SeriÞs diskusjonstrÄd omkring Bill69

googleearth11
QEC 08.06.2024 kl 19:29 79276

Her kan vi diskutere saken etter at barnehagen er stengt. Vil gjerne ha seriÞse innlegg, bÄde for og mot. Men det er lov Ä vÊre uenig, men ha anstendig argumentasjon. Et ekkokammer er heller ikke sÄ veldig interessant.
Redigert 08.06.2024 kl 19:31 Du mÄ logge inn for Ä svare
googleearth11
08.08.2024 kl 08:07 8501

Ikke umulig, men hvilke signaler baserer du det pÄ?
Forsiktig
08.08.2024 kl 09:52 8231

Og da var kursen over 2 kroner igjen, som den har vÊrt sÄ ofte i de siste 9 ukene. Kan virke som om den er moden til Ä forlate 1 kroners segmentet for godt. Økt produksjon nÄ sÄ..
minsin
08.08.2024 kl 12:22 7978

Virker som om markedet er fornĂžyd med dagens prising..

Tror ikke ved Q2 fremleggelsen at man skal vektlegge produksjonen sÄ ekstremt mye.
Det som vil vÊre kursdrivende er info rundt det som skal skje ila hÞsten, i forbindelse med rettsak/ erstatning samt om Questerre fÄr de nÞdvendige tillatelsene.
Har god tro pÄ aksjen gjennom hÞsten og vinteren, tror "ting" begynner Ä materialisere seg remover- i form av Þkende aksjekurs
Redigert 08.08.2024 kl 12:26 Du mÄ logge inn for Ä svare
MC Axel
08.08.2024 kl 12:38 7927

The QEC share has been incredibly stable.

It will be interesting to hear if there is anything new regarding the carbon pilot project tomorrow
AudereEstFacer
08.08.2024 kl 14:29 7746

Har vÊrt sÄ stabil at de 30% jeg har Þkt beholdningen med siden inngangen i januar har vÊrt gjort uten av GAV har Þkt spesielt mye, sÄ nÄ blir det Ä fortsette med Ä Þke med 2-3% av beholdningen hver mnd sÄ lenge som mulig fÞr den tar sats. Om det betyr at det fÞrst blir en skikkelig julegave eller et digert pÄskeegg fÞr det smeller, jo mer har man fÄtt fylt pÄ og jo stÞrre blir gevinsten. SÄ fÄr fruen heller sette sine penger inn i ulike fond for jevn Þkning, sÄ ser vi hvem som nÄr verdi pÄ 5 mill fÞrst.
Yzf R1
09.08.2024 kl 06:07 7282

Var som forventet og i trÄd med va de tiligere har utmeldt..
MÄ fÄ noe endelig klarhet i Quebec skal vi fÄ kursen til Ä spenne .
Redigert 09.08.2024 kl 06:09 Du mÄ logge inn for Ä svare
Peter Sellers
09.08.2024 kl 11:42 6770

@Yzf R1, enig med deg om at dette var som forventet men likte dette avsnittet i rapporten:

newsweb.oslobors.no/message/624775

I en kommentar til utviklingen i Quebec la han til: "VÄr karbonlagringspilotapplikasjon i Quebec er godt avansert. Et program for Ä finne statlig finansiering til dette prosjektet er i gang. I det som kan vÊre en positiv utvikling, fremmet regjeringen lovforslag 69 om ansvarlig styring av energiressurser som svar pÄ det forestÄende underskuddet pÄ elektrisk energi. Det krever en integrert plan for styring av bÄde strÞm- og naturgassforsyning i provinsen. Det ekstra naturgassforsyningskravet virker veldig positivt og demonstrerer en anerkjennelse av det langsiktige behovet for naturgassforsyning i Quebec.

https://newsweb.oslobors.no/message/624775
googleearth11
12.08.2024 kl 22:39 5970

PÄvirker vel qec i liten grad, sÄnn umiddelbart. Det er fÞrst og fremst prisen pÄ Henry Hub som bestemmer inntjeninga til Qecs gass. Men at det kan bli ytterligere press pÄ utvinning av Canadisk gass, er jo mulig.
Kurtp
15.08.2024 kl 11:31 5538

Canada faces crunch in electrical supply 14-8-2024
https://www.resourceworks.com/canada-faces-electrical-crunch

tuja
15.08.2024 kl 11:44 5510

Artikkelen viser klart at uten naturgass vil hele Canada, inkludert Quebec, slite "big time".
1013
15.08.2024 kl 12:11 5464

yes bliver en fantastisk mÄned september nÄr tilladelsen kommer.
Peter Sellers
15.08.2024 kl 12:34 5401

@kurtp, takk for deling her er hele artikkelen.

Canada stÄr overfor knas i strÞmforsyningen
StrÞmnettets kapasitet mÄ dobles de neste 21 Ärene for Ä mÞte den anslÄtte etterspÞrselen.


Eksperter advarer om at Canada, og store deler av Nord-Amerika, kan mÞte strÞmmangel fra nÄ og frem til 2028. Dette, sier de, skyldes en voksende etterspÞrsel etter kraft - for en voksende befolkning, industrielle prosesser, initiativer for ren energi, elektrifisering av kjÞretÞy , og boomen i datasentre som hÄndterer kunstig intelligens-programmer. (InternettspÞrringer som bruker AI krever omtrent 10 ganger elektrisiteten til tradisjonelle internettsÞk, ifÞlge analyse fra Electric Power Research Institute i USA)

Den Þkende etterspÞrselen etter elektrisitet forverres av stadig varmere somre, noe som fÞrer til mer bruk av klimaanlegg, og i f.Kr. tÞrkeforhold som har pÄvirket produksjonen av BC Hydro-dammer og fÞrt til at BC Hydro importerer mer kraft fra USA, Canadas press for Ä bytte flere av oss til elektriske kjÞretÞy fÞrte til at en professor ved University of Victoria malte dette bildet: Canada ville trenge tilsvarende 10 flere Site C-dammer for Ä generere nok kraft bare til Ä drive elbilrevolusjonen.

Det er fordi den fÞderale regjeringen har vedtatt at alle nye personbiler og lette lastebiler som selges i Canada mÄ ha nullutslipp innen 2035. I mellomtiden har BC mÄlrettet 90 % salg av elektriske kjÞretÞy innen 2030. G. Cornelius van Kooten, Þkonomiprofessor og Canada Research Rektor i miljÞstudier og klimaendringer ved University of Victoria, sa at den fÞderale regjeringens tidslinje "ikke er realistisk eller gjennomfÞrbar."

Studien hans sier at kjÞretÞytransformasjonen kan Þke strÞmbehovet i Canada med sÄ mye som 15,3 %. Det tilsvarer 10 nye megastore vanndammer eller 13 store naturgasskraftverk. Det er bare i Canada, og for bare én politikk. Og den inkluderer ikke et estimat for merkostnadene ved nye og utvidede overfÞringslinjer for Ä fÄ den nye kraften fra der den genereres til der den er nÞdvendig.

BC stÄr absolutt overfor en maktkris og er et godt eksempel pÄ Nord-Amerikas maktutfordringer. LNG Canada er satt til Ä komme online i midten av 2025. Den brenner naturgass for Ä generere sin kraft fordi BC Hydro ikke kan levere nok til stedet. LNG Canada ser ogsÄ pÄ utvidelse, og dobler produksjonen. Man hÄper Ä kunne elektrifisere anlegget. Men kan BC Hydro mÞte etterspÞrselen?

Deretter kommer Woodfibre LNG, som vil begynne Ä eksportere LNG i 2027. Den sier at "drevet av fornybar vannkraft," Woodfibre LNG "vil vÊre verdens fÞrste netto-null LNG-eksportanlegg." Igjen, kan BC Hydro mÞte etterspÞrselen? Og hva med Haisla Nations Cedar LNG-prosjekt, og Nisga'a Nations Ksi Lisims LNG-prosjekt? De vil ogsÄ ha strÞm til driften deres. Og BC krever nye LNG-anlegg for Ä oppnÄ netto-nullutslipp innen 2030.

Økonom Werner Antweiler fra Sauder School of Business ved University of BC har antydet at BC sannsynligvis pÄ et tidspunkt mÄ begrense industrier som bruker enorme mengder strÞm. LNG Canada alene kan bruke mer enn en fjerdedel av elektrisiteten produsert av BC Hydros Site C-demning, som kommer pÄ nett neste Är. Det vil gjÞre LNG Canada BC til Hydros tredje stÞrste kunde .

SĂ„ hvor kommer all den nye kraften fra for LNG-anlegg, elektriske kjĂžretĂžyer, programmer for reduksjon av drivhusgasser (GHG), utvikling av hydrogen, datasentre og mer? Site C-demningen vil gi en Ă„tte prosent Ăžkning i BCs strĂžmforsyning, men BC-regjeringen sa i april at etterspĂžrselen etter elektrisitet forventes Ă„ Ăžke med 15 % frem til 2030. SĂ„ BC Hydro sendte ut en oppfordring om flere strĂžmforsyninger — som belĂžper seg til 5 % mer - og spesifiserte at det var for elektrisitet fra "rene eller fornybare ressurser."

BC Hydro forventer at neste utlysning kommer i 2026, med pÄfÞlgende utlysninger omtrent hvert annet Är. SÄ er det kostnadene for nye og utvidede overfÞringslinjer. BC Hydro vil bruke nesten 36 milliarder dollar pÄ BCs strÞmnett, en Þkning pÄ 50 % i forhold til den tidligere kapitalplanen.

Og mens BC Hydro de siste Ärene har importert kraft fra USA (omtrent 20 % av behovet i fjor), vil Þkende kraftbehov i USA gjÞre importen mindre enkel Ä fÄ tak i. US Pacific Northwest forventer en 30 % Þkning i sitt eget kraftbehov i lÞpet av de neste 10 Ärene. Og North American Electric Reliability Corporation sier at for BC "Þker energirisikoen i 2026 etter hvert som forventet etterspÞrsel Þker og naturgassfyrt generasjon gÄr av."

I en stor rapport om BC strÞmforsyning og etterspÞrsel, bemerker det BC-baserte Energy Futures Institute (EFI): "Quebec-regjeringen har nylig uttrykt behovet for Ä Þke elektrisk produksjonskapasitet med 100 % i lÞpet av de neste 25 Ärene for Ä stÞtte deres GHG-reduksjon mÄl. Gitt at British Columbia har en lignende GHG-profil knyttet til sin innenlandske elektrisitetsproduksjon, og har lovfestede dekarboniseringsmÄl som er minst like aggressive som Quebec, er det rimelig Ä anta at British Columbia stÄr overfor en tilsvarende skremmende utfordring nÄr det gjelder Ä generere mer elektrisitet, dvs. doble eksisterende produksjonskapasitet."

Det BC trenger, sier EFI, er "en dristig, fremtidsrettet energistrategi" - og en som erkjenner at "mindre enn 20 % av provinsens totale energibehov for sluttbruk dekkes for Ăžyeblikket gjennom elektrisitet, og det store flertallet kommer fra drivstoff som bensin, diesel og naturgass."

BC er ikke alene om Ä mÞte en maktkris. De fÞderale regjeringsprosjektene som nettetterspÞrselen over hele landet innen 2050 vil vÊre dobbelt sÄ stor som i dag. For Ä mÞte den etterspÞrselen vil kapasiteten til nettet mÄtte dobles i lÞpet av de neste 21 Ärene. Ontario spÄr en Þkning pÄ 60 % i etterspÞrselen etter elektrisitet de neste 25 Ärene, med forventet Ärlig vekst pÄ 2 % de neste par tiÄrene.

En studie fra Power Workers' Union finner at Ontario stÄr overfor en betydelig mangel pÄ strÞmforsyning og pÄlitelighetsrisiko i lÞpet av de neste fire til Ätte Ärene. Det understreker "det presserende behovet for ny lavutslipps kjernekraftproduksjon for Ä fylle det forventede forsyningsgapet, spesielt med den planlagte stengingen av Pickering kjernekraftverk i 2025."

Macdonald-Laurier Institute rapporterer : «Ontario kapplÞper for Ä trygt bygge nye atomkraftverk for Ä mÞte forventet etterspÞrsel innen 2029, samtidig som de fyller midlertidig etterspÞrsel med nye gassanlegg og en ny oppfordring om fornybar energi. . . . . Quebec bruker opptil 185 milliarder dollar for Ä styrke provinsforsyningen midt i Þkende etterspÞrsel bÄde i og utenfor provinsen. . . . Selv Manitoba, en provins med rikelig og tidligere grenselÞse forsyninger av billig vannkraft, anslÄr nÄ et underskudd innen 2029 og blir tvunget til Ä begrense tilgangen for potensielle nye virksomheter pÄ grunn av mangel pÄ forsyning.»

I USA anslÄs strÞmbruken Ä nÄ rekordhÞye i Är og neste Är. Nettplanleggere forventer at den landsdekkende kraftetterspÞrselen vil vokse med 4,7 % i lÞpet av de neste fem Ärene, sammenlignet med et tidligere estimat pÄ 2,6 %. I tillegg vil USA bruke 2,2 milliarder dollar pÄ Ä overhale det nasjonale kraftnettet.

Her i Canada stÄr hele elektrisitetssystemet vÄrt overfor en krise. Om ikke annet, stÄ pÄ for Ä betale mer for din kanadiske kraft, hvis ikke for sporadiske brownouts og blackouts.
hgsd33
15.08.2024 kl 13:00 5358

Hvor har du lest / tolket at tillatelsen kommer i september ?
larsendk
15.08.2024 kl 13:24 5297

Takk for deling af fantastisk artikel, sÄ selv dem som hÄber pÄ lavere kurser (under 1,81) mÄ fÄ kaffen galt i halsen :-)
....................stĂŠrk stĂžtte i 1,81-1,82 iĂžvrigt :-)
Jacobo
15.08.2024 kl 14:10 5199

Det er der Jason har indikeret, at de fÄr svar fra Quebec :)
hgsd33
15.08.2024 kl 14:34 5146

Ok, takk 😊
Fjellbris
15.08.2024 kl 14:34 5146

Ja det er riktig, dvs. Jason sa de forventer svar vedr. tildeling prosjekter senest i lĂžpet av september :-)
tuja
15.08.2024 kl 16:29 4976

Kvekkern opp 3%. Bunnen satt for denne gang?
Fjellbris
15.08.2024 kl 17:46 4821

Ja la oss hÄpe og tro det, hvem Þnsker egentlig Ä selge QEC nÄ for 1,9 fÞr avklaring i hÞst enten pilot (Jason sa QEC forventer svar fra Quebeq om de fÄr prosjekt eller ikke SENEST i lÞpet av september) eller erstatningskrav?
Redigert 15.08.2024 kl 17:46 Du mÄ logge inn for Ä svare
Nikko
15.08.2024 kl 20:14 4607

HÄper det :-) Jeg fylte pÄ 38199 til 1,822 i dag. Det lÄ en stor post pÄ 1,82, sÄ jeg la meg litt over og jammen fikk jeg kjÞpt alt jeg Þnsket
njn-
15.08.2024 kl 22:10 4421

Her kommer artikler fra Mondaq sine eksperter om tolkningen av Bill 69 +. I sÞkefeltet skriv "Quebec" og pÄ hÞyre side velger dere fra "Read more about" Her har dere noe og kose dere med i helgen. https://www.mondaq.com/canada/energy-and-natural-resources/1202130/quebec-unveils-green-hydrogen-and-bioenergy-strategy God fornÞyelse.
njn-
15.08.2024 kl 22:33 4375

Mulig dere mÄ registrere dere.
Dette er hva jeg for opp
Modernising Québec's Energy Sector: An Overview Of Bill 69
Redigert 15.08.2024 kl 22:38 Du mÄ logge inn for Ä svare
Peter Sellers
16.08.2024 kl 08:20 4064

@njn, sÄ vidt jeg kan se sÄ er artikkelen fra 25 mai 2022 og ser ikke noe nytt i dette etter Ä ha lest artikkelen, ha en fin dag og god helg :))
njn-
16.08.2024 kl 15:43 3716

PS Du mÄ lese hva som stÄr. Regjeringen har lovfestet mye som nÄ blir implementert og revidert inn i Bill 69. For og fÄ en forstÄelse av hva som blir implementert mÄ du lese mange artikler og ikke bare forsiden. Alt fra 2018 til idag som berÞrer Bill 69 skal inn i den endelige Bill 69.
Som hvor mye og hvor lenge skal Quebec bidra med Ăžkonomi. Det er faktisk det Questerre forhandler med regjeringen om.
Peter Sellers
18.08.2024 kl 17:42 3186

Her er en artikkel om gass og olje folkens, klimaendringer/mÄl, verdt og lese :))

https://www.nettavisen.no/okonomi/klarer-ikke-stoppe-klimaendringene-men-det-er-ikke-sa-farlig/s/5-95-1959675
googleearth11
18.08.2024 kl 19:17 3050

Veldig interessant. Gass er mye bedre enn kull.
larsendk
19.08.2024 kl 12:50 2519

Mye interessant artikel og vel ogsÄ en af grundene til at vi IKKE har vÊret under 1,81 i meeeeeeeeget lang tid :-)
hgsd33
23.08.2024 kl 10:38 1701

Snart 2 timer uten en eneste handel. Ingen som firer pĂ„ krava ser det ut som 😊😊
RGTBJØRN
27.08.2024 kl 21:32 1219

NÄ begynner det Ä nÊrme seg . TA chart utvid til ALL se pÄ RSI chartet med bunner og topper ,en kileformasjon som startet i 2016 nÊrmer seg et utbrudd nÄ i hÞst en gang. Underbygger de fundamentale som er skrevet opp og ned. Er en VINN VINN situasjon som jeg anbefaler de som Þnsker Ä posisjonere seg i fÞr utbruddet skjer. Robotene styrer perfekt formasjon. Lykke til
tuja
28.08.2024 kl 10:00 940

Satser pÄ at du fÄr rett i dine antagelser. Burde vel stemme dersom QEC fÄr CCS pilot, eller de sender inn erstatningskravet.
uptrade
28.08.2024 kl 14:16 713

Hvor kommer egentlig "September" fra ?
Noen som har hÄndfaste bevis pÄ svar pÄ pilot eller om det blir rettsak neste mÄned?
hgsd33
28.08.2024 kl 15:12 632

Har selv ikke sett dette noe sted, men spurte selv her pÄ forumet hvor september kommer fra.

« Det er der Jason har indikeret, at de fÄr svar fra Quebec :)»
njn-
I dag kl 10:59 168

Melding fra Jason igÄr:
Hi jason
When do you expect to hear from Quebec about your pilot and CO2 catch.


We had a update meeting last month and provided all the information requested. Hoping to hear from them soon.
Have a good weekend.

Thanks
Jason
Fjellbris
I dag kl 11:46 133

Takk for at du deler god info👍