NAS er alt for billig nå, Mener ABG analytiker

NASLover
NAS 21.06.2024 kl 21:24 53593

Endelig en fornuftig kar som sier at aksjen er alt for billig

STREIKEFARE OG FRYKT FOR KOSTNADSGALOPP HAR SENDT NORWEGIAN KRAFTIG NED PÅ BØRS. ABG SUNDAL COLLIER-ANALYTIKER PETTER NYSTRØM MENER AKSJEN ER FOR BILLIG.

«Forventningene har kommet kraftig ned i det siste i likhet med resten av sektoren. På våre oppdaterte estimater handler Norwegian på 6,3 ganger inntjeningen på 2024-estimatene, som er for lavt,» skriver Petter Nystrøm i analysen i forkant av tallene for andre kvartal.

https://www.finansavisen.no/reise-og-fritid/2024/06/21/8145423/petter-nystrom-mener-flyaksje-er-for-billig
Redigert 26.06.2024 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
upsidedown
I går kl 17:58 1433

Det er en kortslutning i logikken til Mossige. P/E på NAS er ca 6 på dagens kurs om guidingen holder. Ryanair er rundt 12. Så hvis de skulle handles likt må faktisk NAS stige opp til nye høyder.


Korrigerer etter sjekk:
NAS P/E 7,2
Ryanair P/E 13

Blir mye tull, men det er vel ikke noe nytt fra denne gjengen.
Redigert i går kl 18:04 Du må logge inn for å svare
Sven-Erik
I går kl 18:04 1420

Håller med till 110%, dessa överbetalda schimpanser kaan likställas med apor som kastar pil på en tavla med aktievärden, jag vill inte använda ordet kriminellt men vad fan pågår, finns det ingen finansinspektion i Norge, har aldrig varit med om liknande manipulation av en aktie.
upsidedown
I går kl 18:15 1375

En gjeng samlet seg via Facebook for å ta rotta på shorten i REC. De klarte å presse den opp et par dager før den falt under der de startet rimelig raskt. Et fenomen som drives av disse som har skaffet seg masse følgere på sosiale medier og utnytter godtroende folk til egen berikelse. Påstår ikke at det er det Strategi holder på med her, men han må ha dype lommer….
Strategi
I går kl 18:23 1350

Bra jobbet upsidedown for viktig oppklaring. reagerte selv på dette kursmålet som ikke hører noe steds hjemme.

Konklusjonen er at dette er rett og slett misvisende info og bør straks korrigeres.
Redigert i går kl 18:24 Du må logge inn for å svare
Ransen
I går kl 18:42 1288

Får håpe at Karlsen tar til orde på fredag:
Mossige sporer skikkelig av her:
– Hvis man antar full skattesats i 2024 og 2025, som Norwegian først vil få i 2026, sier våre estimater en inntjening pr. aksje på 1,10 kroner. Da gir P/E på 10 en aksjekurs på 11 kroner. Peers som Ryanair og Easyjet ligger under der, og jeg ser ingen grunn til at Norwegian skal handles til en premie.

Tror ikke JF hadde blitt rik på å følge slik tulleprat.

Mossige ser ikke storkontraktene som går hele året, stat, forsvar og fylke.
Mossige tar ikke høyde for at det er selskaper som vil slite pga mangel på fly.
Nedgraderingen kan tas igjen ila juli og august. Fortsetter pågangen slik som nå vil det fylle opp alle fly.
upsidedown
I går kl 18:43 1284

JF har ikke folk i styret da skal handelen meldes på Newsweb.

Hvis mot formodning Geveran har folk i styret så kan ikke aksjene stamme fra annet enn short som ble levert tilbake.

Det eneste lyspunktet akkurat nå er at netto short kryper opp og en dag skal de kjøpes tilbake i markedet…
Kåre Grønn
I går kl 18:45 1293

Ikke selg!
Strategi
I går kl 18:49 1303

Tror sterkt på en skikkelig oppsving på Fredag i og med at Jon Fredriksen gjennom Geveran Trading, nå storkjøper tar jeg dette med knusende ro.
Han har nok full kontroll på hva som kommer fra Geir Karlsen på fredag.
Sven-Erik
I går kl 18:55 1301

Håller med till 110%, dessa överbetalda schimpanser kan jämföras med apor som kastar pilar på en bräda med aktievärden, jag vill inte använda ordet kriminell men vad fan är det som händer, det finns ingen ekonomisk inspektion i Norge, jag har aldrig bevittnat liknande manipulation av en aktie.
Sven-Erik
I går kl 19:12 1244

Aktien hade i Sverige stoppats för handel, har aldrig varit med om något liknande, mäklarhusen smyger inte, man gör det helt öppet, i Sverige hade det utretts som kriminell aktiepåverkan, jag har inget emot NEGATIVA ANALYSER av ett företag men det här är skrattretande. Aktiekursen speglar inte på långa vägar verkligheten, den är MANIPULERAD!!!!
NASLover
I går kl 19:14 1281

Beklager om jeg har skrevet feil men jeg tok den fra din tidligere post der du nevnt at dem har folk i styret og aksjene må ikke meldes før 15 juli...
upsidedown
I går kl 19:19 1272

Store eiere må melde kjøp og salg ved passering 5 - 10 - 15 osv. osv. Utlån til short trenger de ikke å melde om de passerer flaggegrensen.

Hvis de har representant i styret må alle kjøp og salg meldes.

Oppklart?
Redigert i går kl 19:21 Du må logge inn for å svare
Sven-Erik
I går kl 19:42 1173

I Sverige tittar vi på ”Charter feber” fantastiskt rolig serie, den påminner tyvärr om mäklarhusens agerande i Norge, det som chockar mig är att alla på det här forumet tycker att analyserna och handeln av NAS ”normal”
carpe
I går kl 19:50 1162

Et spill for galleriet. Som Sven-Erik skriver: Dette er bare spinnvillt. Og fullt lovlig.
Redigert i går kl 19:52 Du må logge inn for å svare
Fjellbris
I går kl 20:03 1091

Helt enig i dette👍 Som Fredriksen kjøper jeg også, og som Fredriksen stoler jeg på Geir Karlsen og ikke minst gleder jeg meg til utbytte fom 2026. Dog en ripe i lakken til Geir Karlsen at han ikke sendte ut Profit warning mye tidligere og da på høyere kurs. Det vi opplever nå henger ikke på greip mtp inntjening og overskudd, men gir ivertfall gode kjøpsmuligheter.
upsidedown
I går kl 20:18 1026

Bortsett fra at han fremskriver potensiell skatt til 2026 for å få regnestykket i hop, er det åpenbart en bekymring rundt hvordan Widerøe vil influere på tallene fremover. Og den kan være reell.

Per nå vet ingen om NAS nye guiding skyldes sviktende bidrag fra Widerøe eller om de nedskrives fordi NAS sliter. Eller en kombinasjon av begge. Hvis Widerøe kommer ut positivt i Q2 og NAS må bære byrden for nedjusteringen vil det bli sterkere reaksjon på Q2.

Så hvor rart det enn høres ut: Temporære innkjøringsproblemer i forholdet til Widerøe er det beste av to onder akkurat nå. Så kan muligens Karlsen gi et riss hvordan dette vil utvikle seg fremover og få skapt litt arbeidsro.

Ransen
I går kl 20:26 993

Q1 rapporten var helt tydelig på at var stor usikkerhet innenfor valuta, flyleveranser og fuel ifm guidingen.
Den lave etterspørselen i mai er media sine forsideoppslag med anmodning om å bli hjemme eller booke om, for det BLIR streik. Det var linket til den katatrofale langvarige SAS streiken i 22.
Karlsen ønsker jo ikke kursen ned, men når Fredriksen handler på 10,75 så er det ikke for å tjene en femtiøring.
Nå må alle høre hva ledelsen sier på fredag og ikke la media synse om resultatet. Ingenting av det som ble sagt om årsaken til underskuddet i Q1 er kommet frem. Men karlsen er fornøyd med det han leverte. Videre så er det snakk om å leie ut fly i vintersesongen da flere selskaper ikke har forlenget leasingavtalene grunnet forsinket levering av nye fly. Det kommer også til å mangle kapasitet fra nå da Airbusene må parkeres for reparasjon. Her produseres det deler, men vedlikeholdet rundt motorproblemene er på overtid.
Nå skal vi se om media leser kun overskriften i rapporten og setter den på forsiden eller om de klarer å forstå essensen i innholdet.
Sparebank 1 marked har ikke gjort mye arbeid før de sablet kursen i dag. Ren idioti som småsparerne sluker rått og tror på. Bare om en måneds tid er kursen på 14-15 kroner, og når Q3 nærmer seg øker kursmålene uten at de har lagt sammen ett eneste tall.
Redigert i går kl 20:29 Du må logge inn for å svare
Sven-Erik
I går kl 20:35 945

Håller med till 110% men hur tänker små aktieägarna, problemet är mäklarhusen och analytikerna som gör allt för att vilseleda och skapa osäkerhet för att sedan pungslå dom små aktieägarna, helt öppet, helt ogenerat,
upsidedown
I går kl 20:39 922

Hva som er normalt skal jeg ikke ta stilling til.

Men short er fullt lovlig og gir også småsparere anledning til å komme inn i en aksje med rabatt. DNB gjorde hjemmeleksen sin da de regnet ut hvor NAS ville ende i 2024 før selskapet ble tvunget på banen, og det skal de berømmes for ikke kritiseres. Noe av det bedre jeg har sett på lenge.

Det er bare selskapet som kan kritiseres for at de ikke tok affære tidligere. Hvis Karlsen hadde gått ut i mai med en PW ville roen nå ha vært tilbake og investorene hadde begynt å se forbi Q2.

Bjella må henges på den rette katten, for i mørket er alle katter grå….
Grunnloven
I går kl 20:40 920

Ja, vi stoler på Karlsen på fredag. Han ønsker vel ikke det han ser nå om dagen, men han har en god jobb å gjøre for å overbevise. Vi venter i spenning og selger ikke.
Ransen
I går kl 20:43 892

Guidingen er kun et estimat. Inntektsgrunnlaget er passasjerene, og når de uteblir står setene tomme. Streiketrusselen kostet selskapet mye i tapt billettsalg, men det var vel bare 3 avganger som blir direkte berørt da streiken var avblåst.
bassebasse
I går kl 20:49 853

Før analisten var opptatt av vekst... Når nas vil ha vekst og kjenner penger så er blitt problem at nas kjenner ikke store penger... Se sas... Aldri pluss kvartal... Milarder i munus... Shorts som låner hvem vet hvor mye kjenner dem når dem låner til shorts..
Ransen
I går kl 21:10 752

Nas går fra vekst til lønnsomhet, det er slagordet til Geir Karlsen. Nas ER lønnsomt, selv med en guiding på 2,1-2,6 milliarder. Det betyr enda mer på bok og mer i utbyttefondet.
Dessverre tror jeg heltene på halen til disse flyene snart får en annen eier. IAG er ekstremt flinke og har vært på banen før. Lufthansa mister den nordiske biten av Star allianse i september. Her blir et stort hull. Å tro at det ikke kommer bud på dette selskapet som er spesialisert for operasjoner i Norden er naivt.
I utgangspunktet er det 3 hovedårsaker til interessen:
1. Nas er veldrevet og innarbeidet i Europa. De har godt rykte og er presis.
2: De har mye penger, herunder gode avtaler på leverandørtjenester og fuel.
3. De var tidlig ute og får først av alle de nye Max 8 maskinene 50 + 20 stk med over 14% lavere forbruk. De har eierskap i norsk E-fuel som produserer biofuel, som er Eu-krav til alle fly og helikopterselskaper %-vis som innblanding i jet a1
Rukvick
I går kl 21:41 641

Er det bare meg som ser NAS som en meget attraktiv aksje? Jeg har vurdert kjøp på tidligere nivåer, men etter fallet så jeg meg nødt til å kjøpe en betydelig post, og vurderer å selge meg ut av andre aksjer for å kjøpe opp mer i NAS. Ser det er mange som er negativ til fremtidig utvikling, men jeg synes shorterene bare bidrar til å øke oppsiden i aksjen.
upsidedown
I går kl 21:48 605

Tør du å sitere litt. Ser han er rasende for at de slapp den rett i åpningen til USA og han har et poeng at dette er mot normal forretningsskikk.
minsin
I går kl 21:58 533

Espen Teigland ja .. han er vel en av Norges minst troverdige investorer.
Han har nok brukt opp det som finnes av troverdighet - stay away, ehh for guds skyld


nad.oslo
I går kl 22:00 519

Bare å tenke seg til det, hvorfor kommer den på et slikt tidspunkt idag, midt i børs tiden når man har regel som sier at kursmål før eller etter stengetid.

Men det som jeg synes er merkelig om denne analytiker hvorfor kunne ikke han ventet i 3 dager for å se det virkelige bildet fra nas før han setter et bestemt kurmål.
Han senker kursmål 65% ned fra 20 til 12. Hva vet han som ingen andre vet ?
Eller skal man si hva får han 😊?
Redigert i går kl 22:01 Du må logge inn for å svare
Sven-Erik
I går kl 22:02 502

Varsågoda!! Jag har påtalat detta hela tiden i detta Forum men här har ni ytterligare ett bevis, MÄKLARHUSEN MANIPULERAR AKTIEN, STOPPA HANDELN PÅ AKTIEN, DET HADE MAN GJORT I SVERIGE, FATTAR NI II GENTING PÅ DETTA FORUM, NI BRILJERAR MED SIFFROR HOT OCH DIT MEN NI ÄR BLÅSTA, STOPPA HANDELN PÅ AKTIEN, DET ÄR DET ENDA SPRÅK SOM DOM FÖRSTÅR
Sven-Erik
I går kl 22:03 489

Glömde inlägget;
Det är vad Sparebanken 1 Markets bygger sin analys på!
Aspen Teigland av Espen Teigland 09/07/2024 Lästid: 5 min läsning
Oslo Børs steg något efter tre dagars nedgång
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
När allt såg bra ut och aktien (NAS) var på väg att penetrera 10,90-nivån gick Sparebanken 1 Markets plötsligt ut med en rejäl sänkning av kursmålet med en nedgradering mitt i börsens öppettider. Vilket är en avvikelse från "Best practice" - då dessa analyser bör publiceras utanför börsens öppettider. Man kan komma ihåg att den amerikanska marknaden precis hade öppnat när TDN direct och Bloomberg publicerade 15.21. Klockan 15.06 - rasade aktien - vem satt med denna information?
Det jag tycker är väldigt problematiskt är att ett mäklarhus skickar ut en analys som är lämplig att påverka aktiekursen lika mycket som publiceringen från Sparebanken 1 Markets idag.

Finansinspektionen är tydlig med att sådana analyser inte ska publiceras under dagen.
YNWA250505
I går kl 22:05 476

Oj en liten svenske som har tapt penger på NAS og nå er d kun han som fatter hva som skjer og alle andre aksjonærer fatter ingenting.
nad.oslo
I går kl 22:05 474

Ja desverre alt er visst lov for noen i Norge og det kommer ikke til å skje noe hverken fra Oslo børs eller finanstilsynet.

De store plotter seg sammen , hadde de små gått sammen enn å angripe hverandre vil det lagt merke til hos disse.....

Små aksjonærer aksepterer ingen vil reagere. Sånt vil dette kasino fortsette...tragisk
Redigert i går kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Ransen
I går kl 22:09 453

NAS kunne ha kjøpt tilbake alle aksjene i ett jafs på dagens kurs, og enda hatt igjen en milliard eller to.
Det mest interessante med selskapet her er flåten, moderne fly blir fortløpende byttet ut med enda mer moderne, mindre vedlikehold, mindre forbruk og mindre utslipp.
Kjos sa en gang at hvis de ikke klarte å drive lønnsomt med nye fly så gikk det ihvertfall ikke med gamle fly.


upsidedown
I går kl 22:11 438

Har ikke lest hva han skriver, men han har rett i at dette ikke følger god kutyme. Hvis kursmålet ble satt når børsen var stengt kunne det blant annet blitt filleristet av andre analytikere. Det reiser mange spørsmål tett opp til Q2 og et brått kursfall like før den ble publisert.

Short er trolig snart fri for ammunisjon og betalte analyser har også Sparebanken Marked bedrevet med. En av de jeg kommer på var kursmål 60 i VOW. Nordea som hadde litt mindre heftig kursmål sendte ut melding og poengterte at deres kursmål var trukket fordi VOW ikke betalte for servicen lenger.
nad.oslo
I går kl 22:12 432

Sikkert. Men det er ikke poenget, om hva Karlsen kan og ikke kan. poenget er god forretningsskik og redelighet. Det skal gjelde alle. Ikke det som skjer nå før tall og info er offentlig gjort.
Redigert i går kl 22:14 Du må logge inn for å svare
Sven-Erik
I går kl 22:13 427

Jag säger bara en sak, har du sett CHARTERFEBER, är alla Norrmän som dom i serien förstår jag varför dom skriver som dom gör på detta Forum
nad.oslo
I går kl 22:17 400

Enig Sven-Erik. Lite eller mye penger, mange har investert og det er leit at mange taper . Jeg unner ingen det, de fleste har sikkert lagt mye tid og ressurser for sine investeringer. Så la oss vise respekt.

Bruk heller tid på å sende mail og ringe Oslo børs og finanstilsynet om dette. Om ikke så la dette kasino fortsette.... Trist.
Redigert i går kl 22:21 Du må logge inn for å svare