RECSI - PROBLEMER IGJEN! (21.06.2024)

MikkeMus
RECSI 21.06.2024 kl 00:41 15029

Første leveranse utsettes igjen - nå til midten av september. Denne prosessen synes å bli vesentlig dyrere enn først antatt. IKKE BRA!!

https://recsilicon.com/news-article/?slug=rec-silicon-moses-lake-operations-update
Redigert 15.09.2024 kl 12:19 Du må logge inn for å svare
MikkeMus
09.07.2024 kl 07:40 4331

Beklager upresis og misvisende formulering, selv om jeg mener det ble sagt under Q4 rapporteringen i februar at selskapet nå vil intensivere produksjonen av silangass ved anlegget, men usikker på om dette er korrekt.

Q2-rapporteringen vil forhåpentligvis gi en indikasjon på hvor mye nedstengingen av polyproduksjonen i Butte vil/har kostet så langt. Store deler av anlegget skal demonteres, fraktes bort og destrueres - en stor andel av de ansatte må dessverre sies opp - og økonomiske sluttpakker utbetales. Vi snakker her om kostnader på et betydelig antall millioner - og selvfølgelig vil dette tære på likviditeten i selskapet.
Redigert 09.07.2024 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
09.07.2024 kl 08:22 4230

Ja vi trenger egentlig ikke en IR (som er helt taus uansett) eller en Levens som bare momler en gang innimellom. For min del kan det godt fortsette å være helt stille i fjøset. Vi kan bare følge med på nyheter om ALT annet som foregår i ML(og US forøvrig) så ser vi fort hvilken vei det kommer til å gå. Egentlig bare fint at det er et fåtall som har sett lyset. Jeg føler jeg sitter med "the sports almanack" for dere som husker Tilbake til fremtiden :) Er jo nesten litt uetisk men den er jo egentlig tilgjengelig for alle om man bare har brillene på..... :) Dette er IKKE et aksjeråd-gud forby, bare mine egne tanker trivielle anliggende-for det er det det er lov å diskutere her inne. En slags filmanmeldelse :)
Redigert 09.07.2024 kl 08:22 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
09.07.2024 kl 10:00 4101

I en ideell verden med spilleregler så stemmer dette , i rec er det en manipulering som er en ukjent faktor . Det verste er at denne stjeling kan pågå i det åpne hvor salg mellom egne konti kan skje uten represalier eller hvor bjellesauer som er shortaktører kan uttale seg negativt om et selskap samtidig som de sitter på store posisjoner short . Skjønner godt at man i utlandet ser på OSE som innsidebørsen nr 1 i Europa etter Russland .
Redigert 09.07.2024 kl 10:02 Du må logge inn for å svare
Rule
09.07.2024 kl 13:56 3918

Jeg tror du stadig skal fokusere på hvad det koster at holde Butte i drift - de skal opfylde de kontrakter de har ind til ML kan tage over. Det er energi krævende og de taber penge - alt sammen indregnet i de tal vi kender. At lukke ned bliver samlet set utvivlsomt en gevinst.
Som jeg husker det fortsætter REC ca. 6-9 måneder fra Februar/Marts i Butte..? Så måske vil nedlukning begynde at komme ind i Q4 tal..?

Hvad vil du helst..? Tabe i pose og sæk på en underskudsforretning eller afvikle med nogle engangsomkostninger..? ( no brainer )
MikkeMus
09.07.2024 kl 14:09 3889

Med bakgrunn i det du her skriver, så skønner jeg ikke, med utgangspunkt i hva jeg selv har skrevet om selskapet, at du adresserer denne posten til meg. Hva konkret er det du vil jeg skal svare på som jeg ikke allerede har svart på?
Kvike11
09.07.2024 kl 15:56 3784

Inden året er omme er der overskud i RECSI.
Ny kunder og eksisterende har udbyttet deres arrangement med RECSI.
Silan indtægter på flere hundrede millioner er en sidegevinst.
Og så kan vi godt lukke denne tråd,
der er rigeligt med andre tråde, der er betydeligt bedre.
Det var det sidste fra mig.
Luk tråden, tak
MikkeMus
13.09.2024 kl 18:54 3236

Kveldens melding fra REC Silicon:
(Kjapp oversettelse via Google translate)

REC Silicon – Oppdatering angående første forsendelse av polysilisium med ultrahøy renhet

Moses Lake, Washington USA – 13. september 2024: REC Silicon ASA ("REC Silicon" eller "Selskapet") gir en operasjonell oppdatering angående den første forsendelsen av polysilisium med ultrahøy renhet fra det nylig restartede silanbaserte granulatet med høy renhet produksjonsanlegg i Moses Lake, Washington.

Selskapet er glade for å kunngjøre at etter en rekke modifikasjoner og begrensninger i prosessen vår med sikte på å løse et tidligere annonsert problem rundt høyere enn forventet nivå av en urenhet i produktet, er alle urenheter nå redusert til nivåer som er akseptable for våre kunder , og vi har en prinsipiell avtale om å modifisere en spesifikasjon gjenstand for sluttevaluering og kvalifikasjonsprøve, slik det er typisk i bransjen etter en slik modifikasjon.

Anlegget går bra, og anlegget produserer nå volumer for kommersielle forsendelser. Selv om produksjonsvolumene våre allerede er i ferd med å øke til det nødvendige nivået, vil den første kommersielle forsendelsen av produktet måtte utsettes til midten av oktober for å imøtekomme dette siste kvalifiseringstrinnet som kunden vår gjennomfører.

I tillegg kan vi bekrefte at byggeaktiviteter knyttet til omstart av Moses Lake-anlegget er fullført, inkludert Silane IV og utstyr vil bli startet etter behov under den planlagte kapasitetsrampen.

«Å komme til dette punktet og dempe det forrige urenhetsproblemet var et resultat av hardt arbeid fra mange dedikerte medarbeidere i selskapet. Vi vil snart begynne en ny fase for anlegget hvor innsatsen går over til kontinuerlig kvalitetsforbedring for å overgå markedsstandarden, opptrapping og optimalisering. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Vi vil strebe etter å nå vår fulle kommersielle produksjonskapasitet så snart vi kan, samtidig som vi opprettholder vårt fokus på produktkvalitet. Vi setter pris på interaksjonene med kundene våre for å komme til dette stadiet, diskusjonene våre har alltid vært sentrert rundt våre samordnede interesser for polysilisiumet vårt, noe som muliggjør deres innsats for å skape en komplett solcelleverdikjede i USA. Dette er beviselig et positivt resultat for begge parter, sier administrerende direktør Kurt Levens.

Som en ledende produsent av silangasser og silisiummaterialer er REC Silicon godt posisjonert for å utnytte de globale megatrendene digitalisering, energiomstilling og energilagring. Selskapet har utviklet en sterk markedsposisjon i halvlederindustrien basert på virksomheten i Butte, Montana. Den vellykkede omstarten av Moses Lake-operasjonene vil gjøre det mulig for REC Silicon å gi ultra-høyrent polysilisium til den amerikanske solenergi-verdikjeden som for tiden er under bygging, mens selskapet også forventer å levere silangass i betydelige volumer for anodematerialer til en raskt voksende batteriindustri.

https://storage.mfn.se/d85abc54-a3ae-4a2b-b899-ff5dbc10aabb/rec-silicon-update-regarding-first-shipment-of-ultra-high-purity-polysilicon.pdf?
SPXL
14.09.2024 kl 01:59 2855

Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Vi vil strebe etter å nå vår fulle kommersielle produksjonskapasitet så snart vi kan. Disse setningene vil alene kjøre kursen ned på mandag, dette er ikke bra …sa de ikke full produksjon slutten av dette året, nå er alt i det blå. Ledelsen har ikke mye troverdighet igjen.
MikkeMus
14.09.2024 kl 07:37 2734

Joda, det er fortsatt (relativt) mye arbeid som gjenstår før Moses Lake er i 100% produksjon med ønsket kvalitet på sluttprodukt. .... Som nevnt så mange ganger før, så er gjenåpningen av ML en langvarig prosess som krever både arbeid, kapital og kontinuerlige kvalitetsforbedringer relatert til selve prosessen. Alle kostnadskrevende byggeprosesser er ferdigstilt, inkludert Silane IV, som nå er klar til oppstart. Gjenåpningsprosessen går som planlagt og det er kun første forsendelse som har vært forsinket grunnet negativt avvik i forhold til renhet, men dette ser nå ut til å være løst.

Når det gjelder ledelsen, så har den jobbet systematisk og målrettet i forhold til egen tidslinje - og jeg er svært imponert over hva har greid å gjennomføre de siste årene.
Redigert 14.09.2024 kl 07:50 Du må logge inn for å svare
tomsa
14.09.2024 kl 10:55 2470

Og sjekker en nyhetstråden så la Wheisenberg ut en link som fjerner politisk risiko mht avgifter. USA opprettholder/øker toll på polysilicon fra Kina. Med virkning fra 27.9
styrker Recs case dette!
MikkeMus
14.09.2024 kl 11:16 2422

Ja, jeg er klar over at både USA og EU "strammer skruen" ytterligere vis-a-vis Kina - og selvfølgelig er dette postivt for REC Silicon og de tre megatrendene selskapet er eksponert mot. .... Det er også verdt å minne om at det var Trump som i sin tid satte den proteksjonistiske politikken til Kina på dagsorden - og deretter startet prosessen med straffetoll mot en kinesisk industri basert på statssubsidierte kullkraft. Personlig anser jeg derfor Trump som en betydelig sterkere pådriver mot det grønne skiftet enn demokratene og deres presidentkandidat.
Redigert 14.09.2024 kl 11:19 Du må logge inn for å svare
MikkeMus
14.09.2024 kl 11:40 2368

Denne ferske artikkelen fra Nettavisen synliggjør noe av det geopolitiske bakteppet som vil ha stor betydning for de tre megatrendene i årene fremover.

https://www.nettavisen.no/nyheter/supermakter-pa-kollisjonskurs-usa-ma-prioritere-kina-foran-europa/f/5-95-2014975
SPXL
15.09.2024 kl 01:58 1998

Fredagens melding ser dere kun positivt men les mellom linjene. Det snakkes om 100% opp på mandag men er det virkelig mulig?

1. ny utsettelse, ikke bra
2. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Vi vil strebe etter å nå vår fulle kommersielle produksjonskapasitet så snart vi kan.

Punkt 2 bekymrer meg mest og den er veldig negativ. De har sagt full produksjon dette året men her står det slik jeg leser det noe helt annet. Full produksjon er fremdeles ute i det blå, de vet rett og slett ikke når det vil skje og mye arbeid gjenstår . Vil disse setningene sende den ned på mandag? Hva tror Expert panelet ?
Redigert 15.09.2024 kl 01:59 Du må logge inn for å svare
uldiuldi
15.09.2024 kl 07:39 1840

Den sidste forhindring er løst (renhed).
Produktionen er i gang.
REC har kunder, der ønsker at købe produkterne. (10 år )
Vi skal op.
Adam05
15.09.2024 kl 08:42 1689

De som sier at forsinkelse er et problem er dum for å nå tallet 10 må du starte fra null, så gå gjennom en og to til du når målet, og den ernummer 10. Forstår du hva jeg mener?? Eller er det bare dumhet som overskygger tankene dine?
Stabukk
15.09.2024 kl 09:46 1522

Hvor imponert skal en være over ledelsen av Rec «de siste årene»? I mitt hode vurderer markedet det gjennom prisingen av selskapet: Siste 3 år er kursen ned ca. 61 prosent. Det samme gjerder for siste 12 mnd. Vi gikk inn i 2024 på kurs 14, og det ledelsen har informert om har dradd oss ned på kr 6,30. Tragisk!

Er selv fornøyd nok med fredagens melding til å være litt mer optimistisk for kursen i 2025. Men ber til høyere makter at vi ikke får flere «However» ang. ny utsatt levering eller andre problemer innbakt i børsmeldingene.
Med normal produksjon, gode inntekter og overskudd er kanskje tiden inne for at Rec sine børsmeldinger blir utformet av en egen kommunikasjonssjef stasjonert i USA?
Redigert 15.09.2024 kl 09:47 Du må logge inn for å svare
MikkeMus
15.09.2024 kl 11:29 1326

Ledelsen verken styrer eller er ansvarlig for aksjekursen. Ledelsens oppgave er å styre selskapet og sørge for en optimal drift, samt meddele informasjon til markedet når de har noe relevant å meddele - og her har ledelsen i REC Silicon virkelig levert. De har informert markedet hva de skal gjøre - og levert på det ene punktet etter det andre. At aksjekursen de siste to årene har reagert ned på det som isolert sett (etter mittt skjønn) må tolkes som positive nyheter, kan derfor ikke årsaksforklares til "dårlig ledelse", slik du og diverse andre med fokus på kortsiktig gevinst gjentatte ganger har påstått.

Når det gjelder aksjekursen så er den en funksjon av den totale mengden aktører som aktivt kjøper og selger aksjen gjennom en definert tidsperiode. Aksjen, RECsi, er imidlertid belemret med et stort antall kortsiktige tradere og andre spekulanter som i liten grad bryr seg om hva de kjøper og selger fra dag til dag. Av denne grunn så "hopper og spretter" aksjen i alle mulige retninger uavhengig av hva som er den totale status for selskapet til enhver tid. Teoretisk sett så skal aksjekursen etterhvert reflektere korrekt prising av selskapet. Om det betyr en lavere eller høyre aksjekurs enn dagens kurs på kroner 6,30 vil fremtiden vise.
Celsius
15.09.2024 kl 11:56 1222

MIKKE MUS - Det du skriver her kan ikke gjentas ofte nok (særlig hver gang fjøsnissen ytrer seg med sine ustanselige tidstyverier på diverse fora hvor han gråter over egen feilinvestering på 15 kroner med bønn om oppkjøp fra Hanwha på 20 kroner under hans ellers fullstendig meningsløse skriblerier):

"Ledelsen verken styrer eller er ansvarlig for aksjekursen. Ledelsens oppgave er å styre selskapet og sørge for en optimal drift, samt meddele informasjon til markedet når de har noe relevant å meddele - og her har ledelsen i REC Silicon virkelig levert. De har informert markedet hva de skal gjøre - og levert på det ene punktet etter det andre. At aksjekursen de siste to årene har reagert ned på det som isolert sett (etter mitt skjønn) må tolkes som positive nyheter, kan derfor ikke årsaksforklares til "dårlig ledelse", slik du og diverse andre med fokus på kortsiktig gevinst gjentatte ganger har påstått."

Dette forhindrer naturligvis ikke fjøsnissen fra sine monomanisk repeterende syting om hvor ille han har det (etter kjøp på kr. 15) og hvor lure Hanwha er om de nå kjøper hans aksjer for mer det han selv betalte (da helst over kr. 20).

Jeg er dessuten i tvil om MK har abonnement til FA når han hamrer løs på avisens innlegg i dag. Som aksjonær i Recsi stiller jeg meg bak FAs tekniske analyse der FA avslutter saklig sett:

"Opp eller videre ned?
Den fallende trendlinjen i RSI-chartet ble punktert to ganger sist uke. Det kan også være i ferd med å etableres en ny positiv undertone i RSI-chartet. For å snu den negative tendensen må denne fortsette. RSI må også fortsette å sette bunner over de forrige og bryte tilbake over 50 nivået.
Hvis den positive undertonen fortsetter, og RSI støter gjennom 50-nivået igjen, vil det signalisere økende stigningstakt. Det kan i så fall åpne for videre oppgang i begge chartene. Butter det på 50-nivået igjen, som i slutten av august, og RSI snur ned igjen, kan en oppgang i hovedchartet også bli forbigående.
For å åpne opp for oppgang mot taket i den fallende trenden igjen, må aksjen bryte den tekniske motstanden på 6,76-nivået på stigende omsetning. Neste tekniske motstand over det nivået kommer på 7,45-nivået, 7,70-nivået, 8,0-nivået og mot taket i den fallende trenden. Nivåene må brytes på stigende omsetning for å åpne for oppgang mot neste nivå."

PS/MIKKE MUS:
Hva med å endre overskriften din på denne tråden - nå når problemer, for alle praktiske formål, er blitt løst av Recsi.
Redigert 15.09.2024 kl 12:01 Du må logge inn for å svare
MorganKane
15.09.2024 kl 14:09 930

Cel,

Denne tekniske analysen har som hensikt å skape usikkerhet. Det ligger i teknisk analyse sin natur. Utdraget du har med viser jo da også dette. Dermed blir det selvsagt pressetisk helt forkastelig å ikke si at recsi har publisert en ny viktig børsmelding etter (ETTER) siste kurs som er hensyntatt i denne analysen. Og at hele analysen er helt latterlig siden markedet ikke har hatt mulighet til å hensynta denne svært viktige meldingen (selv FA må innrømme at alle har ventet på denne og den er, uansett hvordan man tolker den, en gamechanger).

For å sette det på spissen. Hva hvis recsi hadde børrsmeldt at Hanwha i dag hadde lagt inn bud på 30 kr per aksje. Mener du Steindum sin analyse fortsatt hadde vært relevant? Og hvis ikke, hvorfor tror du Steindum valgte å like el skrive den?
Redigert 15.09.2024 kl 14:10 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
15.09.2024 kl 14:21 876

At the end of all stories, the turtle always wins the race….
MikkeMus
15.09.2024 kl 14:27 853

Utrolig hva du får deg til å skrive! ... På din lukka tråd så anklager du Finansavisen å være korrupte, samtidig som du oppfordrer oss andre til å anmelde Finansavisen for å ha presentert en negativ artikkel, som altså i realiteten er en teknisk analyse av aksjekursen. Nevnte analyse er basert på objektive tallverdier.

Det skrives svært mye tøv på de mange trådene relatert til RESI, men dine påstander om at folkene som er ansvarlige for den tekniske analysen er korrupte og derfor bør anmeldes, er noe av drøyeste og mest absurde tøvet jeg har lest på lenge.

Fint om du lar denne tråden i fred, slik at vi kan beholde et slags minstekrav til seriøsitet og relevans.

-------------------------------------

Den tekniske analysen kan leses på vedlagt link.:

https://www.finansavisen.no/forum/thread/167391/view

Redigert 15.09.2024 kl 14:33 Du må logge inn for å svare
Celsius
15.09.2024 kl 15:08 741


Hei Morgan :)

Jeg har begrenset meg til å omtale dagens FA-innlegg som utgir seg for å være "teknisk analyse" nettopp som en teknisk analyse.

Den store og banebrytende nyheten fredag ettermiddag, om at RECSI for første gang på 15 år omsider vil levere store overskudd for trolig resten av dette århundre og gjøre aksjonærene rike gjennom de nærmeste årene, er nyheter som jeg antar Finansavisen ikke har fått med seg. Jeg foreslår at FA ved Molnæs gjør undersøkelser om det er kommet noe nytt fra Recsi nå i september (og at Molnæs da forhører seg nærmere med storaksjonær Røkke om oppdatert nyhetsbilde).
SPXL
15.09.2024 kl 15:33 650

Les HO. Er ikke fabrikken i gang hvis Trump vinner valget? Trump vinner nok og hva skjer da, stenge ML? Iflg overskriften på HO er Harris nødt om å vinne valget hvis Recsi skal åpne fabrikken , trodde den var åpen. Her er det mye usikkerhet tydligvis , vil kursen stupe i morgen ?
DenVise
15.09.2024 kl 16:01 543

Er ikke inne i RECSi nå men å nærmest antyde at Trump ikke vil ha amerikanske arbeidsplasser og "made in America" blir for dumt. Uansett hvem som vinner så ser framtiden lys ut for Recsi. Blir å følge med utviklingen i morgen og vurdere inngang.
Redigert 15.09.2024 kl 16:02 Du må logge inn for å svare