TGS - A new era

Nestoren
TGS 01.07.2024 kl 17:43 123537

RIP Hvalross. Aldri glemt.
--
Hvem er klare for å skrive historie som verdens beste seismikkselskap?


"This is more than a merger of two companies," said Kristian Johansen, CEO at TGS. "It's a blending of strengths, uniting our robust financial performance, exceptional customer service, operational excellence, cutting-edge technology and innovation. Our new executive team is poised to drive forward these advancements with a fresh strategic vision, ensuring that our combined expertise translates into greater value for our customers and shareholders; while our new brand identity captures our commitment to being a strategic partner for energy companies worldwide, providing the insights and solutions needed for today and anticipating the challenges of tomorrow."

Capital Markets Day, 29 August 2024, Oslo:

The merger of TGS and PGS forms a powerhouse in the energy sector, enhancing its capabilities to support energy exploration and production on a global scale. As the industry evolves, TGS is ideally positioned to serve the entire energy market with more comprehensive, advanced solutions. This integration will enable the Company to leverage a wider pool of technological resources and expertise, significantly boosting its operational efficiency, innovation and customer engagement strategies. TGS leadership will present more information on the vision for the new Company at a Capital Markets Day, to be held in Oslo on 29 August 2024.

Redigert 22.07.2024 kl 19:42 Du må logge inn for å svare
petterwotsan
I dag kl 13:13 45

It is evident that this individual is merely a plant.
Now, the trio is arrogantly attempting to impose their so-called wisdom on others, masquerading as experts in the stock market and TGS business—despite lacking any coherent rationale or supporting data.
Grøntgress
I dag kl 12:57 117

En kurs mellom 180 og 200kr før årsskifte.
nisklyse
I dag kl 12:57 122


Så interessant at noen som åpenbart ikke har aksjer i selskapet bruker så mye tid på å belære oss andre! Det er nesten som om du har funnet din livs misjon i å opplyse oss stakkars uvitende sjeler. Vi er utrolig heldige som får nyte godt av din uovertrufne innsikt og analytiske genialitet – uten at du selv har noen investeringer å bekymre deg over, selvfølgelig.

Forresten, den ovenfra-og-ned, jeg-vet-alt-mentaliteten din er virkelig inspirerende. Vi andre kunne aldri drømt om å ha så enestående forståelse for marked og psykologi. Vi sitter bare her, i vår uvitenhet, og håper på at de store mesterhjernene som deg selv vil fortsette å spre visdommen sin gratis. Tusen takk for at du deler dine uvurderlige analyser med oss, og for at du bruker så mye av din dyrebare tid her.
ag-3
I dag kl 12:16 287

100% enig. Den vestlige verden må bare komme over drømmen om at det grønne skiftet skal skje i MDG hastighet.
Energi er og vil bli en større begrensning på folks liv fremmover dersom ikke olje og gass blir satset på, og lett etter igjen.
Kontur
I dag kl 12:03 330

Her ligger et nokså stort kurspotensiale. Realiteten er en ok oppgang siste 6 mnd, men ser vi året under ett så ligger vi flatt.
Med tanke på alle fusjonseffektene som enda ikke er kommet frem tror jeg her ligger en oppside nå fremover de kommende kvartalene.
185 nok ila 2024 +- må være realistisk
CatchTrader
I dag kl 11:57 354

Generelt er det liten, eller ingen forståelse for marked og psykologi på børs her! Dere må forstå at det er forventet kontrakter på løpende bånd - forventningene til disse er allerede delvis priset inn i kursen. Tenk heller at, hvis det blir lange opphold mellom kontrakter, så går kursen ned. Likeså er det med finans, også her er det innbakt forventinger - skuffer selskapet, så er det ned med kursen. Dere kan ikke tenke som om ikke markedet vet det samme som dere. De vet, og de vet alt. Dere tror (hvert fall flere av dere) at det dere vet, vil bli en positiv overraskelse for investorer - Det blir ikke det vet du, for de har allerede kjøpt og solgt aksjen på disse forventningene. Jeg sier det igjen, dere ligger etter, markedet er on track - sistemann taper mest penger. Ta til dere fakta og prøv å tenk på dette når dere skal tjene penger på børs…;)
Redigert i dag kl 11:59 Du må logge inn for å svare
Morraberget
I dag kl 11:21 495

Hatt ei flott og realistisk utvikling med eierskapet. Først PGS og nå Storselskapet TGS. Forutsigbart og ikke minst lønnsomt til nå. Videre positiv utvikling (ref. fllere innlegg om behov for Seismikk) ventes. Verdiene stiger langsomt og sikkert. Snart utbytte og etterhvert økende utbytte om markedet fortsetter i positiv retning. Det har TGS ledelsen troa på og ut i fra fakta om utviklingen i mitt eierskap til nå, så har jeg også troa på videre positiv utvikling. Kan kun snakke ut fra eget faktagrunnlag og ut fra et langsiktig eierskap nå i TGS. Krakkerne, shorterne,finansnissene og trollene får snakke ut fra sin virkelighetsoppfatning. Deres innlegg og ståsted kjenner jeg ikke til. Fortsatt fin sommer 🌞
Redigert i dag kl 11:46 Du må logge inn for å svare
Skimmy
I dag kl 10:30 688

Typisk kontraktsdag. Går bra fra morgenen, men sklir tilbake på lav omsetning!
Kan ikke CMD komme fortere?
Odi.1
I dag kl 10:11 792

160-180 i 24 mitt tips, så fra medio 25 , 200 og kan lett gå til 300 ,25/26
Uten mer krig og cov , selvsakt 🤪
protagoras
I dag kl 10:08 813

Hva tenker folk om kursutviklingen i 2024?
Mitt tips er at vi har sett 200 kr før nyttår.
Odi.1
I dag kl 10:07 818

Er jo ikke mye på hele asset , og 2025 kommer fort👍
10 eller 14 % renter er ikke omega her nå.
Husk pgs var jo " glad" for hva de klarte å " refinansiere"
sa og nei til å selge bibloteket på 5-6 miar til Tgs, nå solverer Tgs hele pakken som verdensleder.

edit, mente ikke analytikere den gang at dette minst var verdier på 15 milliarder? mulig jeg husker feil da🤔
Redigert i dag kl 10:14 Du må logge inn for å svare
Fischer
I dag kl 09:51 939

Hvilket tidsaspekt har du når du skriver "snart kommer refinansen på gjelden til pgs" (du mener jo TGS som har overtatt gjelden) ?
Du vet vel at hoveddelen av gjelden (obligasjonslånet på 450 mill USD) er låst frem til våren 2025 og kan ikke refinansieres før det ? Og selv da blir det dyrt pga. call options som ligger innbakt i obligasjonen (som jeg har nevnt i tidligere innlegg) ?

Tolmodighet ja, det er jeg enig i....
Odi.1
I dag kl 09:21 687

tålmod...kun tålmod i TGS
Snart kommer refinansen på gjelden til pgs ,og da skyter denne til himmels.
Total gjelden Tgs/Pgs da er "penutts" kontra Revenue de neste årene. Vi vil få utbytte på utbytter så det holder.
Hold eller Kjøp er min anbefaling i Tgs.
Bennyfyfasan
I dag kl 09:06 794

Det var mange teorier både blant krakknisser og de "andre" hvordan det kom til å se ut etter sammenslåingen. De som fikk minst rett til nå er krakknissene som deg.

Når det gjelder short....det er enda mye short...mot mange av de negatives mening før sammenslåingen. Den skulle jo gå i null. Shorten skal fortsatt dekkes inn en eller annen gang.

Glem ikke...vi er på en PGS kurs på 9,22 i dag + 0,3kr+ i utbytte pr aksje.
Fischer
I dag kl 08:56 863

Står ikke noe om hvilket skip som skal brukes men mye tyder på at Ramform Sovereign blir brukt siden hun pt. er i området. Mindre steaming er bra ...
GullHårAllOve
I dag kl 08:15 1096

Problemet er jo at innleggene ikke er konstruktive i det hele tatt.....
BWMx5
I dag kl 07:08 1373

TGS Launches New Seismic Survey in Seram Basin, Indonesia

Perth, Australia (31 July 2024) - TGS, a global leader in energy data and
intelligence, has announced a new seismic acquisition project offshore Seram,
Indonesia. This project will cover over 1,800 kilometers of new 2D seismic data
across the southeastern part of the basin, using a 12 km long offset streamer.

This marks the fifth seismic survey TGS has conducted in Indonesia this year,
underscoring the company's commitment to the region. The project will leverage
advanced processing techniques such as broadband Pre-Stack Time Migration
(PSTM), Pre-Stack Depth Migration (PSDM), and 24 Hz Full Wave Inversion (FWI) to
achieve high-quality imaging and detailed subsurface insights.

Kristian Johansen, CEO at TGS, commented, "Our latest seismic acquisition in
Indonesia highlights TGS's dedication to delivering exceptional subsurface
imaging and fostering strong partnerships with key stakeholders in the region.
In the Seram basin, we are focused on using high-quality acquisition and
processing methods to improve imaging below the shallow carbonates in the Seram
thrust belt, where there are clear indications of active petroleum systems."

This project is supported by industry funding.

https://newsweb.oslobors.no/message/624259
Evaldas
I dag kl 06:38 1441

CatchTrader. Ja du har egentlig helt rett, tenker 90% er er bare medgang supportere og liker kun positive nyheter og synsing av natur, de leser sjelden nyheter og følger med, men blir påvirket at alt skal opp. Slik har det vært i 3-4 år når jeg har fulgt med daglig her. Sikker mange nybegynnere og her. Fredag så reduserte også Aasulv T og Varner -brødrene seg ned i TGS, short er og enda veldig høy og har alltid vært det. Det betyr at short har alltid hatt rett og sånn vil det være inntil det vi tjener gode penger og får Minde en 14% rente på lånene til PGS. Personlig skal jeg gi TGS 2 kvartal til og se hva som skjer. Når jeg gikk inn bestemt jeg meg for 2-3år for 3-4 år siden, tok skammelig feil av markedet sammen med mange andre samtidig har jeg en fantstisk avkasting fra PGS og TGS egentlig. Alt i alt fornøyd men ser risikoen men dette er ikke en aksjer for pyser, menigheten må tåle store svinginger her og slutte syte for konstruktive innlegg fra personer som har argumenter for nedgang, noen er overkill men slik er det begge veier :) Tenker vi går litt ned i dag pga olje prisen, eller så nettopp nå at en hamas leder var drept, så da fyker olja vell opp igjen . Sånn er det :)
Redigert i dag kl 08:22 Du må logge inn for å svare
CatchTrader
I går kl 22:52 1769

Tenk på det! For kort tid siden, så ble det sagt “når pgs og tgs fusjon blir godkjent, så går kusen i taket” - Neida, det skjedde ikke. Så ble det sagt “Når fusjon er gjennomført, får vi tidenes shortskvis” - Neida, det skjedde ikke. Sannheten er at kursen i dag er lavere, sammenlignet med kursen i pgs, før fusjon!

..og i dag skrives det “kjøpene kommer nok”
Vi kan vel konkludere at dette gikk rett i vasken - jeg mener forventninger i menigheten her og kursen. Nå har det hele dabbet av, kursen er ned og betydelig mindre entusiasme i menigheten. Hva mener vi nå? “Kjøpene kommer nok” med andre ord, det ropes ulv enda en gang! Skal man tro på menigheten denne gang da? Vi får se da, det blir spennende nå…;)
Kontur
I går kl 16:00 2300

Kjøpene kommer nok. Det vil være et klart og tydelig startsignal på en ny æra. Tror det blir en god TGS høst med mange gode nyheter. Akkurat nå virker det sommerferiestille etter Q2 pres, EOGF og under 4 uker til CMD
Evaldas
I går kl 14:43 2540

Alby, Det går på at vi som har vært inne i 3-4 år venter enda på at de kan vise gode tall samt vi forventer at det blir store innside kjøp fra ledelsen nå de er klar og har tro selv, pr nå så er det fremdeles manko på det meste. Så vi får være tålmodig og være med opp og ned, jeg venter og på inside kjøp før jeg kjøper mer, tenker det kommer nå fram mot presentasjon eller etter.
Jeg er og langsiktig og gidder ikke inn ut, ellers så er liker jeg og at utbyttene jeg får nå er 6 sifret. CatchTrader og rischioso skriver mye bra og det må dere ikke bli provosert av, viktige at noen har ben i nesen og si hva de mener. Sånn er et forum, Vi er ganske nær 125 og når vi under der så vurderer jeg mere ja.
finast
I går kl 11:45 2930

Du har nok misforstått mitt svar til Alby. Selvfølgelig skal alle innsidekjøp meldes, men det han han etterlyste var innsidekjøp som som han mente var signaliser, og det var det jeg svarte på.
protagoras
I går kl 11:20 3037

All innsidehandel skal meldes offentlig.
Jeg er usikker på om et selskaps tilbakekjøp av egne aksjer er å betrakte som innsidehandel og dermed meldepliktig.

Edit
Viktig å skille mellom lovlig og ulovlig innsidehandel....
Redigert i går kl 11:27 Du må logge inn for å svare
finast
I går kl 10:29 3189

Hvor har du det fra? Ingen som melder om insidekjøp.
Alby
I går kl 09:37 3396


Hvor blir det av insidekjøene det snakkes om ?
finast
I går kl 09:25 3478

Skjer ingen ting her nå, før CMD 29 august om ikke tilbakekjøp. Bare å holde på aksjene som short prøver å få billig. Short fortsatt 3,79%
Bennyfyfasan
I går kl 09:17 3532

Nå kjøres den sakte men sikkert ned på ekstremt lave volum.

Kjedelig - men forutsigbart.
Kontur
28.07.2024 kl 13:22 5021

Så fokuser på selskapet da, ref menighetskommentarer ol.
unikum
28.07.2024 kl 12:44 5124

Uansett, makan til nedverdigende innlegg. Om noen velger å bruke litt av sin tid her inne på forumet så er man ensomme og forlatt her i verden?? Bruker noen minutter på ett innlegg med varierende innhold spiser ikke hele dagen. Mange av oss som kun trader har god tid og forumet er god tidsfordriv mellom slagene i håp at det kan påvirke eller opplyse.
Jackalen
28.07.2024 kl 12:23 5172

Munger eller Buffet som gir deg disse vrangforestillingene??hehe..

Du og dine skal ha for innsatsen! Men alt som skrives er såkalt velformulert luft. Hjelpetelefonen er vel mitt eneste tips og det tror jeg hjelper deg i ensomheten, ikke vondt ment, bare trist på dine vegne. Husk - alt ordner seg tilslutt.............................................................................................................................................................
CatchTrader
28.07.2024 kl 09:48 5472

Kontur. “du burde vært utestengt herifra”
skrev

At det var? Sã vi som har andre meninger, skal ikke få lov til ã være her? Da kan jeg mene akkurat det samme - siden du har 5500 poster med, haussing, tulltøys og hvis jeg mener at du har et forvrengt syn på aksjen og sannsynligvis også børsmarkedet, så burde du være utestengt? Nei, jeg respekterer deg som person og velger å diskutere sak fremfor å bli frustrert av at du har helt andre meninger enn meg. Det burde jo du også klare, Hvis sannheten er så skremmende, så burde du se bort i fra mine poster, la “trollet” være i fred, uten oppmerksomhet. Det er det beste verktøyet, slik at du kan hausse i uendelig tid, helt uten motstand eller noen form for motargumenter…;)
Kontur
27.07.2024 kl 21:30 5941

Ikkeno ømt punkt så både den type dårlig fordekt herskereknikk kan du kutte ut, samme med beklagelse som du ikke mener, narcissistiske trekk. Du svarer heller ikke på hvorfor du bruker tid på en aksje du ikke har eller kan tenke deg. Å kalle aksjonærer som har tro på selskapet og satser penger på det for menighet kan du og slutte med, svært uhøflig og du burde vært utestengt herifra.
Ang påstand om at 4-5 år er ulønnsomt og for langsiktig så er det en feilaktig generalisering.
Redigert 27.07.2024 kl 21:34 Du må logge inn for å svare
CatchTrader
27.07.2024 kl 20:58 6003

Ojda, traff jeg et ømt punkt. Ikke meningen det - og absolutt ikke noe vondt ment på noen måte. Er det noen som ble lei seg, så beklager jeg det. Mener det var flere i menigheten her, som hadde hatt aksjen 4-5 år og skulle sitte minst 2-3 år til. I mitt hode, er det en oppskrift på tap, men ok.

Jeg bruker generelt ikke mye tid her - skriver raskst og skriver gjerne når jeg f.eks sitter på gate og venter på noen snertne flyvertinner. Forklaring på hvorfor jeg skriver her, det har jeg forklart før - også er jeg generelt på alerten og liker å følge med på en aksje jeg har hatt god avkastning på…;)
Kontur
27.07.2024 kl 20:35 6060

Kun du og ditt eget speilbilde som snakker om 7 år. Du bør forklare hvorfor du bruker så mye tid på et selskap du mener er så dårlig og som du ikke mener er noe å eie i.
Du er som et kranglevorent motsatt ekko.
CatchTrader
27.07.2024 kl 19:33 6184

Forstår det slik at denne gjengen har tatt plass i denne aksjen, delvis forelskelse og litt livsstil, eller eierskapavhengighet? Det er vel forsovidt greit det, men jeg tviler sterkt på at avkastningen kan forsvares - og har man sittet i samme aksje i 7 år uten å realisere noe som helst, så bør man ha noen 100 prosent i urealisert gevinst, og da er jo igjen spørsmålet, når skal man ta gevinst? Og har man ikke gevinst som forsvarer tiden man har sittet i aksjen, så må man begynne å tenke litt på hva man gjør og hvor man vil med en investering? Vi er alle forskjellige, men jeg håper og tror at de fleste sitter i en aksje, i håp om å få tatt ut litt gevinst med “tiden”. Kanskje noe å tenke på, for noen her…;)