TGS - A new era

Nestoren
TGS 01.07.2024 kl 17:43 241301

RIP Hvalross. Aldri glemt.
--
Hvem er klare for å skrive historie som verdens beste seismikkselskap?


"This is more than a merger of two companies," said Kristian Johansen, CEO at TGS. "It's a blending of strengths, uniting our robust financial performance, exceptional customer service, operational excellence, cutting-edge technology and innovation. Our new executive team is poised to drive forward these advancements with a fresh strategic vision, ensuring that our combined expertise translates into greater value for our customers and shareholders; while our new brand identity captures our commitment to being a strategic partner for energy companies worldwide, providing the insights and solutions needed for today and anticipating the challenges of tomorrow."

Capital Markets Day, 29 August 2024, Oslo:

The merger of TGS and PGS forms a powerhouse in the energy sector, enhancing its capabilities to support energy exploration and production on a global scale. As the industry evolves, TGS is ideally positioned to serve the entire energy market with more comprehensive, advanced solutions. This integration will enable the Company to leverage a wider pool of technological resources and expertise, significantly boosting its operational efficiency, innovation and customer engagement strategies. TGS leadership will present more information on the vision for the new Company at a Capital Markets Day, to be held in Oslo on 29 August 2024.

Redigert 22.07.2024 kl 19:42 Du må logge inn for å svare
Geiren
I går kl 11:16 2647

Jeg hadde håpet på noe konkret rundt selskapsstruktur og hva de ser framover. Mener fortsatt at ‘grønn energi’ satsningen blir for spinkel uten samarbeid med andre selskap.
Men har vel nok med å integrere PGS
Redigert i går kl 11:17 Du må logge inn for å svare
danmark1
I går kl 11:43 2581

Supersyklus! er vel der vi er, med den ordretilgang vi har set? Der er en start og en slutning og vi er i starten. Hvor hurtigt det går her fra får vi se, men at vi er i gang, er der ingen tvivl om.
TonyB
I går kl 11:46 2564

Tror du har et poeng med at selskapet nå må få puste og integrert PGS.

Selv om det ikke er direkte «grønn energi» tar punkt 3 i den viktige avtalen med Petrobras opp «arbeid for grønnere forhold»
Partnership Objectives:

* Technological Development: Petrobras and TGS will work together on the
development of innovative technological solutions, focusing on improving the
efficiency of exploration and production operations.
* Scientific Research: The companies will collaborate on conducting scientific
research that contributes to advancing knowledge about Brazil's sedimentary
basins, including the analysis of geological and geophysical data.
* Sustainability: One of the main pillars of this partnership will be the
development of technologies that promote sustainability in energy
production, aligning with global commitments to reduce carbon emissions.

TWLawson
I går kl 12:07 2517

Markedet er uenige, prising av selskapet går da ned utover i syklusen som du sier har startet. Jeg tror de var alt for tidlig ute med å snakke opp denne supersyklusen, som igjen ga forventninger. Når man da Q etter Q snakker om noe som kanskje kommer forsvinner tålmodigheten.
Nestoren
I går kl 12:28 2486

I sometimes wonder if these companies in Oslo Børs are in kahoots with the short sellers.. It seems like they are doing whatever they can to give them more time. It was the same in PGS.
eike
I går kl 13:32 2342

Er i hendene på shortermafiaen! Bare å gjøre de til sin beste venn å kjøpe hele veien nedover! De har vel bestilt tosifret kurs de som låner ut aksjene! Kan fort gå 30 %opp igjen når de er fornøyde og kjøperne kommer!
Redigert i går kl 13:33 Du må logge inn for å svare
Svava
I går kl 17:17 2040

Hva tenker du på da innenfor grønn energi? Der var de konkret på at de forventet tosifret prosenvis årlig vekst. Med skip for seismikk til havvind og karbonlagring, så mener jeg de har store interne vekstmuligheter. Nå har de 2 fartøy med steamersett for havvind. Mener på det var 3-5 fartøy på havvind Pedersen så for seg kunne bli en realitet i løpet av de neste årene. Karbonlagring er foreløpig i en sped begynnelse, men de har allerede hatt en håndfull oppdrag og det lyses stadig ut nye lisesrunder for karbonlagring. Det vil balle på seg med 4D-seismikk gjerne hvert 5. år, men det blir lengre frem i tid.
Geiren
I går kl 18:02 1962

Både mot carbonlagring og undersøkelser for vindparker leverer TGS nærmest rådata som andre bruker før det går videre til utbyggerne. De er en subsub contractor og med samarbeid/sammenslåing av den delen med andre vil TGS komme lenger opp i ‘næringskjeden’
danmark1
I går kl 18:28 1911

"Markedet" er påvirket af short. Ordrebogen har ikke set bedre ud i flere år og mere kan hurtigt komme til, og så får shorterne travlt med at dække ind.
CatchTrader
I går kl 23:25 1570

Shorts får ikke dårlig tid med å dekke inn på denne siden av året og markedet er ikke påvirket av short i den grad at det alene er et resultat av at kursen faller - det sier seg selv at markedet lett hadde knust short, så sant utsiktene hadde vært tilstede. Grunnen er i all hovedsak at det har vært alt for store forventninger - forventninger som prises inn i kursen vil falle brått når markedet forstår at forventningene ikke vil innfri - noe short forsto på et tidligere tidspunkt og fortsatt ser - Nedsiden er fortsatt stor og betydelig kursfall har vært mitt bet siden kurs på kr 140,-

Kurs kr 70,- før desember? Jeg er 99% sikker på det - i tillegg til det, så vil mange sitte med papirtap i desember som de ønsker realisere pga skatt - dessverre må jeg dra enda en gang i festbremsen, for jeg tror ikke desember vil bli en gunstig inngang heller, for nå tror jeg det også blir for tidlig, og et resultat av presidentvalget når Harris “vinner” valget, blir en ny katastrofe og ny nedtur, og en kritisk tid for TGS, dessverre
Geiren
I går kl 23:58 1518

Jævla pessimist
Ta invest
I dag kl 09:30 1172

Spennende tanker. Ting tar tid og de utolmodige tar ned innsatsen . Har ikke tenkt sånn selv da jeg risikerer å ikke komme tidsnok inn igjen . Som så mange ganger før . Kjøper meg heller mer opp om den faller under gav , får jo litt utbytte i mellomtiden . Langsiktig , orker ikkje kortsiktig trading
danmark1
I dag kl 10:18 1063

Jeg er ikke enig i noget af det du skriver. Forventningerne har ikke været for høje og kursen har ikke nået 200, som har været fremsat flere gange som mål, men det kommer den. Der skal blot komme et par nye kontrakter og late sales, så er vi et helt andet sted. Når Harris vinder valget, vil det udløse et lettelsens suk over hele verden og aktiemarkederne vil få tilført ny optimisme.
Nestoren
I dag kl 11:39 912

Synes det var positivt at de endrer på finansielle rapporteringen fra Q3. Blir mindre fokus på late sales or early sales. POC revenues og ordreboken har jo mye mer å si enn hvor mye late sales det er.
CatchTrader
I dag kl 12:07 849

Jeg er ikke enig i noe av det du sier og heller ikke enig i noe av det du tidligere har skrevet - vi ser hvor det bærer. Forventningene har vært alt for høye, det er stort sett grunnen til kursnedgang nå. Shortandel har litt å si, men er ikke grunnen til kursnedgang alene - det håper jeg at du også forstår. Kontrakter må komme og de bør komme straks, fordi det også ligger en forventning til det innbakt i kursen - uteblir kontraker over tid, så vil kursen falle ytteligere. Når Harris “vinner” valget, så har makt- og kapitaleliten fått det akkurat som de vil - da har de full kontroll og kan fortsette det sinnsyke spillet sitt. Jeg kan love dere én ting - Harris er ingen fordel for aksjonærene i TGS. Hvis du tror at det blir et lettelsessukk over hele verden, så er det fullstendig skivebom og definitivt ikke bra for verdensfreden (det er mye meninger rundt det). I US blir det huskestue, uansett hvem som vinner - hvor det også vil komme påstander om valgfusk (vent og se, mark my words)

Poenget mitt, verden er ikke så enkel som folk flest tror - og da mener jeg de som følger mainstream media og tror at alt er sant - se hvordan de beskytter Harris og skal få hun opp - det samme hvordan de setter perspektivet mot Trump, de skal få oss til å like Harris og mislike Trump - det er hele kapitalelitens spill. Hele oljefremtiden er påvirket av dette valget og dere må dessverre se på Harris som en dårlig nyhet og det er det ikke bare jeg som mener
Kontur
I dag kl 12:30 780

Når tid er neste emisjon i PLT?
danmark1
I dag kl 15:27 517

Jeg ved ikke, hvor du henter dine informationer og hvordan du får dit verdensbillede, men det er langt fra det, vi ser i Danmark, og det er nok basseret på verdens bedste nyhedsdækning. Jeg har før oplevet, at nordmænd har en meget forvrænget forestilling om tingenes tilstand, hvori det ligger skal jeg ikke gøre mig klog på, men langt fra virkeligheden er det i hvert fald. Tilbagegangen i kursen denne gang er ikke anderledes, end det vi har set tidligere, så min forventning er helt klart, at vi når kurs 200 indenfor en overskuelig fremtid. Intet er ændret for den positive fremtid, der venter TGS.
protagoras
I dag kl 15:37 490

Mener du nordmenn sånn generelt?
Det er isåfall en veldig pompøs påstand.
Det er mange her på forumet som ikke er like konspiratorisk og påståelig som catchiosolong.
CatchTrader
I dag kl 17:36 247

“Verdens beste nyhetsdekning”
Mainstream media er nøyaktig det samme i Danmark som her i Norge. Norge og Danmark får internasjonale nyheter fra samme kilder og det forvrenges identisk i begge land - faktisk i samtlige vestlige land. Kapitaleliten har stor makt og kontrollerer media i hele vesten - samme kontrollerte og forvrengte nyhetsbilde.

Hvis du velger å legge mainstream media til grunn for dine vurderinger når det kommer til investeringer, så lykke til - Vi alle ser hvordan det går, og du sitter her og skriver nøyaktig det samme som før. Da vet vi grunnen til at vi er uenige og er totalt på foskjellige planeter. Litt av poenget, når man gjør investeringer, spesielt i internasjonalt selskap, det er å få et mest mulig korrekt verdensbilde og forståelse av hva som skjer. Det gjør du dessverre ikke av mainstream, og det er nok mye av grunnen til at du vil tape penger i TGS

Jeg må bemerke til slutt, at dette ikke vondt ment på noen måte, men jeg håper at det kan få noen til å åpne øynene
kapteinkjeks
I dag kl 18:16 143

I følge mainstreammedia skulle vi alle nå vært rike på batterifabrikker, havvind og CO2 lagring..