AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH I går kl 16:03 1194

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
Oksenbull
I går kl 16:06 1188

"Har jeg tapt penger på AKH, skal alle andre det også". Dumt å stå utenfor å vente Frodon
retur
I går kl 16:17 1159

Blir sp 10 juli ifht acc. Det forundrer meg ikke om akh setter opp verdier på main og acc på halvår 16 juli. Håper ellers at ikke dette er en ny baise tråd.
Dansekongen
I går kl 16:41 1128

Så svaret på gåten er altså at Kjell Inge stikker av med penga. Ikke til Sveits som jeg antydet, men altså til Narvik. Mens 57% av aksjonærene i ACC står igjen tomhendte og maktesløse. Slike konspirasjonsteorier må du lenger inn på det mørke nettet med. 🤣
BOHICA
I går kl 19:01 1030

🥱🥱🥱🥱
Frodon
I går kl 20:11 964

Slik jeg ser det, er det følgende muligheter:

1. Det kommer en transaksjon rundt Mainstream som øker kursen i AKH, den går alle ikke-aksjonærer glipp av.

2. Hvis prestigeprosjektet i Narvik skal satses på, vil det komme mange gode muligheter til å investere i prosjektet etter at detaljene er ute i markedet.

3. Asset Development er ca tom for penger snart. De hadde ca kr 109 mill i cash pr 31.3.2024, og tap i forrige kvartal på ca kr 75 mill. Hvordan løser de det? «in house?» Eller er det nå en transaksjon kommer her, hvor de gir bort prosenter i bytte med penger?

4. Aukra og Rjukan prosjektet har blitt utsatt mange ganger. Jeg vet ikke helt hvorfor, men Aukra prosjektet er plassert nesten i bunnen av Q1 rapporten, og ikke blant prosjektene til Asset development. Er Aukra på vei til å bli skrinnlagt, også får vi FID i Rjukan i 2024? Rjukan trenger «bare» noen 100 mill i investeringer. Fra FID avgjørelsen er tatt, er det «kun» et par år før prosjektet er i kommersiell drift. Kanskje best for AKH å få igang et billig prosjekt og få igang noen inntekter? Men, prosjektet vil nok være en stor skuffelse for eksisterende aksjonærer, som drømmer om en stor rask gevinst

5. ACC sikrer et gulv i AKH på ca kr 2,4 milliarder via eierandelen på 43%. Spent på om de vil guide noe på driftkostnad i ACC videre.

6. Fusjon med ekstern partner. Da tror jeg dessverre AKH aksjonærene får et dårlig bytteforhold, da kua ikke er pyntet «godt nok» for en fusjon.

7. Videre strategi for disse selskapene med mye cash og ingen drift, vil jeg tippe kommer etter en avklaring på Mainstream. Og det kan ta måneder til år….
Frodon
I går kl 20:17 951

Pga euro og andre transaksjoner?

27.3.2024 sto ACC kursen i kr 5,8, som var mcap beregningen i Q1 rapporten. Pr 28.6.2024 sto ACC kursen i kr 6,66, så en liten oppjustering vil det bli i Q2 rapporten. Eller tenker du at AKH justerer for SLB avtalen i Q2?
Frodon
I går kl 20:24 931

Jeg så noen nevne AKBM tidligere i denne miksen, men de utbetaler cash i utbytte til sine aksjonærer i følge en børs melding i kveld. Da er de ute av denne nye strategiske miksen til Røkke.

Hva med Akastor? Blir de ca kr 1,2 milliardene utbetalt til aksjonærene der? Noen som vet hva de har sagt pengene skal brukes til? Regner med at Fredly og gutta vil ha cash 😜
Redigert i går kl 20:27 Du må logge inn for å svare
Frodon
I går kl 20:43 882

AKH eier 58,4% av Mainstream. Hvis AKH lar seg utvanne og eierandel går ned til eks 35%, og selskapet blir priset til kr 7,7 milliarder, vil verdien til AKH være ca kr 2,69 milliarder.

ACC sikrer et gulv i AKH på ca kr 2,4 milliarder via eierandelen på 43%. Her kan det komme inntil ca kr 1,3 milliarder til AKH de neste årene, som ikke er regnet inn i beregningen nedover. Det tilsvarer ca kr 1,88 pr AKH aksje

Asset Development og annet burde maks prises til kr 1,3 milliarder, og da tenker jeg at vi er snille mot dagens aksjonærer i dagens grønt marked.

Cash pr 31.3.2024 kr 3,2 milliarder

Gjeld pr 31.3.2024 kr 6,4 milliarder

Totalt ca kr 3,19 milliarder.

Holdingsselskap pleier å bli priset til 20% rabatt, dvs kr 638 mill. Nok en gang er jeg snill, da Aker er priset til en rabatt på 27-28%.

Dette tilsvarer mcap kr 2,55 milliarder, dvs kr 3,69 pr AKH aksje. (Her kan det komme inntil ca kr 1,3 milliarder til AKH de neste årene fra ACC, som ikke er regnet inn i beregningen enda. Det tilsvarer ca kr 1,88 pr AKH aksje)

For meg er dette det mest realistiske pr dags dato, også er selvfølgelig fortsatt Mainstream den vanskeligste delen å prise her.

Dansekongen
I går kl 20:53 859

Det er Aker Carbon Capture ASA - ikke Aker Horizons - som har signalisert en mulig strategiendring i løpet av andre kvartal. Aker Horizons ble på sin side børsnotert med formål om å "develop green industrial projects, technologies and companies that accelerate the net zero transition". Det kommer de til å fortsette med.

Verken Akastor, Philly Shipyard eller Aker Biomarine har noe som helst å gjøre under Aker Horizons-paraplyen. De to førstnevnte er kun finansielle (ikke-industrielle) investeringer, og ingen av dem driver med noe som kan kalles fornybar energi.

Premisset for denne tråden henger derfor ikke på greip, og dine forslag til fusjoner er fri fantasi langt unna Akers fokuserte strategi.
Dansekongen
I går kl 21:42 785

Man selger ikke høns i regnvær. Hva får deg til å tro at Aker er desperate etter å kvitte seg med Mainstream? Minner om denne børsmeldingen fra 24.03.2022:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mainstream Renewable Power ("Mainstream", the "Company"), the global renewable
energy company, is pleased to announce that Mitsui & Co., Ltd. ("Mitsui") has
agreed to invest EUR 575 million in Mainstream in the form of new common shares,
corresponding to a 27.5 percent equity stake in the Company. Mitsui will take a
long-term active role in the growth of the Company, alongside Aker Horizons,
which will own 54.4 percent of Mainstream following the transaction.

This transaction values Mainstream at approximately EUR 2.1 billion on a 100
percent basis.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvorfor gi bort resten "gratis" nå? Mainstream er snart friskmeldt, og vil generere cashflow i ti år før første gjeldsforfall i 2035. Alle transaksjoner Aker Horizons har foretatt så langt, har vært innvannende for deres aksjonærer. Prepare to be surprised!
Frodon
I går kl 22:18 729

Ser ut som det er bestemt utbytte, men må kanskje godkjennes?

Her er Sparebank 1 Markets sin nye NAV beregning på AKH fra dagens analyse etter salget i Chile

«AKH NAV employs a (rather symbolic) equity valuation of Mainstream of EUR 54m. Assuming this, and a value of ACC equivalent to NOK 10/sh, we get a current NAV of NOK 2.4/sh»
Redigert i går kl 22:18 Du må logge inn for å svare
Frodon
I går kl 22:22 718

Jeg er usikker på hvor du leser at jeg har skrevet noe annet.

Angående prospektet på IPO tar du feil angående AKH

Kanskje du burde lage deg en egen tråd…? Den tråden tipper jeg kommer til å bestå i mye bra info om AKH og markedets dems + bra analyser fra deg som du treffer på 😉
Frodon
I går kl 22:28 698

Hvor har du lest det? Min hoved teori er at Mainstream vil gå tom for penger i 2025, seinest 2026, og der vil ikke AKH bidra med mer kapital. Dvs eierandelen til AKH faller under 50% og de mister kontrollen i selskapet.

Det er «alle» andre som drømmer om at taps prosjektet Mainstream skal bli solgt til fantasisummer, som skal gi AKH aksjonærene raske store gevinster. Som sagt, jeg tror at hvis Mainstream blir solgt, vil det bli div forskjellige punkter i avtalen, som vil gi AKH betaling for selskapet i deler over lengre tid

Mainstream er overhode ikke friskmeldt. Tidligst i 2027-2030 før tapsprosjektet kan snues, og det er ingen garantier for at det blir fikset da heller.

Jeg tipper ditt nick er slettet minst 2 år før Mainstream utfordringen med PPA avtalen er løst
Dansekongen
I går kl 22:49 644

Tittelen på denne tråden er da vitterlig "AKH - Ny strategisk plan". Hvem har sagt at AKH ønsker en ny strategi, og hvem har isåfall gitt Frodon oppdraget? Jeg spør for en venn.

Mainstream går definitivt ikke tom for penger. For det første har de ingen gjeldsforfall før 2035. For det andre har Chile bidratt med positiv "commercial margin" tre kvartaler på rad.

Tips til deg: Følg mer med på selskapets offisielle års- og kvartalsrapporter, og mindre på SB1M sine hjemmelagede. 😁
Frodon
I går kl 23:00 619

Fint hvis du kan lese deg opp om selskapene. Kvartalsrapportene er en fin innføring for at du kan lære basic om selskapet.

Når du tror at et selskap kun kan gå tom for penger ved gjeldsforfall, er det nok en del nybegynner bøker om børsen du burde lese
Dansekongen
I dag kl 01:30 503

De går ikke tom for penger med så høye inntekter:

------------------------------------------------------------------

Aker Horizons - Det grønne selskapet med HØYE inntekter
Frodon
AKH
30.03.2021 kl 19:36
17990
Ny tråd til ære for Undrende ;)

Jeg har lest mange innlegg på HO med fakta feil om at Aker Horizons (AKH) ikke har inntekter. Ser man på regnskapet til Mainstream Renewable Power (MRP) de siste årene, har selskapet fra 2017 til 2019 hatt en omsetning på ca kr 7 milliarder (2017 euro 18 millioner, 2018 euro 632 millioner og 2019 euro 71 millioner (totalt euro 721 mill). Mainstream har ca kr 5 milliarder i cash (euro 500 mill).

På denne linken finner dere mye bra informasjon om Mainstream:
https://finansavisen.no/forum/thread/131006/view

Her er link til nettsiden til Mainstream:

https://www.mainstreamrp.com/

Den 26.3.2021 ble oppkjøpet av Rainpower Holding også ferdig. Da kom det enda mer inntekter inn i AKH, så får vi se om Røkke klarer å gjøre om underskudd til overskudd.

"Rainpower Holding fikk i 2019 et underskudd før skatt på 39 millioner kroner av en omsetning på 490 millioner kroner"
https://www.dn.no/marked/aker/aker-horizons/statkraft/aker-horizons-satser-nytt-i-bade-vind-og-vannkraft/2-1-951803

Verdier i Aker Horizons: kurs kr 29,85, antall aksjer 580,750,658. Mcap 17,3 milliarder

75% i Mainstream Renewable Power - energiproduksjon fra vindkraft på land og sol. Dnb Markets priser Mainstream til kr 25,7 til kr 41 pr AKH aksje, Sparebank 1 Markets priser Mainstream til kr 23,1 pr AKH aksje

Dnb markets - we arrive at a fair value of Mainstream Renewable Power of NOK19.9bn, with Aker Horizons’ share valued at NOK25.7 per share in Aker Horizons. Using the pricing of its closest peer, Scatec, we calculate a fair value of NOK27bn–32bn on a 100% basis, equivalent to up to NOK41 per share in Aker Horizons.

Sparebank 1 Markets - Our Mainstream valuation is based on a SOTP of the company’s portfolio, where we calculate the DCF for each project and risk-weight them according to development stage.

77% i Aker Clean Hydrogen, total mcap 7 milliarder, AKH verdi kr 5,39 milliarder, kr 9,28 pr AKH aksje

51% i Aker Carbon Capture, total mcap 8,3 milliarder, AKH verdi ca kr 4,23 milliarder, kr 7,28 pr AKH aksje

51% i Aker Offshore Wind, total mcap 4,2 milliarder, AKH verdi kr 2,14 milliarder, kr 3,68 pr AKH aksje

24,7% i Rec Silicon, total mcap 7,1 milliarder, AKH verdi kr 1,75 milliarder, kr 3,01 pr AKH aksje

50% i SuperNode (Dnb markets priser AKH sin eierandel til kr 0.4 pr aksje)

Aker Horizons fått inn kr 4 milliarder kroner i cash via emisjon kr 35 pr aksje + 1,5 milliarder kroner i obligasjonslån + 2,5 milliarder kroner i obligasjonslån + 415 mill i cash fra ABG sitt aksjekjøp av 11,857,142 aksjer a kr 35 pr aksje den 8.2.2021. Deler brukt til å finansiere oppkjøpet av Mainstream Renewable Power. Har ca kr 3,77 milliarder igjen i cash, tilsvarer ca kr 6,5 pr AKH aksje. (Aker Horizons has gross debt of NOK9.5bn (including convertible bond), less its cash balance of NOK3.8bn, giving NOK5.7bn of reported net debt)

Rainpower Holding - vannkraftleverandøren (Dnb markets priser AKH sin andel til kr 0.3 pr aksje).

Dvs verdier i AKH for ca kr 30,45 pr aksje + Mainstream. Prisingen av Mainstream er alt fra kr 23.1 pr AKH aksje til kr 41 pr AKH aksje. Trekker vi ifra gjeld på ca 9,5 milliarder, dvs kr 16,35 pr AKH aksje, er det verdier på ca kr 14,1 pr AKH aksje + Mainstream verdien

Totalt verdier pr AKH aksje ink Mainstream kr 37,2 til kr 55,1 etter hvordan markedet velger å prise Mainstream. Selskapet skal børsnoteres innen 3 år, så da vil vi få mer nøyaktig markedsverdi

Kursmål meglerhus:
Clarksons Platou Securities kr 62
Pareto kr 60
Dnb kr 57
ABG kr 57
Sparebank 1 Markets kr 65
Carnegie kr 35
Nordea Markets kr 42
Frodon
I dag kl 09:01 325

Hvorfor tror du at historiske inntekter før PPA avtalene gjelder nå…?

Dagens situasjon viser at Mainstream går tom for penger snart.
Redigert i dag kl 09:01 Du må logge inn for å svare
Frodon
I dag kl 09:07 302

ARROWSTREET CAPITAL, LIMITED PARTNERSHIP har økt shorten i ACC

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010890304
retur
I dag kl 09:33 248

Nok en ny gammal god tråd , hvem gidder
Frodon
I dag kl 11:51 136

De som har interesse av AKH og markedet de er i? Se på ACC, nå har bussen startet opp der 😉 Nå er det bare å ta plass der, men husk gevinstsikring før 10.7 😅
Frodon
I dag kl 12:43 81

«Havvind-rapport: Drifts- og vedlikeholdsløsninger kan sikre eierne lønnsomhet«

https://energiwatch.no/nyheter/fornybar/article17255067.ece

«Volt og BCG forventer at Sørlige Nordsjø II reduserer snittprisen med 10 øre/kWh i NO2 – og at det blir flere nulltimer»

https://energiwatch.no/nyheter/politikk_marked/article16962731.ece
Redigert i dag kl 12:45 Du må logge inn for å svare