NAS er alt for billig nå, Mener ABG analytiker

NASLover
NAS 21.06.2024 kl 21:24 183890

Endelig en fornuftig kar som sier at aksjen er alt for billig

STREIKEFARE OG FRYKT FOR KOSTNADSGALOPP HAR SENDT NORWEGIAN KRAFTIG NED PÅ BØRS. ABG SUNDAL COLLIER-ANALYTIKER PETTER NYSTRØM MENER AKSJEN ER FOR BILLIG.

«Forventningene har kommet kraftig ned i det siste i likhet med resten av sektoren. På våre oppdaterte estimater handler Norwegian på 6,3 ganger inntjeningen på 2024-estimatene, som er for lavt,» skriver Petter Nystrøm i analysen i forkant av tallene for andre kvartal.

https://www.finansavisen.no/reise-og-fritid/2024/06/21/8145423/petter-nystrom-mener-flyaksje-er-for-billig
Redigert 26.06.2024 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 10:32 310

RE - Gulvet for høstnedgangen er blitt høyere for hvert år.
* Ja, det snudde på 6,7 i 2022 og 7,88 i 2023 så at det snur på 8ish kan nok hende, men vi er ikke der ennå...

RE - NAS er ikke hodeløse når det gjelder hedging av fuel, men en god del av dette ble brukt i vår med oljepris over 90 usd/b
* Vel, historien viser at det har vært flere milliardtap relatert til nettopp fuel...

RE - Så tanker de til markedspris når denne er under budsjettert pris..
* Handlingsrommet er kun 40% for NAS med en hedging på 60% og handlingsrommet for Widerøe er på knappe 20% med en hedging på hele 80% så ikke lett når man er så massivt hedget...

RE - Det er EN analytiker som har kursmål på 9 kroner. Han direkte sammenligner Norwegian med Ryanair. Det er to vidt forskjellige markeder og ikke minst servicenivå.
* Det kun 1 nå, men så er det også det ferskeste kursmålet så sannsynligheten er høy for at de andre følger etter...

RE - Bare cashbeholdningen er snart kr 12,50 for aksjen.
* Farlig å vektlegge cashbeholdningen for mye da den svinger voldsomt mellom hver Q...
Fjellbris
I dag kl 10:39 282

Helt enig i alt du skriver👍 Godt du gidder ta diskusjonen med Richioso, husk også på at kurs i år vs høsten i fjor før det snudde er inkl. Widerøe som ble betalt cash 1,1 miliarder og der avtalen først endelig ble godkjent av konkurranse tilsynet 21. desember i fjor. En avtale som selvfølgelig NAS i hele høst vil høste MYE av vs i fjor.

Ser Risch også drar rentekortet (USA setter ned renten vil senke verdens børser). Går verden inn i resesjon så kan det selvfølgelig skje, men jeg er skeptisk til resesjon da mange bedrifter og selskaper verden over går bedre enn noen gang (som NAS) og vs LY spesielt, og en rente nedgang pleier spm oftest også i litt lengre løp å sende børs USA opp, samt for NAS så vil jo det si at folk får mer penger neste år med lavere rente til å reise enda mer. Vi ser jo nå i år/sommer at hotell selskapet, reiselivsnæring og NAS alle melder om rekordresultater (ref også Scandic, Petter Stordalen/Strawberry) og rekord bookinger fremover, så rente for folk 5,5-7% har ikke påvirket reising i år,folk etter 2 år m pandemi prioriterer reiser og opplevelser uansett. Utlendinger ikke minst, ref coolcation, Nordlys turisme osv. Fortetning og kurs konf trafikk viser også god forhåndsbooking ut året, ref igjen rapporter fra hotell selskapene + NAS selv.
Redigert i dag kl 10:46 Du må logge inn for å svare
Ransen
I dag kl 10:51 239

Tror du forstår at du er ute på tynn is. Kontantbeholdningen har ikke svingt siden restruktureringen. Det er en strek opp med litt høyere peek etter Q3 for hvert år.
Milliardtap på fuel i NAS er relatert til gamle NAS da de i perioder ikke hadde økonomi til å hedge fuel. Det er dyrt å være fattig.
Nas i dag er i en langt annen situasjon, og til kostnadskontroll besitter de to av de beste i verden på kostnadskontroll.
rischioso
I dag kl 10:54 229

Er det slik at man får noen form for refusjon når bom%'en overstiger treff...?...;)
rischioso
I dag kl 10:59 209

Rentekortet er en realitet og betyr ikke at verden er i en resesjon når FED setter ned renten, men det betyr at USA er og USA er verdens største økonomi så at det vil bli negative bølger Worldwide av en rentenedsettelse over dammen er jo ingen hemmelighet...

Når det kommer til USA og Norge så er de i en motsatt situasjon - Norge må la den høye renten bestå alternativt sette den opp om ikke krona skal gruses ytterligere så at vi får sterkere kjøpekraft her med det første faller jo på sin egen urimelighet - mao, det er viktig å holde tunga rett i munnen og ikke blande epler og pærer...;)
Redigert i dag kl 11:00 Du må logge inn for å svare
NASLover
I dag kl 11:31 128

Utenlandske turister ga trafikkboom på norske flyplasser
4,9 millioner reisende var innom norske flyplasser i juli, melder Avinor. De forventer også at det blir flere utenlandske turister på norske flyplasser i årene fremover.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/kwv01X/utenlandske-turister-ga-trafikkboom-paa-norske-flyplasser
Fjellbris
I dag kl 12:00 51

Ref høy rente bestå i Norge:
1) Har det høye rentenivået i Norge som vi har pt påvirket folks reiselyst i år synes du? Ser du det igjen i NAS sine trafikk tall i år?
2) Vil nedsatt rente i USA / Europa føre til at folk flyr mer eller mindre til Norge fremover?
3) Svak kronekurs bidrar selvfølge også as we speak til at Norge er et meget attraktivt reisemål, både fra USA, Europa og Asia. Selv om renten settes noe ned på sikt så vil kronekurs vs tider vi opplevde euro og dollar 7-8 tallet trolig aldri komme tilbake.
4) Dersom Norges bank velger å holde renten høy noe lenger, også sette den noe opp (maks nye 0,5 trolig bare 0,25) så vil den jo snu ned en gang i løpet av neste år.
Dog vil den aldri komme ned på 1-2 tallet som vi opplevde under pandemien, så utlånsrente 4- 5% vil nok bli normalen, som fortsatt historisk sett er lavt og vil ikke påvirke nordmenns reiselyst.
Kronekurs euro / dollar over 10 i årene fremover (og da må krona først styrke seg mye vs dagens) vil gjøre Norge fortsatt meget attraktivt mtp reiser året rundt. Norge vs tidligere er for mange nå også meget aktuell om vinteren og da ikke bare pga ski, men Nord Norges enorme turistrøkk fra utlandet også vinter (midnattssol sommer og Nordlys vinter).
Redigert i dag kl 12:03 Du må logge inn for å svare