ENSU - Står vi foran ett gjennombrudd?

Ravntid
ENSU 16.06.2024 kl 17:32 17873

Det drøyer å tar tid med ENSU, men det er ikke sikkert det bare er ENSU det står på nå. Solid state mikro batterier vil bety en enorm fordel i markedet, både med hensyn på utforming og energitetthet, ladesykluser mm.

ENSU ble satt på kartet da de vant denne konkurransen i november 2023: Ensurge is Winner in Phase One of the U.S. Department of Energy (DOE) Microbattery Design Competition. (https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18023474/ensurge-is-winner-in-phase-one-of-the-us-department-of-energy-doe-microbattery-design-competition?publisherId=4954260 )

Gitt at dette er banebrytende teknologi innen batteri som ENSU er alene om (mikrobatterier), så er det ikke utenkelig at det er svært store selskaper som snuser på batteriene til ENSU, både med tanke på kjøp av batteri og lisens til produksjon. Er det en ting som er sikkert, så er det at beslutningsprosessene i disse store selskapene tar tid. Mange som skal ha ett ord med i laget.

Jeg tror på Terje Rogne, og tenker at når første kunde signerer så vil det gi bekreftelse til andre selskaper og kontrakter vil komme på løpende bånd.

Nedsiden her er videre utsettelser. Men det vil være verdier i selskapet, patenter, teknologi, produksjonsutstyr, fabrikken i San Jose.

Jeg har troen og tror at vi er like ved gjennombruddet. Positivt.🤓

———————————🔋
Synes det mangler en tråd som tar med seg historie og oversikt over Ensurge Micropower. Har sammenfattet noe her (fått hjelp fra AI) Historien til ENSU er uten diskusjon brokete og full av emisjoner, mange har tapt penger. Det har vært nevnt at det er brukt brukt 4 milliarder NOK til nå. Men teknologiutvikling tar tid og koster penger. Kan ENSU være nært ett gjennombrudd? Styreleder Terje Rogne har formidlet dette i februar 2024, og bygde opp forventinger men nyheter lar vente på seg (https://tv.finansavisen.no/m/UZ7eogwZ/aksjen-tredoblet-p-fire-dager?zephr_sso_ott=6y9Wjs )

Jeg tenker at det er sannsynlig at ENSU ble satt på kartet da de vant denne konkurransen i november 2023: Ensurge is Winner in Phase One of the U.S. Department of Energy (DOE) Microbattery Design Competition. (https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18023474/ensurge-is-winner-in-phase-one-of-the-us-department-of-energy-doe-microbattery-design-competition?publisherId=4954260 )

Jeg har investert i ENSU. Anser investeringen for å være høy risiko, men potensialet hvis de lykkes er svært stort. Tenker at en absolutt ikke skal investere mer enn det som man har råd til å tape.

Historie:
Ensurge Micropower ASA, tidligere kjent som Thin Film Electronics ASA, er et norsk selskap som spesialiserer seg på produksjon av mikrobatterier. Selskapet ble grunnlagt i 2005 og har hovedkontor i San Jose, California, USA, med bedriftshovedkvarter i Oslo. Historien til Ensurge Micropower begynner i 1994, da de utviklet utskrivbare minner basert på polymermaterialer som en del av Opticom ASA, og senere som et uavhengig selskap1. De fokuserte først på hybridminneenheter med polymerbasert minne og silisiumbasert kontrollkrets, utviklet i samarbeid med Intel1. Fra 2006 konsentrerte selskapet seg om trykt elektronikk og demonstrerte vellykket rull-til-rull trykt organisk minne i 2009.

I januar 2020 annonserte selskapet en oppdatert strategi fokusert på design, utvikling og produksjon av faststoff litiumbatteri (SSLB) produkter, som skal produseres i deres anlegg i San Jose1. I juni 2021 gjennomgikk selskapet en rebranding og ble Ensurge Micropower ASA1.Teknologien til Ensurge Micropower brukes til å produsere oppladbare mikrobatteriprodukter med en solid elektrolyttmateriale som er fundamentalt tryggere enn flytende og gel polymer elektrolytter som brukes i vanlige oppladbare batterier1.

Konkurrenter i markedet:
Ensurge Micropower har flere konkurrenter i faststoffbatteri-markedet. Noen av de nevneverdige aktørene inkluderer:

QuantumSpace:
Har en avtale med seks bilprodusenter, inkludert VW, og har testet batterier som kan kjøre over 800.000 kilometer uten nevneverdig tap av rekkevidde1.

Blue Solutions:
Leverer allerede faststoffbatterier til busser og jobber med løsninger til personbiler1.

Solid Power:
En amerikansk start-up som tester semi-faststoff batterier og har avtaler om å levere fullverdige faststoff-batterier til BMW, Ford og Hyundai-konsernet1.

Factorial Energy:
Skal levere til Hyundai, Mercedes-Benz og Stellantis-gruppen1.

CATL:
En av de største batteriprodusentene som har utviklet semi-faststoff batterier og jobber med fullverdige faststoff-batterier1.

Toyota:
Har laget faststoffbatterier som nå er i en testfase2.

SK On fra Sør-Korea:
Har laget to forskjellige typer faststoffbatterier og planlegger å lansere dem i 20261.

Disse selskapene er involvert i intens forskning og utvikling for å forbedre batteriteknologien og bringe faststoffbatterier til markedet, noe som kan føre til betydelige fremskritt innen elbilindustrien og andre applikasjoner som krever effektive energilagringsløsninger.

Ensurge Micropower skiller seg ut fra konkurrentene med sin unike teknologi og innovasjoner. Her er noen av de viktigste egenskapene som gjør Ensurge Micropower spesiell:

Faststoff litium-mikrobatteri: Ensurge Micropower har lansert det som hevdes å være verdens første kommersielle solid-state litium-mikrobatteri i full skala.

Mikrobatteriarkitektur:
Selskapet støtter volumetrisk energitetthet og kapasitet i verdensklasse for oppladbare mikrobatterier. Den nye pakketeknologien resulterer også i en betydelig reduksjon i antallet produksjonstrinn som kreves.

Sikkerhet og effektivitet:
Tester viser at Ensurges mikrobatterier gir raskere lading, lengre sykluslevetid og høyere sikkerhet enn andre mikrobatterier.

Integrering med eksisterende teknologi:
Ensurges mikrobatterier er unike ved at de kan monteres i produkter ved hjelp av allerede bredt aksepterte Surface Mount Technology (SMT) prosesser1.

Disse egenskapene, sammen med selskapets fokus på innovasjon og kvalitet, posisjonerer Ensurge Micropower som en ledende aktør i utviklingen av mikrobatterier for wearables, hearables og tilkoblede sensorer. Ved å tilby en teknologi som kan transformere batterimarkedet, har Ensurge Micropower potensialet til å endre hvordan elektronikk blir drevet i fremtiden.
Redigert i går kl 21:23 Du må logge inn for å svare
OPC1000
04.07.2024 kl 12:35 2556

Kvike, fallende aksjekurs indikerer som oftest at det går dårlig.
Herman*
04.07.2024 kl 12:42 2542

Hva skal de med flere ordre nå? De har en kunde som har bestilt 150000 batterier og som sikkert vil bestille flere hundre tusen til om Ensu kan levere. De har også en rekke partnere som ønsker batterier om de bare kan levere. De klarer mest sannsynlig ikke å levere hele ordren på 150000 i år, så nå handler alt om å få i gang kommersiell produksjon og deretter signere en lisensavtale. Nye ordrer kommer nok ikke før de har oversikt over når de kan levere. Og, nei Kvike … Aksjen går ikke 500x innen neste torsdag….:-)
Redigert 04.07.2024 kl 12:42 Du må logge inn for å svare
OPC1000
04.07.2024 kl 12:57 2515

Kvike er alltid positiv - det skal han ha.
Om det er en fordel i aksjemarkedet er en annen sak.
Kvike11
04.07.2024 kl 13:15 2474

Patenter må snart være på vej.
ENSU er jo de eneste der har løst problemet med disse batterier og de har indtil flere patenter nu, der forhindrer konkurrenter at lave det samme,
uden at betale ved kasse et.
Alle ved at flere ordrer er på vej, licensaftaler mm.
Tak til OPC1000





macland
04.07.2024 kl 13:29 2448

Ensu har 3575 kr som ath om man regner i forhold til emisjonene. Og ennå den dag i dag sitter folk å investerer i dette og håper og håper,blir skuffa gang etter gang.. En ting burde man ha lært etter 30 år med denne aksjen. VENT,og ikke kjøp før kjøttet er på beinet ,om der er mulig å få kjøtt på det.
The Observer
04.07.2024 kl 13:31 2442

Ja ha.
Herman*
04.07.2024 kl 13:57 2393

Patentene til ENSU er nok relevante og verdifulle, men de forhindrer ikke andre selskaper i å utvikle og produsere solid state mikrobatterier. Mitt poeng er bare at det eneste som betyr noe akkurat nå er selskapets evne til å masseprodusere.
Redigert 04.07.2024 kl 13:57 Du må logge inn for å svare
RobRoy
04.07.2024 kl 16:16 2239

Jepp, alt står og faller på evnen til å masseprodusere til konkuransedyktig pris. Siden de er der de er nå har jeg tro på at de kommer i mål med det og :-)
True
04.07.2024 kl 17:07 2174

Støtter denne. Vi må være realistiske og ikke være opphengt i urealistisk optimisme. Personer som ikke skjønner hvordan verden virkelig fungerer, og ikke minst hvordan en forretning fungerer, burde bare ikke investere. Det er en god grunn til hvorfor så mye av næringslivet har gått rett til helvete med denne regjeringen. Men akkurat det er en annen sak.

Alt for mange, spesielt folk på Nordnet forumet tror at ting er gjort over natten og at man kan bli rik over natten. Og med mindre man investerer i en meme aksje eller krypto vil det alltid være unntaket og ikke regelen.

Ting tar tid. Og selv om ENSU har oppnådd et gjennombrudd, vil det fortsatt ta sin tid uten noen som helst garanti. Det er harde fakta. ENSU er fortsatt en høyrisiko lottoaksje i mine øyne med en 50% sjanse for å lykkes. Jeg anser bare sannynligheten for at de lykkes nå litt bedre enn tidligere, mye takket være Terje Rogne som har klart å styre selskapet i riktig retning. Og all honnør for det.

Apropos Rogne, sendte jeg ham nok en mail i går for å ønske ham en god sommerferie, samt gratulere ham med nok en vellykket forsendelse, gi honnør for innsatsen så langt som har gjennopprettet mye tillit hos investorer, og at de forhåpentligvis ser lyst ut på videre fremdrift og utvikling etter generalforsamlingen.

Jeg forklarte også (som han sikkert vet godt selv) at årsaken til at siste nyhet ikke ga noe positivt utslag på kursen, er at markedet venter utålmodig på nyheter om lisensavtaler og masseproduksjon (det som virkelig er avgjørende fremover), samt at det er veldig forutsigbart med emisjoner rett etter en god nyhet.

Markedet har mao behov for mye mer substans for å gi et ordentlig positivt utslag i kursen, da de fleste som er investert tungt i selskapet kjenner godt til selskapets historie og onde mønster.

Så ja, alt kommer tilbake til dette aspektet. Mer detaljert informasjon om kunder, avtaler, ordreleveringer (volum / antall) og masseproduksjon. Det er det som vil sette virkelig fart på kursen fremover, ikke de klassiske vage ENSU-meldingene.

Jeg så imidlertid intervjuet med Terje i går nok en gang, og dersom alt som kommer frem i intervjuet virkelig stemmer, så er de uansett på god vei til å oppnå de målene de har satt seg. Så caset har jo blitt mildt sagt veldig spennende.

Terje er dønn ærlig om hva slags kapasitet de har per dags dato og at de er helt avhengig av lisensavtaler og større produksjonslokaler for å imøtekomme etterspørselen til disse batteriene på lang sikt.

Så dersom ENSU lykkes med å oppnå stordriftsskala over tid, er det nesten ingen grenser for hvor langt kursen kan gå. Men igjen, ting tar tid. Det er ikke gjort over natten. Man sier ikke at tålmodighet er en dyd for ingenting. Det er faktisk det.
True
04.07.2024 kl 17:23 2145

Så sant, så sant. Flaks og tilfeldigheter vil alltid spille en nøkkelrolle, uavhengig av hvor seriøst eller useriøst et selskap er. Kan like gjerne bli rik på et scam prosjekt, som du kan gå blakk på et seriøst prosjekt...

Meme-coins har aboslutt ingen nytteverdi, men du kunne blitt rik på flere av dem på kun noen uker dersom du investerte en heftig sum til å begynne med. Det er derfor jeg har begynt å ta disse meget seriøst fremover også fordi når det kommer til alt, så handler det om profitt og fortjeneste, ikke hva som "virker å være best".

Det som er best er best og det er som alltid markedet som bestemmer, uavhengig av hvor rasjonelt eller irrasjonelt det er. Det er derfor investering er 90% psykologi og 10% ferdigheter. En profesjonell investor ville aldri brukt penger på en meme coin, men heller et seriøst selskap som Yara eller Equinor, men fakta er at han / hun ville hatt 100000x større avkastning med en meme coin over en veldig kort periode, uavhengig av hvor dumt det er.
iTRADER09
05.07.2024 kl 07:19 1822

Stemmer. Patenter er viktig for de aller fleste teknologi selskap.
I Ensu sitt tilfelle så tror jeg de er mest viktig for å forsvare retten til å produsere med egne metoder. Det er ikke en selvfølge i et område som har enormt mange patenter, både eid av (mulige) konkurrenter og av patent-troll.

Patentene vil også gjøre det vanskelig for (mulige) konkurrenter å kopiere Ensu's fremstillings-metoder, og det kan gi et fortrinn i forhold til "time to market" og pris. Men det kan være et tve-egget sverd. De som "kommer etter" tvinges til å tenke annerledes og kan på den måten også komme opp med metoder som ikke er like åpenbare, men som kan ha bedre egenskaper.

Patentene vil derimot ikke forhindre andre selskap å lage solid state batterier med nøyaktig like gode egenskaper. Det er fritt frem å bruke den samme batteri-kjemien og materialene, det har Ensu kopiert fra eldre patenter.
Det finnes også flere andre solid state kjemier og materialer som kan gi minst like gode egenskaper.

Vinnerne blir de som greier å masseprodusere dette, med en pris og en kvalitet som tilfredsstiller masse-market. I dag er ingen av dem der, det er lett å se fordi massemarkedet er fortsatt 100% på Li-Ion. Den hardeste å møte er mest sannsynlig pris. Mange produkt eiere er villige til å betale en premie for et bedre produkt, men normalt ikke 10 ganger så høy pris, og jeg tror det er der de er i dag.
Redigert 05.07.2024 kl 07:22 Du må logge inn for å svare
Kvike11
05.07.2024 kl 08:25 1734

Selvfølgelig kan alle andre fremstille noget der ligner det produkt som ENSU har patent på.
Der er bare ikke andre små batteri producenter som f.eks Toyota, Duracell, m.m som har kunne finde løsningen endnu.
Man kan sammenligne som hvis ENSU er Lego og alle de andre vil kopier.
Der er også patent
Der er jo også masser af andre klodser som Lego på marked, med samme funktion ??
Er ikke i tvivl om ENSU er en succes og vil få endnu mere succes efterhånden som de får større produktion
Redigert 05.07.2024 kl 08:26 Du må logge inn for å svare
RobRoy
05.07.2024 kl 12:10 1591

Slik jeg tolker det av meldinger og presentasjoner "eksprimenterer" Ensu alerede med alternativer til de materialene de bruker i dag, noe for å redusere kostnad, men og for å kunne øke VED.
RobRoy
05.07.2024 kl 12:59 1519

Patentene er rettet mot fabrikasjon, pakking(kapsling), produksjon, design/oppbygging og "matrial valg":

Thinfilm Announces Multiple Solid-State Lithium Battery Patent Filings:
https://newsweb.oslobors.no/message/500835

Ensurge Micropower Files for Multiple Patents for its Solid State Lithium Microbattery Technology:
https://newsweb.oslobors.no/message/562948

Ensurge granted first patent for solid state battery: https://newsweb.oslobors.no/message/596143

"These patents cover foundational innovations that Ensurge is using to develop a new class of micro battery for a new generation of connected devices"
https://newsweb.oslobors.no/message/608645

After years of development and unique engineering Ensurge launches world's first commercial-scale solid-state lithium microbattery
https://newsweb.oslobors.no/message/610902
Redigert 05.07.2024 kl 13:00 Du må logge inn for å svare
Herman*
05.07.2024 kl 13:42 1463

Ja, jeg ville bare arrestere Kvike som regelmessig kommer med en del fantasifulle påstander. De fleste slike patenter går vel på bruk av prosesser og materialer, men jeg er overhode ingen ekspert på området.
True
05.07.2024 kl 17:10 1346

Noen måtte jo ta over for Gullhaugen ;-)
Ravntid
19.07.2024 kl 08:59 821

Det er store verdier i patenter som ikke er priset inn i selskapet på dagen kurs. Vil gi en ekstra boost når ENSU leverer til kunder og vi får bekreftet inngang i markedet. Tretrinnsrakett.
Ravntid
I går kl 18:57 649

Det drøyer å tar tid med ENSU, men det er ikke sikkert det bare er ENSU det står på nå. Solid state mikro batterier vil bety en enorm fordel i markedet, både med hensyn på utforming og energitetthet, ladesykluser mm.

ENSU ble satt på kartet da de vant denne konkurransen i november 2023: Ensurge is Winner in Phase One of the U.S. Department of Energy (DOE) Microbattery Design Competition. (https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18023474/ensurge-is-winner-in-phase-one-of-the-us-department-of-energy-doe-microbattery-design-competition?publisherId=4954260 )

Gitt at dette er banebrytende teknologi innen batteri som ENSU er alene om (for mikrobatteri), så er det ikke utenkelig at det er svært store selskaper som snuser på batteriene til ENSU, både med tanke på kjøp av batteri og lisens til produksjon. Er det en ting som er sikkert, så er det at beslutningsprosessene i disse store selskapene tar tid. Mange som skal ha ett ord med i laget.

Jeg tror på Terje Rogne, og tenker at når første kunde signerer så vil det gi bekreftelse til andre selskaper og kontrakter vil komme på løpende bånd.

Nedsiden her er videre utsettelser. Men det vil være verdier i selskapet, patenter, teknologi, produksjonsutstyr, fabrikken i San Jose.

Jeg har troen og tror at vi er like ved gjennombruddet. Positivt.🤓
Redigert i går kl 21:22 Du må logge inn for å svare
Ravntid
I går kl 20:48 580

ENSU produserer microbatterier, så et annet marked enn Youshino. Men Youshino får til solid state batterier i større skala, deres batterier er nå på markedet.

ENSU får til sine mikrobatterier!👍

https://youtu.be/9AZRPItAsfA?si=zxI3H4mrMS2Jh7tl

Redigert i dag kl 12:00 Du må logge inn for å svare
iTRADER09
I dag kl 04:57 413

Patenter, produksjonsutstyr og fabrikk er pantsatt til over pipa.
Penger til drift og betaling av lån må komme fra aksjonærene helt til Ensu kan oppnå lønnsom produksjon. Og det virker som det er et godt stykke fram til det.
Ravntid
I dag kl 12:17 229

En jeg kjenner fikk nye høreapparat for noen måneder siden. Disse var svært små, plugger inne i øret uten den delen som typisk ligger bak øret. Prisen var kr 22 000, betalt av staten Norge😅

Men det fikk meg til å tenke, hvor mye kan ENSU få betalt Per batteri til ett slikt apparat? 100, 200 eller 300 kroner per batteri? Dette blir jo rein spekulasjon, for jeg aner virkelig ikke, men med en pris til 22 000 kroner så er det ikke helt vilt å tro at det kan få 100 kroner per batteri. Ett sett med slike høreapparat vil trenge to stk, altså 200 kroner.

En leveranse på 150 000 batteri vil da gi en inntekt på:

150 000 batteri x 200 kr = 30 000 000 kroner.

Hvis batteriet koster 50 kroner, så vil inntektene være rimelig grei i starten da også.

Det er dermed ikke så utenkelig at inntektene til ENSU ligger kort frem i tid.

Positivt🤓

https://www.ensurge.com/news-room/press-releases/ensurge-delivers-first-shipment-of-solid-state-lithium-microbatteries-to-leading-medical-device-company
Redigert i dag kl 12:21 Du må logge inn for å svare
Ravntid
I dag kl 12:50 189

Google søk: oppladbare batteri til høreapparat.

Pris er fra 200 - 1300 kroner, per batteri.

Og for noe som en skal ha inne i øret, så velger man kanskje ikke det billigste?
Herman*
I dag kl 13:01 183

Må huske på at butikkpris er noe helt annet enn det produsentene av wearables betaler. Om jeg ikke husker feil, har vel Ensu sagt at hver produksjonslinje på full kapasitet kan genere ca 15 mill dollar i inntekter per år. På litt lengre sikt har de sagt at de ser for seg å ha to produksjonslinjer. Antall enheter produsert av lisenspartnere vil være langt høyere.
Redigert i dag kl 13:13 Du må logge inn for å svare
Ravntid
I dag kl 13:17 159

Det har du rett i Herman, mitt poeng er at det kan fort genereres inntekter dersom de får sin første kunde. 15 millioner USD/ 164 millioner NOK er en start det også.

Personlig tror jeg at ett større selskap vil gå langt for å sikre seg eksklusivitet til produktet og patentet, selv om dette ikke er ENSU sin strategi for øyeblikket.

Jeg vil ikke hausse ENSU, for her er risikoen i høyeste grad til stede. Har selv tapt penger tidligere år, men var inne med ett mindre beløp. Nedsiden er ikke så stor som tidligere; utsettelser og en eller to nye rettede emisjoner.

Oppsiden er «tenk på ett tall» for å sitere styreleder Terje Rogne. Og det virker i alle fall som at Terje Rogne er på ballen nå og presser på for å komme inn i markedet.
Redigert i dag kl 13:23 Du må logge inn for å svare
RobRoy
I dag kl 13:25 150

Når jeg tidligere sjekket opp og vurderte priser på slike batterier; greier de en pris pr enhet mellom 8-12 USD ( 6 mAh batterier) stiller de sterkt. Disse batteriene vil da ut
konkurere det meste på markedet i denne str, ikke bare pga VED men og pga antall ladesykluser batteriet tåler. Slik jeg forstår det kommer det til å bli krav om minimum antall ladesykluser batterier skal kunne håndtere i forhold til "miljøhensyn".
Redigert i dag kl 13:27 Du må logge inn for å svare
Herman*
I dag kl 14:07 96

Jeg har ikke kommentert dette med pris per enhet da jeg ikke har peiling. Fra mitt ståsted er inhouse produksjon bare en måte de på sikt kan genere nok inntekter til å betale faste kostnader. Lisensinntekter og royalties vil da komme rett på bunnlinjen og forsvare en hyggelig prising og store utbytter. Dette blir dog helt irrelevant om de ikke klarer å masseprodusere batteriene før konkurrentene tar igjen forspranget. Foreløpig går det ekstremt tregt, og de siste årene har denne produksjonen bare blitt kontinuerlig forskjøvet 3-6 mnd frem i tid. Ser frem til «hard facts» den 20.8 eller tidligere om de gjør noen større gjennombrudd.
Redigert i dag kl 14:12 Du må logge inn for å svare
True
I dag kl 14:48 50

Jeg tenkte nettopp på dette caset med friskt blikk og minnes om intervjuet med Terje Rogne som jeg har sett en god del ganger nå og ja, jeg tror fortsatt ENSU står foran et stort gjennombrudd og har full tillit til at Terje Rogne fortsetter å levere sakene enn så lenge. Men ja, selv om selskapet har fått fornyet tillit, tar fortsatt ting tid som vanlig, og det er aldri noen garantier. Men vi står utvilsomt overfor spennende tider hvor mye kan skje allerede denne sommeren.
True
I dag kl 15:15 19

Drømmescenarioet til ENSU er om de oppnår stordriftsfordeler over tid. Klarer de det, samtidig som de videreutvikler batteriene og forbedrer teknologien, er de nærmest ustoppelige. Et oppkjøp av et større teknologiselskap som har mye større produksjonskapasitet er selvfølgelig heller ikke å forakte, da det også vil gagne oss aksjonærer, så lenge aksjene ikke vannes ut. Men husk at det faktum at ledelsen i ENSU har vært tydelige på at de ikke vil bli kjøpt opp er også utvilsomt et positivt tegn, da de (forutsatt at de lykkes med masseproduksjon) vet de kan tjene mye mer på lang sikt. Langsiktig egenproduksjon > Kortsiktig oppkjøp.

Alt i alt, er dette meget spennende og det ser veldig lyst ut for ENSU per dags dato.