NAS er alt for billig nÄ, Mener ABG analytiker

NASLover
NAS 21.06.2024 kl 21:24 120173

Endelig en fornuftig kar som sier at aksjen er alt for billig

STREIKEFARE OG FRYKT FOR KOSTNADSGALOPP HAR SENDT NORWEGIAN KRAFTIG NED PÅ BØRS. ABG SUNDAL COLLIER-ANALYTIKER PETTER NYSTRØM MENER AKSJEN ER FOR BILLIG.

«Forventningene har kommet kraftig ned i det siste i likhet med resten av sektoren. PÄ vÄre oppdaterte estimater handler Norwegian pÄ 6,3 ganger inntjeningen pÄ 2024-estimatene, som er for lavt,» skriver Petter NystrÞm i analysen i forkant av tallene for andre kvartal.

https://www.finansavisen.no/reise-og-fritid/2024/06/21/8145423/petter-nystrom-mener-flyaksje-er-for-billig
Redigert 26.06.2024 kl 22:52 Du mÄ logge inn for Ä svare
TZFlyingHigh
I dag kl 09:41 1249

det er en skam og skandale at prisen gÄr ned nÄr shorterne desperat dekker sin posisjon, en folkeaksje ser ut til Ä ha for mange hÄplÞse mennesker
bassebasse
I dag kl 09:42 1247

Panikk nÄr USA faller sÄ mye.... Men Oslo holder bra... Blir bedre mot oppning av USA... Hold
Ransen
I dag kl 09:50 1211

Shorterne baserte seg pÄ et dÄrlig Q2 og kursen var spÄdd til 7-8 kroner. NÄ ble det ikke slik. Norwegian evner nemlig Ä justere seg inn optimalt under enhver markedssisuasjon. Dette er spesialfeltet til Karlsen og Øigaard. IAG ser ogsÄ dette, og det er svÊrt naivt Ä tro at de ikke Þnsker en bit av det betalingsvillige nordiske markedet nÄr selskapet per definisjon er gratis. NÄ er andelen av rÞde neser stÞrst i Finland, Sverige og Norge. Danmark er underrepresentert av rÞdnesene
rischioso
I dag kl 11:13 1007

Hvem spÄdde kursen til 7-8? Meg bekjent sÄ er jeg ganske alene om Ä tro pÄ 1-sifret aksjekurs, men sÄ fÄr jeg jo ogsÄ som oftest rett....;)
Strategi
I dag kl 11:31 947

Mange misledes av historikk tror jeg, og mÄler opp mot i fjor pÄ samme tid.
Det de Äpenbart glemmer er at selskapet har mange flere fly i lufta, de har en sterk egenkapital som overstiger aksjeverdien pÄ selskapet.
Som Ransen nevner er IAG en sterk potensiell kjĂžper som Ăžnsker Ă„ styrke seg i Norden.
WiderĂže er innlemmet i selskapet og betalt cash.
Vintersesongene fremover er ikke lenger noen trussel da god lĂžsning ble funnet senhĂžstes i 2023.
Selskapet betaler utbytte og samler opp for utbetaling senest 2026, sannsynligvis fĂžr.
Vi vet at kursen skal til 20 ++ basert pÄ tall innevÊrende Är.
Snart er ferien over og investorene tar frem kalkulatoren.
Trafikktall for Juli for ventes gode og legges frem om fÄ bÞrsdager.
Valget burde vÊre svÊrt enkelt basert pÄ Risk/Reward.
Husk ogsÄ at store investorer og fond lastet opp pÄ 14-15 kr.

Som konklusjon kan vi understreke at selskapet er helt feil priset sett i forhold til underliggende verdier - fremtidsutsikter - samt utviklingen i juli i fjor som ikke har noen som helst verdi eller relevans til dagens selskap Norwegian Group.

Kan jo samtidig nevne at olja er 80.5 USD og besparelsene nÄ om dagen er massive da olja er selskapets desidert stÞrste utgiftspost.
WiderÞe kjÞpet ser nÄ ut til Ä betale seg selv allerede innevÊrende Är.
Helt genialt med andre ord.


Redigert i dag kl 11:51 Du mÄ logge inn for Ä svare
NASLover
I dag kl 11:44 910

Short var inndeket lit i gÄr og som regel kursen skal opp i dag, mulig med videre inndekning.. bare vent Ä se kan hende at sluttkursen blir godt over 11.
Redigert i dag kl 11:57 Du mÄ logge inn for Ä svare
Strategi
I dag kl 12:06 847

Dersom noen har tilgang til topp 50 lista er det fint om de legger den ut pÄ trÄden
Fjellbris
I dag kl 12:30 780

I lÞpet av den siste mÄneden har Brent-oljen utviklet en hode-skulder-formasjon. Bruddet pÄ den fÞrste halslinjen, den 15. juli, Äpnet for fall til rundt 82,50 dollar. Bruddet pÄ den neste, den 19. juli, Äpnet for fall mot 80 dollar.
Salgssignaler i Brent-oljen
Torsdag punkteres den tekniske stÞtten pÄ 81,45-nivÄet, noe som kan Äpne for videre fall mot 80 dollar. Brytes ogsÄ 80-nivÄet kan det Äpne for fall ned mot neste tekniske stÞtte pÄ 77 dollar, og kanskje 76 dollar.
https://www.finansavisen.no/energi/2024/07/25/8158684/dette-var-vendepunktene-i-oljeprisen

Og pt har oljepris falt til litt over 80 (80,23).
Redigert i dag kl 12:33 Du mÄ logge inn for Ä svare
YNWA250505
I dag kl 12:45 741

Er det du snakker om. I Oslo er det meldt knallvÊr i en uke bortsett fra fredagen. Om du fÄr rett sÄ er det ingen turister som Þnsker seg til Norge da pga regn vÊre? https://www.yr.no/nb/v%C3%A6rvarsel/daglig-tabell/1-72837/Norge/Oslo/Oslo/Oslo
YNWA250505
I dag kl 12:48 737

Det som er fasinerende er at du benekter fakta: Rundt 140 flyginger fra Frankfurt flyplass er innstilt som fĂžlge av klimaprotestene pĂ„ rullebanen tidlig torsdag morgen. Åtte aktivister er pĂ„grepet.

Klimaprotesten der aktivister limte seg selv fast til rullebanen pÄ Tysklands stÞrste flyplass, har fÞrt til store forstyrrelser, og 140 flyginger er innstilt, ifÞlge flyplassen.

Selv om flytrafikken ble delvis gjenopptatt igjen like fÞr klokken 8 og de fire rullebanene igjen er i bruk, mÄ reisende belage seg pÄ forsinkelser ut dagen.
YNWA250505
I dag kl 12:49 736

IfĂžlge aksjonsgruppa er det planlagte flere slike demonstrasjoner i andre deler av Europa samt Nord-Amerika den kommende tiden.
nad.oslo
I dag kl 12:59 701

17 innlegg allerede idag pÄ nas, nti, tgs dukker opp ialt som faller eller vil at det skal falle, sÄ du kan kjÞpe og ta en liten trade. Krangler med alt og alle Ris.
Redigert i dag kl 13:00 Du mÄ logge inn for Ä svare
rischioso
I dag kl 13:09 675

Du kommer med flere betydelige faktafeil og da blir jo ogsÄ konklusjonen feil - naturlig nok...;)

RE - Mange misledes av historikk tror jeg, og mÄler opp mot i fjor pÄ samme tid.
* Glem sommeren for nÄ er det lavsesongen markedet priser inn. Sommeren ble allerede priset inn i vÄres da markedet ligger 1 kvartal pÄ forskudd derav kursnedgangen.

RE - Det de Äpenbart glemmer er at selskapet har mange flere fly i lufta, de har en sterk egenkapital som overstiger aksjeverdien pÄ selskapet.
* Det du virker Ä glemme er at de har mange gamle tÞrste fly i lufta og vil mÄtte fortsette med det i minst 11-13mdr fremover som selskapet nylig meldte og kanskje ennÄ lengre fordi Boeing er sterkt forsinket. Det betyr at drivstoffutgiftene vil forbli hÞye fremover noe som dreper bunnlinja.

RE - Som Ransen nevner er IAG en sterk potensiell kjĂžper som Ăžnsker Ă„ styrke seg i Norden.
* Som kjent sÄ er det liten til ingen salgsvilje hos den nÄvÊrende ledelsen da det er de samme som ikke ville selge til IAG for noen Är siden.

RE - WiderĂže er innlemmet i selskapet og betalt cash.
* Siste kvartalsrapport forteller at WiderĂže bidro svĂŠrt lite.

RE - Vintersesongene fremover er ikke lenger noen trussel da god lĂžsning ble funnet senhĂžstes i 2023.
* Vintersesongen er lavsesong og vil fortsette Ä vÊre akkurat det. Av samme grunn priser markedet det inn allerede nÄ noe vi ser av kursutviklingen.

RE - Selskapet betaler utbytte og samler opp for utbetaling senest 2026, sannsynligvis fĂžr.
* De 800m som opprinnelig var avsatt til utbytte trengs nÄ til andre ting pga extra utgifter pÄ den eksakte samme summen meldt for bare kort tid siden.

RE - Vi vet at kursen skal til 20 ++ basert pÄ tall innevÊrende Är.
* Det vet vi ikke for hadde markedet visst det sÄ hadde ikke kursen ligget pÄ 10 tallet nÄ.

RE - Snart er ferien over og investorene tar frem kalkulatoren.
* Flere som kommer i fra ferie betyr Þkt omsetning noe som igjen Þker risken for ytterligere nedsalg nÄ som lavsesongen prises inn.

RE - Trafikktall for Juli for ventes gode og legges frem om fÄ bÞrsdager.
* Talla - ikke bare juli, men for hele sommeren har allerede blitt priset inn for lenge siden - nÄ er det lavsesongen som prises inn derav kursnedgangen.

RE - Valget burde vÊre svÊrt enkelt basert pÄ Risk/Reward.
* De smarte selger fÞr 1 sifret aksjekurs og kjÞper tilbake i senvinter nÄr vÄr/sommersesongen igjen skal prises inn. Da dette er en syklisk sesongavhengig aksje sÄ kan man ikke sitte igjennom hele Äret for da ender det opp som et nullsum spill.

RE - Husk ogsÄ at store investorer og fond lastet opp pÄ 14-15 kr.
* De kjÞper og selger om hverandre hele tiden i takt med nettopp sesongendringene - nÄ er det salg som gjelder derav den negative kursutviklingen.

RE - Som konklusjon kan vi understreke at selskapet er helt feil priset sett i forhold til underliggende verdier - fremtidsutsikter - samt utviklingen i juli i fjor som ikke har noen som helst verdi eller relevans til dagens selskap Norwegian Group.
* Konklusjonen er sÄ enkel som at selskapet er helt riktig priset for markedet har alltid rett. Prisingen man nÄ ser henger sammen med forventa fortsatt hÞye drivsstoffutgifter pga mange gamle tÞrste fly og store forsinkelser pÄ de nye. Lavsesongen prises inn hvor fallet i oljeprisen fÄr liten innvirkning i 2024 nettopp fordi hedgingen er hÞy (60%). Det er fÞrst i 2025 at hedgingen blir tatt betydelig ned (20%) hvor man da fÄr en langt mer positiv effekt av lavere oljepris, men samtidig mer sÄrbar for hÞyere oljepris.

Mao, aldri dumt Ä forholde seg til realitetene sÄ blir ogsÄ konklusjonen sÄ mye riktigere og man slipper Ä gÄ pÄ skuff etter skuff...;)
Fjellbris
I dag kl 13:10 671

Sjekk ut CODE trÄden, der er han sjefs hauser etter fÞrst Ä ha kranglet og baiset fra 1-1,5, sÄ kjÞpte han seg inn rundt 1,5 i slutten av mars og har siden hauset vilt helt ned til 0,29 - snakk om Ä bomme samt lite innsikt mtp. det han skriver og argumenterer for, blir bare svada/helt useriÞst! Har holdt pÄ slik ogsÄ i QEC, men der har han nÄ gitt opp.
Redigert i dag kl 13:13 Du mÄ logge inn for Ä svare
nad.oslo
I dag kl 13:16 638

I know, kjenner fyren.
niets
I dag kl 13:22 613

"Konklusjonen er sÄ enkel som at selskapet er helt riktig priset for markedet har alltid rett." Er den sÄ enkel? NAS-aksjen er ikke priset av habile aktÞrer med tilgang til roboter og algoritmer med interesse av en lav pris pÄ aksjen? Jeg tror det. Du tror noe annet. Andre tror mest pÄ sine egne forventninger og luftslott. Noen tjener penger pÄ aksjer og noen taper pengene sine. Jo flere feilslutninger folk gjÞr her inne, jo mere kan andre tjene... StÄ pÄ.
Redigert i dag kl 13:22 Du mÄ logge inn for Ä svare
rischioso
I dag kl 13:28 586

Det er et faktum at markedet alltid har rett - alltid og med det menes at selskapet aldri er mer verdt enn det markedet til enhver tid er villige til Ă„ gi og i disse tider sĂ„ er det rundt 10 kroningen. Å skulle skylde pĂ„ roboter og shortere hver gang kursen gĂ„r feil vei er Ă„ narre seg selv for om det var tilfellet sĂ„ ville alle og enhver benyttet en slik mulighet - noe de altsĂ„ ikke gjĂžr nettopp fordi markedet ikke er enig med deg.

GjÞr heller trenden til din venn sÄ skal du se at alt gÄr sÄ mye bedre....;)
niets
I dag kl 13:31 577

"GjÞr heller trenden til din venn sÄ skal du se at alt gÄr sÄ mye bedre....;)" Det har jeg aldri vÊrt uening i. Det er egentlig en svÊrt god ide.
Strategi
I dag kl 13:34 568

Sa du realitetene, ler hele veien til banken.
Re utsagnene dine er bare svada, og du vet det selv.

Re; LUFTFART: IAGS PLANLAGTE OPPKJØP AV AIR EUROPA I FARE-FT
I gĂ„r kl. 14:12 ∙ TDN Finans
Oslo (Infront TDN Direkt): IAGs planlagte oppkjĂžp av Air Europa er i fare ettersom tjenestepersoner i EU fortsatt er bekymret for de konkurransemessige konsekvensene.

Det fremgÄr av en artikkel i Financial Times onsdag.

Under et mĂžte mandag skal tjenestepersonene ha fortalt IAG og Air Europa at de avhjelpende tiltakene tilbudt av selskapene, som inkluderer Ă„ overfĂžre mer enn halvparten av Air Europas slots til konkurrenter, fortsatt ikke er nok til Ă„ klarere fusjonen.

Mulig motivasjonen for Ă„ sikre seg Norwegian Group er mer reell.
https://www.nordnet.no/market/stocks/16105606-norwegian-air-shuttle/order/sell?accid=2
rischioso
I dag kl 13:35 566

Skal man fÞrst svÞmme sammen med storfiskene sÄ svÞm medstrÞms for motstrÞms er sÄ veldig mye vanskeligere...;)
Ransen
I dag kl 13:36 560

Vi fÄr se om prisen er rett hvis det kommer bud. Sist gang det skjedde mÄtte IAG doble fra siste kurs bÞrsslutt fÞr det ble interessant.
Tror bÄde eierne og ledelsen ser at det ikke er forsvarlig Ä drive nÊring i norge hvor inntekten kommer i monopolpenger og kostnadene ut i euro og dollar. NAS mÄ snarlig under IAG paraplyen og fÄ benytte tilskudd som gis til bransjen av EU.
25 milliarder for selskapet inkl snart 13 milliarder i kontanter + 3,5 milliarder innbetalt pÄ nyflyene samt alle sloter og avtaler gjort for Ä sikre effektiv drift. Norwegian har 30% stÞrre oppetid enn konkurrentene
Redigert i dag kl 13:37 Du mÄ logge inn for Ä svare
rischioso
I dag kl 13:38 553

Vis meg budet og ikke minst budaksepten for inntil det foreligger sÄ er det ikke annet enn ville spekulasjoner noe som sjelden til aldri skaper en latter som varer hele veien til banken - snarere snÞrr og tÄrer...;)
Redigert i dag kl 13:39 Du mÄ logge inn for Ä svare
rischioso
I dag kl 13:45 527

Det sier veldig mye om caset om man mÄ investere pÄ basis av ville spekulasjoner om et mulig bud og det fÞr det har vÊrt en eneste samtale om det. Selskapet har kanskje mer oppetid, men allikevel tjener de mindre enn mange av konkurrentene og det er der man bÞr ha fokuset og ikke pÄ hÄpet om et bud...;)
HT2
I dag kl 14:16 441

Ta deg litt fri nĂ„ Rischico. Du har drevet selvpĂ„lagt folkeopplysning nĂ„ sammenhengende i flere dĂžgn.. Vi er selvfĂžlgelig evig takknemlige for din innsikt og viten men selv genier har fortjent litt fri... SĂ„ selv om det sikkert smerter ditt omsorgsfulle hjerte... De fleste her inne investerer av fri vilje. Det er verken din oppgave eller plikt og frelse folk her inne fra sine egne vurderinger... Selv om jeg skjĂžnner du fĂžler et kall for det😄
YNWA250505
I dag kl 14:57 315

Men nÄr Ransen lover aksjekursen pÄ kr 22 i lÞpet av oktober 4 ganger daglig er opplysninger fint Ä fÄ. Hmmmm skulle nesten tro du var aksjonÊr i NAS, HT2?
Pilteri
I dag kl 15:05 291

Pr nÄ er NAS opp. Aksjekursen blir mao ikke pÄvirket nevneverdig. Man har da statlige tvangsmidler for Ä ta hÄnd om ulovlige demonstrasjoner. Ksn jo ikke stanse flytrafikken fordi noen fÄ miljÞaktivister ikke liker den.
HT2
I dag kl 15:08 279

Ja er ikke denne trÄden for aksjonÊrer i NAS? Trodde det var ganske selvsigende jeg. Hvorfor skal folk bruke masse tid pÄ denne trÄden om man ikke har aksjonÊrinteresser i selskapet?
Ransen
I dag kl 15:08 275

Det er teknisk kursmÄl uavhengig av meglerhus. Husk at de samme husa som nÄ har 12-14 kroner i kursmÄl hadde 20-24 i vinter nÄr de skulle selge. Ett utenlandsk meglerhus hadde hele 42 kroner i mars 24.
Det gÄr an Ä tenke selv, hvor lav kan kursen gÄ og hva er NAS-group verdt.
Med mindre selskapet trues med konkurs hvilket ikke kommer til Ä skje med det fÞrste, sÄ er teknisk kursmÄl kr22.
Det kommer ogsÄ til Ä vÊre fÞrste bud, hvis det kommer.
HT2
I dag kl 15:13 259

Men jeg skjĂžnner ikke hvordan YNWA rekker Ă„ vĂŠre her? Skal ikke han ligge limt til en rullebane et sted i Europa😄?
Ransen
I dag kl 15:14 254

Derfor holder meglerhus kursmÄl pÄ 19 i dag da det er et reellt case. Det er slik luftfarten er blitt i europa enten du liker eller ikke.
Se pÄ SAS, pris 14 mrd + 50 mrd i gjeld.
Ransen
I dag kl 15:34 186

Ryanair er snart tilbake etter skuffelsen mandag. AksjonÊrene hiver ikke pengene pÄ gata utenfor londonbÞrsen. NAS-smÄaksjonÊrene har tapt milliarder ved Ä kaste aksjer pÄ gate gjennom 4 mÄneder. Det er Ärsaken til at de rike blir rikere og de fattige blir stadig fattigere.
SelvfÞlgelig plukker Fredriksen opp aksjene som smÄfolket kaster, sÄ selger han pÄ kr18-22 hvis ikke bud kommer fÞrst.
NAS er faktisk best i Europa, og i mai kÄret til nr 1 pÄ punktlighet. Selskapet slakter konsensus i Q2 fra gjÞglerne som skal kjÞpe til fondene sine og selge til dobbelt pris.
upsidedown
I dag kl 15:35 188

Kan du vise til ferske tall der NAS tjener mindre enn konkurrentene?

Gjelder ikke dette innlegget fra deg lenger?
https://www.finansavisen.no/forum/post/6062248
NASLover
I dag kl 15:43 167

Short side fortsetter Ä krympe, ned 2.62% fra 2.68% fra i gÄr. Og ned 1.29% siden top short pÄ 3.91%
Worldquant med ca. 600k inndekning .

Ser man pÄ historisk data short vs aksjekursen sÄ er aksjen i ferd med Ä utvikle mot gamle hÞyde pÄ kort sikt slik jeg ser det.


https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010196140
Redigert i dag kl 16:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Ransen
I dag kl 15:54 139

Vi ser enkelt hvordan shorterne opererer ved Ä legge ut skremmeposter som trekkes pÄ et millisekund. SmÄsparerne pisser i buksa tvert og legger ut aksjen sin for salg.
upsidedown
I dag kl 16:10 92

Det er ingenting du kan gjÞre med det Ransen. Du kan bare stole pÄ egen vurdering og handle ut fra det.

I en bunnformasjon har ogsÄ de som er pÄ vei inn motiv for Ä holde kursen i sjakk sÄ det er ikke bare shorternes roboter som jobber med Ä pleie kursen.
Ransen
I dag kl 16:15 81

Jeg er ferdigfylt og langsiktig, sÄ ingen fare med meg. NÄ venter gode trafikktall, sÄ fÄr vi se derfra. Ut fra TA mÄ det skje et under om den faller videre nÄ. Virker til at shortposisjonene skjelver om dagen

Strategi
I dag kl 16:20 56

Bare Ă„ laste med begge hender er mitt tips.