NAS er alt for billig nå, Mener ABG analytiker

NASLover
NAS 21.06.2024 kl 21:24 150877

Endelig en fornuftig kar som sier at aksjen er alt for billig

STREIKEFARE OG FRYKT FOR KOSTNADSGALOPP HAR SENDT NORWEGIAN KRAFTIG NED PÅ BØRS. ABG SUNDAL COLLIER-ANALYTIKER PETTER NYSTRØM MENER AKSJEN ER FOR BILLIG.

«Forventningene har kommet kraftig ned i det siste i likhet med resten av sektoren. På våre oppdaterte estimater handler Norwegian på 6,3 ganger inntjeningen på 2024-estimatene, som er for lavt,» skriver Petter Nystrøm i analysen i forkant av tallene for andre kvartal.

https://www.finansavisen.no/reise-og-fritid/2024/06/21/8145423/petter-nystrom-mener-flyaksje-er-for-billig
Redigert 26.06.2024 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
Strategi
I går kl 23:27 995

Brent Spot
Aktiver sanntidskurser
Siste
77,38 USD
Noen som lurer på om dette gjør en forskjell på inntjening?
På kvartal 2 uttalte Karlsen at Widerøe var bedre hegdet en Norwegian, akkurat nå er det Norwegian som drar litt ekstra fordeler i Norwegian Group.
Siste måned har USD styrket seg mot krona med 2.55 %.
Siste måned er olja ned 10.63 %.
Konklusjon stor fordel for gruppen.
Oljeprisen er kraftig ned først og fremst pga. lavere industri produksjon i Kina, som kan bli langvarig.
USA produserer nå store volumer til lav kost.
Redigert i går kl 23:41 Du må logge inn for å svare
Ransen
I dag kl 00:24 910

Ikke ille på kostnadssiden nå, men om olja holder seg lav og krona styrker seg mot dollar og euro så har vi en perfekt kombo i mot gode trafikktall. Trondyman sin TA viser vei mot Kr 22. For dem som følger han så viser det seg å stemme med de fleste analysene.
O’leary får bare hyle så mye han vil om betalingsvillighet, men selskapet hans er basert på laveste grad service og et helt annet marked enn NAS.


rischioso
I dag kl 11:12 615

Vel, fasiten vil jo aldri være statisk siden caset ikke er det - mao, fasiten for Q1 er jo ingen fasit for Q2, men legger føringer for forventninger om Q2 med tilhørende diskusjoner rundt akkurat det. Nå har jo jeg mfl fortalt deg over tid at aksjekurser på 15-20 ikke ville bli tilfellet på en god stund fordi den skulle ned på 10 tallet og videre ned på 1-sifret. Nå er kursen godt etablert midt på 10 tallet og i godt driv mot 1 sifret så hadde du hørt på det tidligere og ikke vært fastlåst i håpet om 15-20 så hadde du også sluppet å sitte med rød posisjon - men for all del, fasiten fikk du servert men du valgte altså å etablere din egen alternative fasit basert på håpet som feilet noe ene og alene var ditt valg og du må derfor ta konsekvensen av det - ikke mer komplisert enn som så, men litt ydmykhet burde være å forvente sett i lys av at du sikkert har fått lurt inn flere på feil grunnlag ...;)

Fortsatt god helg!
rischioso
I dag kl 11:16 609

Noe forskjell vil det utgjøre med forbehold om at den vil bli liggende på 70 tallet over tid, men ikke all verden for hedgingen er relativt høy for 2024 - hele 60%. Det er først i 2025 at lavere oljepris vil utgjøre en forskjell for da er hedgingen satt til knappe 20%, MEN da med risk for at det vil bli extra utfordrende om oljeprisen mot formodning blir sterk.
Redigert i dag kl 11:17 Du må logge inn for å svare
Ransen
I dag kl 11:33 588

Tror du misforstår dette med hedging av fuel. Hedget fuel er allerede kjøpt og betalt til en avtalt pris. Om NAS ønsker å benytte en lavere periodisk markedspris så sparer de på hedgingen til senere i tilfelle prissjokk.
Nas har hedget fuel for å kunne ha fortusigbare kostnader. Kommer fuelprisen ytterligere ned så vil det sannsynligvis fortsatt hedges for både 2025 og 2026.
Husk at selskaper som hedger fuel som er en stor kostnad må være økonomisk robuste. Norse Atlantic får ikke denne muligheten. Lufthansa fikk hedget litt i fjor.

I alle transportselskaper så er drivstoff den største enkeltkostnaden. Svært få han betale denne før oppgjøret er kommet på bordet. NAS kan da de har penger til dette
Redigert i dag kl 12:05 Du må logge inn for å svare
Strategi
I dag kl 11:50 566

Nå er det vel slik at billett priser og estimerte inntekter er satt i forhold til høy oljepris.
Det er klart at selskapet har store fordeler av dagens pris på kort sikt og mulig bedre på lang sikt uten at jeg skal spå dette.
For Widerøe sin del er fordelen også svært stor selv om de er litt sterkere hegdet enn Norwegian.
Jeg husker ikke hegdingen i 2023 for Norwegian , men det er svært mange elementer i nye Norwegian Group som tilsier at fallet sammenlignet i fjor ikke blir sammenlignbart.
Kursen burde snudd opp på vesentlig høyere aksjekurs enn vi ser nå.
Basert på dette tror jeg Fredriksen og co samt andre større investorer vurderer solid inngang dag for dag.
Jeg mener du bruker "en svært dårlig historikk" fra fjoråret som eksempel og glemmer at Norwegian Group samt markedet er i en er i en helt annen situasjon i år.

Ta deg sammen og prøv å være litt edruelig.
MisterLupus
I dag kl 15:51 367

Nå ble jeg optimist med tanke på mandagen fordi hver eneste gang uten unntak, du har dukket opp her og spådd énsifret, så spretter aksjen opp på 11-tallet igjen og blir der en stund. Altså om man kaster sekstusen stein og én av dem til slutt treffer, er det egentlig noe å være stolt av?

Jeg skjønner det er mye haussing på gang her, kursmålet på 22 fra Trondyman eksempelvis, som jeg linket, vel premisset for det kursmålet er allerede brutt den grensen fallt vi gjennom allerede når guidingen skiftet og nå er vi i den sonen han anså som farlig med tanke på videre kollaps så å lene seg på den nå, da hausses det sterkt. Faktisk er ikke den TAen særlig relevant lengre, nettopp fordi guidingen endret seg, dette er en ny situasjon jeg synes det er ganske umulig å spå verken ene eller andre veien.

Men for ordens skyld, etter Q2-rapporten har bunnlinjene pekt oppover, to ganger ned på øvre del av titallet men ellers solid over elleve, med unntak av akkurat nå de siste to dagene har det pekt ned. Men så kollapset jo hele børsen i går så det blir tynn suppe å påstå trend utfra dette ihvertfall på nåværende tidspunkt. Alle meglerhusene med to unntak, ser større oppside enn nedside for NAS akkurat nå. Jeg er enig med DNB personlig, og synes 14 er et realistisk mål. Alt over for bonus å regne det er nok der jeg hopper av på øvre del av 13-tallet og da med stor nok profitt så jeg smiler.

Jeg er ikke så begeistret for haussingen her inne jeg heller, det er mye av den, masse hakk i plata også når det gjelder eksempelvis oppkjøp men de som hausser, de har ihvertfall interessante oppdateringer også, og nyttig, relevant informasjon. Du derimot, du er en opplagt baisser, full av feilaktige påstander, overdrivelser og en som taler over evne om ting du ikke forstår.

Selv om aksjen faller til énsifret, om du endelig får rett etter bare åttetusensekshundreogfemtifire forsøk (rundt regnet), så bør man ikke selge seg ut på titallet og da ihvertfall ikke på ditt råd. Man er ikke avhengige av å treffe bunnen perfekt, for å tjene gode penger, det holder i massevis å være "nære nok" hvilket titallet nok definitivt er (11-tallet også for den saks skyld) og da bør man heller bare etterfylle om den går desto lavere.

Lytter man til folk som deg, selger i bunnsjiktet fordi man håper at kursen skal desto lavere, da tar man større risk enn gevinst og selv om man kan være heldige nå og da så vil man over tid gi bort pengene sine til andre mer tålmodige eller mindre skvetne folk. Det finnes situasjoner der det å trade er enkle, kjappe penger, men NAS er ikke der per nå NAS står ved et vendepunkt.

Kanskje går den lavere først, flipp en mynt liksom se hva som skjer, men den skal definitivt høyere.
Ransen
I dag kl 16:57 295

Husk nå på at en aksje med mye følelser som Norwegian, så kan man ikke forutse noen ting, slik som for 4 årsiden da aksjonærene priset selskapet til 50 milliarder, med 572 millioner i minus året før. Da sa analytikerne at resultatet måtte være minst 3-5 milliarder for å forsvare den kursen.
Nå er selskapet knallsterkt og har milliardresultat og snart 13 milliarder på bok og prises til 10.

Dette er mitt siste innlegg inntil 2026 når utbyttet blir utbetalt. Da skal jeg fortsette å gni det inn for alle som taper penger på aksjen.
Fjellbris
I dag kl 16:58 294

Meget godt skrevet og helt enig (selv om jeg tror på sikt, dvs. frem mot 2026 og når det nærmer seg utbytter, så vil vi igjen se kurs langt over kr 14)👍👌
Redigert i dag kl 17:09 Du må logge inn for å svare
Strategi
I dag kl 19:14 173

Denne må du være så vennlig å utdype nærmere, hvilke meglerhus har kursmål med nedside "akkurat nå" som du sier.
Re;Alle meglerhusene med to unntak, ser større oppside enn nedside for NAS akkurat nå.
MisterLupus
I dag kl 19:29 150

Jeg burde solgt når den var over atten, men trodde på haussinga (min egen meglers inkludert) at den skulle videre derfra ergo tapte jeg en del profitt der når jeg omsider erkjente hvor det trendet og solgte meg ut tett under sytten (men med inngang på 14,2 så ble det nok penger uansett. Mange som kjøpte seg inn senere på det nivået, 14,5-17,5 og stolte på videre oppgang, de står nå i minus og det finnes ingen garanti for at de tallene blir grønne igjen med det første så jeg skjønner at folk blir frustrerte på dem som var så skråsikre selv når trenden pekte nedover for fjerde-femte uka på rad, at den uansett "helt garantert" skulle opp mot 22.

Men altså det er litt mer tilgivelig at folk tok feil og hausset dengang, når tross alt "alle" de mest seriøse meglerhusene så til de grader bommet de òg samt når ledelsen selv (helt utilgivelig) valgte å stå ved guidingen sin, enn at folk sitter og baisser nå. De som selger seg ut på dette nivået, det er ganske opplagt at oppsiden er stor og at det i såfall gjøres med større risk enn gevinst, så å anbefale folk dit eller å skremme dem vekk nå, da risikerer man å svindle dem.

Personlig, jeg tror den skal opp på samme nivå som forrige topp, og at den neste gang er bedre rustet for videre ferd over 20, ihvertfall hvis driften fortsetter like fornuftig og profittorientert som hittil samt at ledelsen blir (langt!) flinkere å kommunisere med markedet. Men, denne aksjen er en folkeaksje, og det jeg bare er nødt å innrømme nå, er at i likhet med en majoritet av småaksjonærer så oppfører den seg irrasjonelt. Den er altfor følelsesstyrt og det gir storinvestorene altfor mye makt de kan i bunn og grunn diktere kursen dit de til enhver tid vil selv med mindre bevegelser fordi absolutt alle er så enkle å bevege, så derfor velger jeg å hoppe av på et trygt nivå og aldri se meg tilbake fordi dette er temmelig fårete det som foregår her.

Aksjen er rett og slett uattraktiv for en fyr som meg. Jeg kan godt være den lille sugefisken som henger ved haikjeften og renser gjellene dens for matrester nå og da, det er en disiplin jeg mestrer godt, men jeg foretrekker forutsigbarhet altså å være min egen lykkes (eventuelt ulykkes) smed.

Men ja, baissing er bajs og haussing er ikke bra det heller. Heldigvis stolte jeg på megleren min forut nedguidingen i Juli og solgte meg ut med litt tap dagen før trafikktallene, når de fleste hausset som bare fy og kursen toppet seg. Jeg står godt posisjonert nå fordi jeg fattet det valget, men mandag derimot, denne gangen blir jeg sittende.

Jeg tror tallene for Juli er gode, jeg bor midt i sola og selv her har sommeren vært elendig, nabohusene stått tomme, men går den mot all formodning ned, vel med mindre de tallene er urovekkende dårlige da må jeg bare være tålmodig for veldig langt unna bunnen er vi uansett ikke og straks den bunnen eventuelt nåes, da skal den opp igjen frem mot Q3 og ja jeg tror 13-14 i såfall er et minimum.

En generell tommelfingerregel til folk som er usikre: Kjøp lavt, selg høyt, i midtsonen da må man se hvilken vei det trender og da er det tryggeste å følge bunnlinjen, ikke toppene. Nedside kontra oppside, de som råder deg til å kjøpe når sistenevnte er mindre enn førstenevnte, da bør man være skeptiske, likeså ovenfor dem som prøver å få deg til å selge når førstenevnte er mindre enn sistenevnte. Akkurat nå i NAS, så er oppsiden med trygg margin større enn nedsiden, så da enten kjøper man eller holder, eventuelt begge deler.

Og dette er vel omtrent det første man lærer om aksjer så skjønner man ikke såpass engang, da anbefaler jeg høyrentekonto.
MisterLupus
I dag kl 19:37 135

Nei den må jeg ikke utdype, så mye tekst, det ble rett og slett feil jeg skulle slette det så den påstanden den dementerer jeg tvert.

Grunnen til at jeg skrev det er ganske enkelt fordi jeg personlig ser laveste nedside på 8-8,5 og i såfall "i verst tenkelig scenario" er nedsiden større enn det de mest negative kursmålene indikerer, men det tallet er så spekulativt at jeg følte det var feil å benytte det. Så jeg beklager, det var bare dårlig korrektur.

Snittlig kurs per nå er 14,5 (sist jeg sjekket) så det føles veldig trygt å hevde at oppsiden er langt større enn nedsiden.
Strategi
I dag kl 20:27 76

Synd du gir deg på bunnen Ransen, men sannsynligvis har du flere Nick som du nå velger å bruke.
Men du er hjertelig velkommen tilbake som Ransen.
Å skrive på fora krever en ærlig tilnærming for de som ønsker kursen opp og det må underbygges på en god måte over tid.
Et stikkord er «tillit til det man skriver» som igjen baserer seg på tilgjengelig informasjon om hvordan man ser et selskap står sett i forhold til «økonomi-underliggende verdier - marked og sannsynlige fremtidsutsikter.
Har lagt merke til at du ikke har noe i mot et videre fall, det er såvidt ikke noe galt i det, men det kolliderer med en god del av dine tidligere innlegg og dette svekker tillit.
Det er jo slik at alle ønsker å kjøpe en aksje billigst mulig men det vi ser her på fora er ikke særlig tillitsvekkende og de som leser her på trådene bør være klar over at mange av de som skriver her også har roller i diverse megler hus samt andre spesifike roller basert på andres og egne interesser.
Det bør alltid være en mening bak innleggene som underbygger synspunktet til den som skriver.

Uttalelser som: hva var det jeg sa, «nå kommer snart ensifferet» kurs er ikke noe verd og det er ikke noe substans eller logisk bakgrunn for uttalelsen bortsett fra en skare med tilhengere som følger som hodeløse struts.
upsidedown
I dag kl 20:57 37

Hvis brorparten har fulgt mine råd fra mai er de i posisjon for kjøp nå, men det er trolig for komplisert for deg å forstå. Jeg påpekte fra mai at det var tunge aktører som solgte ned kursen i NAS godt hjulpet av short. Få trodde det var short av betydning før aksjen kom ned på 10-tallet og netto short økte jevnt.

Du får ta deg tid til å lese hva jeg har skrevet i stedet for å gjette hva jeg har skrevet for å få det til å passe inn i ditt bilde og dra konklusjoner på sviktende grunnlag.