TGS - A new era

Nestoren
TGS 01.07.2024 kl 17:43 158508

RIP Hvalross. Aldri glemt.
--
Hvem er klare for å skrive historie som verdens beste seismikkselskap?


"This is more than a merger of two companies," said Kristian Johansen, CEO at TGS. "It's a blending of strengths, uniting our robust financial performance, exceptional customer service, operational excellence, cutting-edge technology and innovation. Our new executive team is poised to drive forward these advancements with a fresh strategic vision, ensuring that our combined expertise translates into greater value for our customers and shareholders; while our new brand identity captures our commitment to being a strategic partner for energy companies worldwide, providing the insights and solutions needed for today and anticipating the challenges of tomorrow."

Capital Markets Day, 29 August 2024, Oslo:

The merger of TGS and PGS forms a powerhouse in the energy sector, enhancing its capabilities to support energy exploration and production on a global scale. As the industry evolves, TGS is ideally positioned to serve the entire energy market with more comprehensive, advanced solutions. This integration will enable the Company to leverage a wider pool of technological resources and expertise, significantly boosting its operational efficiency, innovation and customer engagement strategies. TGS leadership will present more information on the vision for the new Company at a Capital Markets Day, to be held in Oslo on 29 August 2024.

Redigert 22.07.2024 kl 19:42 Du må logge inn for å svare
rischioso
I går kl 23:49 544

Burde jo ikke være så vanskelig å forstå utviklingen fremover for bare i Norge mot 2060 så vil det være underskudd på 180k personer til jobber innen helsesektoren og tilsvarende redusert behov for bemanning innen olje og gass. Men for all del, båtene kan sikkert brukes både til boliger og utflukter innen eldreomsorgen og for mannskapet blir det jo ingen endring av betydning bortsett fra at fossilene man da skal kontroll på ikke befinner seg under, men i båten...;)
portion
I dag kl 00:10 493

🤣🤣🤣 Ikke for å gi vann på mølla... Men det der var gårsdagens gull korn!

"båtene kan sikkert brukes både til boliger og utflukter innen eldreomsorgen og for mannskapet blir det jo ingen endring av betydning bortsett fra at fossilene man da skal kontroll på ikke befinner seg under, men i båten...;)"
Redigert i dag kl 00:19 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 00:32 453

Halvspøk til side - halv for det er den veien det vil gå men det er langt dit selv om det vil skje gradvis noe vi allerede nå har sett konturene av gjennom lavere etterspørsel etter fosillt og det selv med flere kriger rundt om nettopp fordi det grønne skiftet vokser sakte men sikkert i omfang. Vi ser også lavere kontraktstildelinger både i størrelse og omfang og det var nettopp der mitt hovedpoeng før fusjonen sprang ut i fra - det at det hjelper lite å fusjonere 2 kjemper som ikke klarte seg så bra hver for seg når den samlede kjempen allikevel skal operere i det samme begrensede markedet - mao, det vil tvinge seg frem en slanking i den fusjonsprosessen som nettopp er startet hvor det i slankingsprosessen vil bli en del prøving og feiling noe som både er tidkrevende og kostbart og topper vi det med at synergieffekten mest sannsynlig vil bli liten til ingen i en slik prosess så sitter man igjen med at fusjonen mer eller mindre var et påskudd for å kvitte seg med den ene kjempen - helt eller delvis og plukker det som er tjenlig å bruke hvor restene av gamle aksjonærverdier blir lempet over bord....

Derfor er det også og forvente at utbyttene vil bli mindre og mindre fremover som et naturlig resultat av akkurat det noe også TGS sjef Kristian Johansen har ymtet om flere ganger og senest for knappe 3 uker siden uten at han gav noen detaljer utover dette:

LES – Vi har eid PGS i 18 dager, så vi trenger litt mer tid for å skjønne hva kapasiteten er fremover og hva som skal investeres, samt synergiene. Så akkurat hvor mye vi ser for oss å dele ut, er for tidlig å si på nåværende tidspunkt.

* Mao stikk i strid med det menigheten ser for seg både når det kommer til utbytte og ikke minst at de mente at selskapet allerede før fusjonen hadde kontroll på eventuelle synergier da de hadde lang erfaring med å jobbe sammen - noe som altså ikke stemte - ikke det heller...;)
CatchTrader
I dag kl 00:43 437

Hmfr Dæver😂😂! Dette er på grensen til haussing buddy🤣 Latteren henger løst etter ett par «eau de vie» Tror faktisk at mannskapet til og med slipper omskolering - skulle rullatoren vippe over bord, så kan de være trygge på å bli funnet, enten de vil eller ei..:) Skål
Nestoren
I dag kl 01:52 387

Når man blir excited for at det er aktivitet her på natta, så er det dum og dummere som spammer med seks innlegg. Nedtur.
RFS
I dag kl 08:20 235

Utbytte:

Historisk nivå fra lysbilde 21 i presentasjonen for første halvår:
De har siden 2010 betalt på dagens nivå, 6 kr i året, eller mer, opp mot det dobbelte i gode år.
Dette tilsvarer en yield på 4-5 % på utbetalingstidspunktet.
6 kr har nå vært standard siden 2021.
For oss som har litt aksjer er jo dette gode penger, la oss si litt kompensasjon for inflasjon i det minste.

Hva har CEO sagt:
Utbyttepolitikken står sterkt, og skal nok fortsette selv om de blir fristet til å betale gjeld ned raskere, til å investere, og til å kjøpe egne aksjer.
«Det betyr ikke at yielden trenger å være 8-10 %» sier han i intervjuene. Hva betyr det indirekte? Jo, de skal nok kombinere det slik at utbyttet vokser litt, men i starten ikke spretter opp til gamle rekordnivåer på 10-12 kr. Det er ingen signaler om at utbyttet skal ned. En trolig utvikling er at de beholder dagens nivå ut året, og så øker til 8 kr. Da har de rom for å kjøpe egne aksjer i et halvårs tid, og så betale ned noe gjeld fra våren 2025. Det er ikke naturlig å være gjeldsfri, husk det.

Det stilles spørsmål om TGS vil ha råd til dette:
Begge selskapene utførte en liten emisjon i fjor for å være godt forberedt i overgangen
Vi er nå i høysesong med cash flommende inn
Ordreboken er all time high. Det kommer mange kontrakter som ikke blir meldt også. Mange bekker gjør en stor Å (slå det opp dere unge).
Markedsutsikter: ja her er det jo ulike meninger, men caset er jo godt underbygd av CEO, og ordreboken sier jo sitt

Markedsdagen den 29. aug: Det blir selvtillit og skryt på grensen til hva man tør tro på, men slapp av, det kommer i hvert fall ikke melding om at utbyttet skal ned :)
Morraberget
I dag kl 09:06 154

Takk for deling og for tanker om Statusen så langt 👍😃 Flere gode kontrakter er kommet til som du riktig nevner og alle små meldes ikke. Ratene er vanskelig å vite eksakt noe om…… men fra ledelsen er det i tidligere presentasjon Q2 at de er stigende. Seismikk har vært lenge i emning….. uten å ta av helt. Håper at markedet strammer seg til nå fremover mer og mer. Energi er viktig i denne verden og i denne urolige tid rundt om i Europa og Verden. Så energiuavhengighet er nevnt fra Landenes øverste ledere/politisk, som meget viktig. O&G, Det grønne CCS lagringa,vind og mineralleting for å ha til videre velstandsteknologi m.m
Kapital markedsdag er 29.08.24 og viser vegen videre…… Nye TGS vil gå seg til fremover mer og mer. Spennende å være med på reisen videre fra PGS og nå det Verdensledende Seismikk selskap TGS 🌬🌬⛴⛴☃️☃️🦅🦅
Redigert i dag kl 09:10 Du må logge inn for å svare