AKH - Ny strategisk plan (Aker, ACC, PHLY osv)

Frodon
AKH 03.07.2024 kl 16:03 4079

Røkke har et par prestigeprosjekter som han gjerne vil gjennomføre, eks offshore fiskefarm og eventyrsenter i Narvik med blant annet et datasenter. Røkke har solgt unna en del virksomheter nå, som har litt cash til overs. Kan Røkke klare å overtale nok eiere i børs selskapene uten virksomhet, som har cash, til å slå alle selskapene sammen, slik at de kan investere i et av de 2 prestigeprosjektene til Røkke?

Ser vi på ACC vil de ha ca kr 4,5 milliarder i cash. AKH eier bare 43%, slik at AKH eier «bare» kr 1,9 milliarder av de cash. Ved å fusjonere ACC med Aker Narvik, får Røkke tilgang til alle cash i selskapet. Også vil det potensielt komme inn noen milliarder ekstra til ACC de neste årene. I PHLY kan det komme ca kr 1 milliard i cash, hvis de ikke går på noen smell i byggingen.

Aker Narvik trenger ca kr 60 milliarder til prosjektet, dvs det må MYE mer finansiering på plass. Obligasjonslån med skyhøye renter når det tar så mange år å bygge opp, høres dyrt ut. Kan Yngve Slyngstad i Industry Capital Partners endelig gjøre noe nyttig iht lønnen han mottar? ICP har mistet mye nøkkelfolk og prosjektet har stoppet opp. Men kanskje han kommer på banen nå og får lurt noen inn i dette prestigeprosjektet?
Frodon
I dag kl 13:17 273

Nå ble det veldig stille fra de som trodde AKH gikk på børs som et hydrogen selskap og de som ikke visste at AKH og Mainstream har ca kr 20 milliarder i gjeld. Kanskje de endelig har fått lest seg opp om selskapet og skjønte at her er det bare å kaste kortene?

Hvis ACC blir fusjonert inn i Aker, og AKH da får aksjer i Aker, husk da at Aker aksjene burde bli handlet til ca 20-25% rabatt, siden AKH er et holdingsselskap.

Er som regel en skribent som legger hode på blokken i AKH, og det er kun han som fortsetter å treffe i AKH 😎

«Frodon
29.05.2024 kl 22:24
Vi burde kanskje ta høyde for at det ikke blir noen splitt eller spleis i aksjen, når vi snakker om spesifikt tall på kursen i fremtiden 😉 Hvis vi i tillegg tar med inflasjon, vil investeringen gå i minus, selv om kursen holder seg på samme sted. Hvis vi ser bort ifra slike forhold, er jeg relativ sikker på at kursen vil gå under kr 3 og holde seg der på lang sikt, men at kursen vil fortsatt gå som en jojo til Atle finner seg noen bedre prosjekt. AKH har mye gjeld. Aker har lånt ut mye penger til AKH. Aker skal ha igjen pengene sine, det burde de fleste være enige i…»
Oksenbull
I dag kl 13:21 264

Ingen som selger her idag, det er det ingen grunn til å gjøre heller. Ingenting er endret
raas
I dag kl 13:34 230

Nå bobler det godt selvtilfredsheten gjørmebad. Kan det være lurt med en badepause før temperaturen gjør permanent skade i toppetasjen?
At Frodon har noe rett er sant, på lik linje med at hovmod står for fall.
God sommer!
DividendYield
I dag kl 13:43 202

Utviklingen her er bare nitrist. Denne børsnoteringen av disse « grønt» selskapene til Aker må være noe av de verste på Oslo børs siste tiåret. Skandale egentlig. Heldigvis ser det snart ut til å være over og lidelsen til småaksjonærene tar slutt, ikke på den måten de kanskje ønsker selvfølgelig.

Om aksjene blir tvangsinnlemmet til Aker aksjer, er det i det minste god grunn til at de kan stige fremover. Den situasjonen har vel ikke grønt investorene i Aker systemet vært i på flere år.
tuja
I dag kl 14:49 122

Kanskje det er lurt å eie AKH om en del av provenyet til ACC skal inn i AKH:

"Han argumenterte videre med at hovedeier Aker Horizons selv, med Kjell Inge Røkke i spissen, har incentiv til å få tilgang på så mye av kontantene i Aker Carbon Capture som mulig, gitt gjeldssituasjonen."

https://www.finansavisen.no/energi/2024/07/10/8152776/analytiker-om-aker-carbon-capture-markedet-frykter-for-om-de-vil-fa-ut-pengene
Frodon
I dag kl 14:49 119

Hvis ACC skal fusjoneres med Aker og det blir annonsert en stund før kursene i bytteforholdet er bestemt, skal kanskje noen proffe aktører kjøre styrkeforholdet «riktig»?

Her er et lite utdrag fra dagens BørsXtra:

«AKER CARBON CAPTURE: Intet nytt fra unge Røkkes "saktearbeidende komite for bruk av aksjonærenes penger" i dagens Q2-tall. De har jo bare hatt snart 4 måneder å tenke på. Og det kommenteres slik av en bruker av XI-chat: - Det det egentlig står er "Advokaten vår jobber med hvordan vi skal få alle pengene til AKH uten at dere andre aksjonærer får ei krone"
Frodon
I dag kl 14:52 110

Hvorfor tenker du at Røkke skal kaste en realisert gevinst inn i tapssluket AKH/Mainstream?
tuja
I dag kl 14:56 98

Artikkelen i FA ser på det som en mulig del av fordelingen fra salget av ACC.
Frodon
I dag kl 15:01 79

Mange som kjøper og selger her hver dag….men, ingen av dem legger hodet sitt på blokka slik Frodon gjør

Hva venter du av Q2 i AKH?
Frodon
I dag kl 15:05 59

Her er et utdrag fra rapporten til Vetle i Sparebank 1 Markets idag

«As we have previously argued, we believe ACC should trade at a certain discount to the NOK ~9/sh ‘floor’ value implied by the deal structure; in our view, there is a risk that minority shareholders will not get their pro rata share of the cash proceeds. That said, this risk seems to be well reflected yesterday’s close price of NOK 6.6/sh.

In sum, we view the report as slightly negative, given the lack of comments on use of proceeds«
Redigert i dag kl 15:06 Du må logge inn for å svare