TGS - A new era

Nestoren
TGS 01.07.2024 kl 17:43 96242

RIP Hvalross. Aldri glemt.
--
Hvem er klare for å skrive historie som verdens beste seismikkselskap?


"This is more than a merger of two companies," said Kristian Johansen, CEO at TGS. "It's a blending of strengths, uniting our robust financial performance, exceptional customer service, operational excellence, cutting-edge technology and innovation. Our new executive team is poised to drive forward these advancements with a fresh strategic vision, ensuring that our combined expertise translates into greater value for our customers and shareholders; while our new brand identity captures our commitment to being a strategic partner for energy companies worldwide, providing the insights and solutions needed for today and anticipating the challenges of tomorrow."

Capital Markets Day, 29 August 2024, Oslo:

The merger of TGS and PGS forms a powerhouse in the energy sector, enhancing its capabilities to support energy exploration and production on a global scale. As the industry evolves, TGS is ideally positioned to serve the entire energy market with more comprehensive, advanced solutions. This integration will enable the Company to leverage a wider pool of technological resources and expertise, significantly boosting its operational efficiency, innovation and customer engagement strategies. TGS leadership will present more information on the vision for the new Company at a Capital Markets Day, to be held in Oslo on 29 August 2024.

Redigert i går kl 19:42 Du må logge inn for å svare
Tomcat68
03.07.2024 kl 12:27 4271

Jobber selv i samme bransje og er fremdeles interessert i å vite om de 10 tusenvis av nedstengte felt du snakker om som bare venter på ny teknologi...
TWLawson
03.07.2024 kl 12:36 4294

Stemningen generelt på tråden her er laber for tiden. Det tyder først og fremst på en ting; forventningene har IKKE innfridd så langt. Innrømmelsene sitter langt inne, og de som påpeker dette (med varierende forklaringer) blir klovne forklart.
rischioso
03.07.2024 kl 12:43 4276

Grøntgress nicket ditt hviler skjønner jeg...;)
FlemmingDK
03.07.2024 kl 12:44 4284

Fantastisk, RIS.. du er fortsat her. Jeg har ikke været på dette debatforum i mindst 8 måneder, og man siger som regel at med tiden, kommer der bedre tider.
Jeg brugte derfor lige 20 minutter på at læse dine indslag og søremen nej, intet har ændret sig.
Du er fortsat en smule negativ og der er ret langt mellem positive indslag.
Men, ja, efterhånden må du da have overbevist dig selv om, at TGS er en kedelig dum og trist aktie, som man skal holde sig langt fra.
Behøver du mere tid, ellers vil jeg foreslå dig, at kaste nogle blikke på Norse, det kan være, at du kan finde oprejsning på den, eller hvad med en eller anden silde aktie.
rischioso
03.07.2024 kl 12:48 4315

Ja, det er også helt naturlig for fornektelsen er en del av førstelinje forvaret så da gjelder det å idioterklære all input som truer ens eget håp for mange investerer nettopp i håpet mer enn noe annet og aller minst fakta - virker det som - dessverre...
Svava
03.07.2024 kl 13:01 4542

Og hvordan tror du oljeselskapene finner ut hvor de skal bore på produserende felt? Fint du trekker frem Snorre siden TGS eller tidligere Magseis Fairfield har hatt en større kontrakt for 4D-seismikk der:
https://www.finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2019/12/23/7484553/magseis-fairfield-med-fornyelse-av-kontraktsforhold
rischioso
03.07.2024 kl 13:11 4504

I all enkelthet så er det slik at fra den spede begynnelse så klarte man kun å ta ut 20-30% av den enkeltes brønn innhold så shuttet man ned og plugget brønnen fordi man ikke hadde teknologi til å hente ut mer. Med tid og stunder så endret teknologien seg slik at man ikke bare kunne borre vertikalt, men også horisontalt og da fikk man ut noe mer, men fortsatt måtte man shutte ned og plugge brønner hvor mindre en 50% var tatt ut og det gjelder alle brønner frem til i dag i mer eller mindre grad så det blir en kostnadsberegning - lete etter nytt eller åpne gamle hvor det i forbindelse med å åpne gamle vil bli lite til ingen behov for seismikk fordi den jobben er allerede gjort så i beste fall mindre jobber for å få nyere data over begrensede områder. Når vi så ser dette i sammenheng med det løpende grønne skiftet støttet og subsidiert av politiske beslutninger så ser jeg ikke helt at det vil komme noen leteboom som ledelsen det Nye TGS ser for seg fremover og som de har sett for seg lenge uten at den er kommet noe gamle brønner og ny teknologi vil kunne bidra til at nettopp leteboomen vil fortsette å glimre med sitt fravær.
For all del det er jo lov å håpe, men da er det også ekstra viktig at man er obs på hva som kan sette kjepper i hjulene for det man håper på og ikke minst satser sparepengene sine på.
Redigert 03.07.2024 kl 13:16 Du må logge inn for å svare
FlemmingDK
03.07.2024 kl 13:14 4486

Fantastisk, RIS.. du er fortsat her. Jeg har ikke været på dette debatforum i mindst 8 måneder, og man siger som regel at med tiden, kommer der bedre tider.
Jeg brugte derfor lige 20 minutter på at læse dine indslag og søremen nej, intet har ændret sig.
Du er fortsat en smule negativ og der er ret langt mellem positive indslag.
Men, ja, efterhånden må du da have overbevist dig selv om, at TGS er en kedelig dum og trist aktie, som man skal holde sig langt fra.
Behøver du mere tid, ellers vil jeg foreslå dig, at kaste nogle blikke på Norse, det kan være, at du kan finde oprejsning på den, eller hvad med en eller anden silde aktie.
rischioso
03.07.2024 kl 13:19 4457

Hei Flemming, deiligt at møde deg igjen. Vi får sandsynligvis mange og interessante samtaler forude...;)
oivindl
03.07.2024 kl 13:51 4340

"lete etter nytt eller åpne gamle hvor det i forbindelse med å åpne gamle vil bli lite til ingen behov for seismikk fordi den jobben er allerede gjort så i beste fall mindre jobber for å få nyere data over begrensede områder.”

Her tror jeg du er på tynn is.

"Vår Energi AS engasjerer PGS Geophysical AS for innsamling av ny 4D-seismikk over Goliat-feltet.

4D-seismikk er en type reservoarovervåking hvor det gjennomføres seismiske undersøkelser til forskjellige tider over et bestemt område. Målet er å kartlegge og vurdere endringer i reservoaret
over tid.”
oivindl
03.07.2024 kl 14:03 4292

"når man enkelt og langt rimeligere kan gå tilbake til gamle felt og hente opp mer nå som teknologien er der og blir bedre og bedre for hvert år som går noe som vil gi tilgang på massive reserver som samlet utgjør mer enn summen av alt som er tatt opp siden oljealderen begynte.”

Hvilken oljeindustri hadde du jobbet i sa du?
Olivenolje?

D
"Dette prosjektet øker utvinningsgraden fra feltet fra 46 til 51 prosent, noe som er svært bra for et slikt komplisert reservoar. Utbyggingsplanen kommer som et resultat av utrettelig arbeid både fra selskapene og myndighetene, et arbeid som har pågått de siste 12-15 år.”
Kontur
03.07.2024 kl 14:40 4186

Russlands oljeinntekter øker med 41%.
Tenker mange nasjoner vrir seg i skam men olje og gass må de ha. Dette er imidlertid et godt bilde av hvor naive enkelte er og som vil kutte i produksjon både her og der samtidig som det kjøpes energi rett ifra Putin.
Alternativet de neste 50-100 år til de grønne drømmene blir realisert er å sikre energibehovet selv og ikke gjøre seg avhengig av diktatorer.
rischioso
03.07.2024 kl 14:51 4139

Det er vel heller få om noen som er uenige i at det vil være behov for fossilt i lange tider fremover, men det er jo ikke utfordringen her for TGS er jo ikke et oljeselskap som noen virker å misforstå. TGS er avhengige av at oljeselskapene kjøper tjenestene som i hovedsak går ut på leting og det er nettopp her usikkerheten ligger for hvor stort behov det faktisk vil bli for leting fremover når teknologien for å hente opp fra nedstengte brønner finnes og blir bedre og bedre ettersom tiden går. Så da blir det et regnestykke for oljeselskapene og de velger om ikke nødvendigvis det rimeligste, men det sikreste og raskeste som uten tvil er å gjenåpne gamle felt og som da i summa summarum vil ende opp med å bli det rimeligste sett over ett.
Det betyr jo ikke at det er slutt på behovet for seismikk, men det betyr at vi kan se langt etter noen leteboom og supersyklus og at markedet for seismikk forblir begrenset som det har vært lenge og som var årsaken til at PGS og TGS ikke klarte seg på egenhånd og dermed foretok en krisefusjon som er starten på en langtekkelig og ikke minst kostbar tilpasningsprosess i det samme begrensede markedet - faktisk ikke mer komplisert enn som så...;)
Redigert 03.07.2024 kl 14:55 Du må logge inn for å svare
Piloten
03.07.2024 kl 15:21 4003

Produksjon fra gamle felt – tære på ressursene og sende aksjonærene store utbytter – har nå lenge vært oljeselskapenes melodi. Den melodien vil nok stilne sakte men sikkert hen når aksjonærene oppdager at «keiseren har ingen klær» aka alt for få reserver for å sannsynliggjøre tilstrekkelig fremtidig kontantstrøm.
oivindl
03.07.2024 kl 15:24 3991

"TGS er avhengige av at oljeselskapene kjøper tjenestene som i hovedsak går ut på leting og det er nettopp her usikkerheten ligger for hvor stort behov det faktisk vil bli for leting fremover når teknologien for å hente opp fra nedstengte brønner finnes og blir bedre og bedre ettersom tiden går.”
-rischioso

Udokumentert synsing som overhodet ikke stemmer med det som finnes av informasjon.
Nå må du lese deg opp.

"For det første gir disse dataene et løft i kvaliteten av seismikken. Oppløsningen blir bedre. Dataene hjelper oss å få plassert brønnene optimalt fordi vi får en bedre beskrivelse av toppen og bunnen av reservoarene og av forkastninger. Dette har vi god erfaring med fra andre felter.

De havbunnsseismiske dataene ble samlet inn for hele Yggdrasil-området, og Aker BPs fremste geofysikere har brukt mye tid på prosessering av dataene (full waveform inversion) for å få best mulig utbytte av den nye seismikken.

Den andre årsaken til at Aker BP og partnerne har sikret seg havbunnsseismikken er for å kunne utføre fremtidige 4D-seismikkampanjer. 2021/2022-dataene vil utgjøre et grunnlag som alle fremtidige kampanjedata skal sammenliknes opp mot.

Ved å repetere 3D seismiske undersøkelser over samme område, får operatøren nemlig et bilde av endringene i reservoarene over tid. Slike endringer kan for eksempel vise hvordan kontakten mellom olje og vann stiger i takt med at olje blir produsert.

Men kanskje enda viktigere er det at 4D seismiske undersøkelser også kan fortelle om det er deler av reservoarene som ikke dreneres. Lommer (compartments) av olje kan stå urørt, og når reservoarspesialistene ser hvor dette er tilfellet – og i hvor stort omfang – kan de velge å anbefale at det bores nye brønner for å få produsert fra denne lommen.

Ifølge Jøssund er planen å starte 4D seismiske undersøkelser rundt 2030, altså ca. tre år etter at Yggdrasil inkludert Frøy har blitt satt i produksjon.

– Deretter vil undersøkelsene gjentas med noen års mellomrom, slik at vi kan følge med på hvor oljen tar veien – eller ikke tar veien.”
https://geo365.no/gammelt-oljefelt-vekkes-til-live/
10PS
03.07.2024 kl 16:03 3831

TGS: På sin første dag som sjef for TGS 2.0 lover konsernsjef Kristian Johansen at kostnadene på gjelden som arves fra PGS skal betydelig ned.
Queen of Crude
03.07.2024 kl 16:11 3791

Nå som alle de gamle forumgjengangerne plutselig er tilbake sender jeg også en liten hilsen. Gratulerer med vel overstått fusjon! TGS er en mastadont jeg er så stolt over å være medeier i. Tenk at lille Norge har grodd frem verdens desidert beste seismikkselskap! Det er slikt politikere og kongelige burde trukket frem i festtaler heller enn batterifabrikker som ligger brakk.

At TGS ikke er posisjonert for fremtiden er jeg dypt uenig i. Dette er high-tech, dette er fremtiden! Alt grønt vi ønsker å gjøre offshore vil være avhengig av seismikk og innsamling av undergrunnsdata (se den gamle tråden "Fremtiden er seismisk").

Forrige uke ble det forresten delt ut nye letelisenser til 6 selskaper for CO2-lagring på norsk sokkel. Hvem tror dere får disse letejobbene? Shearwater som knapt har fått CCS-jobber, eller TGS som (via gamle PGS og magseis) har hatt nesten monopol på dette?

https://www.sodir.no/aktuelt/nyheter/generelle-nyheter/2024/seks-selskap-far-tilbud-om-areal-for-lagring-av-co2/
Kontur
03.07.2024 kl 16:12 3811

Short presses ut sakte men sikkert. Ikke så merkelig, de og ser jo hvilke vei dette bærer, TGS kursen vil det neste året stige mye.
Behovet for mer energi og nye olje og gassfelt tvinger seg frem. Diskuteres til og med leting utfor Lofoten nå i disse tider.
petterwotsan
03.07.2024 kl 16:14 3853

Nei short er ikke ut, det er tilpasset den nye/økte aksjekapitalen i selskapet.
Kontur
03.07.2024 kl 16:18 3836

Må vel finnes bedre case å shorte enn TGS
Omo
03.07.2024 kl 16:20 3874

Det blir spennende hva de nye utbyttesatsene vil ligge på. Skal vi kunne håpe på kr 2.50 / kvartal?
Skimmy
03.07.2024 kl 16:25 3985

Takk O'store aksjegud! Takk for at du gir Ris fritid nok til å frelse oss fra det onde TGS og hennes løgnaktige leder, som har spydd selskapets og aksjonærenes penger i et helt unødig oppkjøp (aksjonærene var rett nok enige, uvitende som de er) over noen ynkelige båteiere i PGS. Takk for at du forbarmer deg over oss via din allvitende høyre hånd Ris!
Redigert 03.07.2024 kl 16:25 Du må logge inn for å svare
Skimmy
03.07.2024 kl 16:30 3991

Fortsatt 8% short 2/7, kan det være 100% oppdatert? Da var arbitragen mye lavere enn de fleste trodde.
Flaxx
03.07.2024 kl 16:59 3844

Det er fortsatt 12,2 mill aksjer shortet (de over 0,5 %).
De store shorterne har ikke redusert sin short, snarere tvert imot.
Prosentandelen short mot TGS sin aksjekapital er gått ned fordi aksjekapitalen er gått opp.
Monkeymonkey
03.07.2024 kl 17:19 3779

Ris, detter er bare så dumt. Du har avslørt din inkompentanse. 10000 felt som kan gjenåpnes. 😂 Du er bare en kverulant
Morraberget
03.07.2024 kl 17:24 3874

Hei Queen of Crude, takk for det. Du og kjære Hvalross, som desverre er gått bort, har litt del i hvorfor jeg investerte mine penger i PGS. Så takker for det. Har hatt en fin reise fra Mai 2022 og til nå. Satser på at Mr.Johansen og Co styrer Skuta på en fin måte videre og at verdiene i selskapet vil vokse fremover og komme aksjonærene tildels. Alt ligger godt til rette for det nå. Blir ei fin reise fremover håper jeg. Verdensledende nå og med dybde og bredde og kompetanse i verdensklasse 😃
noprofit
03.07.2024 kl 18:35 3650

Dette blir veldig bra alt ligger til rette. To store norske selskaper går sammen med komparative fordeler og hvor flere nøkkelpersoner har vært i begge selskap. Her tror jeg det blir en rask synergi-henting og begge tidligere selskap står betydelig sterkere sammen enn hver for seg. Så i dette tilfelle tror jeg bestemt på at 1 + 1 = 3 👏👏👏
Blue Cow Group
03.07.2024 kl 19:22 3497

Hvis man er stokk dum sjøl er det fort gjort å tro at alle andre er like dumme som en selv, ser det tydelig her når klovnen tydeligvis ikke har hørt om produksjonsseismikk men skal overbevise folk om at han har jobba i oljebransjen nå?!?
Glad jeg har blokka trollinga/juginga hans, rødt over hele forumet i dag så tydelig at galskapen går på høygir.

Tilbake til den virkelige verden er det knall å se Kristian snakke om å refinansiere gjelda såpass fort, som flere har nevnt her tidligere følger det med et påslag for å gjøre det tidlig men de har vel regna på det og sett at de kommer ut i pluss. Med 14% rente på USD500mill gjort om til 7-8% rente snakker vi nærmere en halv mrd kroner spart i året!
Omo
03.07.2024 kl 19:26 3486

Penger spart gir fort økt utbytte !
BioKnut
03.07.2024 kl 21:38 3100

Litt usikker i det kortsiktige bildet, men tror denne aksjen vil gjøre det meget godt utover høsten. Blir ikke overrasket om vi passerer kr 200 innen nyttår💪💪
rischioso
04.07.2024 kl 01:56 2640

Det virker kanskje dumt for noen, men det blir ikke dumt fordi man mangler den kunnskapen. Bare i Norge så finnes det 2000 brønner som ikke er i bruk og som ikke er permanent plugget og/eller shuttet ned og av disse er en god del allerede planlagt gjenåpnet. Ser vi på verden over ett så blir det langt flere - veldig mange flere...;)

Les og lær:https://www.sodir.no/en/whats-new/publications/reports/resource-report/resource-report-2017/cessation/plugging-wells/
Redigert 04.07.2024 kl 02:02 Du må logge inn for å svare
Fischer
04.07.2024 kl 08:27 2289

Ekstraordinær generalforsamling - 25 juli
https://newsweb.oslobors.no/message/623038