NAS er alt for billig nÄ, Mener ABG analytiker

NASLover
NAS 21.06.2024 kl 21:24 184338

Endelig en fornuftig kar som sier at aksjen er alt for billig

STREIKEFARE OG FRYKT FOR KOSTNADSGALOPP HAR SENDT NORWEGIAN KRAFTIG NED PÅ BØRS. ABG SUNDAL COLLIER-ANALYTIKER PETTER NYSTRØM MENER AKSJEN ER FOR BILLIG.

«Forventningene har kommet kraftig ned i det siste i likhet med resten av sektoren. PÄ vÄre oppdaterte estimater handler Norwegian pÄ 6,3 ganger inntjeningen pÄ 2024-estimatene, som er for lavt,» skriver Petter NystrÞm i analysen i forkant av tallene for andre kvartal.

https://www.finansavisen.no/reise-og-fritid/2024/06/21/8145423/petter-nystrom-mener-flyaksje-er-for-billig
Redigert 26.06.2024 kl 22:52 Du mÄ logge inn for Ä svare
rischioso
I dag kl 10:32 617

RE - Gulvet for hĂžstnedgangen er blitt hĂžyere for hvert Ă„r.
* Ja, det snudde pÄ 6,7 i 2022 og 7,88 i 2023 sÄ at det snur pÄ 8ish kan nok hende, men vi er ikke der ennÄ...

RE - NAS er ikke hodelÞse nÄr det gjelder hedging av fuel, men en god del av dette ble brukt i vÄr med oljepris over 90 usd/b
* Vel, historien viser at det har vĂŠrt flere milliardtap relatert til nettopp fuel...

RE - SÄ tanker de til markedspris nÄr denne er under budsjettert pris..
* Handlingsrommet er kun 40% for NAS med en hedging pÄ 60% og handlingsrommet for WiderÞe er pÄ knappe 20% med en hedging pÄ hele 80% sÄ ikke lett nÄr man er sÄ massivt hedget...

RE - Det er EN analytiker som har kursmÄl pÄ 9 kroner. Han direkte sammenligner Norwegian med Ryanair. Det er to vidt forskjellige markeder og ikke minst servicenivÄ.
* Det kun 1 nÄ, men sÄ er det ogsÄ det ferskeste kursmÄlet sÄ sannsynligheten er hÞy for at de andre fÞlger etter...

RE - Bare cashbeholdningen er snart kr 12,50 for aksjen.
* Farlig Ă„ vektlegge cashbeholdningen for mye da den svinger voldsomt mellom hver Q...
Fjellbris
I dag kl 10:39 589

Helt enig i alt du skriver👍 Godt du gidder ta diskusjonen med Richioso, husk ogsĂ„ pĂ„ at kurs i Ă„r vs hĂžsten i fjor fĂžr det snudde er inkl. WiderĂže som ble betalt cash 1,1 miliarder og der avtalen fĂžrst endelig ble godkjent av konkurranse tilsynet 21. desember i fjor. En avtale som selvfĂžlgelig NAS i hele hĂžst vil hĂžste MYE av vs i fjor.

Ser Risch ogsÄ drar rentekortet (USA setter ned renten vil senke verdens bÞrser). GÄr verden inn i resesjon sÄ kan det selvfÞlgelig skje, men jeg er skeptisk til resesjon da mange bedrifter og selskaper verden over gÄr bedre enn noen gang (som NAS) og vs LY spesielt, og en rente nedgang pleier spm oftest ogsÄ i litt lengre lÞp Ä sende bÞrs USA opp, samt for NAS sÄ vil jo det si at folk fÄr mer penger neste Är med lavere rente til Ä reise enda mer. Vi ser jo nÄ i Är/sommer at hotell selskapet, reiselivsnÊring og NAS alle melder om rekordresultater (ref ogsÄ Scandic, Petter Stordalen/Strawberry) og rekord bookinger fremover, sÄ rente for folk 5,5-7% har ikke pÄvirket reising i Är,folk etter 2 Är m pandemi prioriterer reiser og opplevelser uansett. Utlendinger ikke minst, ref coolcation, Nordlys turisme osv. Fortetning og kurs konf trafikk viser ogsÄ god forhÄndsbooking ut Äret, ref igjen rapporter fra hotell selskapene + NAS selv.
Redigert i dag kl 10:46 Du mÄ logge inn for Ä svare
Ransen
I dag kl 10:51 546

Tror du forstÄr at du er ute pÄ tynn is. Kontantbeholdningen har ikke svingt siden restruktureringen. Det er en strek opp med litt hÞyere peek etter Q3 for hvert Är.
Milliardtap pÄ fuel i NAS er relatert til gamle NAS da de i perioder ikke hadde Þkonomi til Ä hedge fuel. Det er dyrt Ä vÊre fattig.
Nas i dag er i en langt annen situasjon, og til kostnadskontroll besitter de to av de beste i verden pÄ kostnadskontroll.
rischioso
I dag kl 10:54 535

Er det slik at man fÄr noen form for refusjon nÄr bom%'en overstiger treff...?...;)
rischioso
I dag kl 10:59 515

Rentekortet er en realitet og betyr ikke at verden er i en resesjon nÄr FED setter ned renten, men det betyr at USA er og USA er verdens stÞrste Þkonomi sÄ at det vil bli negative bÞlger Worldwide av en rentenedsettelse over dammen er jo ingen hemmelighet...

NÄr det kommer til USA og Norge sÄ er de i en motsatt situasjon - Norge mÄ la den hÞye renten bestÄ alternativt sette den opp om ikke krona skal gruses ytterligere sÄ at vi fÄr sterkere kjÞpekraft her med det fÞrste faller jo pÄ sin egen urimelighet - mao, det er viktig Ä holde tunga rett i munnen og ikke blande epler og pÊrer...;)
Redigert i dag kl 11:00 Du mÄ logge inn for Ä svare
NASLover
I dag kl 11:31 434

Utenlandske turister ga trafikkboom pÄ norske flyplasser
4,9 millioner reisende var innom norske flyplasser i juli, melder Avinor. De forventer ogsÄ at det blir flere utenlandske turister pÄ norske flyplasser i Ärene fremover.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/kwv01X/utenlandske-turister-ga-trafikkboom-paa-norske-flyplasser
Fjellbris
I dag kl 12:00 357

Ref hÞy rente bestÄ i Norge:
1) Har det hÞye rentenivÄet i Norge som vi har pt pÄvirket folks reiselyst i Är synes du? Ser du det igjen i NAS sine trafikk tall i Är?
2) Vil nedsatt rente i USA / Europa fĂžre til at folk flyr mer eller mindre til Norge fremover?
3) Svak kronekurs bidrar selvfÞlge ogsÄ as we speak til at Norge er et meget attraktivt reisemÄl, bÄde fra USA, Europa og Asia. Selv om renten settes noe ned pÄ sikt sÄ vil kronekurs vs tider vi opplevde euro og dollar 7-8 tallet trolig aldri komme tilbake.
4) Dersom Norges bank velger Ä holde renten hÞy noe lenger, ogsÄ sette den noe opp (maks nye 0,5 trolig bare 0,25) sÄ vil den jo snu ned en gang i lÞpet av neste Är.
Dog vil den aldri komme ned pÄ 1-2 tallet som vi opplevde under pandemien, sÄ utlÄnsrente 4- 5% vil nok bli normalen, som fortsatt historisk sett er lavt og vil ikke pÄvirke nordmenns reiselyst.
Kronekurs euro / dollar over 10 i Ärene fremover (og da mÄ krona fÞrst styrke seg mye vs dagens) vil gjÞre Norge fortsatt meget attraktivt mtp reiser Äret rundt. Norge vs tidligere er for mange nÄ ogsÄ meget aktuell om vinteren og da ikke bare pga ski, men Nord Norges enorme turistrÞkk fra utlandet ogsÄ vinter (midnattssol sommer og Nordlys vinter).
Redigert i dag kl 12:03 Du mÄ logge inn for Ä svare
Fjellbris
I dag kl 12:43 246

Ser man der ja, som forventet men godt Ă„ fĂ„ bekreftet👍
Richioso: ref mitt innlegg til deg over, du bÞr spesielt merke deg fÞlgende i link fra Naslover: «De forventer ogsÄ at det blir flere utenlandske turister pÄ norske flyplasser i Ärene fremover.»
(samme som jeg ogsÄ tror og skriver).
Winter is Here
I dag kl 12:54 218

"Oslo BĂžrs har besluttet at SAS-aksjen strykes fra notering fra og med 14. august, ifĂžlge en bĂžrsmelding mandag."
rischioso
I dag kl 13:27 158

Opp knappe 1,3% (intradag) pÄ en knallblÄ OSE og det pÄ tynt volum noe som svekker det tekniske - det burde fortelle de fleste hva som vil skje nÄr det kommer regnvÊrsdager og er det noe som er sikkert sÄ er det at de kommer...
Redigert i dag kl 13:28 Du mÄ logge inn for Ä svare
Fjellbris
I dag kl 13:31 148

Desember eller fĂžr
Denne uken tror derfor Citi at Norges Bank beholder styringsrenten pÄ 4,50 prosent ved mellommÞtet. Samtidig venter Citi signaler om at Norges Bank nÄ er beredt til Ä kutte renten raskere enn signalene fra forrige rentemÞte, der Norges Bank langt pÄ vei utsatte et rentekutt til 2025.
«Vi stÄr pÄ vÄrt hovedsyn om at fÞrste rentekutt kommer i desember, men usikkerheten bikker nÄ i retning av et tidligere kutt», konkluderer Citi.
https://www.finansavisen.no/makro/2024/08/12/8164888/storbank-tror-norges-bank-kutter-snart
Redigert i dag kl 13:32 Du mÄ logge inn for Ä svare
Ransen
I dag kl 13:32 144

PĂ„ regnvĂŠrsdager er det fullt av nordmenn som vil til sol og varme. Det er jo positivt.
Fjellbris
I dag kl 13:35 133

12.08.2024 11:04:28
LUFTFART: PASSASJERTRAFIKKEN +3% ÅR/ÅR PÅ AVINORS LUFTHAVNER I JULI

Oslo (Infront TDN Direkt): Antall passasjerer som reiste til, fra eller via Avinors lufthavner var opp 3 prosent i juli 2024, sammenlignet med Ă„ret fĂžr, opplyser Avinor i en melding mandag.
TDN Direkt finans@tdn.no



Og i disse tallene Ăžkte utenlandstrafikk klart mest.
Redigert i dag kl 13:38 Du mÄ logge inn for Ä svare
rischioso
I dag kl 13:37 118

Det finnes ingen sammenlignbare lavprisselskaper som flyr med fly som er 20 Är gamle - man kan ikke sammenligne NAS med andre og stÞrre selskaper som kjÞrer en helt annen prismodell - sÄpass burde vi skjÞnne...;)
Ransen
I dag kl 13:39 114

SpÞrs om ikke det ogsÄ er slutten pÄ Star alliance i norden.
Det vil bli et tomt hull i dette viktige markedet som er svÊrt attraktivt. Vi fÄr se om Lufthansa ofrer dette til andre selskaper og konkluderer med at dette markedet er tapt, eller om Geir Karlsen som allerede er tungt i markedet har noen annen forklaring I BÞrsmorgen pÄ torsdag. Tror ikke Lorentsen og Molnes sparer pÄ kruttet