ENSU - Gjennombrudd for energilagring nært forestående?

Ravntid
ENSU 16.06.2024 kl 17:32 19012

Det drøyer å tar tid med ENSU, men det er ikke sikkert det bare er ENSU det står på nå. Solid state mikro batterier vil bety en enorm fordel i markedet, både med hensyn på utforming og energitetthet, ladesykluser mm.

ENSU ble satt på kartet da de vant denne konkurransen i november 2023: Ensurge is Winner in Phase One of the U.S. Department of Energy (DOE) Microbattery Design Competition. (https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18023474/ensurge-is-winner-in-phase-one-of-the-us-department-of-energy-doe-microbattery-design-competition?publisherId=4954260 )

Gitt at dette er banebrytende teknologi innen batteri som ENSU er alene om (mikrobatterier), så er det ikke utenkelig at det er svært store selskaper som snuser på batteriene til ENSU, både med tanke på kjøp av batteri og lisens til produksjon. Er det en ting som er sikkert, så er det at beslutningsprosessene i disse store selskapene tar tid. Mange som skal ha ett ord med i laget.

Jeg tror på Terje Rogne, og tenker at når første kunde signerer så vil det gi bekreftelse til andre selskaper og kontrakter vil komme på løpende bånd.

Nedsiden her er videre utsettelser. Men det vil være verdier i selskapet, patenter, teknologi, produksjonsutstyr, fabrikken i San Jose.

Jeg har troen og tror at vi er like ved gjennombruddet. Positivt.🤓

———————————🔋
Synes det mangler en tråd som tar med seg historie og oversikt over Ensurge Micropower. Har sammenfattet noe her (fått hjelp fra AI) Historien til ENSU er uten diskusjon brokete og full av emisjoner, mange har tapt penger. Det har vært nevnt at det er brukt brukt 4 milliarder NOK til nå. Men teknologiutvikling tar tid og koster penger. Kan ENSU være nært ett gjennombrudd? Styreleder Terje Rogne har formidlet dette i februar 2024, og bygde opp forventinger men nyheter lar vente på seg (https://tv.finansavisen.no/m/UZ7eogwZ/aksjen-tredoblet-p-fire-dager?zephr_sso_ott=6y9Wjs )

Jeg tenker at det er sannsynlig at ENSU ble satt på kartet da de vant denne konkurransen i november 2023: Ensurge is Winner in Phase One of the U.S. Department of Energy (DOE) Microbattery Design Competition. (https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18023474/ensurge-is-winner-in-phase-one-of-the-us-department-of-energy-doe-microbattery-design-competition?publisherId=4954260 )

Jeg har investert i ENSU. Anser investeringen for å være høy risiko, men potensialet hvis de lykkes er svært stort. Tenker at en absolutt ikke skal investere mer enn det som man har råd til å tape.

Historie:
Ensurge Micropower ASA, tidligere kjent som Thin Film Electronics ASA, er et norsk selskap som spesialiserer seg på produksjon av mikrobatterier. Selskapet ble grunnlagt i 2005 og har hovedkontor i San Jose, California, USA, med bedriftshovedkvarter i Oslo. Historien til Ensurge Micropower begynner i 1994, da de utviklet utskrivbare minner basert på polymermaterialer som en del av Opticom ASA, og senere som et uavhengig selskap1. De fokuserte først på hybridminneenheter med polymerbasert minne og silisiumbasert kontrollkrets, utviklet i samarbeid med Intel1. Fra 2006 konsentrerte selskapet seg om trykt elektronikk og demonstrerte vellykket rull-til-rull trykt organisk minne i 2009.

I januar 2020 annonserte selskapet en oppdatert strategi fokusert på design, utvikling og produksjon av faststoff litiumbatteri (SSLB) produkter, som skal produseres i deres anlegg i San Jose1. I juni 2021 gjennomgikk selskapet en rebranding og ble Ensurge Micropower ASA1.Teknologien til Ensurge Micropower brukes til å produsere oppladbare mikrobatteriprodukter med en solid elektrolyttmateriale som er fundamentalt tryggere enn flytende og gel polymer elektrolytter som brukes i vanlige oppladbare batterier1.

Konkurrenter i markedet:
Ensurge Micropower har flere konkurrenter i faststoffbatteri-markedet. Noen av de nevneverdige aktørene inkluderer:

QuantumSpace:
Har en avtale med seks bilprodusenter, inkludert VW, og har testet batterier som kan kjøre over 800.000 kilometer uten nevneverdig tap av rekkevidde1.

Blue Solutions:
Leverer allerede faststoffbatterier til busser og jobber med løsninger til personbiler1.

Solid Power:
En amerikansk start-up som tester semi-faststoff batterier og har avtaler om å levere fullverdige faststoff-batterier til BMW, Ford og Hyundai-konsernet1.

Factorial Energy:
Skal levere til Hyundai, Mercedes-Benz og Stellantis-gruppen1.

CATL:
En av de største batteriprodusentene som har utviklet semi-faststoff batterier og jobber med fullverdige faststoff-batterier1.

Toyota:
Har laget faststoffbatterier som nå er i en testfase2.

SK On fra Sør-Korea:
Har laget to forskjellige typer faststoffbatterier og planlegger å lansere dem i 20261.

Disse selskapene er involvert i intens forskning og utvikling for å forbedre batteriteknologien og bringe faststoffbatterier til markedet, noe som kan føre til betydelige fremskritt innen elbilindustrien og andre applikasjoner som krever effektive energilagringsløsninger.

Ensurge Micropower skiller seg ut fra konkurrentene med sin unike teknologi og innovasjoner. Her er noen av de viktigste egenskapene som gjør Ensurge Micropower spesiell:

Faststoff litium-mikrobatteri: Ensurge Micropower har lansert det som hevdes å være verdens første kommersielle solid-state litium-mikrobatteri i full skala.

Mikrobatteriarkitektur:
Selskapet støtter volumetrisk energitetthet og kapasitet i verdensklasse for oppladbare mikrobatterier. Den nye pakketeknologien resulterer også i en betydelig reduksjon i antallet produksjonstrinn som kreves.

Sikkerhet og effektivitet:
Tester viser at Ensurges mikrobatterier gir raskere lading, lengre sykluslevetid og høyere sikkerhet enn andre mikrobatterier.

Integrering med eksisterende teknologi:
Ensurges mikrobatterier er unike ved at de kan monteres i produkter ved hjelp av allerede bredt aksepterte Surface Mount Technology (SMT) prosesser1.

Disse egenskapene, sammen med selskapets fokus på innovasjon og kvalitet, posisjonerer Ensurge Micropower som en ledende aktør i utviklingen av mikrobatterier for wearables, hearables og tilkoblede sensorer. Ved å tilby en teknologi som kan transformere batterimarkedet, har Ensurge Micropower potensialet til å endre hvordan elektronikk blir drevet i fremtiden.
Redigert i dag kl 09:51 Du må logge inn for å svare
Star
I dag kl 10:12 207

Kan være smart å se på Ensu nå, vi som har ventet å ventet.
Ventetiden er over, denne vil gå himmelhøyt vent å se.

1.5x.......hva tenker dere.
Redigert i dag kl 10:13 Du må logge inn for å svare
1013
I dag kl 10:14 197

ny emmission om lidt bare vent og se i bliver massivt udvandet.
Natig
I dag kl 10:49 139

Hvorfor skal kundene kjøpe ENSU batterier nå? En gang neste år er det jo lovet batterier med betydelig større kapasitet, og først da tror jeg at det blir nevneverdig løft i kursen. Tror det er mer sannsynlig for en "dupp" ned til støtten på 1,26 eller lavere inntil vi får kursdrivende nyheter. Fra februar intervjuet:
"Med generasjon 2 og 3 blir det dramatisk økt batterikapasitet, og det vil bli et dramatisk økt marked. "
Herman*
I dag kl 12:21 25

Om de klarer å produsere i henhold til spekk, skal 1. gen være egnet til sensorer og hearables/wearables. Dette markedet er mer enn stort nok. Ordren på 150000 enheter sier jo sitt, og kunden vil nok ha langt flere enn dette etterhvert. Men om du mot formodning skulle få rett, vil de uansett ikke ha stor produksjonskapasitet før langt ut i neste år da 2.gen forhåpentligvis er produksjonsklar.