NAS er alt for billig nå, Mener ABG analytiker

NASLover
NAS 21.06.2024 kl 21:24 168055

Endelig en fornuftig kar som sier at aksjen er alt for billig

STREIKEFARE OG FRYKT FOR KOSTNADSGALOPP HAR SENDT NORWEGIAN KRAFTIG NED PÅ BØRS. ABG SUNDAL COLLIER-ANALYTIKER PETTER NYSTRØM MENER AKSJEN ER FOR BILLIG.

«Forventningene har kommet kraftig ned i det siste i likhet med resten av sektoren. På våre oppdaterte estimater handler Norwegian på 6,3 ganger inntjeningen på 2024-estimatene, som er for lavt,» skriver Petter Nystrøm i analysen i forkant av tallene for andre kvartal.

https://www.finansavisen.no/reise-og-fritid/2024/06/21/8145423/petter-nystrom-mener-flyaksje-er-for-billig
Redigert 26.06.2024 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
upsidedown
I går kl 21:19 458

Det er fullt akseptabelt. Ikke alle liker aksjer som styres av short. Men mitt valg er å bruke tid på NAS da jeg liker å ta inngang i aksjer der short har herjet lenge og det fundamentale er på plass. Det er der jeg har tjent mest penger over tid.

At rischioso har solgt og er tilbake på tråden og argumenterer som vi fortsatt er i begynnelsen av mai forandrer ingenting på min strategi. Han sitter forøvrig fast i Code og hausser med en dyprød portis som får alt til å se blekrosa ut i NAS…just saying :-).

rischioso er ok, men jeg følger ikke hans råd…

PS!
AKSO ble presset ned til fem med bokførte salgsverdier som tilsvarte 22 kroner per aksje. Intet er nytt under solen…
Redigert i går kl 21:24 Du må logge inn for å svare
Ransen
I går kl 21:37 421

Tenk litt Warren Buffet. Selg aldri med tap,,en god aksje kommer alltid tilbake.
De eneste selskap som har hatt like stort fall som NAS er de med akutt pengemangel/emisjonsvarsel.
Ingen ting tyder på dette i NAS. Snart får vi melding om 13 milliarder på bok og over 1 milliard iutbyttefondet.
I prinsippet er NAS en outsider i forhold til konkurrentene. De har Widerøe som har stor statsstøtte,de har gjort storavtaler med forsvaret hvor mer en 8000 personer ukependler. De har avtale med stat og fylkeskommuner, politikere reiser mye.
Det er også en del andre storavtaler som er plukket fra SAS.
Alt i alt er selskapet godt etablert i et betalingsdyktig og godt marked.
Stepping
I går kl 21:50 386

Nå begynner vinduet for å korrigere piloter og evt andre vågale ansatte å lukkes. Skal ledelsen vise hvem som har buksene på eller bare tåkeprate seg bort? Sikkert flåsete men om de ansatte og spes pilotene bestemmer i selskapet så får det nesten børsmeldes så kan de som kjøper aksjer og de som shorter forholde seg til rett ledelse.
Ransen
I går kl 22:00 362

Logg deg inn på FA-video kl 1200 neste torsdag så får du høre hva Karlsen sier. Kanskje det er noe i at Topp 50 som representerer 70% av aksjene netto kjøper…
Redigert i går kl 22:00 Du må logge inn for å svare
Stepping
I går kl 22:10 340

Den halve kaffekoppen er vel hele marginen selskapet har på billettene `? Glem aldri de ansatte under pandemien" ta eierne"
Ransen
I går kl 22:20 306

Er bare tullprat på deg Vi visste at det kom lønnsøkning men ikke så mye. Q2 viste hele troppen at det går an å kutte kostnader når salg og priser var dårlig.
Hva sa Karlsen om denne saken på webcasten???
upsidedown
I går kl 22:25 288

Av det som ble omsatt mandag kjøpte topp 50 netto drøyt 2 millioner aksjer.

Danske bank tok største potten.

Ingen shortaksjer levert tilbake hos de markante utlånerne.
Stepping
I går kl 22:31 269

Nei hva han sa om pilotene? Sikkert noe som de bestemmer vi føyer oss etter deres krav , de har strupetak på selskapet hver eneste Juli.Om de krever 35% ved neste korsvei så blir det 35%., Pri 1 er å lønne ansatte og betale regningene våre. Var det rett??


































Ransen
I går kl 22:39 247

Det er bra og egentlig forventet. Men svært mange småsparere blir selvforskyldt robbet til skinnet i disse dager. Aksjehandel er overføring av verdier fra utålmodige til tålmodige.
Jeg tror juli måned alene gir 1,3 milliarder årsresultatet. I fjor ga juli 1,1 milliard.
MisterLupus
I går kl 23:18 164

Poenget var ikke å prise richottos analytiske evner, men tvert om å påpeke hvor absurd det er når selv han klarer å treffe bedre på kursmålet enn det anerkjente meglerhus og faktiske analytikere har maktet. Vi er nærmere hans grimme profetier, enn det de har regnet seg frem til, og mer trenger man egentlig ikke å si det er jo helt hinsides det meste.

Og for ordens skyld, jeg tror ikke det er noen stor konspirasjon på gang her, jeg stoler på meglere og analytikere de har stort sett tjent meg godt og ikke tror jeg storaksjonærene sitter der samordna og rigger det til de heller. Det er kun nevnte dynamikk med småaksjonærer som er altfor lette å pøble med, og storfolk som (selvfølgelig jeg skjønner dem godt) ikke klarer å dy seg. Du dytter dem to prosent liksom, også faller de helt på egenhånd fire til for så å flakse rundt som blenda høner. Selvfølgelig er det mye penger å tjene på sånt, jeg ville nok latt meg friste jeg òg er som sagt litt misunnelig.

Men å dy seg, det bør de, ihvertfall litt. For nå er det så opplagt hva de driver med og dessuten skader det så mange som egentlig gjør alt rett, også, at over tid vil det drepe tilliten til aksjen eller i det minste gjøre aksjonærene veldig defensive, altså hemme kursutviklingen betraktelig ja kanskje kjøpsvolumet også hvilket vil forårsake desto høyere volatilitet. Det er absolutt verdier i det å moderere seg også, for å verne om produktet, og vi er nok på det punktet der sånt bør vurderes.

Om ikke annet så for min del, så jeg kan hute meg vekk herfra kjappest mulig, endelig kæsje inn og la dem fortsette rovdrifta i fred 🤣

Og Ransen...

Hadde ikke jeg lyttet til eget hode så hadde jeg ligget henvist av kona på sofaen, fortsatt med 13,2 som inngang og nå titalls tusen i rødt. Warren har mange gode råd men som alt annet, alle gode råd har sin tid og sitt sted man bør ikke gjøre religion av dem, og har man vett til det, er det helt greit å være litt bevegelig faktisk kan det å ta et mindre tap under enkelte omstendigheter, åpne muligheten for større gevinst.

Alt må vurderes på stående fot, ingen to situasjoner er helt like så da finnes det heller ikke ett råd som passer hver gang, uansett situasjon. Det tror jeg faktisk Buffet selv er enig i, han har jo sitt å si om hvor dårlig business eksempelvis flyaksjer er men har likevel gode penger på nettopp flyaksjer.
Ransen
I går kl 23:20 160

Karlsen svarer Jakob Iqbal på spørsmål om pilotlønninger. Vi ser nå på mulighetene for å flytte kapasitet til andre steder. Dette traff såpass at Iqbal ble tilfreds.
Men det skal selvfølgelig konspireres en masse rundt dette av folk med 0-10 aksjer.
Stepping
I går kl 23:29 142

Flott mitt råd Albania Bulgaria Latvia , NB husk å sparke norske piloter,
upsidedown
I går kl 23:35 128

Har gått gjennom historikken til Folketrygdfondet. 2. oktober 2023 startet utlån av aksjer til short etter at de hadde ligget stabilt siden starten av juni. I 2024 startet massive utlån 7. juli og mye av det er nå levert tilbake.
Ransen
I går kl 23:36 128

Risotto visste ikke at de kom en kortvarig korreksjon på verdens børser som dro NAS ned ytterligere 10%.
Aksjen kan like gjerne stå i 14 kroner som i 9 i neste uke. Selskapet går så det griner, fyller på med kontanter, betaler ned den lille gjelden den har fortløpende.
Felien er at selskapet er registrert i verdens rikeste land, med de beste fordeler for tap på aksjer. Hadde nas vært registrert i storbritannia så ville dette selskapet vært verdt 30 milliarder.
Det er vel den kursen Karlsen også hinter om her hjemme.
Norwegian group og Ryanair er ikke i samme marked. O’Leary skulle gjerne ha sendt flyene sine til Bødø, Tromsø og Alta fulle av asiatiske og amerikanske rikinger som skal se på nordlys og vill natur, men får det ikke til.
upsidedown
I dag kl 00:06 66

Det finnes enkle løsninger for å kurere angsten.

Legg inn en short med gearing som tar opp potensiell nedside. Da vinner du på nedturen og når du snur posisjonen vinner du på oppturen. Har du i tillegg frie midler vinner du enda mer på sikt.