Seriøs diskusjonstråd omkring Bill69

googleearth11
QEC 08.06.2024 kl 19:29 71102

Her kan vi diskutere saken etter at barnehagen er stengt. Vil gjerne ha seriøse innlegg, både for og mot. Men det er lov å være uenig, men ha anstendig argumentasjon. Et ekkokammer er heller ikke så veldig interessant.
Redigert 08.06.2024 kl 19:31 Du må logge inn for å svare
googleearth11
08.08.2024 kl 08:07 3519

Ikke umulig, men hvilke signaler baserer du det på?
Forsiktig
08.08.2024 kl 09:52 3248

Og da var kursen over 2 kroner igjen, som den har vært så ofte i de siste 9 ukene. Kan virke som om den er moden til å forlate 1 kroners segmentet for godt. Økt produksjon nå så..
minsin
08.08.2024 kl 12:22 2994

Virker som om markedet er fornøyd med dagens prising..

Tror ikke ved Q2 fremleggelsen at man skal vektlegge produksjonen så ekstremt mye.
Det som vil være kursdrivende er info rundt det som skal skje ila høsten, i forbindelse med rettsak/ erstatning samt om Questerre får de nødvendige tillatelsene.
Har god tro på aksjen gjennom høsten og vinteren, tror "ting" begynner å materialisere seg remover- i form av økende aksjekurs
Redigert 08.08.2024 kl 12:26 Du må logge inn for å svare
MC Axel
08.08.2024 kl 12:38 2942

The QEC share has been incredibly stable.

It will be interesting to hear if there is anything new regarding the carbon pilot project tomorrow
AudereEstFacer
08.08.2024 kl 14:29 2763

Har vært så stabil at de 30% jeg har økt beholdningen med siden inngangen i januar har vært gjort uten av GAV har økt spesielt mye, så nå blir det å fortsette med å øke med 2-3% av beholdningen hver mnd så lenge som mulig før den tar sats. Om det betyr at det først blir en skikkelig julegave eller et digert påskeegg før det smeller, jo mer har man fått fylt på og jo større blir gevinsten. Så får fruen heller sette sine penger inn i ulike fond for jevn økning, så ser vi hvem som når verdi på 5 mill først.
Yzf R1
09.08.2024 kl 06:07 2298

Var som forventet og i tråd med va de tiligere har utmeldt..
Må få noe endelig klarhet i Quebec skal vi få kursen til å spenne .
Redigert 09.08.2024 kl 06:09 Du må logge inn for å svare
Peter Sellers
09.08.2024 kl 11:42 1786

@Yzf R1, enig med deg om at dette var som forventet men likte dette avsnittet i rapporten:

newsweb.oslobors.no/message/624775

I en kommentar til utviklingen i Quebec la han til: "Vår karbonlagringspilotapplikasjon i Quebec er godt avansert. Et program for å finne statlig finansiering til dette prosjektet er i gang. I det som kan være en positiv utvikling, fremmet regjeringen lovforslag 69 om ansvarlig styring av energiressurser som svar på det forestående underskuddet på elektrisk energi. Det krever en integrert plan for styring av både strøm- og naturgassforsyning i provinsen. Det ekstra naturgassforsyningskravet virker veldig positivt og demonstrerer en anerkjennelse av det langsiktige behovet for naturgassforsyning i Quebec.

https://newsweb.oslobors.no/message/624775
googleearth11
12.08.2024 kl 22:39 992

Påvirker vel qec i liten grad, sånn umiddelbart. Det er først og fremst prisen på Henry Hub som bestemmer inntjeninga til Qecs gass. Men at det kan bli ytterligere press på utvinning av Canadisk gass, er jo mulig.
Kurtp
I dag kl 11:31 557

Canada faces crunch in electrical supply 14-8-2024
https://www.resourceworks.com/canada-faces-electrical-crunch

tuja
I dag kl 11:44 531

Artikkelen viser klart at uten naturgass vil hele Canada, inkludert Quebec, slite "big time".
1013
I dag kl 12:11 484

yes bliver en fantastisk måned september når tilladelsen kommer.
Peter Sellers
I dag kl 12:34 419

@kurtp, takk for deling her er hele artikkelen.

Canada står overfor knas i strømforsyningen
Strømnettets kapasitet må dobles de neste 21 årene for å møte den anslåtte etterspørselen.


Eksperter advarer om at Canada, og store deler av Nord-Amerika, kan møte strømmangel fra nå og frem til 2028. Dette, sier de, skyldes en voksende etterspørsel etter kraft - for en voksende befolkning, industrielle prosesser, initiativer for ren energi, elektrifisering av kjøretøy , og boomen i datasentre som håndterer kunstig intelligens-programmer. (Internettspørringer som bruker AI krever omtrent 10 ganger elektrisiteten til tradisjonelle internettsøk, ifølge analyse fra Electric Power Research Institute i USA)

Den økende etterspørselen etter elektrisitet forverres av stadig varmere somre, noe som fører til mer bruk av klimaanlegg, og i f.Kr. tørkeforhold som har påvirket produksjonen av BC Hydro-dammer og ført til at BC Hydro importerer mer kraft fra USA, Canadas press for å bytte flere av oss til elektriske kjøretøy førte til at en professor ved University of Victoria malte dette bildet: Canada ville trenge tilsvarende 10 flere Site C-dammer for å generere nok kraft bare til å drive elbilrevolusjonen.

Det er fordi den føderale regjeringen har vedtatt at alle nye personbiler og lette lastebiler som selges i Canada må ha nullutslipp innen 2035. I mellomtiden har BC målrettet 90 % salg av elektriske kjøretøy innen 2030. G. Cornelius van Kooten, økonomiprofessor og Canada Research Rektor i miljøstudier og klimaendringer ved University of Victoria, sa at den føderale regjeringens tidslinje "ikke er realistisk eller gjennomførbar."

Studien hans sier at kjøretøytransformasjonen kan øke strømbehovet i Canada med så mye som 15,3 %. Det tilsvarer 10 nye megastore vanndammer eller 13 store naturgasskraftverk. Det er bare i Canada, og for bare én politikk. Og den inkluderer ikke et estimat for merkostnadene ved nye og utvidede overføringslinjer for å få den nye kraften fra der den genereres til der den er nødvendig.

BC står absolutt overfor en maktkris og er et godt eksempel på Nord-Amerikas maktutfordringer. LNG Canada er satt til å komme online i midten av 2025. Den brenner naturgass for å generere sin kraft fordi BC Hydro ikke kan levere nok til stedet. LNG Canada ser også på utvidelse, og dobler produksjonen. Man håper å kunne elektrifisere anlegget. Men kan BC Hydro møte etterspørselen?

Deretter kommer Woodfibre LNG, som vil begynne å eksportere LNG i 2027. Den sier at "drevet av fornybar vannkraft," Woodfibre LNG "vil være verdens første netto-null LNG-eksportanlegg." Igjen, kan BC Hydro møte etterspørselen? Og hva med Haisla Nations Cedar LNG-prosjekt, og Nisga'a Nations Ksi Lisims LNG-prosjekt? De vil også ha strøm til driften deres. Og BC krever nye LNG-anlegg for å oppnå netto-nullutslipp innen 2030.

Økonom Werner Antweiler fra Sauder School of Business ved University of BC har antydet at BC sannsynligvis på et tidspunkt må begrense industrier som bruker enorme mengder strøm. LNG Canada alene kan bruke mer enn en fjerdedel av elektrisiteten produsert av BC Hydros Site C-demning, som kommer på nett neste år. Det vil gjøre LNG Canada BC til Hydros tredje største kunde .

Så hvor kommer all den nye kraften fra for LNG-anlegg, elektriske kjøretøyer, programmer for reduksjon av drivhusgasser (GHG), utvikling av hydrogen, datasentre og mer? Site C-demningen vil gi en åtte prosent økning i BCs strømforsyning, men BC-regjeringen sa i april at etterspørselen etter elektrisitet forventes å øke med 15 % frem til 2030. Så BC Hydro sendte ut en oppfordring om flere strømforsyninger — som beløper seg til 5 % mer - og spesifiserte at det var for elektrisitet fra "rene eller fornybare ressurser."

BC Hydro forventer at neste utlysning kommer i 2026, med påfølgende utlysninger omtrent hvert annet år. Så er det kostnadene for nye og utvidede overføringslinjer. BC Hydro vil bruke nesten 36 milliarder dollar på BCs strømnett, en økning på 50 % i forhold til den tidligere kapitalplanen.

Og mens BC Hydro de siste årene har importert kraft fra USA (omtrent 20 % av behovet i fjor), vil økende kraftbehov i USA gjøre importen mindre enkel å få tak i. US Pacific Northwest forventer en 30 % økning i sitt eget kraftbehov i løpet av de neste 10 årene. Og North American Electric Reliability Corporation sier at for BC "øker energirisikoen i 2026 etter hvert som forventet etterspørsel øker og naturgassfyrt generasjon går av."

I en stor rapport om BC strømforsyning og etterspørsel, bemerker det BC-baserte Energy Futures Institute (EFI): "Quebec-regjeringen har nylig uttrykt behovet for å øke elektrisk produksjonskapasitet med 100 % i løpet av de neste 25 årene for å støtte deres GHG-reduksjon mål. Gitt at British Columbia har en lignende GHG-profil knyttet til sin innenlandske elektrisitetsproduksjon, og har lovfestede dekarboniseringsmål som er minst like aggressive som Quebec, er det rimelig å anta at British Columbia står overfor en tilsvarende skremmende utfordring når det gjelder å generere mer elektrisitet, dvs. doble eksisterende produksjonskapasitet."

Det BC trenger, sier EFI, er "en dristig, fremtidsrettet energistrategi" - og en som erkjenner at "mindre enn 20 % av provinsens totale energibehov for sluttbruk dekkes for øyeblikket gjennom elektrisitet, og det store flertallet kommer fra drivstoff som bensin, diesel og naturgass."

BC er ikke alene om å møte en maktkris. De føderale regjeringsprosjektene som nettetterspørselen over hele landet innen 2050 vil være dobbelt så stor som i dag. For å møte den etterspørselen vil kapasiteten til nettet måtte dobles i løpet av de neste 21 årene. Ontario spår en økning på 60 % i etterspørselen etter elektrisitet de neste 25 årene, med forventet årlig vekst på 2 % de neste par tiårene.

En studie fra Power Workers' Union finner at Ontario står overfor en betydelig mangel på strømforsyning og pålitelighetsrisiko i løpet av de neste fire til åtte årene. Det understreker "det presserende behovet for ny lavutslipps kjernekraftproduksjon for å fylle det forventede forsyningsgapet, spesielt med den planlagte stengingen av Pickering kjernekraftverk i 2025."

Macdonald-Laurier Institute rapporterer : «Ontario kappløper for å trygt bygge nye atomkraftverk for å møte forventet etterspørsel innen 2029, samtidig som de fyller midlertidig etterspørsel med nye gassanlegg og en ny oppfordring om fornybar energi. . . . . Quebec bruker opptil 185 milliarder dollar for å styrke provinsforsyningen midt i økende etterspørsel både i og utenfor provinsen. . . . Selv Manitoba, en provins med rikelig og tidligere grenseløse forsyninger av billig vannkraft, anslår nå et underskudd innen 2029 og blir tvunget til å begrense tilgangen for potensielle nye virksomheter på grunn av mangel på forsyning.»

I USA anslås strømbruken å nå rekordhøye i år og neste år. Nettplanleggere forventer at den landsdekkende kraftetterspørselen vil vokse med 4,7 % i løpet av de neste fem årene, sammenlignet med et tidligere estimat på 2,6 %. I tillegg vil USA bruke 2,2 milliarder dollar på å overhale det nasjonale kraftnettet.

Her i Canada står hele elektrisitetssystemet vårt overfor en krise. Om ikke annet, stå på for å betale mer for din kanadiske kraft, hvis ikke for sporadiske brownouts og blackouts.
hgsd33
I dag kl 13:00 377

Hvor har du lest / tolket at tillatelsen kommer i september ?
larsendk
I dag kl 13:24 316

Takk for deling af fantastisk artikel, så selv dem som håber på lavere kurser (under 1,81) må få kaffen galt i halsen :-)
....................stærk støtte i 1,81-1,82 iøvrigt :-)
Jacobo
I dag kl 14:10 218

Det er der Jason har indikeret, at de får svar fra Quebec :)
hgsd33
I dag kl 14:34 165

Ok, takk 😊
Fjellbris
I dag kl 14:34 164

Ja det er riktig, dvs. Jason sa de forventer svar vedr. tildeling prosjekter senest i løpet av september :-)