NAS er alt for billig nå, Mener ABG analytiker

NASLover
NAS 21.06.2024 kl 21:24 78153

Endelig en fornuftig kar som sier at aksjen er alt for billig

STREIKEFARE OG FRYKT FOR KOSTNADSGALOPP HAR SENDT NORWEGIAN KRAFTIG NED PÅ BØRS. ABG SUNDAL COLLIER-ANALYTIKER PETTER NYSTRØM MENER AKSJEN ER FOR BILLIG.

«Forventningene har kommet kraftig ned i det siste i likhet med resten av sektoren. På våre oppdaterte estimater handler Norwegian på 6,3 ganger inntjeningen på 2024-estimatene, som er for lavt,» skriver Petter Nystrøm i analysen i forkant av tallene for andre kvartal.

https://www.finansavisen.no/reise-og-fritid/2024/06/21/8145423/petter-nystrom-mener-flyaksje-er-for-billig
Redigert 26.06.2024 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
Hardly
I går kl 19:25 675

Eller i PGS. Var ikke grenser hvor dårlig eller bra det gikk ettersom han var inne eller ute. Ble så lei av fyren at jeg blokkerte han.
upsidedown
I går kl 19:36 647

Som jeg har nevnt tidligere, Geveran kan også ha lånt ut til short rundt 18, da alle trodde de tok profitt.

Når høsten kommer får vi sikkert et mer avklart bilde hva Geveran har for planer med sitt inntog i NAS.

Jeg har nevnt at en mulighet er en ny Norwegian bank med den nye logoen. Juridisk er det fullt mulig da NAS har rett til navnet med en ny logo. Og når supersyklusen i shipping og olje går mot slutten vil bank være attraktivt for Geveran. Jentene har sagt at familiens fremtid ikke ligger innenfor shipping og olje, så den æra slutter med JF når pengene tas av bordet.

Men som sagt. Det er en spekulasjon!

Redigert i går kl 19:40 Du må logge inn for å svare
rischioso
I går kl 19:45 623

Ja, mitt bet er at vi vil se 1-sifret kurs om ikke alt for lenge og det står ved lag slik situasjonen fremstår pr i dag.

Skremselspraten din er veldig misforstått. Om man blir skremt av at andre deler realiteter eller egne konklusjoner basert på realiteter så er det caset som skremmer og ikke budbringeren.

Det andre du skyter inn som ikke vedgår dette caset henger nok naturlig sammen med at du er gått tom for plausible argumenter om og rundt det vi faktisk diskuterer - deg om det...;)
upsidedown
I går kl 20:02 587

Får se om du bommer like mye her som når du hausser. Men det er notert!

Er du uenig i at NAS vil levere sitt beste Q3 gjennom alle tider?
Redigert i går kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Ransen
I går kl 20:02 589

Hvorfor var du ikke tilstede under presentasjonen og kunne fortelle Karlsen hvor alvorlig situasjonen er. Ser ut til at både ledelsen, flyanalytikerne og markedet har tatt feil. Pilene peker jo opp. Fint om du legger ut din analyse her så alle kan se. Det kan være nyttig for oss andre hvis det er parametre som vi ikke har tenkt på eller funnet.
NASLover
I går kl 21:16 452

Om det ble utlånt da er det enkelt å sammenligne antall aksjer før aksjen nådde 18 tallet og etter og nå.
Det som jeg vet han solgte 2.5 millioner på høynivå kom frem gjennom børsmelding.....nesten samme tid når Sundt begynte å laste ned
upsidedown
I går kl 21:37 407

Hvis det er meldt, må det ha vært passering 15 prosent.
Kanskje en kombinasjon. Med Storeulv dynastiet vet man aldri, men det er åpenbart at de sitter videre og det beste ville være om alt er relatert til nye kjøp.

Mulig de har kalkulert med at staten skulle løse ut sine opsjoner og de kunne få en saftig bit rundt 13-14. Det er vel rundt det staten trenger for å gå i null såvidt jeg har forstått. Men i arbeidsordren fra Stortinget fra mars står ikke kjøp/salg av flyaksjer på agendaen. Så næringsministeren må tilbake i Stortinget for å hente godkjenning og det tror jeg ikke vil skje til mai neste år og da er dette vinduet lukket også for Storeulv.
rischioso
I går kl 21:40 398

Hva vet du om jeg var på presentasjonen - det vet du jo like lite om som du vet hvordan det vil gå fremover så lenge du opprettholder dine tidligere estimater og kursmål gjennom å overse helt det selskapet melder og ikke minst nedjusteringene analytikerne har gjort som et resultat av nettopp det. Mao, det nytter ikke å være statisk når verken børsen eller caset er det. Jeg uttaler meg i alle fall iht det selskapet melder og forholder meg til analytikernes nedjusteringer - helt ulikt deg...;)
rischioso
I går kl 21:47 389

Dette henger jo ikke på greip - hvorfor skulle Storeulv vente på å få kjøpt til 13-14nok når han nå kan kjøpe til 10-11 og veldig snart og mest sannsynlig på 1-sifret så det finnes ikke noe vindu som lukker seg for han - han har så smått begynt å kjøpe for han kjenner flybransjen og vet at dette er tiden fremover for å få den beste prisen - som han gjorde sist når han sopet inn på 6 og 7 tallet -875nok/140m aksjer = 6,25nok...;)

https://www.dn.no/bors/norwegian/oslo-bors/emisjon/john-fredriksen-er-tildelt-aksjer-for-875-millioner-kroner-i-norwegian-eier-na-rundt-en-femtedel-av-selskapet/2-1-1015002
Redigert i går kl 21:52 Du må logge inn for å svare
carpe
I går kl 21:49 382

Du er bare ikke frisk !
upsidedown
I går kl 21:53 376

Dette kan jo kun ha akademisk interesse for deg, siden kursmålet ikke er oppfylt…:-)…Ikke sant?
Redigert i går kl 21:56 Du må logge inn for å svare
rischioso
I går kl 21:56 367

Kursmålet mitt på 1-sifret er nytt og ble til etter presentasjonen i likhet med analytikernes betydelige nedjusteringer. Vi må gi det litt tid, men det kommer...;)
upsidedown
I går kl 21:57 363

Nei, du var ute med 1-sifret før kursmålene på 12 og 10,20 kom.
Trenger du hjelp for å huske?
Redigert i går kl 21:58 Du må logge inn for å svare
rischioso
I går kl 22:00 348

Sist hadde han et volum på 140m aksjer. Det er blitt omsatt mer enn 3x det volumet bare de siste dager etter tallslipp så ingen grunn til å kjøpe dyrt utenfor børs og i alle fall ikke når det mest sannsynlig vil bli enda rimeligere fremover - slik tenker også JF derav kallenavnet Storeulv så det er nok kun rødhetter som tror at kursen vil øke fremover ....;)
rischioso
I går kl 22:03 342

Jeg kom med mitt 1 sifrede kursmål når pretallslipp kom og det ble opprettholdt under tallslipp - for å være nøyaktig...;)
Ransen
I går kl 22:04 340

Analytikerne bommet med 80% på consensus. Det er dette de har baserert kursmålene på.
Derimot så har flyanalytikere en annen formening. Det er noe med å være markedsledende og punktighet som drar kunder.
Kundene uteble i mai og juni av en grunn, de ville ikke gå glipp av ferie, konserter, konfirmasjoner eller jobbmøter pga streikefare.
upsidedown
I går kl 22:18 301

Hvem har sagt at han skal ha 140m aksjer i fremtiden?
Det var få reelle kjøpere til det volumet du snakker om, bare sjekk kjøp og salg!
Alt kan leses hvis man vil.

Men som sagt, fra en som sitter og venter 9 eller er det 8, mulig sju nå…er iveren oppsiktsvekkende.
Strategi
I går kl 22:22 291

Jeg vil anta at kursmål vil bli forhøyet i takt med utviklingen fremover og at første oppjustering vil komme August
6 August
Monthly traffic data July.
At kursen skal ned på1 sifferet ser jeg som fullstendig urealistisk rett og slett tullete spådom.
Viktig å huske på at kursen med stor sannsynlighet skal over 20 kr inneværende år sannsynligvis med margin.
Kommer det bud på selskapet, noe sim slett ikke er usannsynlig vil kursen ta fullstendig av.
Redigert i går kl 23:15 Du må logge inn for å svare
Ransen
I går kl 22:50 235

Det er flere som mener at eneste veien til det nordiske markedet er gjennom Norwegian. Flere har prøvd å etablere seg, men misslykkes. IAG vet fra tidligere at det ikke nytter å komme med skambud så her må de ta med gullkortet.
Winair-analytikeren hadde tro på gode tider for Gruppen resten av året..
upsidedown
I går kl 22:52 234

Karlsen sa de hadde solgt 400.000 flere billetter enn i fjor så langt inn i Q3 med «uptick» de siste dagene. Så det er ikke sikkert alle disse var solgt til bunnpris slik jeg leste det nye estimatet.
Ransen
I går kl 23:07 198

Er ikke så bekymret for prisen på billettene så lenge de har noe å gå på i kostnadsbildet. Det var det som imponerte meg mest.Dette er karlsens styrke.
Og når de 60 siste flyene er levert så er det -15% på drivstoff og utslippskostnader tilsvarende 1 milliard kroner.

Leste akkurat om BRA sine utfordringer og om hvor ekstremt kostbart det er å være fattig. Leverandører vil ha oppgjør nærmest i kontanter.
Redigert i går kl 23:08 Du må logge inn for å svare
upsidedown
I går kl 23:43 117

Widerøe ble også særdeles dårlig butikk da SAS raknet, så eierne var lykkelig de ble kvitt det. Hvis Widerøe kan gjøres til butikk er faktisk BRA en enda større mulighet om ikke alle svensker har konvertert med Greta Thunberg.

BRA har flest slotter og er nær enerådende ut fra Bromma i Stockholm, så det er i hovedsak å få opp en forretningsmodell som fungerer. SAS slukte i sin tid Linjeflyg som hadde kontroll på en stor del av innenriksmarkedet i Sverige. Med dem landet vi nesten i sentrum av byen.

Ser at over 2 millioner reiste over Bromma i fjor. Nesten i størrelse med Tromsø i trafikk
Redigert i går kl 23:52 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 00:01 78

Jeg har ikke snakket om noe spesifikt tall, men 1-sifret, altså mindre enn 10. Om man våger å legge håpet til side mens man tar et steg tilbake og ser med objektive øyne på hva som faktisk ble meldt og topper det med alle forbeholda til Karlsen så skjønner de fleste at det vil bli verre før det kan bli bedre - våger man ikke, vel så får man også ta konsekvensen av akkurat det.

Fortsatt god helg!
upsidedown
I dag kl 00:26 33

Som sagt til forskjell fra deg trenger jeg ikke å sitte og skremme folk for å kjøpe aksjer.

Hvilket ansvar har du hvis noen følger ditt råd og så går det ikke helt som du hevder?

Kan du også si når neste emisjon kommer da du bruker det som eksempel på linken din?
Redigert i dag kl 00:32 Du må logge inn for å svare