skremselspropaganda men noe jeg har tenkt på og et forum som dette er vel riktig sted å lufte slike ting?
polion
I går kl 20:30 970

I rettferdighetens navn, det var meg hofa kritiserte og ikke deg. Ditt innlegg står seg definitivt, så det er bare å ta det med ro og la skjegget gro (som det heter).
solb
I går kl 21:11 893

Fornøyelig å se at det er blitt mer fart over diskusjonen her inne. Ikke så mye usakelig personangrep heller. Jeg får en positiv følelse av at flere er på alerten nå. Må vel ikke miste for mange gullkantede aksjer. For det kan snart gå villt for seg i PNOR vil jeg tro, man kan holde alle for narr en god stund, men ikke hele tiden? Tvi, tvi.
E Desperados
I går kl 21:44 840

Ja. Men nå blir det ikke noe løft før i Q1. Så folk skal vel prise inn at det første Trump gjør når han vinner valget er å trykke på den røde knappen sånn at oljeprisen er i null fordi alle er døde…
Cartr
I går kl 22:39 747

Det er noe som heter "forlik" og det inngås ofte når begge parter innser at en rettsvist kan bli lang og kostbar, og at begge kan tape på det. Om økokrim ikke har allverdens av beviser så kanskje de nøyer seg med å få igjen utgiftene sine, og for Petronor kan et forlik også lønne seg for ingen vet ufallet. Det er jo ikke sikkert Petronor vet alt Økokrim sitter på, eller hvilke eventuelle beviser som kan innhentes, og som vi vet handler dette om Kongo og Afrikanske land er ikke av de raskeste. Spesielt ikke familien i Kongo som beviselig har mye å skjule. Eiendeler beslaglegges over hele verden og de har plyndret landet siden 1979. Så det er vel bare et tidspørsmål før man får et regimeskifte. De etterforskes av flere land, ikke bare Norge, men USA, Frankrike, m.fl.

Dette er svært kostbart for Økokrim, så om det drar ut ett år til eller to, så kanskje et forlik er bedre, men har de en god sak så nevner artikkelken under: I 2021 ble Hemlas eiendel på 20 prosent verdsatt til 212 millioner dollar...noe som antyder at PNGF Sud-konsesjonen kan være verdt mer enn 1 milliard dollar.

Congo-Brazzaville is one of the most corrupt countries in the world
https://www.investigate-europe.eu/en/posts/congo-brazzaville-european-oil-companies-petronor-perenco-secret-interests-with-ruling-family
Redigert i går kl 22:52 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
I går kl 22:51 718

Men med et regimeskifte kan Økokrim fort få en lettere jobb.
Cartr
I går kl 22:56 710

Ja hvis du mener at et regimeskifte fører til familiens dom og fall, altså full rassia og åpning av skatteparadiser med mer. Eller vi kan få et ærlig regimet som rydder opp i korrupsjonen.

Skulle økokrim derimot ha en god sak, så snakker vi sannsynligvis mye penger.

I 2021 ble Hemlas eiendel på 20 prosent verdsatt til 212 millioner dollar...noe som antyder at PNGF Sud-konsesjonen kan være verdt mer enn 1 milliard dollar.
https://www.investigate-europe.eu/en/posts/congo-brazzaville-european-oil-companies-petronor-perenco-secret-interests-with-ruling-family
E Desperados
I dag kl 05:15 560

Husk at forrige eier av lisensen hadde negativ kontantstrøm da kostpris var høyere enn oljeprisen. Verdien av feltet har økt betraktelig pga Perenco sitt utmerkede arbeid.
Flodhest82
I dag kl 08:40 372

Var en på topp 50 listen som gikk lei på tirsdag når mld kom, så han kvittet seg med alle 230 000 aksjene sine. Ellers var det bare private små aksjonærer som solgte. På kjøpssiden var det noen banker og private
Mdg1
I dag kl 08:51 325

Det er jo helt riktig. Var ikke mange som lå langflate etter lisensen den gangen. I ettertid har det vist seg at den ble lukrativ.

Personlig tror jeg økokrim har en dårlig sak siden de to hovedmistenkte enda ikke har blitt straffeforfulgt etter tre års etterforskning. Å dra inn selskapet var nok et siste forsøk fra økokrim på å få ut noe informasjon som de trengte for å komme videre i saken
E Desperados
I dag kl 09:02 273

Alle skjønner jo at det er overveiende sannsynlig at snusk har foregått i Kongo. Så er det vel også slik at det er overveiende sannsynlig at Økokrim ikke er i stand til å bevise at snusk har foregått. Det er vel derfor saken ikke avsluttes.
nkamok
I dag kl 09:29 198

Ja det er jo ikke nok, at det er overvejende sandsynligt , her skal de have klare beviser, hvilket i min verden ser ret svært - ja nærmest umuligt ud, da der formentlig er flere parter i sagen - herunder præsidentfamilien !
Når sagen en dag henlægges, tror jeg, at aktien kommer til at stige med over 30% ved åbning og videre op mod 50% i løbet af dagen - jeg kan godt vente et års tid endnu på dette, men det lovede udbytte skal de sgu se at få gang i asap 🤷‍♂️🤩
Tm3P
I dag kl 09:42 165

Kjøpte 10k nye aksjer idag. Tilbake på samme nivå som før de trakk seg fra styret, tjente rundt 10k på trading der ;)