TGS - A new era

Nestoren
TGS 01.07.2024 kl 17:43 136914

RIP Hvalross. Aldri glemt.
--
Hvem er klare for å skrive historie som verdens beste seismikkselskap?


"This is more than a merger of two companies," said Kristian Johansen, CEO at TGS. "It's a blending of strengths, uniting our robust financial performance, exceptional customer service, operational excellence, cutting-edge technology and innovation. Our new executive team is poised to drive forward these advancements with a fresh strategic vision, ensuring that our combined expertise translates into greater value for our customers and shareholders; while our new brand identity captures our commitment to being a strategic partner for energy companies worldwide, providing the insights and solutions needed for today and anticipating the challenges of tomorrow."

Capital Markets Day, 29 August 2024, Oslo:

The merger of TGS and PGS forms a powerhouse in the energy sector, enhancing its capabilities to support energy exploration and production on a global scale. As the industry evolves, TGS is ideally positioned to serve the entire energy market with more comprehensive, advanced solutions. This integration will enable the Company to leverage a wider pool of technological resources and expertise, significantly boosting its operational efficiency, innovation and customer engagement strategies. TGS leadership will present more information on the vision for the new Company at a Capital Markets Day, to be held in Oslo on 29 August 2024.

Redigert 22.07.2024 kl 19:42 Du må logge inn for å svare
portion
02.08.2024 kl 21:34 2370

Jaja,sånn går no dagan.... Noen tjener andre taper 😴😴😴😴😴😴😴
Geiren
02.08.2024 kl 23:12 2196

Kanskje du kan starte med noe konstruktivt så følger jeg opp. God helg
SoLong
I går kl 10:51 1817

Merkelig at kursmålene fra menigheten stadig flyttes på i framtiden.
Geiren
I går kl 11:10 1778

Kanskje du også kan skrive ett konstruktivt innlegg. Blir litt lei av tuppen og lillemor gnåling.
Grøntgress
I går kl 15:16 1495

Men hva i hel…. Bidrar du med her? Plutselig mener du den skal ned, så går den opp. Mange uker etter får den en dipp som er vanlig på absolutt alt av aksjer. Går ikke lang tid før du begynner ett gnål uten like om at alt tilsier denne skal langt opp.
Du er så gjennomskuet din klovn og vi er alle lei deg.
CatchTrader
I går kl 15:46 1450

Vi alle vet vel hvem som er gjennomskuet, og det er også gang på gang nå bekreftet - likvel er det nye unnskyldninger og igjen nye lovnader om at denne skal gå til himmels. Hvor mange ganger kan man rope ulv? Jeg tipper at de fleste utenforstående begynner se tegninga, hvis de ikke allerede har gjort det - det kan se slik ut på kursutviklingen, uavhengig av den generelle børsnedgangen nå i slutten av uken.

Vi alle? Hvem prater du for? Jeg setter stor pris på det Rischioso skriver - man trenger motvekt i en diskusjon, spesilelt denne tråden, hvor det ropes ulv daglig og unnskyldningen er at man sitter long i 7 år. Så hvem som er klovnene her, tror jeg de aller fleste allerede har gjort opp sin mening om nå…;)
Geiren
I går kl 16:36 1369

Gjerne også noe konstruktivt fra deg. Om TGS og markedet hadde vært fint. Og kutt ut gnålet om hvem som har sagt hva og hvem som er dum og smart.
SoLong
I går kl 19:32 1150

Olja shortes på grunn av svak økonomisk utvikling i Kina. Så da er det nok ikke behov for å lete etter mer.
https://www.finansavisen.no/ravarer/2024/08/03/8162112/hegdefond-er-short-ravarer-for-forste-gang-pa-over-8-ar
finast
I dag kl 10:45 628

Tror vi får en pen rekyl godt opp på 130 tallet til uken. Bare sykologi som råder her nå.
rischioso
I dag kl 14:04 332

Ikke lett å komme deg i møte når det konstruktive du er ute etter virker å ikke skulle omfatte annet enn positivitet....

Sterkt fallende oljepriser noe som bekrefter lavere etterspørsel noe som igjen vil føre til mindre behov for leting da eksisterende oljefelt gir nok og det er langt rimeligere å åpne gamle brønner med betydelige restvolumer noe det er mange av enn å ta en høy gamblerkost på å lete etter nye som det egentlig ikke er behov for hvor det grønne skiftet stadig vokser omfang.

Eller ønsker du at vi skal se bort i fra disse fakta og heller etablere en alternativ hausse virkelighet som forteller om et sterkt behov for leting og som bare vil øke i årene fremover...?....;)
Geiren
I dag kl 14:10 316

Husker ikke å ha sagt at alt konstruktivt må være positivt.

Ser klart at fallende oljepris på kort sikt kan dra kursen ytterligere ned men på sikt tror jeg geopolitisk uro vil føre til økt leting i andre deler av verden enn Midtøsten og Sovjetunionen.
BWMx5
I dag kl 15:17 177

Analysesjef: Trump-seier vil være positivt for TGS
John Olaisen i ABG Sundal Collier synes imidlertid at seismikkaksjen er interessant, uansett hvem som vinner USAs presidentvalg.

Med Trump som president blir det nok flere lisensrunder i Mexicogulfen, noe som vil være veldig positivt for TGS, hevder Olaisen.
– Dette er verdens største seismikkselskap, med en svært god posisjon i en konsolidert industri og i et marked som ligger an til å bli bedre.
Analysesjefen synes dessuten at verdsettelsen er attraktiv, gitt en estimert fri kontantstrøm-yield på 8 prosent for 2024 og 17 prosent for 2025.

ØKT AKTIVITET: En Trump-seier vil trolig føre til mer leteaktivitet i Mexicogulfen og dermed større etterspørsel etter seismikktjenester.
To utbyttemaskiner
Blant oljeprodusentene har Olaisen mest tro på Vår Energi og Aker BP.
– Om seks til ti måneder er både Johan Castberg og Balder–X i produksjon, og da vil et redusertinvesteringsbehov føre til at Vår Energis kontantstrøm går i taket, forklarer han.
– At et så stort selskap gir 14 prosent utbytteavkastning er nesten helt unikt, og vi ser ikke bort fra at utbyttet øker i 2025.
I motsetning til Vår Energi, ventes Aker BP å ha relativt lav kontantstrøm de neste par årene, grunnet store investeringer i svært lønnsomme nye felt.
– Fra og med 2027 vil kontantrømmen imidlertid øke kraftig, påpeker analysesjefen.
– Her får man 10 prosent utbytteavkastning, mens man venter på minst 15 prosent i 2026 eller 2027.
Sterk verdiskapning
International Petroleum Corporation er en mindre aktør, men hittil har dens evne til å øke produksjonen, reservene og aksjonærverdiene vært imponerende.
– Vi tror suksesshistorien vil fortsette i de kommende årene, som følge av ytterligere produksjonsvekst, attraktiv kontantstrømgenerering, kontinuerlige tilbakekjøp av egne aksjer og en lav prising sammenlignet med underliggende verdier, sier Olaisen.
ABG Sundal Collier har også en kjøpsanbefaling på Edda Wind, verdens ledende aktør innenfor installasjon og vedlikehold av havbaserte vindturbiner.
– Aksjen prises til 0,8 ganger bokført verdi, tross superlønnsomhet og et marked som skriker etter flere av selskapets båter, opplyser analysesjefen.
– Når alle båtene er i drift, burde P/B være minst 1,2 ganger.
Leser Houston-avis
– Hva slags lektyre vil du anbefale for investorer som ønsker å lære mer om investeringer og økonomi?
– Selv leser jeg daglig Finansavisen, Dagens Næringsliv og Financial Times, svarer Olaisen.
– Jeg er også hyppig innom Upstream, Houston Chronicle, ABGs analysehjemmeside, Bloomberg og Seeking Alpha. Og når jeg har tid, så hører jeg på de finansrelaterte podcastene Acquired, In Good Company og Goldman Sachs – The Markets.
Anbefalinger
TGS (160)
Vår Energi (47)
Aker BP (365)
International Petroleum Corporation (180)
Edda Wind (33)
Kursmål i kroner i parentes. ABG Sundal Collier eier ikke direkte aksjer i noen av selskapene.

Fischer
I dag kl 16:04 44

Takker, godt å se at Olaisen fortsatt har TGS som et av hans top pick