TGS - A new era

Nestoren
TGS 01.07.2024 kl 17:43 133071

RIP Hvalross. Aldri glemt.
--
Hvem er klare for å skrive historie som verdens beste seismikkselskap?


"This is more than a merger of two companies," said Kristian Johansen, CEO at TGS. "It's a blending of strengths, uniting our robust financial performance, exceptional customer service, operational excellence, cutting-edge technology and innovation. Our new executive team is poised to drive forward these advancements with a fresh strategic vision, ensuring that our combined expertise translates into greater value for our customers and shareholders; while our new brand identity captures our commitment to being a strategic partner for energy companies worldwide, providing the insights and solutions needed for today and anticipating the challenges of tomorrow."

Capital Markets Day, 29 August 2024, Oslo:

The merger of TGS and PGS forms a powerhouse in the energy sector, enhancing its capabilities to support energy exploration and production on a global scale. As the industry evolves, TGS is ideally positioned to serve the entire energy market with more comprehensive, advanced solutions. This integration will enable the Company to leverage a wider pool of technological resources and expertise, significantly boosting its operational efficiency, innovation and customer engagement strategies. TGS leadership will present more information on the vision for the new Company at a Capital Markets Day, to be held in Oslo on 29 August 2024.

Redigert 22.07.2024 kl 19:42 Du må logge inn for å svare
Bennyfyfasan
I går kl 13:58 4034

Q3 blir ett kjempeløft (tror jeg). Krydret med forbedringer og innsparinger etter sammenslåingen.

Kan det komme noe på kapitalmarkedsdagen?
finast
I går kl 16:15 3736

Kommer mest sansynlig mere info om tilbakekjøps program + kanskje noe om refinansiering etc. Tror den snart oversolgt.
Nestoren
I går kl 17:16 3553

Tror latesales blir heftig i Q3 på grunn av transfer fees.
Morraberget
I går kl 17:35 3499

Tålmodighet er Gull😀 Det er vel ingen i ledelsen … eller uansett bedrifts ledelse, …. som kan trylle☺️ Men Dyktig ledelse kan skape gode verdier underveis😇 Og TGS har dyktig ledelse både fra PGS og fra TGS. Det blir gode resultat underveis her. De som har ropt om hvor dårlig selskape(ne) har vært og er skulle jo fått ut fingern forlengst. De hadde nok vært rik forlengst …. eller kanskje de kjøpte på topp og har vært med en gang NED for mye😅 Nye TGS er akkurat blitt verdens største seismikk selskap. Akter å være med videre å fortsette oppturen 🤑
Redigert i går kl 17:37 Du må logge inn for å svare
GullHårAllOve
I går kl 17:47 3463

Kan jo ha flere tanker i hodet her samme som flere aksjer. Jeg er ikke nødvendigvis uenig i at det kan være gode utsikter her, men det tar lang tid! DOF, MPCC, WAWI OG KOG har gitt meg mye mye mye mer enn PGS/TGS har, både når det gjelder utbytte og på kurs. Det vil de også gjøre 6-12 måneder frem er jeg helt sikker på. Jeg sitter med noe her også fordi, jeg som deg, tror på selskapet. Men å sitte med al for mye kapital i denne mens andre leverer mye bedre blir dårlig butikk. Så å sitte Long i en aksje kan være dyrt på samme tid som det kan være riktig. Å sitte i andre har hvert fall gitt meg 7 sifret gevinst, noe jeg aldri hadde fått her. Og jeg har sittet med en stund.....

Fremtiden kan bli bra. Jeg tror dessverre bare det er lengre fremme enn mange her håper. Og da koster det faktisk å sitte å vente. Men tror man det kommer i Q3 da sitter man selvsagt med mye her.

Mange snakker også om gode utbytter her. De er jo rett og slett elendige per i dag sammenlignet med andre aksjer tilgjengelig til samme pris/antall aksjer. Kan de bli bra. Sikkert langt der fremme.

At tålmodighet er gull er både riktig og feil på samme tid. Inngang på riktig tidspunkt er gull. Her har tålmodighet ikke vært like gull som.det har vært i andre aksjer......
Morraberget
I går kl 22:31 2987

Følger deg fullt og helt på det resonementet 👍😉 Ulike strategier og miks i flere aksjer er nok lurt. Ulike sektorer stiger eller faller og bevegelse og kjøp i flere andre aksjer er nok en god strategi. Jeg har opp i gjennom vekslet og hatt ulike aksjer. Vekslende hell, alt fra en kule til himmels til dødens posisjon …. Best resultat har vært å kjøpe aksjer i sektor på tur opp men tidlig og lavt, som i PGS , nå TGS. Finnes ingen fasit. Hver må velge sin strategi flere veier til økning av innskutt kapital👍🤑
unikum
I går kl 23:22 2853

Tja går vi tilbake til 01.04 2022 så er man på samme kurs som i dag. Har vel vært noen utbytter i mellom tiden men tja,,
Men derimot 01.01. 2022 så ca 40 % avkasting ja ja veit ikke helt jeg dette med long..
Eller solgt mars/april 2023 avkasting ca 120 %
Redigert i dag kl 00:15 Du må logge inn for å svare
GullHårAllOve
I dag kl 00:25 2725

Nei det finnes mange veier til rikdom og ditto til fattigdom. Timing er nesten umulig. Helt enig i å kjøpe billig i en sektor på tur opp. Treff nesten skremmende bra i MPCC der. Samtidig har det vært flere bom skudd for meg også. Denne kommer den også, bare å vente den ut tror jeg du har rett i.
finast
I dag kl 08:03 2428

Så lenge short er så høy, så blir vi liggende i sumpen. Ser også ut for at den høye shorten hemmer større investorer å gå inn. Uten short, så tror jeg vi hadde vært på et helt annet nivå nå.
Bennyfyfasan
I dag kl 08:32 2309

jeg skjønner ikke...all short var jo relatert til sammenslåingen. Det skulle jo nulles ut...vi som sa det var en kombo forsto jo ingenting ;-)

Dette tar tid. Første tegn til bedring - så starter oppturen. Jeg har ikke tro på at vi får noe bedring her før tallene taler, eller vi får helt klare - uten noe tvil bedring i situasjonen for det sammenslåtte selskapet. Rett og slett en form for positiv overraskelse.
Fischer
I dag kl 09:10 2135

Til de kloke hodene der ute.
Pt. ligger hoveddelen av synlig short hos Glazer (2,8 % av 3,79 % synlig short)
Vi vet at Glazer kom på shortlista samme dag som de meldte at de hadde kjøpt seg opp over meldegrensen på 5 % i PGS. Se link: https://www.nasdaq.com/articles/glazer-capital-acquires-significant-stake-pgs-asa

Dette skjedde 11/12 juni, altså ca. 3 uker før sammenslåing. Totalt pgs. beholdning var 12 juni for Glazer 51.398.096 PGS aksjer. De eide disse aksjene sannsynligvis da fusjonen ble gjennomført og skal da ha mottatt totalt 3.509.975 TGS aksjer (51.398.096 x 0,06829).Dette antall er tilnærmet likt den shortbeholdningen som de pt står oppført med (3.663.435.)

Jeg (sammen med flere) tolket dette som en helt opplagt arbitrage transaksjon. De kjøpte PGS og shortet TGS, helt i tråd med arbitrage teorien. Og vektingen av short og kjøp av hhv. TGS og PGS stemte bra.
Det jeg ikke skjønner og som jeg kunne tenkt meg synspunkter på. Hvorfor er ikke disse forholdene gjort opp nå ? Flere av de andre hedge funds har jo gjort opp posisjonene sine. Men Glazer (og Qube med 1 % har ikke gjort det).
Kort sagt: Hva er poenget med å sitte short samtidig som man eier aksjer tilsvarende shortbeholdningen, nå som fusjonen er gjennomført ??
Bennyfyfasan
I dag kl 09:19 2071

Som sagt tidligere. Det trenger ikke være enten eller - men kan være en kombo av arbitrasje og short. Det er fortsatt mange som mener det er store svakheter i TGS etter sammenslåingen, og naturlig nok bør det tiltrekke seg short.

Nå er det så lenge etter sammenslåingen at det som er igjen av short nå må ansees som alt annet enn arbitrasje. 3,79% synlig vil nok si langt høyere reell.

Det ser ut som det blir en vanskelig periode på generelt grunnlag. Tipper ved ett stort fall at shorten blir dekt inn

NB: Tenk på en dag som dette med pgs...10-15% ned

Redigert i dag kl 09:20 Du må logge inn for å svare
protagoras
I dag kl 09:27 2014

Det blir jo hips som haps hva de gjør - i den posisjonen de sitter med nå hverken tjener eller taper de noenting som helst uansett hva som skjer med kursen.
Leotwin
I dag kl 09:51 1888

Kan det være at eierposisjonen er ervervet via finansielle instrumenter med en bestemt utløpsdato? De må derfor vente til denne forfaller?
rischioso
I dag kl 09:58 1844

Jeg tror, jeg tror...;)

https://www.youtube.com/watch?v=8axNsy1bDsg

.... mens kursen holder stø kurs ned mot en ny test av 125...;)
TWLawson
I dag kl 11:15 1578

Du er Ris(et) bak speilet. At du skriver her er ensbetydende med at aksjen ikke har innfridd forventningene. Aksjen viser nok en gang svakhet og faller videre. Jeg liker overhodet ikke dette, men intet fundamentalt er endret.
Evaldas
I dag kl 11:17 1563

Ris, ja ser og tenker det samme som deg en god stund, hva tenker du kan være en grei inngang igjen. ned mot 120 eller? jeg tenker der eller når kommer noen store innside kjøp nedover.
Redigert i dag kl 11:19 Du må logge inn for å svare
Fischer
I dag kl 11:22 1531

Det er en mulighet, men jeg innser jo at man uansett ikke kan gi et endelig svar på det jeg spør om. Kun Glazer selv har det svaret. Men jeg er fortsatt overbevist om at eksempelvis Glazer kun shorter uten en form for hedge i andre enden.

Bare les hvordan sjefen (Paul Glazer) beskrives på deres hjemmeside og hans forkjærlighet for merger arbitrage - https://www.glazercapital.com/people/:

Paul Glazer
Chief Executive Officer & Chief Investment Officer
Paul Glazer is the Founder, Chief Executive Officer, and Chief Investment Officer of Glazer Capital, LLC. Before starting Glazer Capital in 1998, Paul worked on the sell-side for ten years at Houlihan Lokey, Jefferies & Company, Bear, Stearns & Co., and Oscar Gruss & Son. Paul’s experience was in analysis and institutional sales where he focused on merger arbitrage, when-issued securities, options strategies, and other types of equity arbitrage.

Paul holds a Bachelor of Science degree in Economics from the Wharton School at the University of Pennsylvania. Before starting Glazer Capital, Paul spent a two year sabbatical at Machon Shlomo in Jerusalem where he focused on advanced Jewish Studies.
Paul is active in many local and national charitable organizations and resides in New York City with his wife and two sets of twins.
Fischer
I dag kl 11:25 1514

Mente selvfølgelig at de IKKE kun shorter uten hedge i andre enden ..... :)
SoLong
I dag kl 11:47 1415

Panikk i hauseleiren
CatchTrader
I dag kl 12:04 1342

Panikk i haussemenigheten. Jeg legger merke til at enkelte har begynt å tenke litt selv - det er positivt! Videre tror jeg farten ned mot kr 70,- holdes. Min mening og ingen fasit. Stadig avvises kursen på lavere topper. Jeg er redd tiden mot presidentvalget blir utfordrende i børsmarkedet. En spennende tid nå
ag-3
I dag kl 12:06 1338

Ingen fasit 😄😄😅
Grøntgress
I dag kl 12:42 1232

Det er nå man skal handle.
BIFFogBÆRNÉ
I dag kl 12:49 1206

Ned overalt. Mange muligheter nå👍👍
Nestoren
I dag kl 13:06 1137

Panikk? Det er rødt over hele børsen. Null panikk. Hvis aksjen er på samme sted eller lengre nede i januar 2025 så kan panikken starte.
Blir panikk i shortergjengen etter Q3.
Kontur
I dag kl 13:25 1073

Og du mr psykopat tror noen bryr seg om hva du mener. Som ikke eier en eneste aksje.
Ingen panikk her, vi diskuterer fag på andre fora hvor vi slipper slike som deg
CatchTrader
I dag kl 13:38 1019

Fordi jeg har motsatte meninger enn deg, så er jeg mr psykopat! Du møter ikke deg selv litt i døra nå eller? Du hausser ukontrollert copy and paste dagen lang, du er vel oppe i ca 5600 poster nå. Jeg påstår ikke av den grunn at du har en eller annen diagnose, gjør jeg vel? Jeg er bare snill jeg, mot sånne som deg - jeg snur det andre kinnet til og håper at du rekker å tenke, før du slår igjen…;)
Bennyfyfasan
I dag kl 13:41 1011

Ja - det vanskelig er hvor tålmodig man skal være....

Skal vente til mandag iallefall
Kontur
I dag kl 14:59 784

Stakkars, tar offerrollen også. Skriver tull om 70 nok,, og kaller aksjonærer for menighet.
Hva er din posisjon i aksjemarkedet? Klarer du å svare på det konkret uten pissprat?
CatchTrader
I dag kl 15:24 700

Vi kan vel være kompiser, selv om vi har forskjellige meninger? Jeg kaller ikke aksjonærer for menighet, men en håndfull skribenter her, de er en menighet i mitt hode. Akkurat som Ris, meg og ett par til, vi tilhører en annen menighet. Ikke værre enn det…;)
Jeg har flere “posisjoner” i aksjemarkedet, (ikke bare desert control) skal ikke skrive om de her men, kan fort tape 2 mill når denne krakken kommer. Håper ikke dette ble for mye “pissprat” ;)
Kontur
I dag kl 16:18 548

Greit det.
De som ikke tåler dager med noen % fall bør ikke plassere pengene sine på børsen.
Kun en hump i veien dette vil jeg tro.
rischioso
I dag kl 16:23 533

For din del får vi håpe på at det ikke kommer flere dumper på veien for du skal jo oppdatere oss på kursutviklingen allerede den 08.08 - om knappe 4 hele børsdager ...;)
Gekko-junior
I dag kl 16:47 464

Artig obersvasjon, både Ris og CT avslutter innlegg med ...;) Skulle nesten tro det var samme person...;)
rischioso
I dag kl 17:05 398

"...;)" er min signatur, men jeg har jo ingen patent på den så andre må jo få lov til å smile lurt de også - ikke ulikt hva du avsluttet med uten at du og jeg er den samme...;)
Morraberget
I dag kl 17:38 321

Dr.Jekhyll and Mr.Hyde dukker ofte opp i trådene her. Det er et syndrom som oppstår av og til. I slekt med de som bestilte en operatør til å ringe seg under den første tiden med handholdt mobil. For de som husker det ! Være viktig og være synlig for omgivelsene……, uansett midler 😇
rischioso
I dag kl 19:18 135

Vel, på andre siden har vi de som alltid kommenterer personene som har ting man ikke selv har hvor denne gangen går det på meninger om personer som har andre meninger enn seg selv istedenfor å ta ballen og sende den tilbake med plausible argumenter om caset. Altså ikke ulikt de som verken hadde den første håndholdte mobilen eller midler til å få seg en så da ble det med kommentarene om de som hadde begge deler. - det er ikke et syndrom, men misunnelse som igjen bunner ut av en skamfull følelse basert på at man hele tiden sammenligner seg med andre..;)
Redigert i dag kl 19:24 Du må logge inn for å svare
Geiren
I dag kl 19:24 125

Kanskje du skulle prøve å ro deg inn igjen og få litt saklig innhold i det du skriver.
rischioso
I dag kl 19:27 115

Tråden kan aldri bli mer saklig enn den svakeste skribenten så det må vi leve med enten vi liker det eller ei. Man bør kunne ha lov til å svare slike individer på deres premisser selv om man helst skulle ha latt være. Nå er det helg så du får bidra til å løfte tråden...;)

God helg og lykke til med det!