TGS - A new era

Nestoren
TGS 01.07.2024 kl 17:43 267857

RIP Hvalross. Aldri glemt.
--
Hvem er klare for å skrive historie som verdens beste seismikkselskap?


"This is more than a merger of two companies," said Kristian Johansen, CEO at TGS. "It's a blending of strengths, uniting our robust financial performance, exceptional customer service, operational excellence, cutting-edge technology and innovation. Our new executive team is poised to drive forward these advancements with a fresh strategic vision, ensuring that our combined expertise translates into greater value for our customers and shareholders; while our new brand identity captures our commitment to being a strategic partner for energy companies worldwide, providing the insights and solutions needed for today and anticipating the challenges of tomorrow."

Capital Markets Day, 29 August 2024, Oslo:

The merger of TGS and PGS forms a powerhouse in the energy sector, enhancing its capabilities to support energy exploration and production on a global scale. As the industry evolves, TGS is ideally positioned to serve the entire energy market with more comprehensive, advanced solutions. This integration will enable the Company to leverage a wider pool of technological resources and expertise, significantly boosting its operational efficiency, innovation and customer engagement strategies. TGS leadership will present more information on the vision for the new Company at a Capital Markets Day, to be held in Oslo on 29 August 2024.

Redigert 22.07.2024 kl 19:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
I går kl 12:55 1586

Du hadde jo slik hast med å kjøpe CODE på høye kurser når du kunne få på lavere kurser senere. Early bird kalte du fadesen, noe du holdt fast på selv om kursen halverte seg og vel så det.
oivindl
I går kl 12:56 1581

Kommentaren gir like lite mening enten den gjelder BP/Shell eller TGS.
Kontur
I går kl 15:28 1259

Ingen av oljeselskapene skal slutte å lete eller slutte med olje og gass. De skal ikke slutte å tjene penger. Tvert imot har de stort press på seg til å opprettholde produksjon, inntjening samtidig som det såkalte fotavtrykket reduseres. Noe som selvsagt er et dilemma. De selskap som satser for mye på fornybar faller på børs og kritiseres av sine aksjonærer som selvsagt vil tjene mest mulig. Nasjoner som for noen år siden har sagt de skal redusere eller slutte med karbon slår kontra fordi de må dekke energibehov til egen befolkning samtidig som de ikke bare kan gjøre seg avhengig av import. Noe de heller ikke har råd til, masse eksempler på det, siste nå var New Zeland som har snudd.

TGS vil vokse og blomstre og de som er så heldige å få handle aksjer på lave kurser kan vi bare gratulere.
Aksjen har gått dårlig siste par uker og sunket ifra noen og 130 til nå 107.
Kun 8 kroner over 99 for de som har det som kursmål og hele 92 nok under 199 som er mitt kursmål Q1 25
rischioso
I går kl 15:59 1158

Kjøpe i en nedadgående trend er aldri lurt noe vi har sett hele veien i fra 140. Det er ikke slik at det går direkte fra en nedadgående trend til en oppadgående trend - der i mellom flater det ut og går så over i en nøytral trend i påvente av nytt - altså en sidelengs retning før den snur opp eventuelt ned igjen avhengig av ny informasjon - mao, ingen hast med å kjøpe på en god stund ennå for man har ikke fått noen bekreftelse på en ny retning - at du kanskje gambler på en kortsiktig peak tilbake - det er noe annet, men endrer ikke den underliggende trenden som er nedadgående...;)
Redigert i går kl 16:00 Du må logge inn for å svare
Nestoren
I går kl 18:36 825

Har sjekket aksjonærlistene på tekinvestor. Ingen store bevegelser i topp 50. Når støyen legger seg så klatrer vi mot 140 igjen og denne gangen tar vi motstanden.
Grøntgress
I går kl 18:42 803

At du gidder å holde på. Har du ikke noe liv? Hopper fra den ene forum tråden til den andre og spammer for fullt. Hva er det du vil oppnå her på TGS tråden?
Sola_stiger
I går kl 19:19 699

Håper inderlig at du har rett. Lurer på når oljen får en oppsving, håper ikke så langt ut i 2025? Lagrene kan vel ikke akkurat tømmes helt før vi begynner å lete etter mer...
Nestoren
I går kl 20:01 603

Bare å se mønstret hele året. Når ingenting fundamentalt endrer seg så bør det ikke være grunn til panikk.

Vi falt 134 kr i januar til 95 kr i februar.
136 kr i april til 120 kr i mai
137 kr i mai til 115 i juni
138 kr i juli til 117 kr i august

Nå fra 133 kr til 108.

Hva har endret seg i alle disse stupene? Bare kortsiktig støy. Oljeprisen er bearish på kort sikt, men kommer til å bevege seg mot 80 kr igjen.
Q3 og Q4 pleier tradisjonelt å være bra i seismikk og vi får i tillegg transfer fees.

Ikke glem hva som skjedde med PGS når de meldte refinansiering. Kursen fikk fra 7 kr til 12.

Refinansiering, tilbakekjøp av aksjer, Trump seier (drill baby drill), høyere utbytter, Shearwater børsnotering og i tillegg er vi for hver dag som går en dag nærmere at oljeselskapene får ut fingeren og investerer. Fremtiden er lys. Hvis du trenger pengene neste uke så bør man selge, ellers er det på tide å snitte ned.
Redigert i går kl 20:05 Du må logge inn for å svare
CatchTrader
I går kl 22:29 290

Nettopp, det som er problemet til de fleste her, som sitter long. Utfordringen, eller det dere ikke forstår, er sammenligning med tidligere år, behov, etterspørsel og paralellen mot oljeprisen og balansen fremtidig etterspørsel - denne oppstillingen har aldri vært svakere enn den er i dag. Legger man dette til grunn, for TGS sin del samtidig regner inn gjeld med høye renter, kutt i leting og for å ikke glemme urolighetene som nå bygger seg opp i verden - så må man forstå at forventningene ikke kan innfri på denne siden av året. Dette bekreftes nå med kursnedgang i TGS, som jeg varslet før toppen på kr 140,-

Drar man paralleller i fra tidligere år på samtlige variabler, så er fasiten dagens kursfall, det er jo allerede bekreftet, så må man forstå at flesteparten (flere selgere, enn kjøpere) nå forstår at forutsetningene er betydelig lavere og risikoen dermed høyere - slik jeg ser det, er det også manglende kontrakter som nå ser ut til å vedvare grunnet stop i utvikling og områdetildelig, det fremkommer at dette vil vedvare ut 2025 - Det er kanskje den største bekymringen, når Harris i mellomtiden skal kutte alle mulige fossile håp i markedene - jeg sier ikke at man skal kutte ut olje, for det er komplett umulig, men som investering vil det bli røsket kraftig i bremsene, for det er agendaen til kapitaleliten, jeg tror også det allerede nå er et tema når vi nå ser manipuleringen i media, som jeg har nevnt tidligere - Senest i dag ble det nevnt at “Putin ønsker Harris som president i US” - Putin ønsker ikke Harris, det tror jeg de fleste forstår, men jeg mener det begynner bli tydelig hvor det bærer - kapitaleliten skal svekke oljesektoren og de gjør det med alle mulige midler, nettopp for å rettferdigjøre deres egen “grønne” svindel - det er grunn til å tro at det er sammenheng med dette og manglende nye og store investorer i TGS
Grøntgress
I går kl 22:38 258

Er det ditt store Mantra i livet å fortelle alle TGS investorer om dine meninger?
rischioso
I går kl 23:29 128

Er det ditt mantra å skulle idioterklære alle som ikke har den samme meningen som deg - i så fall lykke til med det...;)
rischioso
I går kl 23:34 110

Enig - godt oppsummert og nærmest som om jeg skulle ha skrevet det selv...;)

Og topper vi det med haussingen til sjefen sjøl (CEO Kristian Johansen) hvor lista til forventninger gjennom det er lagt tilsvarende høyt så vil man være nærmest garantert å skuffe markedet de neste 2-4 kvartala noe som naturligvis og igjen øker risken for ytterligere kurspress fremover...;)
Redigert i går kl 23:39 Du må logge inn for å svare
rischioso
I dag kl 00:09 26

Den som tier - samtykker...;)
oppturen
I dag kl 00:13 21

Her var det mye rødt…….