AZT og ReiThera

Frozen
AZT 12.06.2024 kl 13:40 463

I påvente av (positive) meldinger fra AZT gjør JosefK en fremragende jobb med å finne frem til nye, spennende, prosjekter hvor AZT sine enzymer er involvert.

Siden "korona-tiden" har ikke AZT selv nevnt en eneste avtale med andre konkrete selskap enn ReiThera, og slik er det visstnok i denne bransjen.

Siden koronavaksine-programmet til ReiThera tilsynelatende har stoppet opp (ikke sikkert), er det dermed noe usikkerhet om det fortsatt er en tett dialog mellom selskapene.

Men, siste oppdateringer fra ReiThera mht egne prosjekter burde avstedkomme en viss forhåpning om at også AZT er involvert, kanskje primært mht SAN (NB: går ikke nødvendigvis god for google-oversettelsen fra italiensk til norsk...).

"UTVIKLING AV INDUSTRISYSTEMER FOR PRODUKSJON OG RENSING AV VEKTORER FOR GENTERAPI (ENHAPUR)

Målet med Enhapur-prosjektet er å utvikle intensiverte produksjons- og renseprosesser i industriell skala for AAV- og LV-virale vektorer, som også tillater en reduksjon i produksjons- og markedsføringskostnader for innovative produkter og medisiner for gen- og celleterapi som stammer fra dem.

"RSI Competitive Repositioning"-kunngjøring i henhold til 2021-2027 ERDF-programmet referert til i Det. n. G18823 datert 28.12.2022 og gitt med Det. n. G15206 datert 16.11.2023 CUP F89J23001070007 og med COR 16201430

ENHAPUR-PROSJEKT

Utvikling av industrielle systemer for produksjon og rensing av vektorer for genterapi

Virale vektorer avledet fra Adeno-assosierte virus (AAV) og lentivirus (LV) representerer den første linjen for avanserte terapier; Målet med Enhapur-prosjektet er å utvikle intensiverte produksjons- og renseprosesser i industriell skala for disse virale vektorene, som også tillater en reduksjon i produksjons- og markedsføringskostnadene til de innovative produktene og medisinene for gen- og celleterapi som kommer fra dem.

AAV-basert genterapi har hatt stor suksess de siste årene, takket være kliniske studier brukt hovedsakelig til behandling av øyesykdommer. Det forventede neste utviklingsnivået forutsetter målretting av større organer, både for å behandle genetiske dysfunksjoner og for å bruke dem som biofabrikker for produksjon av terapeutiske proteiner, noe som krever systemisk administrering og mye høyere doser. LVs har fått enorm plass, spesielt innen celleterapi, og spesielt de siste årene, takket være bruken av CAR-T-basert teknologi for behandling av enkelte typer svulster; etterspørselen etter produksjon av LV for klinisk bruk har derfor økt betydelig.

For tiden innebærer standarden for produksjon av virusvektorene som dekkes av prosjektet bruk av plasmider med ikke-optimaliserte regulatoriske elementer, adhesjonscellulære substrater og lavutbytte renseprosesser, som likevel har vist seg tilstrekkelig for å oppnå spennende og svært effektive kliniske resultater lovende når det gjelder «proof of concept» for videre utvikling og nye bruksområder.

De forventede resultatene for Enhapur-prosjektet er utvikling og forbedring av produksjons- og renseprosesser for de to virale vektorene som kan tilpasses industriell skala, gjennom optimalisering av kritiske parametere knyttet til plasmid-DNA og klonale cellulære substrater som vokser i suspensjon ved høy tetthet, derfor i stand til høy volumetrisk produktivitet; prosesser rettet mot høyest mulig utbytte, men som gjennom effektiv fjerning av forurensninger og cellulært rusk under rensefasen alltid garanterer en renhetsprofil og kritiske kvalitetsegenskaper på sluttproduktet som oppfyller kravene fra tilsynsorganer for bruk i klinikken .

ReiThera er et bioteknologiselskap og en CDMO (Contract Development Manufacturing Organization) med konsolidert erfaring i utvikling av skalerbare prosesser for produksjon og klinisk oversettelse av virale vektorer for genetiske vaksiner og biofarmasøytiske produkter for avanserte terapier. Den har derfor både strukturen, når det gjelder banebrytende instrumentering, og erfaringen til teamene som er involvert, for å oppnå målene for Enhapur-prosjektet med høy sannsynlighet for suksess.

Bidragsbeløpet som gis er lik €423 089,68"
rufus01
13.06.2024 kl 10:18 282

Sendte en mail til selskapet for og høre om ReiThera fremdeles er en kunde av AZT. Videresender svaret jeg fikk fra Børge Sørvoll så kan man tolke det som man vil. Jeg velger å tolke svaret positivt.

Hei §§§§

Skal være forsiktig med å kommentere enkeltkunder og hva som skjer med disse, med ReiThera er en kunde vi hadde avtale med når det kom til utvikling av Covid vaksine og prosesser rundt dette (men som du vet så var dette noe de aldri kom i mål med).
At de kjenner oss og våre produkter vil nok være positivt for de neste utviklingsprosjekter de starter.