TGS - A new era

Nestoren
TGS 01.07.2024 kl 17:43 282962

RIP Hvalross. Aldri glemt.
--
Hvem er klare for å skrive historie som verdens beste seismikkselskap?


"This is more than a merger of two companies," said Kristian Johansen, CEO at TGS. "It's a blending of strengths, uniting our robust financial performance, exceptional customer service, operational excellence, cutting-edge technology and innovation. Our new executive team is poised to drive forward these advancements with a fresh strategic vision, ensuring that our combined expertise translates into greater value for our customers and shareholders; while our new brand identity captures our commitment to being a strategic partner for energy companies worldwide, providing the insights and solutions needed for today and anticipating the challenges of tomorrow."

Capital Markets Day, 29 August 2024, Oslo:

The merger of TGS and PGS forms a powerhouse in the energy sector, enhancing its capabilities to support energy exploration and production on a global scale. As the industry evolves, TGS is ideally positioned to serve the entire energy market with more comprehensive, advanced solutions. This integration will enable the Company to leverage a wider pool of technological resources and expertise, significantly boosting its operational efficiency, innovation and customer engagement strategies. TGS leadership will present more information on the vision for the new Company at a Capital Markets Day, to be held in Oslo on 29 August 2024.

Redigert 22.07.2024 kl 19:42 Du må logge inn for å svare
CatchTrader
I går kl 22:24 2841

BWMx5 skrev Innlegget er slettet
Dessverre ikke så mye nytt og heller ikke noe som skal flytte kurs i aksjonærenes favør. Jeg tviler sterkt på oppkjøp, i så tilfelle må utsiktene snu ganske brått, noe som er lite sannsynlig i dagens verdensbilde. Med tider og stunder, med kontrakttørke og fallende kurser, så kanskje, bare kursen blir lav nok - men, samtidig så må utsiktene opp før det kan skje.

Det viser seg at det er flere drømmere, både menigheten her og selskapet selv. Drømme kan man gjøre, men det hjelper svært lite på investeringen, dessverre
CatchTrader
I går kl 22:28 2819

Og en ting til, oljeindustrien sammenlignet med tobakkindustrinen! Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, men en kommentar til det, hold deg til tobakkindustrien…;)
Kontur
I går kl 23:55 2594

Vi TGS aksjonærer kan jo vente å se. Selskapet tjener gode penger. Solid likviditet i motsetning til mye annet spekulativt på børsen.
De som ikke eier en eneste TGS aksje bør jo og slappe av, kanskje finne seg et annet kall i livet.
rischioso
I dag kl 02:16 2485

Fusjoneringen tar votter og år, innflettingen er kostbar med mye prøving og feiling hvor en smertefull slankeprosess mest sannsynlig vil tvinge seg frem i et markedet som heller er blitt mindre etter fusjonen. En rimeligere skiferoljeboost på land vil kompensere for nedskaleringen av en heller dyr prod offshore betyr i sum færre oppdrag så salg av båter kommer nok på dagsorden og som kjent når man må selge høns i regnvær så vil det være naturlig at aksjonærverdier blir lempet over bord sammen med synergieffekten som aldri kom - trist, men sant....
Tomcat68
I dag kl 04:42 2430

At du gidder å messe om denne håpløse synergieffekten.
Dette har du nevnt nå i flere måneder omtrent hver eneste dag ...hva er poenget ditt med å lesse på med påstander uten substans og mening.
Har du ikke annet å styre...tror du kjeder mye og ikke har annet å gjøre på.
Ta en tur med hunden og få deg en hobby.
Sitter offshore og er lei av og lese de talentløse innleggene dine....
Kontur
I dag kl 08:25 2072

Spar på innleggene hans og minn han/ hun på det når han skal hausse TGS og skriver akkurat det motsatte.
PHOinvestor
I dag kl 08:44 1954

tror vi får en oppgang i dag
Sweetspot
I dag kl 11:08 1554

I dag og resten av uka.
StephanDerrick
I dag kl 11:25 1479

Sammenligningen mellom oljeindustrien og tobakksindustrien dras ofte.

Poenget er at drar man ned produksjonskapasiteteten raskere enn etterspørselsfallet for en vare, ja så blir dette svært god butikk for de som har turt å fortsette som aktører i det aktuelle markedssegmentet.

Dette er banal tilbud/etterspørsels lære.
Kontur
I dag kl 12:13 1291

Saken er at leteaktiviteten må ligge mange år i forkant av oljeproduksjonbehovet.
Norsk sokkel er et meget godt eksempel. Selv med den varslede leteaktiviteten så er der lagt inn en reduksjon i oljeproduksjonen.
Selv tror jeg stortingsflertallet kommer til å intensivere letingen etterhvert for å opprettholde dagens produksjon. Inntektene ifra oljen er store og kostnadene her i lille Norge med rekordandel ansatt i offentlig sektor stiger og stiger.
TGS blir et bra case fremover
CatchTrader
I dag kl 12:50 1144

Fortsår godt hva du mener, men det du ikke tar med her, er manipuleringen i EU og verdenspolitikken. Her blir det brukt alle mulige midler for å frede agendaen til kapitaleliten. Et helt annet mønster og regime enn i tobakkindustrtien - Du ser hva som er i ferd med å skje i Europa, kan vi samenligne det hele med å "stumpe røyken" Nei! Vi kan sammenligne det med at hele markeder forsvinner, opphører - Hvor skal vi da levere sigarer? Hvor mye olje er det behov for i tiden fremover, før de forstår at hele Europa blir mørklagt - En total industridød. For det er faktisk det som må til - I mellomtiden får vi se hvem som overlever stuntet.
protagoras
I dag kl 13:16 1028

60% av energiforbruket i 2050 vil dekkes av olje og gass ifølge kilder som burde ha litt peiling på å beregne denslags.
Mesteparten av den olja og gassen er ikke påvist ennå.

Hilsen fra kypros ;)
Skimmy
I dag kl 13:21 1005

Nå er det for fossil energi, heldigvis sånn at europa ikke er eneste marked. Emerging markets og velstandsøkning der er driverne mot 2050, ikke europa.
rischioso
I dag kl 14:11 792

Du virker å glemme flere viktige ting noe jeg også har nevnt tidligere:

(1) Det finnes mange nedstengte felt med betydelige restreserver som kan gjenåpnes noe som er langt rimeligere, raskere og ikke minst 100% sikkert sammenlignet med å skulle betale for dyr leting med null garanti for funn.
(2) Landbasert oljeprod både kan og vil skaleres opp langt raskere og ikke minst rimeligere

* Viktig å ikke se seg blind på caset og gjennom det utelate andre og viktige variabler som lett, raskt og rimelig balanserer ut over-/underskudd i takt med at det grønne fosser frem...;)
Kontur
I dag kl 14:32 699

Du har ikke tro på TGS tydeligvis, du er totalt fundamentalt imot og negativ til selskapet.
Det har vel alle her skjønt nå.
Hvorfor stresser du med å formidle at du ikke har noen som helst tro på TGS på iallfall lang lang tid. Høres ut som for alltid.
Hvorfor bruker du ikke energien din på å lete frem gode investeringscase og fortelle om det i steden.

Nei, jeg er ikke i fornektning osv, jeg og flere med meg er langsiktige aksjonærer fordi vi tror TGS er en god investering
BIFFogBÆRNÉ
I dag kl 14:42 651

Enig. Nå har det bikket litt kansje?
Sweetspot
I dag kl 15:01 578

Longers paradise 🍹
rischioso
I dag kl 15:17 520

Ingen fare - jeg har aldri slettet et eneste innlegg noen gang - noe ikke alle kan skilte med...;)
Sweetspot
I dag kl 15:22 489

Hyggelig å se at du fortsatt holder på her Ris, men vi er vel enige om en kraftig rekyl straks ;-)
GulbranGråstein
I dag kl 15:34 437

Short er nå redusert til 1,16% i TGS nå. Det nærmer seg nok en fin opptur tenker jeg. Ikke mange dagene siden den sto i over 3%.

Gg
rischioso
I dag kl 15:37 415

Alt er verken helt svart eller helt hvitt - altså det er ikke snakk om man enten har troen eller ikke. Jeg hadde ikke troen på alt som ble lovet i forbindelse med fusjoneringen, all haussingen fra selskapets side om synergier de ikke hadde peil på, men håpte på og fremstilte det som en sannhet da det tar minst 12-18mdr før man vet om det i hele tatt blir noen synergieffekt - og akkurat det er det ingen garanti for.

Jeg hadde ikke troen på noen umiddelbar suksess fordi 2 kjemper slår seg sammen når de ikke klarte seg hver for seg i det samme begrensede markedet noe som også viser seg å være riktig - i alle fall er markedet enig med meg og det holder lenge.

Jeg hadde heller ikke troen på at innflettingsprosessen ville bli enkel for det begrensede markedet er ikke bare begrenset, men i stadig endring grunnet det grønne skiftet som fosser frem og det hele 2-3 ganger raskere enn estimert noe som svekker den generelle etterspørselen etter fosilt og da må selskapet endre seg tilsvarende noe de frem til i dag ikke har hatt noen suksess med og på basis av disse realiteter så er mitt bet at de må slanke seg hvor det ikke vil være behov for alle båtene - ikke en gang i nærheten og det sier seg selv at de ikke kan fortsette å ha en bråte med båter med lav utnyttelsesgrad - det blir alt for dyrt så at det blir salg av båter fremover ligger i kortene, men til hvilken pris gjenstår og se for markedet for slike båter er ikke slik det en gang var - mao, det er fortsatt en lang vei og gå hvor det vil bli mye prøving og feiling og hvor selskapet har mye og bevise og mer enn noen gang etter all haussingen den siste tiden hvor risken gjennom det har økt betydelig for at de vil fortsette å skuffe en god stund til fremover.

Mao, ingen hast med å posisjonere seg for mye tyder på at det vil måtte bli en del verre før det kan bli bedre og av samme grunn vil akkurat det gjenspeile seg i aksjekursen fremover - en 2-sifret sådan - My2Cents
Redigert i dag kl 15:40 Du må logge inn for å svare
Sweetspot
I dag kl 16:07 308

Nå kommer olja 📈
Sola_stiger
I dag kl 16:24 245

Det hadde vært deilig.
Kontur
I dag kl 17:13 60

Problemet ditt er at du trekker svært lange linjer og om du mener det du skriver så er TGS absolutt ikke stedet å investere i okkensom. Du overdriver og generaliserer.
Dersom du har rett og verden flyter over av uåpnede felt så vil du aldri kunne snu f.eks om noen mnd og si noe annet.
Men jeg kaster nå bort tiden igjen?
Har du forresten en aksje å anbefale? Altså som du tror vil stige?
Kontur
I dag kl 17:19 30

«Det grønne fosser frem»
De tjener jo ikke penger noen av dem. Hvilke av de såkalte grønne selskapene er det som går i pluss og som har de synergiene du leter etter.